Audi RS4 Avant: Rijtest en video

Auteur: , 128 Reacties

De auto die het allemaal doet. Tripjes met het hele gezin, het transporteren van een hele roedel honden naar het strand, grote inkopen bij je favoriete woonwarenhuis en een paar snelle rondes op de Nurburgring. Alles kan.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

De RS4 is de sportauto met de hoogste WAF (Wife Acceptance Factor), want het is een Audi en nog belangrijker: het is een station, of nee pardon een Avant. Net als bij de reguliere A4 Avants is er bagageruimte genoeg en kan de achterbank plat, waarbij er een laadruimte van 1430 liter ontstaat. Mocht je nog meer mee willen nemen, dan wordt het tijd om een verhuizer te gaan bellen. Sinds Audi in 1994 de RS2 op de markt bracht, is Audi ook het enige merk waar de snelle stations aanmerkelijk beter verkopen dan de sedans, terwijl dat bij BMW en Mercedes precies andersom is.

Audi RS4

Laatste der Mohikanen
In het vooronder is een type motorblok aan het werk waar we langzaam afscheid van aan het nemen zijn. Voor de S4 (&S5) stapte Audi al over op drukvulling, maar deze generatie RS4 en RS5 mag het nog doen met een heerlijke atmosferische V8. Uit een relatief bescheiden 4,2 liter inhoud wordt maar liefst 450 pk gehaald en dàt kan maar op één manier, een manier waar we heel erg fan van zijn. Toeren maken, veel toeren maken zelfs. De toerenbegrenzer maakt er pas bij 8500 tpm een eind aan en het maximum vermogen wordt vlak daarvoor bij 8250 tpm gehaald. Het maximum koppel wordt bereikt tussen 4000 en 6000 omwentelingen. Vergeleken bij al die gedownsizede turbo-motoren is dat vrij laat, maar zorgen maken over de prestaties onderin het toerengebied is om twee redenen volledig onnodig.

Audi RS4

Audi RS4

Ten eerste is dit nog steeds een relatief compacte auto met een dik vier liter grote V8, echt laf kan dat nooit worden. Ten tweede is de RS4 altijd met zeventraps DSG-bak uitgerust en die is erg enthousiast om de toeren hoog te houden. Op de snelweg cruist de RS4 wegens efficiency natuurlijk in de hoogste (zevende) versnelling, maar dankzij het mechanisme met twee koppelingen kan de bak altijd een andere versnelling met even nummer paraat houden. Auf der Autobahn doet de RS4 precies wat leuk is: naadloos en razendsnel terugschakelen naar versnelling vier zodra er snelheid gewenst is.

Audi RS4

Met de absolute prestaties is ook al niets mis: de sprint naar de 100 doet de RS4 in 4,7 seconden. De topsnelheid is normaal gesproken begrensd op 250 km/u, maar optioneel kan de begrenzer worden opgerekt naar 280 km/u. Helemaal onbegrensd zou de RS4 nog harder moeten kunnen, maar Audi biedt die optie niet.

Audi RS4

Quattro is niet altijd onderstuur
Rijdend kan de RS4 twee totaal verschillende karakters laten zien. Met Audi Drive Select op standje comfort biedt de RS4 een bijna zweverig veercomfort, voor zover dat mogelijk is met zulke lage en platte banden. Het is de modus om vrouw, kinderen en hond op plaats van bestemming te krijgen. Nadat je ze geloost hebt, verdient het de aanbeveling om voor standje Dynamic te kiezen. Zowel bak, het optionele sportdifferentieel, het onderstel alsmede de besturing worden dan een stuk venijniger. Het is noodzakelijk om het echte sportieve gevoel te krijgen, zeker als voor het optionele Dynamic Steering is gekozen. De besturing wordt dan in de Comfort stand vederlicht, fijn voor het inparkeren en voor diegenenen die absoluut geen inspanning willen doen, maar voor alle andere bestuurders en rijomstandigheden te gevoelloos.

