Audi R8 V10 Plus: rijtest en video (2012)

Auteur: , 73 Reacties

De Audi R8. Ik ben er verliefd op sinds hij in 2006 op de beursvloer van Parijs stond, maar ik heb er nog nooit in gereden. En dan krijg je een uitnodiging om het vernieuwde model te komen proberen. This should be interesting.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Ik weet nog heel goed hoe verschrikkelijk veel indruk de Audi R8 op mij maakte toen deze geintroduceerd werd. Wat een heftig design was dat met die sideblades, ik kan niet veel andere auto’s noemen die me de afgelopen tien jaar zo aangenaam hebben verrast als die auto toen: ik las alle reviews en keek alle video’s over de R8. Hoe geweldig de V8 was, hoe die eigenlijk beter was dan de V10 qua handling, over de automatische bak die eigenlijk te traag was en te weinig souplesse had voor rustig gebruik, over hoe je ondanks de Quattro aandrijving briljante drifts kon neerleggen, alle informatie nam ik in me op. Vlakbij mijn woning zat een Audi dealer waar met regelmaat een zwarte V8 met carbon sideblades stond. Ik moest daar altijd even rustig naar kijken, even van het gas als ik daar langs reed. Ja, ik denk dat je gerust kan stellen dat ik fan ben van deze auto. Maar dat is volledig gebaseerd op gevoel en het uiterlijk.

Audi R8 V10 Plus

Als passagier heb ik al een paar keer in een R8 mogen plaatsnemen maar zelf sturen kwam er nog nooit van. Aangezien ik al sinds de introductie van de eerste Audi R8 héél graag eens met deze supercar uit Ingolstadt wilde sturen zullen jullie mijn euforische stemming begrijpen, toen het mailtje met de uitnodiging van Audi aan mij werd doorgestuurd. Sterker nog: ik wil best bekennen dat ik een klein vreugdedansje gedaan heb en daarbij een kop koffie van mijn bureau heb gestoten toen het bewuste mailtje binnenkwam. Het ging gebeuren. Ik ging eindelijk in een Audi R8 rijden. De eerste middenmotor supercar die ik serieus aan de tand mag gaan voelen is de Audi R8, mijn persoonlijk favoriet van de afgelopen jaren.

Maar met die wetenschap kwam ook een kleine angst bovendrijven. Wat als het tegenvalt? Wat als het niet zo’n geweldige, spectaculaire, perfecte auto voor mij blijkt te zijn als dat ik de afgelopen vijf jaar heb gedacht? Dat de R8 een goede auto is daar twijfelde ik niet aan, maar een persoonlijke beleving kan soms zo anders zijn. Mijn mening was gebaseerd op het oordeel van andere mensen: de Jeremy Clarksons, Jethro Bovingdons en Wouter Karssens van deze wereld om precies te zijn.

Audi R8 V10 Plus

Als we het paddock van het Misano International Circuit op rijden zien we de auto’s al fraai ongelijnd staan. Een rode R8 V10 Spyder, een witte R8 V8 en vier R8 V10 Plus coupés staan klaar. Qua uiterlijk is er in feite weinig veranderd. Ik weet dat het ontwerp van de R8 een verhaaltje hate it or love it is. Mijn mening kunnen jullie uit het relaas hierboven wel afleiden, maar helaas voor de mensen die het een lelijk hok vinden: er is heel weinig veranderd aan het uiterlijk. Nieuwe full LED koplampen naast een licht aangepaste single frame grille, nieuwe achterlichten met bewegende knipperlichten (disco baby!) en een andere diffuser. Dat is het wel zo’n beetje. Als ik heel eerlijk ben vind ik het niet eens een verbetering maar je moet natuurlijk iets om de facelift van het bestaande model te onderscheiden. De mooiste hier vind ik eigenlijk de witte V8, waarschijnlijk omdat die het dichtst bij het originele model in de buurt komt. De sleutels liggen al klaar op het dashboard. Zal ik?

