Audi R8 LMS scheurt over een verwaarloosd circuit

Auteur: , 30 Reacties

Heb jij ooit gehoord van Autódromo de Sitges-Terramar? Waarschijnlijk niet, maar deze kombaan is toch echt het oudste circuit van Spanje en zelfs het op een na oudste circuit van Europa (na Brooklands). En ondanks het feit dat het circuit sinds de jaren '50 niet meer wordt gebruikt (of onderhouden!) besloot Red Bull toch om er met een Audi R8 LMS te gaan scheuren. En dat levert prachtige beelden op.

Deze 2 kilometer lange kombaan werd in 1923 geopend en er werd slechts 1 internationale race verreden. Daarna werd het circuit eigenlijk nog maar nauwelijks gebruikt en de laatste race werd ergens in de jaren ’50 gehouden.

Bijna iedereen was het circuit eigenlijk alweer vergeten totdat Red Bull bedacht dat het wel leuk was om Carlos Sainz (WRC) en Miguel Molina (DTM) in een Audi R8 LMS over dit circuit te laten scheuren. Op sommige plekken komt het gras door het beton zetten of zitten er wat kuilen in het wegdek, maar toch halen ze een maximale snelheid van 170 km/u.

Eigenlijk is dat gekkenwerk, maar het levert wel verschrikkelijk mooie beelden op! Op het terrein waar het circuit ligt is momenteel trouwens een kippenboerderij gevestigd. Carlos Sainz vond het, zoals verwacht, geweldig om hier te kunnen rijden:

“I had no idea that this place even existed – and even less that it was the first racetrack ever built in Spain. The banking is tremendous, especially when viewed from below. When I first saw it I was surprised and was very curious to know what it was like to drive on it. This is my first ever oval circuit with banking like this. It was very special.”30 reacties

Heel mooi filmpje!
Inderdaad mooie beelden maar wat een belasting voor wagen en piloot !
Geweldig filmpje, geweldig circuit en geweldige auto.
Als k later miljoenair ben, weet ik wel waar k ga wonen!
@flyinglotus: naast een vet circuit, maar niet deze.
Zeker een mooi filmpje en zie die auto springen niet te geloven.
gedwongenleaser
Tenzij je Spaans heel goed is zou ik het filmpje beginnen rond de 4:14! Het begin van het filmpje met een paar mooie shots van het circuit is ook wel het kijken waard. Leuk gedaan!
@gedwongenleaser: er zit ondertiteling bij hoor ;)
gedwongenleaser
@robbie: lol! Standaard stond die uit, even niet aan gedacht deze aan te vinken, had de koffie nog niet op…
@gedwongenleaser: ondertiteling? Serieus? Ook op de app?
@robbie: Weer wat geleerd :)
Heeft Jezza en consorten hier niet ook een keer over heen gescheurd? Ik kan me een aflevering herinneren met ook een verlaten circuit, waar ze in eerste instantie niet opmochten enz.
Kan me alleen niet herinneren dat die banking zo extreem was.
Zo’n oude kombaan is geweldig om te zien, zeker als je er zelf op mag staan en over mag rijden.
Zo heb ik vorig jaar in Monza ook nog op de oude kombaan gestaan.

http://italy2011.oldehanhoff.nl/wp-content/lg-gallery/dag03/DSC00680.JPG
Valt me nog mee dat Sainz niet direct het middenterrein op rijdt en is lekker gaat rally rijden….. Die baan had wel wat gladder gemogen, maar goed Brooklands is ook niet bepaald een biljartlaken. Wel kicke geluid uit zo’n V10!
via Android app
Ik had een keer in de autovisie over dit circuit gelezen. Leuk filmpje, mooi om te zien hoe door r8 helemaal los komt van de grond.
Heel cool. Uiteindelijk natuurlijk gewoon Marketing, maar geeft mij wel het gevoel dat RedBull serieuze passie voor autosport heeft.
@BJ: Dan zijn ze in hun missi geslaagd met dit filmpje!
@BJ: Wij denken er precies hetzelfde over BJ, alleen denk ik dat Red Bull wel een echte passie ervoor heeft. Red Bull zie je niet zo overdreven prominent de hele tijd naar voren komen zoals ze meestal doen.

Maar ze zoeken wel de hele aardbodem af om dit soort dingen te kunnen doen. En dan marketing combineren met passie levert wel weer prachtfilm werk op.
Zo gaaf!
nothing beats a bumpy road!
170 maar wedden dat die met zijn ds3 sneller over dat circuit akn
Heel erg fraai!
Super vette baan! Ik kende ‘m al, er was een tijd geleden een stukje in de AutoVisie over de Tramontana. Die reed daar geloof ik ook overheen.
@Vanquish: Was volgens mij niet AutoVisie, maar (wijlen) GTO, moest ik overigens ook direct aan denken.
@John-Lammers: Zou ook goed kunnen dat ik net die GTO gelezen heb dan. Ik las de Autovisie vaker :)
Geweldig gefilmd dit, zal ook wel behoorlijk wat gekost hebben denk ik zo…
zo’n verlaten circuit heeft toch echt iets magisch en triest tegelijk. De natuur neemt langzamerhand het terrein terug in…

En wat staat die red bull-livrei toch prachtig op een racewagen, dat logo, die kleuren… Ik ben benieuwd of dit over pakweg 20 jaar in één adem zal genoemd worden met mythische combinaties als bvb gulf, martini, rothmans, alitalia…
vette wagen alleen jammer dat het circuit zo verwaarloosd is ik vind het wel een mooi circuit
Mooie beelden.
Toevallig had ik wel van dit circuit gehoord. Want ver voor Carlos Sainz er rond reed had ik er als een gereden :D

Hier een link naar het verslag dat ik schreef over deze gedenkwaardige dag: http://www.circuitsofthepast.nl/index.php/nl-NL/sitgesverslag

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).