Audi RS4

Mocht je in al je enthousiasme te snel een bocht induiken, dan “beloont” de RS4 je in eerste aanzet met onderstuur. Vanaf daaar zijn twee opties: gas lossen waarbij de RS4 op nat over vier wielen glijdend de snelheid afschudt. Of controleren of je nog kloten (M/V) hebt, het gas erop houden en ervaren wat de laatste generatie Quattro voor je kan doen; namelijk zorgen dat je de bocht alsnog haalt. Als je echt cojones hebt en/of het glad is, kan de RS4 je zelfs op overstuur trakteren. Epische burnout-achtige drifts zoals de C63 AMG ze neer kan leggen, zit er uiteraard niet in, maar dat zal niet iedereen als een nadeel zien.

Audi RS4

Stroop de mouwen op
Bij vorige generatie Audi RS-en kon de kritiek nog wel eens zijn dat ze bij echt tempo een beetje door de mand konden vallen. Bij de RS4 wordt het steeds leuker als je hem goed bij zijn lurven pakt. De V8 toont zijn echte kracht vanaf 4000 toeren en dan heb je nog een hele rev-range van een diesel over om lol mee te trappen. Hetzelfde geldt voor de wegligging, rijdt er normaal mee en het potentieel kom je nooit te weten. Pas als je gaat “trappen” merk je dat de RS4 geen nieuwe onderstuur-koning is, er is veel lol te halen uit het vinden van de juiste balans.

Audi RS4

Audi RS4

Voor ruim 111.000 euro plus eventuele opties haal je met de RS4 een auto in huis de garage waarmee je bijna alles kan, zonder dat het teveel een auto van compromissen is geworden. Van het circuit terroriseren tot een kleine verhuizing, de RS4 doet het allemaal. Een verbeterpunt is eventueel dat de RS4 ook bij normaal gebruik iets spannender zou mogen zijn, niet alleen als je serieus gaat sturen. Tot slot, mocht je een RS4 aanschaffen: verplicht iedere dag minimaal één keer boven de 6000 tpm komen, want dan knalt de V8 echt. Filmpje!128 reacties

Jammer van die driehoekjes..
Audi-Saai? JA
Übergeil? JA
Hebben? JA


Toereikende bankrekening? Nee :(
lekker en bruut!!!!
En hoe verhoudt hij zich tot de concurrentie :) ??
(Lexus IS-F, BMW M3, Mercedes C63 AMG, etc…)
@griffendahl: De IS-F en M3 zijn er niet als station. In de laatste AutoReview staat een vergelijkende test met de C 63 AMG Estate. Overall wint de RS4. De AMG is wel sneller boven de 50 km/h en heeft een hogere top. Deze auto’s zijn een emotionele keuze, geen keuze gebaseerd op keiharde cijfers of geld.
Hehe, ik zit erboven .Mooie Jetta hoor.
Mooie wagen! (audi-bashers volgen hieronder)
gedwongenleaser
@autobart: zie hier de nieuwe opkomende trend, het uitlokken van ‘bash’-reacties. Zal wel iets te maken hebben met een tekort aan aandacht ofzo nu het ‘gebash’ in algemene zin eindelijk eens wat aan het minderen was, zucht.
-edit: nutteloze bijdrage-
@gedwongenleaser: Het zijn hier net “gang” gebieden die hun territorium willen behouden.
@gedwongenleaser: vag hater !!
gedwongenleaser
@flippert: ik haat het idd dat ik van mijn werkgever geen RSje (v)ag leasen.
En dan nu deze kijken:
Chris Harris doet de Audi RS4 vs de oude B6 & B7 om af te sluiten vs de c63
@st170: ik vind dat chris daar een goed punt aanhaalt, de motor van de rs4 heeft nogal veel toeren nodig om op gang te komen. en dat past niet bij deze auto en hoe die gereden gaat worden. geef mij nog maar de goeie ouwe hamerende V8, waar je waarschijnlijk nog een beter verbruik mee haalt ook!
@zeeuw: Audi saai?? :O
gedwongenleaser
Lekker hoor, deze lease ik graag vrijwillig alleen zal ik mijn werkgever in dit geval moeten dwingen (op niet toegestane wijze)…
Dusss, wie is er nog meer benieuwd naar de chickie die met Wouter op de foto gaat?