Het antwoord wordt gegeven door de PR dame: of ik mee ga naar de persconferentie. Duurt niet lang en daarna mag ik rijden, dat belooft ze. Ik probeer mijn enthousiaste puppygedrag te onderdrukken en volg gedwee. We luisteren een poosje naar de verhalen van de designers die van alles uitleggen, te beginnen met de motoren en uitvoeringen. De V8 is 10 pk rijker en gaat voortaan dus met 430 pk (en even zoveel Nm) door het leven. De V10 blijft op 525 pk (530 Nm voor deze uitvoering) en de R8 GT is komen te vervallen. In plaats daarvan is er nu een nieuw topmodel, de R8 V10 Plus. Deze wordt in eerste instantie alleen leverbaar als coupe en krijgt 550 pk onder de kap, iets minder dan de GT had. Het koppel is in deze uitvoering 540 Nm.

Audi R8 V10 Plus

Daarna volgt een relaas over de Audi Ultra technieken. In de basis houdt die techniek maar één ding in: kilo’s kwijtraken. Het topmodel is 50 kilo lichter dan zijn voorganger. Dat is deels te danken aan de toepassing van lichtgewicht materialen, bijvoorbeeld door de stoelen opnieuw te ontwerpen. De keramische remmen (een optie, alleen standaard op de V10 Plus) wegen 12 kilo minder dan de stalen remmen, die op hun beurt 2 kilo minder totaal wegen door toepassing van een “wave” design. In plaats van rond te zijn hebben de schijven een golvende omtrek waardoor ze minder wegen terwijl de remkracht gelijk is, techniek die is afgekeken van concerngenoot Ducati. Jep, is de aanschaf van die brommerboer toch nog ergens goed voor!

Verreweg de belangrijkste wijziging is echter de versnellingsbak. De zes verzetten tellende handbak blijft ongewijzigd maar de verguisde R Tronic is vervangen door de S Tronic bak met dubbele koppeling. Deze compacte bak (hij is slechts 60 centimeter lang) ligt op de achteras achter het motorblok en leidt in normale omstandigheden 85 procent van het vermogen naar de achterwielen en 15 procent naar de voorwielen. Mochten de achterwielen hun grip gaan verliezen dan wordt dit verschoven tot een verdeling van maximaal 70/30. De gewichtsbalans ligt overigens op 43/57 voor respectievelijk de voor- en achteras.

Audi R8 V10 Plus

“And now ladies and gentlemen, it’s time to experience the cars yourselves on the track.” Ik stuiter richting de auto’s alwaar ik moet wachten tot cameraman Patrick er ook klaar voor is. Ik loop een rondje rond de knalrode R8 V10 die ik zo dadelijk het circuit op mag sturen, de lijnen van de auto in me opnemend. Dit ontwerp is -in tegenstelling tot de rest van de modellen van de fabrikant uit Ingolstadt- niet getekend om door iedereen mooi gevonden te worden. Vooral de sideblades worden door de tegenstanders vaak aangedragen als “lelijk” maar ik blijf het tof vinden.

Hoe zit het eigenlijk met dat interieur? Dat is dik in orde ontdek ik als ik me in de vernieuwde kuipstoelen laat zakken. Kwaliteit zoals we dat van Audi gewend zijn. Het stuur voelt lekker compact aan maar ziet er wat uitgeleefd uit. Dat kan ook komen doordat deze auto’s stevig gehanteerd worden, het leven op een circuit is niet voor trailerqueens. De stoelen zijn ook nieuw en ik kan er zo snel geen ideale houding in vinden. Ze zijn echter stevig en bieden voldoende steun, terwijl Patrick naast me gaat zitten start ik de V10. Een subtiele brul maar de V8 klinkt wat mij betreft nog steeds beter (stationair). De S Tronic bak gaat in de M van Manual en met een klein tikje van mijn linker wijsvinger op de flipper achter het stuur glijdt de auto in de eerste versnelling. We rijden. Ik rijd in een Audi R8. Op een circuit.

