Audi R8 krijgt een Graf Weckerle make-over

Auteur: , 21 Reacties

Met dit keer geen kale mannen in bontjassen of uiterst gecompliceerd velgwerk, maar wel met een setje zelfgemaakte en gepopnagelde 20" vijfspakers, en aftermarket carbon keramische-remmerij.

Als basis is de 430 pk sterke R8 V8 genomen (nog mooi voordat hij een facelift krijgt), die dankzij een ECU-aanpassing 455 pk levert. De vering leunt op een volledig instelbaar setje aluminium coilovers, en voor de herkenbaarheid prijkt het Weckerle-logo op de sideblades.

Hoewel ik zelf geen grote fan ben van dergelijke convexe stervelgen, zit er wel veel werk in deze aluminium units: ze zijn voorzien van een zwarte high-gloss coating, met veel polijstwerk voor een optimaal glimeffect. Met 20 inch (toch een halve meter doorsnee) vullen ze de kasten goed. Er omheen liggen 245/30 R 20 (V) en 305/25 R 20 (A) banden.

Voor de koolstofvezel-schijven werd de hulp van Mov’it ingeroepen (zit ook onder een Agera R), hoewel de naam van de tuner uiteraard in vol ornaat op de klauw prijkt.

Graf Weckerle verzorgde een aantal mooie, gedetailleerde, afbeeldingen van niet alleen de auto, maar ook de onderdelen en (voor zover van toepassing) hun productieproces. Bekijk ze in de gallery!21 reacties

Originele velgen zijn veel mooier… Deze mogen naar het graf :p
Handgemaakt of gesmeed, het ziet er alsnog niet uit.
Wat een verschrikkelijke velgen :s
ach ja.. er zijn vast mensen die het wel waarderen maar ik in ieder geval niet..
hand gesmede velgen !!
met een CnC frees ..

only in Germany ..
Wat een graf velgen
De velgen zelf vind ik nog wel meevallen, maar ze staan gewoon zo lelijk onder die R8.
Goeie combi, hele lelijke velgen onder een hele lelijke auto.
Echte graf wielen, hoppa, in de prullenbak ermee. Afblijven van dit soort auto’s.
grafbak met die velgen!
Hmm… die wielen zijn wel erg doorsnee, ben ik niet gewend van Graf Weckerle. Kan het design wel waarderen (heb zelf ook een set wielen waarvan de spaken precies zo lopen, incl. lip maar zonder popnagels en minder bling).

Maar ik loop te kwijlen bij die remschijven en klauwen. Die kleur en de manier waarop de merknaam erop staat.. Stijlvol hoor. Jammer dat er dan weer by mov’it op staat. Niets mis met mov’it, maar ik hoef niet te weten dat ze daar eigenlijk wegkomen.
Waarom die foto van die “Vollkeramik” schijven? Die zitten niet onder die auto.
Ik dacht eerst dat het aan de tuners lag, maar de R8 is gewoon een vrij lelijke auto..
Noooo, wat met de velgen?
Al die imbusdingen aan de rand maakt het lelijk, en het logo van hun is ook echt fking lelijk. Ik zou gwn de standaard velgen houden.
@jordy14: die inbusdingen zitten er om de 2 delen van de velg bij elkaar te houden, jongen. Google es op ‘porsche speedline’ en je ziet dat het wel mooi kan zijn.
Gave wagen, behalve de velgen, en dat is volgens mij de enige exterieure aanpassing.
Hoe laat je een R8 er gedateerd uit zien. … Nou zo dus!
volgens mij is de Graaf meer een velgenfetisjist dan wat anders. Niet teveel aandacht aan besteden en gewoon doorlopen mensen.
Velgen zijn ontzettend kemp!
Dit doe je zo’n auto toch niet aan… :(

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).