Audi Q2: ‘concept in Parijs, productiemodel in 2015’

Auteur: , 17 Reacties

Geruchten over een nóg kleinere instap-SUV van Audi circuleren al sinds het vorige decennium, maar nu schijnt de kogel door de kerk te zijn met een concrete planning. De Q2 (en dus niet de Q1, zoals aanvankelijk gedacht) komt in 2015, maar zal dit jaar in Parijs als concept worden voorgesteld.

Audi ziet kennelijk heil in nog een priemijum segment-opvuller, en op zich moet hier ook best een markt voor zijn, indien ze de auto voldoende eigen identiteit weten te geven. De Q2 zou gaan concurreren met de fugly MINI Countryman, en als die al voldoende verkoopcijfers genereert (zelfs als je 45k voor een onaangeklede Countryman JCW moet neertellen) moet het natuurlijk kat in ’t bakkie zijn voor Audi.

Volgens Autocar zal de auto ongeveer 4150 mm lang zijn, met een wielbasis van ca. 2500 mm en een spoorbreedte van om en nabij de 1575mm. Hiermee moet hij qua formaat ergens tussen de A1 en A3 vallen, maar dan hoger. Eigenlijk erg logisch en voorspelbaar. Uiteraard zorgt het MQB-platform (dat met de nieuwe A3 zijn intrede deed) voor de basis.

Om het kostenplaatje in de gaten te houden schijnen dezelfde platformafmetingen voor de aankomende (non-EV) A2 gebruikt te worden. Dit zou stroken met geruchten die we uit Duitse kanalen ontvingen dat deze auto met een lengte van ca. 4 meter een stuk groter zal worden dan zijn voorganger (3,6 meter).

Een bijkomend voordeel van nog een pocket sized SUV is dat je deze vol kan drukken met zuinige vierpitters, wat de gemiddelde uitstoot van je concern alleen maar ten goede komt. Dit compenseert mooi de R8’s en (R)S’jes natuurlijk.

Maar voor het zover is komt er eerst (ruim van te voren) een driedeurs-concept, waar de wereld zich aan mag vergapen. Strakgelijnd, met superdikke velgen en hele kleine led-lampjes en buitenspiegels, let maar op. Introductie? Eind september op de mondial de l’automobile te Parijs.

Afbeelding: Audi Q3 Vail Concept17 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Moet zeggen dat het concept niet lelijk is!
@meneersander: dat is de q3 wat afgebeeld is
@berlinetta: oo, ik ben scheef:S
Fail concept…van Audi…dat noemen ze toch een tautologie ?
Nog kleiner! Dan is ie net zo groot als een a1 5 deurs maar dan.verhoogd
Als ze er maar een RS-versie van maken!
Zit een foutje in de tekst, de A2 is 3,83 lang en niet 3,6 :)

OT denk dat een Q2 best leuk kan zijn, als hij niet te duur wordt misschien leuk voor jonge gezinnen met bovengemiddeld inkomen. A2 ben ik ook wel benieuwd naar, wanneer komt die ongeveer?
Klopt, ik haalde 2 dingen door elkaar.
Eh… Voorsprong door techniek ?
@bempi: Voorsprong door design zal het niet zijn
@bempi: geen voorsprong, meer verkopen door goede marketing boys.
komt deze Q2 in Q2 van 2015? ;)
ohneee….nog zo’n nutteloze softroader…ik vind de Q3 al brol, en nu dit nog.
ze zouden beter eens een A9 of een R6 ofzoiets uitbrengen.
op basis van zo’n tekening is alles tof, maar kijk eens naar het verschil in coolheid tussen een Q3 en een Q3 vail concept?
dat is het verschil tussen gaap en geil..
Dit heet nou echt uitmelken van je merk.
Is dit de A1 allroad? Of de A3 allroad? Of is het toch iets anders? Een verhoogde A6 misschien? Ik raak helemaal in de war door dat ‘progressieve design’ van Audi… :)
Nog een Q model van Audi, precies wat de wereld nodig heeft…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).