Audi R8 V10 Plus

Nou ja, in de pitstraat. Aan het einde van de pitlane moet ik even stoppen om genoeg ruimte tot mijn voorganger te creëren. Ook deze meneer met de vlag snapt wel dat ik met mijn *kuch* uitmuntende *hoest* rijderskwaliteiten anders veel te snel op mijn voorganger stuit. Geeft mij nog mooi de tijd om eens op dat Sport knopje te drukken. Voila, meteen een iets luidere brom van de motor. De vlag gaat omhoog en ik schakel de eerste versnelling in en waar deze net soepeltjes inschakelde geeft hij nu een tik in de rug. Verdorie, dat scheelt een hoop! De gasrespons is ook wat feller en terwijl Patrick vanaf de bijrijdersstoel om mijn eerste commentaren vraagt ben ik gewoon te druk met de auto. Ik knal met lichtsnelheid richting de eerste bocht en kan niet veel meer dan een paar oerkreten uitslaan en me concentreren op de eerste bocht die aangesneden moet worden. Vol in de ankers, Patrick zet zich schrap, insturen, ik zoek naar de juiste stand van het gaspedaal maar dat reageert zo fel dat ik de achterkant lichtjes voel glijden, de bocht uit, ik moet echter alweer in de remmen voor de tweede bocht. Een lastige knik naar rechts en dan half op het gas naar links doordraaien om het rechte stuk op te gaan. Binnen no time tikken we de 200+ kilometers per uur aan. Wat een ding is dit, wat een beestachtig lekkere machine.

Ik rond de eerste opwarming af en ga de pitstraat weer in, even tijd om dit te laten bezinken. Hoewel dit rondje voor mijn gevoel ongeveer 12 seconden geduurd heeft had ik geen moment het idee dat ik over de grens reed. De neus is bijzonder stabiel, de vierwielaandrijving verdeelt de krachten zo goed mogelijk en zelfs als je op zeer hoge snelheid een bocht aansnijdt is er geen moment het gevoel dat je zometeen superdood in de vangrail hangt. Bizar. Na nog een rondje, waarbij ik de gevoeligheid van het gaspedaal wat beter weet te te benutten, is het voor cameraman Patrick echter game over: hij gaat wel even buiten de auto filmen, zegt hij pips.

We spelen nog wat op het circuit, maken onze opnames af en vertrekken dan met een V10 Plus in de nieuwe matblauwe finish het binnenland in. In de “normale” stand blijkt dit een bijzonder makkelijke auto te zijn. Natuurlijk, het onderstel is sportief afgestemd en dat is misschien niet de meest optimale keuze voor de in povere staat verkerende Italiaanse wegen. Desondanks is het geen moment onaangenaam in de cabine van deze R8. Iets meer rekening houdend met Patrick’s maag rijden we rustig wat lokale wegen af, op zoek naar mooie filmlocaties. Als we die gevonden hebben zet ik hem af om een aantal bochtencombinaties te rijden. Ook op dit slechte asfalt heb je geen moment het idee dat je in de problemen komt. De keramische remmen (ook nog eens goed voor een gewichtsbesparing van 12 kilo) hebben een ongekende stopkracht en de auto voelt onder alle omstandigheden verschrikkelijk stabiel. Te hard een bocht in? Maakt allemaal niet uit meneer, lossen we voor u op. Te vroeg op het gas de bocht uit? Maakt niet uit meneer, lossen we op met de Quattro aandrijving. Deze auto lost al mijn tekortkomingen als bestuurder (en dat zijn er meer dan ik graag wil toegeven) op. Die iets minder genomen bocht vergeet je snel als je in 3,5 seconden (vanuit stilstand) de 100 kilometer per uur weer bent gepasseerd.

Audi R8 V10 Plus

Wat in zeer positieve zin opvalt is het karakter van de S Tronic bak: in de “normale” stand boterzacht en zelf schakelend bij een te hoog toerental (ook als voor handmatig schakelen wordt gekozen) maar in de Sport stand venijnig, scherp, snel en als je een fractie te laat bent ram je de V10 vol in de toerenbegrenzer. Het Magnetic Ride systeem past zich ook aan met actievere, stijvere demping bij sportief gebruik. Twee totaal verschillende karakters waarvan de tweede simpelweg verslavend is. Ben je echter klaar met hoeken dan is een druk op de knop genoeg om te veranderen in een fijne, sportieve GT, zonder de ongemakken van die vermaledijde R-Tronic. Waarom Lamborghini die bak behouden heeft voor de Gallardo is mij een raadsel.

Aangekomen bij de plek waar ik foto’s wil maken heb ik alle tijd om eens rustig na te denken. Nog steeds heb ik dat euforische, enthousiaste gevoel wat ik vanmiddag de eerste meters op het circuit had. Is er dan écht helemaal niets te klagen? Natuurlijk wel. Gedurende de hele dag heb ik namelijk geen positie kunnen vinden in de sportkuipen die een stijve, geïrriteerde onderrug konden voorkomen. Daarbij moet ik wel toegeven dat ik pas in de loop van de middag de bediening voor de lendensteun ontdekte die wat verder achterop de stoel zat, dus schrijf de R8 daar niet op af. En dan is er nog het grootste issue: het issue dat getiteld gaat als “prijs”.

