Audi R8 LMS Ultra – Ideaal voor het circuit [570 pk]

Auteur: , 13 Reacties

Voor het aankomende raceseizoen heeft Audi Motorsport de R8 LMS nog eens flink tegen het licht gehouden. Na 3 jaar racen (en 115 overwinningen) is het wel eens tijd om de boel verder fijn te slijpen.

Achterin de R8 LMS (nu met Ultra toevoeging) ligt nog steeds dezelfde 5.2 liter V10 die we ook kennen van de productieversie en die levert in deze raceauto maar liefst 570 pk (afhankelijk van de restrictor). Ook is er een nieuwe uitlaatsysteem gemonteerd om de boel nog iets beter te laten ademen.

Daarnaast zijn de deuren nu gemaakt van CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic) en dat zorgt er natuurlijk voor dat de R8 LMS wat lichter geworden is. Ook zien we een nieuw achtervleugel en zijn er grotere koelers gemonteerd voor de motorolie en transmissievloeistof.

De Audi R8 LMS reed zijn eerste race begin 2009 en sindsdien hebben de diverse klantenteams verspreid over de wereld maar liefst 115 races gewonnen en 12 nationale en internationale titels gewonnen.

De R8 LMS Ultra zal uitgeleverd worden vanaf maart 2012 en kost maar liefst 329.000 euro (excl. belastingen). Heb je toevallig de afgelopen 3 jaar al een R8 LMS gekocht en wil je toch het nieuwste van het nieuwste hebben? Dan biedt quattro GmbH ook nog de optie om je “oude” auto te upgraden naar 2012 specs.13 reacties

Hij ziet erg beestachtig uit, vast een monster om in te rijden.
Ziet er goed uit!
330k kassa….
Voor dat geld kan je op heel wat leukere dingen racen, maar dit is natuurlijk vooral voor professioneel gebruik.
Wat ik me dan afraag is; Waarom ze dan niet de full led koplampen hebben gebruikt. Ik neem aan dat die vele malen lichter zijn dan deze.
@exotic: dat vraag ik me ook af
@exotic: verlichting maakt gelukkig ook deel uit van de FIA-regelementen, je mag niet zomaar wat bouwlampen indraaien.
Wat een bak, leuk speelgoed … :-)
Een beest is het wel en wat rechercheur al zei speelgoed voor volwassenen :P
Speelgoed ja ,voor echte racers koop je geen VAG.
@norge:

Vandaar dat Audi nooit Le Mans wint :?

OT: Lekker beest :p
@Davidov: Inderdaad.
@norge:

Dit krijg je als je een Hyundai Genesis het circuit op stuurt … :-)

http://www.youtube.com/watch?v=lDu_gy7gc7M

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).