Audi RS4 Avant komt in Q3 2012, Sedan verdwijnt

Auteur: , 58 Reacties

De laatste dagen zoemen er weer allerlei geruchten rond op het internet over de nieuwe Audi RS4. Het middelpunt hiervan vormt de hardnekkige bewering dat er géén nieuwe RS4 komt. Wij pakten de telefoon en kwamen er achter dat dit gerucht slechts half waar is.

Op de een of andere manier blijft het altijd wat rumoerig rond de RS4. Reeds een jaar geleden circuleerde de buzz al dat de RS4 geen vervolg zou krijgen, en onlangs kwam dit weer terug. Het was gestoeld op de gedachtengang dat Audi de RS6 prioriteit wilde geven, en dat het RS4-kopersvolk zich best met de RS5 kon vermaken. Voor de sedan een begrijpelijke gedachte, maar de Avant is ook populair toch?

Audi RS4 spyshot

Audi meldt ons dat de RS4 Avant er zeker komt, en wel in het derde kwartaal van dit jaar. Hier staan we niet van te kijken, want we hebben immers al een ingepakte RS4 Avant op een trailer gezien. Voor wat betreft de Sedan: hier geven ze nog geen 100% duidelijkheid over, ‘maar ga er maar niet van uit’. Figures: de coupé zal sowieso stukken beter verkopen dat de sedan (is bij de M3 ook zo), en met de RS5 hebben ze een mooie troef in huis.

Het ligt in de lijn der verwachting dat de RS4 dezelfde 450 pk sterke 4,2 liter V8 krijgt als de RS5. Of gaat Audi ons misschien verrassen met een geblazen zescilinder?

En hoe zit dat dan met de RS6? Met de komst van de A7/RS7 zou je ook zeggen dat het sedan-model van de RS6 overbodig wordt. Hier wil Audi echter nog niets over kwijt, ze willen de lijn van de RS4 in ieder geval niet op de RS6 doortrekken. Wel komt de RS6 er gewoon als Avant natuurlijk, dus het is alleen nog de vraag of er wel of geen sedan aan vast geknoopt wordt.

Een introductiedatum hebben ze nog niet, maar voor 2013 hoeven we sowieso geen RS6 te verwachten lijkt ons. Hiermee komen eerdere geruchten niet uit.58 reacties

Knipoog naar de RS2 dan?
Alleen een RS versie voor de avant lijkt me een goede oplossing. Persoonlijk denk ik toch dat meer mensen voor de RS5 zouden gaan ipv de RS4 sedan
Ik hoop gewoon dat ze er allemaal komen, die vernoemde RS’en
Audi mag alles doen behalve verandering aanbrengen in de avant versie van de RS modellen.
Sedans zijn cool! Een RS4 sedan is helemaal cool! Waarom zou je dat weg laten, met al die varianten bij Audi kan best wel een RS4 sedan ;)
@dirkmulders: omdat een sedan zo cool is dat die voor geen meter verkoopt
the-budel-guy
@dirkmulders: we hebben toch al de A5 sedan dus ik snap het wel
@the-budel-guy: ja maar een sedan a4 is praktischer in het vervoer van mensen dan de a5 sedan
@bmwmaaktrijdengeweldig: En een A4 Avant weer handiger dan een A4 sedan, cirkeltje rond ;)
Ik heb toch liever een RS4 avant, dan een RS5 of RS6…
Je kan vuul meer met z’n station, je hond ofso….
@smotsholle: Neem dan zijn grote broer RS6 Avant
RS4 avant’s verkopen altijd beter dan de sedans. Bovendien, waarom zou je een sedan verkiezen boven een avant? Hij is niet mooier, niet sneller en niet praktischer dan een avant. Plus, door het gewicht achterin van de avant komt dat kontje ook nog eens beter om. Daarnaast wordt het gat van de sedan al volledig gevuld door de RS5, wat wel een schoonheid is.
gedwongenleaser
@driftje: mooi=mening. Ik vind de RS6 sedan een erg mooie auto, zou die verkiezen boven de Avant, ieder zijn ding. En al die Audi’s lijken toch op elkaar, flauw maar helaas waar (geldt overigens niet alleen voor Audi), dus wat maakt een model meer of minder dan uit zoals @dirkmulders al aangaf.
Nu het nieuwe model A6 in de showroom staat. Kun je dan nog steeds een RS6 bestellen(van het vorige model)?
Aangezien het nieuwe RS6 model er nog niet is..?
@kliko: Ga je shoppen?
@driftje: Mocht ik willen. :D

Nee, vraag kwam ineens in me op.
Iemand hier op AB zou dit vast wel weten!
the-budel-guy
@kliko: Nieuw kan je ze niet meer bestellen nee.
@kliko: De Rs6 is al meer dan een jaar uit productie
http://www.autoblog.nl/archive/2010/07/12/rennen-de-audi-rs6-gaat-bijna-uit-productie
@Dimglor: Dat wilt niet zeggen dat je niet meer uit de voorraad een keuze kunt maken (= bestellen)
@leftlane: Is zoals je zegt een voorraadmodel en geen nieuw model(af fabriek bedoel ik dan)
Ben zelf verbaasd dat ze er nog hebben… meer dan een jaar nadat ze gestopt zijn met de productie…
@kliko: Ja het oude model is nog steeds te bestellen (wij hebben de nieuwe a6 en de RS6 stond nog steeds in het assortiment).