Audi R8 V10 Plus

Het ergste wat kon gebeuren is namelijk gebeurd: de R8 is me niet tegen gevallen. Sterker nog, ik wil er één. Over een nieuwe hoef ik niet na te denken, wil ik namelijk deze R8 V10 Plus rijden dan moet ik een klein godsvermogen achterlaten bij de Audi dealer. De V10 Plus is er in Nederland namelijk vanaf 246.000 euro en daar kan zelfs mijn huidige hypotheek niet tegenop. Voor dat geld krijg je een R8 5.2 V10 Plus met S Tronic bak. Wil je een handbak dan mag je er nog eens 20.000 euro bij leggen. Ik zou die handbak willen maar dat is puur een persoonlijke voorkeur. De instapper dan? Wil je die dan kan je een V8 met S Tronic uit de showroom meeslepen voor 176.940 euro. Dan krijg je 430 pk en 430 Nm mee en een sprintje naar de honderd in 4,3 seconden. Ook hier geldt een “milieuboete” van uw favoriete overheid van bijna 20.000 euro voor de handgeschakelde zesbak en bovendien wordt je sprint naar de 100 er drie tienden langzamer van. Dat boeit me echter helemaal niets, maar de prijs doet wel een beetje pijn, zeker als ik bedenk dat de Duitser die de presentatie gaf een vanafprijs van 113.500 euro noemde voor de lekker klinkende V8 handbak. Alle prijzen van de R8 facelift zijn hier overigens te vinden. Het beste is als ik deze auto vergeet. Nu direct.

Eenmaal op weg naar het vliegveld kan ik het toch niet laten. Ik pak mijn mobiel en surf naar Mobile.de. Een handgeschakelde V8 in goede conditie moet ongeveer 60.000 euro opleveren. Misschien moet ik mijn salarisonderhandelingen met Autoblogger maar weer eens op de agenda zetten. Filmpje!73 reacties

Wat een geweldige wagen!!
Lekkah!
Flap flap flap!
@pjp911: fLap? Is dat een soort eigen Vla-Flip maken? ;)
@awesome:
…het is de jvt, doe maar bubbelen bitch…
@JvT: LOL!
Gave R5 Turbo!! Mooi kleurtje, dat blauw. En hij blijft heerlijk klinken, al vond ik hem van binnen wel erg blikkerig. Stuk minder ‘vol’ dan buiten.
De tekst leest weg alsof ik er bij was! ohw wacht…
@Patrick_Createmedia: topfoto’s! Mn complimenten.
@Svenska_Aeroplan_AB: Patrick filmt, ik fotografeer / presenteer. Maar bedankt ;-)
@CasperH: ook goed, gaan ze door naar jou.
@CasperH: Laten ze deze foto’s ook bij de foto van de maand gebruiken..!
@zender: ik ga mezelf niet jureren natuurlijk ;-) Maar dank voor het compliment!
@Patrick_Createmedia:

Haha, maar het is ook gewoon goed geschreven.
Vette bak, vet geluid!
Leuk filmpje ook weer! Kijkt stukken lekkerder weg dan die autisten van ‘die andere auto-site’.
Nice! Ook zeer leuk artikel om te lezen.
FLITSER! Ohh, die is kapot geschoten.. “Owja, Italie :D”
“Misschien moet ik mijn salarisonderhandelingen met Autoblogger maar weer eens op de agenda zetten.” Ahha, weldra een openstaande vacature bij Autoblog :)
Geintje, goede tekst, mooie foto’s!
Dikke foto’s!
@GijsSpierings: thanks Gijs :)
Auto is natuurlijk goed. Maar wattissie lelijk…gatver ! Dat ingelast stukje plaatstaal op de flanken….brr. En het zij-aanzicht verraadt een complete wanhoop aan designinzicht (neusoverhang te groot, hangerige pafwangetjes etc..)

De cabrio R8 is overigens wel mooi !
Suuuuperbruut! Die renault 5 turbo is ook nog steeds stoer trouwens
Ik zal wel één van de weinige zijn, maar vind de R8 gewoon niet mooi.
@jerry: ik denk dat het er velen met je eens zijn, waaronder ik.
@jerry: Tsja, ik word er ook niet warm van. Al helpt het me wel om Audi iets meer serieus te nemen als sportief dan toen ze alleen de TT hadden.
Was weer een gaaf filmpje! Wordt erg goed gemonteerd!
1 woord: hebbon!!!
Mijn vader heeft nu zo’n 2 jaar een R8 4.2 v8 met handbak (2e hands gekocht). Geweldig auto!. In mijn ogen zou hijsoms een tikje meer hardcore mogen zijn , maar het grote voordeel is dat de auto zeer rijdbaar is en je er probleemloos in 1 ruk meer naar b.v. Zwitserland rij..

Ben wel benieuwd naar de v10, lees in o.a. Evo dat de v8 beter blijkt te sturen (minder gewicht achterin…).

Ben ik overigens de enige die de nieuwe velgen echt verschrikkelijk lelijk vindt?. Orginele v8 / v10 velgen zijn 100x mooier.
Ben nu wel echt benieuwd hoe zo’n ding nou eigenlijk rijdt. Kan me goed inleven in de verhalen van Casper
Tof geschreven Casper! (Ik lees eerst en kijk dan de vide-aux, dus dat moet nog gebeuren)

Ik persoonlijk vind ’t een van de lelijkste en slechtst geproportioneerde auto’s ooit.
Gaaf filmpje! Patrick is echt lachuh!
leuk artikel en o ja, HELE vette wagen :)
Heey de nieuwe Shmee mobiel. O nee die heeft wel de spider.
@Kvgorp: En hij heeft ook geen Plus.
@mdemooistelettervanhetalfabet: nee want die is er niet in spider. Ik snap ook niet waarom die gast in Engeland en met z’n. Lelijker gingerkop in een cabrio wil rijden. :)
Gelukkig zijn smaken verschillend!
Niiiiiiiiiice! Alleen die velgen vind ik wazig..
Side blades, vroeg me af waarom die dingen erop zaten tot ik ze afdekte en zag wat een lelijk ontwerp de rest van de wagen eigenlijk is.
Verder een leuk stukje waar je de passie voor deze auto van de schrijver duidelijk kan lezen.Dat heb ik nou ook, voor een ander merk dat dan wel…
@norge:
Met die sideblades is het net een grote Smart….
@jrk68: Alleen een Smart is gay en dit voor de mannen.
@dheep:
Achgut, daar hebben we ons kleutertje weer met zijn minderwaardigheids complex….
Ik heb geen auto nodig om me status aan te meten, dus droom jij rustig verder van de dag dat je je trapautootje kan inruilen voor een echte auto.
Ik verzamel wel rustig verder in de tussentijd….
@jrk68: MIJN status. Ik lees nauwelijks positieve reacties van je… Heb je last van chronische depressiviteit?
@autobart:
Zolang simpele zieltjes als jij blijven happen zal ik daar niet snel last van krijgen.
Mijn leven is in elkgeval elke dag feest.
Het verbaast mij dat iemand een auto met zo’n saai uiterlijk zo geweldig vindt qua design, waarschijnlijk hebben we hier met een erg grijze muis te maken…

@Rudy: tegenwoordig kun je met de meeste supercars probleemloos lange afstanden rijden, mede dankzij de geautomatiseerde versnellingsbakken. Bij Topgear doen ze het al jaren.
Voor dat geld zijn er wel andere mooiere merken te vinden. Geluid wel niet slecht. Deze velgen lelijk. Altijd al moeilijke gevonden deze, weet niet goed wat ik er van moet vinden.
Ik heb vandaag ook lekker gewerkt.. Bijna net zo leuk als dit. Mocht zelfs met veger en blik m’n werkbank opruimen vandaag. Leuk Cas dat je ook eens van de R8 mocht proeven ipv Wout die z’n halve videocarriere verschillende R8’s heeft getest :P
Mooie auto en leuke test.
Maar wat beroerd gemonteerd/geschoten. Het kan wel zijn dat schokkerig/draaierig modern is, maar ik vind het beroerd om te kijken. Heel veel schokkerige filmpjes zijn zo omdat ze met een mobieltje zijn gemaakt in combi met een onvaste hand.. En aangezien jullie met ‘normale’ camera’s werken is dit later ge-edit. Ik vond het bloedirritant, met name de eerste anderhalve minuut.
@mco: Onze camera’s zijn State of the Art! Ik ben blij dat ABHD af en toe van de gebaande paden afwijkt, hence jouw reactie.
@Patrick_Createmedia: Er is niks mis met sommige effecten/bewerkingen. Maar dat schokkerige vind ik vervelend en het doet afbreuk aan de video. En ik neem aan dat jullie professionele camera’s zeker wel IS hebben. (OK, misschien de gopro’s niet)
@mco: Alles wat je in de video hebt gezien is een stijl keuze. Misschien niet jouw pakkie aan, hopelijk volgende keer beter ;)
Leuke tekst.