Daarnaast vrees ik dat de B8 niet zoals de B7 een V8 gaat krijgen. Trouwens de B7 Sedan vond ik persoonlijk even mooi als de Avant!
@kliko: ze zijn uit productie maar als je er 1 zoekt hebben we bij me paps eentje staan bijna nieuw 5000 km erop. 600pk yeah hit me up
@vwr20: En wat mag ‘ie kosten als ik vragen mag? (Geen audi liefhebber maar die v10 is wel geweldig)
@bmwmaaktrijdengeweldig: Ja, erg jammer dat de V10s van Audi & BMW weg zijn …
@bmwmaaktrijdengeweldig: hij staat te koop voor €105k
@vwr20: Dat is niet eens heel duur als je de km’s vergelijkt met de andere modellen die te koop staan.. 30.000 km voor een ton.. Goed bezig!
De avant versie is gewoon veel mooier…
Dus zo erg vind ik het niet van de sedan.. en zoals reeds gezegd, er is nu een Rs5…
Wilden ze dat niet kennis geven wat voor blok er in komt? Vind het maar lang duren allemaal bij Audi.
Nice! R8 GT!
Ik dacht tot echt dat de RS4 een geblazen V6 krijgt aangezien ze toch aan het downsizen zijn en er geen concurrentie moet zijn met de RS5, S6 of S7 die allemaal een V8 hebben, danwel wel turbo.
Waarom zou Audi hun auto’s nog afplakken? Erg verrasend is Audi niet en zal het ook nooit worden
ik kan niet wachten, de rs versies zijn toch wel echt iets vetter
de ideale boodschappenauto.
Logisch, anders ga je kopers weghalen bij de RS5. Ik vind het een prima zet van Audi om alleen de RS4 avant te introduceren, maar zeker van je zaak zijn kan bij Audi nooit.
Sedan komt er wel, maar niet in Europa? In de USA zijn stationcars niet populair, Azie ook niet.
ach dan maar, pech gehad ;)
Lijkt me meer dan logisch. Het is alleen wel raar dat een M5 sedan beter verkoopt dan een RS6 sedan en bij de touring/avant is dit omgekeerd. Best apart!
@BramBMW: BMW klanten van de dure modellen zijn gewoon wat conservatiever.
Als ze deze maar wel mooi en enigszins elegant houden. Het basismodel heeft namelijk een goed ontwerp, maar de afgelopen tijd zijn de RS modellen bijzonder over the top. Die rioolpijpen van uitlaten zijn geen goed teken wat dat betreft. De eerste RS4 was ook een toonbeeld van een ingehouden agressieve uitstraling. Veel chiquer dan de huidige RS5.
@floryn: Ik vind net die uitlaten van de RS modellen super… beter dan die 4 pijpjes van de S-reeks! smaken verschillen :)
Maak gewoon van alles een RS, heb je weer een Niche opgevuld ook.
Lelijk model de (huidige) A4 (en alles wat ervan af stampt). So long gayboys.
@mepdenepper: Gefeliciteerd met de constructieve bijdrage !
2013 ? Zijn er tegen die tijd nog mensen in de Eu die zo’n overprijsde VW kunnen betalen? Denk dat tegen die tijd allen overgaan naar een RS van Skoda lekker goedkoop en (bijna) dezelfde rotzooi.
@norge: Negatief mannetje ben jij, het lijkt mij wel leuk in Noorwegen.
Trap die caddy eruit en koop een leuk sportwagentje, kan je lekker racen daar (volgens Autovisie}.
@tritone:Eerder een leuke pickup of zoiets (slechte wegen hier)
@norge: Weer een negatieve gedachte, met een strak sturende sportwagen omzeil je de gaten.
Een Pickup…?, je bent toch een petrolhead!
Doe eens iets spannends in je leven, saaie vent!
@tritone:

Een petrolhead in een Hyundai i30 CW 1.6 CRDi VGT … mwhahaha!!
@norge: Dan heb je ook slecht zicht zeker?
Norge we weten dat je bij Audi ontslagen bent omdat je betrapt bent bij het proletarisch winkelen in het magazijn. Accepteer dat nou eens.
@bartsmit: Tja die delen had ik zomaar op mijn Caddy kunnen schroeven ,past altijd die VAG meuk.
@bartsmit:

Norge is een keer slecht behandeld door de lokale Audi-dealer, ze gaven ‘m geen aandacht toen hij stiekem in de showroom aan het gluren was. Norge heeft toen besloten maar genoegen te nemen met een Koreaans koekblikje …..
Wordt nou toch wel tijd dat de Audi RS4 is komt…
Gewoon een RS4 Sedan, RS4 Avant, RS6 Sedan, RS6 Avant, RS7 Sportback (en komende coupé en cabriolet), en nu nog de rijtesten video van de S4 Avant, S5 Sportback, S5 Coupé, S5 Cabriolet, S6 Sedan, S6 Avant, S7 Sportback en de toekomende RS-modellen en alle carosserievarianten,

Thanks.
Waarom de 4.2 V8 uit de RS5? Ik verwacht de nieuwe 4.0 V8 TFSI uit de S6 in de RS4. En dan hopen op het vermogen van de S8 :).
Waarom brengt audi niet gewoon een RS7 cabrio 4 deurs uit, met een carbon dak? Ik kan mezelf geen betere auto dan dat inbeelden?
hmmm onderhuids is een RS4 sedan of station toch aardig het zelfde? Ik bedoel zoveel extra kost dat model dan niet. En tegenwoordig wil je als merk alle gaten tussen je modellen toch opvullen met rare crossover dingen enzo?? Die A5sportback vonden de meesten van ons geloof ik een mislukking, en hij verkoopt ook prima!

btw, de C63AMG blackseries, die is al een tijdje uit, en er is ons ook beloofd dat ab hem zou testen, ik wacht al maanden in spanning, zouden jullie die rijtest alsjeblieft snel kunnen doen? Als hij er tenminste komt??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).