€250k/500 = €500

8:00 tot 16:00 tot 24:00 tot 8:00 – 3 shifts

Laat ons positief wezen en zeggen 2 ritten per 24h

dus circa 720 ritten per jaar

of in 2/3 van een jaar de kostprijs vh voertuig al terug verdient (minus onderhoud en service)

advertensies zijn mogelijk op (wrapje) en in de wagen (google maps bvb)

allianties met tour operators – touristische-recreatieve oorden – …

wagens laten brengen kost extra credits dus daar kan ook een percentje winst bij – wagens super delux direct aan uw deur leveren kost credits

als je zelf de brandstof produceerd kan je daarop ook winst maken (dit kan via de boordcomputer van uw credits worden afgetrokken en de navigatie stuurt u naar bevriende brandstofboeren)

Tuurlijk – als bedrijfsonkost of als europees ingeschreven wagen kan die initiele kostprijs nog naar omlaag. En als Audi zelf de wagen in bezit houd dan is het enkel hun productiekost-risico. De eigenaren zouden wel verantwoordelijk geacht worden voor de kost van het onderhoud.
@Pieter-Jan Catteeuw: via de app zou het natuurlijk mogelijk moeten zijn een geïndexeerde handleiding te bekijken eventueel met een kleine crash cursus voor bijzonderheden – zoals het vinden van een goeie zitpositie.

Het zou ook leuk zijn mochten er van iedere individuele auto een 360° foto bestaan die je kan ronddraaien alsook een 180° draaibaar zicht op het interieur. Misschien zelfs links naar relevante media. Op de dikke wagens maak je meer winst dus je moet iedere wagen zo goed mogelijk verkopen – in de app zelf. Iedere eigenaar kan dan ook zijn eigen stijl uitdrukken in de interface.

En het is uiteindelijk de bedoeling om kwantiteit om te zetten naar kwaliteit. MAW evenveel uitgeven maar minder gebruiken als tegenwerking vd jevons paradox. Een nieuwe golf GTI kost misschien 500/maand alles inbegrepen. Maar als je slechts één maal per maand rijd – dan kan je voor dezelfde prijs één dag met een R8 Plus rijden. Dus het geld blijft circuleren (jobs-productie-…) maar een individu verbruikt minder grondstoffen in ruil voor sporadische luxe. Als je R8 Plus vervangt door A4 komt het natuurlijk nog beter uit voor de klant.

En, als we de stijgende grondstofprijzen in rekening nemen dan zal dit voor iedereen uiteindelijk de goedkoopste oplossing zijn. Om de grondstofprijzen te stabiliseren moeten de autoverkopen dalen naar mate de grondstoffen verminderen. Blijven we individueel autos gebruiken dan kan de productie niet dalen en dan zullen de prijzen stijgen. Beginnen we autos te delen (volgens cambio vervangt ieder van hun wagens 14 wagens) dan genereren de autos nog steeds hetzelfde geld (of meer als ze lang meegaan en veel gekozen worden) maar kan de productie dalen en dus de prijs stabiliseren.

Een kwestie is natuurlijk de distrubutie vd wagens. De meest gekozen wagens zullen altijd dichtbij zijn (omdat transport met credits word bestraft). Dat beperkt enigsinds de keuze vrijheid in modellen. Aan de andere kant kan je dat als een belevenis zien om voor uw ingestelde budget een willekeurige auto te krijgen. En als het uw droom was om een R8 Plus te rijden voor een dag dan ben je vast bereid even de trein naar Brussel te pakken ofzo. Als deze formule pakt dan heeft iedere stad tenminste één R8 Plus. Gent telt 500.000 inwoners – er zijn 360 dagen in een jaar – dus minder dan één op duizend moet één keer per jaar in de R8 Plus willen rijden. Iedere stad zou toch een paar strategische opslagplaatsen moeten hebben – gratis credits voor de mensen die hun lege garage aanbieden. Het is ook belangrijk dat de service betrouwbaar is – dus dat je bvb altijd een goedkope rit kan vinden. Dat betekend een klein constant overaanbod – vooral van praktische wagens. Maar gezien iedereen meestal terug keert vanwaar die kwam kan dat redelijk stabiel zijn. Feit is ook dat de wagens nog altijd verkoopbaar zijn dus het is geen groot verlies om een wagen te laten staan. De meeste wagens staan toch meestal stil.

Mensen zullen waarschijnlijk meestal vanuit één voorkeurs afhaalpunt vetrekken – en de bestraffing van transport zal binnen de grotere omgeving nog meevallen. Dat betekend dat iedere stad zijn eigen stabiele wagenpark zal hebben. Het kan wel zijn dat mensen reizen en met ander wagens terug keren dus kunnen wagens en eigenaren zich op andere stukken van het continent bevinden. Het onderhoud gebeurt dan als deel van de service – maar op kosten vd klant dus. Wagens op een trein zetten voor re-distributie valt waarschijnlijk nog mee qua onkost.
@Pieter-Jan: ik vind het leuk hoe je denkt
@Pieter-Jan Catteeuw: Bij ”advertensies” was je me kwijt..
@dennisr:
Dan hou jij het nog lang vol….
Filmpjes worden steeds beter, goed bezig caspert!
Leuk geschreven stukje! En zo heerlijk objectief :-) :-) :-)
Blijft een oerlelijk ding.
Nou nou ik wacht nog altijd met veel ongeduld op het antwoord van BMW. Wanneer gaat dat er komen ? Ow, juist ja, niemals :D

On topic: hebben!!! (en idd geen suède stuurtje) maar voor de rest, hebben :D
Leuk filmpje met als hoogtepunten: de Renault R5……en de discoverlichting……dan wil toch iedereen een R8!
Toffe rijtest! De R8 is er in alle opzichten een stuk beter op geworden na de facelift.
Wat een auto is het geworden! Op de een of andere manier is hij een stuk mooier dan eerst en hij heeft toffe knipperlichten. ;)
Heerlijke wagen! Mooi kleurtje ook dat blauw.

Even iets heel anders. Misschien een idee om een keer een dubbeltest te doen met een gmc syclone en typhoon. Weet niet of het mogelijk is maar zag vandaag zo’n syclone rijden. Echt een hele gave auto en je ziet ze bijna niet rijden.
De styling van de R8 is juist hondsbrutaal voor audi’s doen en dus aantrekkelijker dan het reguliere 13 in een dozijn spul.
Of het mooi is laat ik in het midden ; dat zal voor een Duitse wagen altijd wel lastig zijn denk ik…

Qua sound ga ik onmiddelijk voor de 10 pitter… dat gehuil is onvoorstelbaar.
Ik heb met een paar 8 pitters van audi gereden en heb het genoegen gehad om een uurtje met een gallardo te mogen rijden , de 10 cylinder is uniek.
Al was het maar omdat er niet veel modellen zijn met zo’n blok , 8 pitters zijn veel “gewoner” .

Toch heb ik geen ‘binding’ met deze auto.
De beleving is minimaal net zo gaaf als in een gallardo denk ik maar het mist toch nog wat…
Ik heb de video nog niet gekeken maar alleen met de tekst al heb ik het gevoel gehad alsof ik erbij was!
Erg leuke video en tekst. Je hebt het idee dat je zo kunt ruilen met Casper, een reportage die niet afkomt van een stuurman met bovengemiddelde racekunsten, maar van een automobilist met dromen. Lekker dichtbij…
Ik haat je Casper, rotjong.
( ik wil ook :( :( )
Leuk speelgoed maar geef mij toch maar de SLS AMG Roadster.
Leuk boodschappen autootje!
Heerlijke rijtest van een heerlijke auto!
Prachtig in het blauw met zwarte velgen mooier kan het niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).