Special effects zijn erg gaaf overigens.
Toch liever een bergweggetje opzoeken in mijn i30

http://www.youtube.com/watch?v=WUKbW9ygaBA&feature=related
@anakiet: ben jij dat, @Norge?
@anakiet: wat een aso. er lopen gewoon mensen, er kunnen dieren plotseling oversteken, tegenliggers enz
@Flamingo:
En plotseling overstekende kinderen, vergeet die niet …
Wat een snelle Passat zeg!
@heyaudi: ha

ha
@Flamingo: Wat een uitgesproken mening zeg! Chapeau!
Is dit een nieuw model? Oh… Could have fooled me.
@Klassiekerrally: Apparently, it did fool you. Het is maar een voortborduursel op de al een tijdje meegaande A4. Je weet wel, die grijze/zwarte audi\’s die je regelmatig kaler dan een kut voorbij ziet komen op de linkerbaan. Of kom je het dorp nooit uit?
@thoisss: Vind het te saai om me druk over te maken. Daar kan die V8 niks aan veranderen.
Ik stel een nieuwe categorie voor: IKEA-racer
@betonstaal: Ja, die is leuk! (:
Wedden dat Gargamel deze niet gevangen krijg..?
@Marijn90: Krijgt Marijn, het is krijgt.
Asociaal gruwelijke auto zeg, wat zou ik die graag op mijn oprit willen hebben :D
Je houdt dus gewoon van praktische auto’s Wouter..
Want verbaasde me hoe negatief je over de Boxster bent, vooral vergeleken met deze.
Lijkt mij toch effe wat meer “rijden” dan dit schip.
@kaasboerin:
Wouter wil gewoon graag een keer vol over de ring met vrouw en koters….
Oh dan vergeet ik nog de Lack tafeltjes en de Billy boekenkast in de kofferbak.
Ik zou best willen weten hoe dat af zou lopen….
H E B B E N !
Leuk ding, kost je wel een fortuin aan banden om zo de hoeken om te scheuren :)
Heb er zaterdag ook een testrit mee gaan doen. Bij Audi in Kortenberg (Belgie).

http://i46.tinypic.com/fjnxjd.jpg
http://i46.tinypic.com/35brrrm.jpg
@pjp911: Heb alle foto’s (5) ff op autojunk gezet:

http://www.autojunk.nl/2012/10/audi-rs4-testrit
Oh, en ik wist niet dat die DSG ook van zen 7 direct naar zen 4 kon. Erg handig om eerder bij de bakker te zijn dan je bejaarde buurman.
@Bartholomeo: zen? Als dit \’zijn\’ moet betekenen: Ik wil geen GrammarNazi zijn, maar dit is wel heel erg slecht.
@awesome: Docent Nederlands?
Ooit docent Nederlands willen zijn?
Een trauma overgehouden aan een docent Nederlands?

Laat iedereen lekker typen wat hij of zij wilt. Alsof je niet kan slapen van spellingsfouten.
@natos: Ik heb nooit de ambitie gehad om docent Nederlands te worden, en slapen doe ik er ook niet minder van.
Waar ik me wel aan stoor, is het zogenaamde MSN-typen, zoals bovenstaande.
Dergelijke type-wijze is funest voor je carriere, en laat hem nu net aan het begin daar van staan…
@natos: Ook al is dit een blog, ik mag toch wel hopen dat je probeert om gewoon correct Nederlands te spreken. En als iemand een typfoutje maakt is dat anders maar iedereen gaat zo’n idioot taaltje overnemen en het ziet er niet uit.
ga deze VAG-filmpies maar n’s niet meer kijken…evenals ik deze niet gezien heb…een eenzijdig contract tussen AB.nl en VAG vind ik nu niet echt tof meer.
@Megakix: blablabla.. Zeiksnor
Hadden ze geen grijze?

Filmpje trouwens ook niet gekeken. Heb net op de snelweg zeker 100 Audi A4’s station gezien. Waarom zou ik er dan nu weer naar gaan kijken?
@Megakix @Benjamin1: ..hebben wij voor niets een lading wilde paarden geregeld voor de video :(
@Patrick_Createmedia: overkill…ligt niet aan de auto an sich, of aan het camerawerk of aan Wouterrrrr…gewoon VAG-Porsche-Lambo-moe.. ^^
@Megakix: Vind dat ‘ie de Boxster er onlangs aardig van langs heeft gegeven anders..
@Patrick_Createmedia:

Filmwerk is mooi met filmkraan etc maar de auto boeit me niet. Overkill aan VAG…
@Benjamin1: je hebt het filmpje toch niet gekeken stoere man? Waarom heb je het dan over film werk? Btw erg cool dat jij nee kan zeggen tegen een Lambo of Porsche.. Omdat je VAG moe bent! Laat me niet lachen.. AandachtsH
@Benjamin1: je bent ook niets verplicht, reageren hoeft ook niet
toch vind ik het er nogsteeds goedkoop uitzien, van die ovale pijpen en als je er in kijkt zie je dat er gewoon 2 veel kleinere ronde uitlaten achter zitten… De rs5 had dat ook, als je er dicht achter op staat zie je door dit uitlaat opzetstukje gewoon de grond weer.. Dat ze dat bij zo’n citroen doen alla, maar bij zoiets… meh :(
” Een verbeterpunt is eventueel dat de RS4 ook bij normaal gebruik iets spannender zou mogen zijn”


Zozo, hebben de marketingcollega’s bij Audi goed verwoord. Een nadeel wat 100% van de doelgroep als voordeel ziet, afgezwakt met “eventueel” en “iets”. Wordt nog benadrukt door het stukje over de vergelijking met de “patserige” C63.

Leest als een gereviewde tekst, alsof Audi NL de tekst even goed heeft nagekeken.

“Op de snelweg cruist de RS4 wegens efficiency natuurlijk in de hoogste (zevende) versnelling”

Moest er ook in van Audi NL?

En dan een grote bek hebben over Autoweek ea, al die zeikprogramma’s op tv en de Autokampioen.

Autoblog is geen cent meer waard dan alle anderen, kan ook niet als 50% van je rijtesten uit de VAG stal komen…
@Benjamin1: Richt je eigen blog op. Suggestie voor sitenaam: fuckvag.nl
@Benjamin1: Zelfs Chinezen zien Mercedes als “patserig”. Wat ik Wouter hoorde zeggen is dat een RS4 chiquer is dan een C63 AMG. en daar kan ik hem wel gelijk in geven. AMG is simpelweg brute muscle power aus Szhermany, bewust anti-chique.

“When shopping for a new car last year, James Zhang considered a Mercedes and a BMW, then settled on Audi’s Q7 sport-utility vehicle because he said it suited his status. “Audi makes people look mature and it’s more low-key,” said the construction-company executive from the Chinese port city of Tianjin. “If you drive a Benz or BMW, people may think you are one of those showy nouveau riche.””
@bungabungastig: knap om Q7 en low key te associëren. Beetje hetzelfde als Dutroux associëren met kindervriend….
@Benjamin1: Komt denk ik door het feit dat het leeuwendeel dat verkocht wordt in Nederland van VAG is, zoek maar op. Als heel Nederland, pak hem beet, AMG of Bentley rijdt, dan zou het haast nutteloos zijn om reviews van VAG te maken. Anders, als je het niks vindt, VAG off!
Fors prijskaartje, daar heb je ook ’t nieuwe model Range Rover voor.
Zo’n RS4 zal uiteraard een prima auto zijn, maar krijg je ook echt het gevoel in iets bijzonders te zitten?
Uiteindelijk blijft het een A4 met een zwaardere motor.
Geef mij dan toch maar liever de C63 Estate dan deze janettenbak
Schitterende auto !
Machtig goeie kleur, grijs is verboden op deze auto! Komt een heeel prima geluidje uit, al had de vorige rs4 dat nog iets beter voor elkaar. Heel dik gefilmd ook overigens.
Wel ontzettend duur om bijna een tientje per extra km/u op de klok te betalen.
Leuk heb je een RS4 van meer dan 144.000 euro zit er niet eens adaptive cruisecontrol op, dat heeft tegenwoordig zelfs een Prius…
@kraakensmaak: Heb je adaptive cruise control nodig met een V8? Ik denk niet dat je met een auto met 450 pk achter een driecilinder met 80 pk wilt rijden hoor… Dan ben je zo’n auto niet waard.
Wel erg fraai afgewerkt deze versie. Mooie wielen ook. Moet zeggen dat het filmpje erg fraai in mekaar zat. Ziet er netjes uit en met die special effects (er zal vast een correcte term voor zijn maar ik ben er totaal niet in thuis) erg leuk. Nice one! Mijn favoriet is en blijft de eerste RS4 (de 2.7 V6 Bi-Turbo) op de voet gevolgd door de RS2. Beide staan op de shortlist.
Geile lambo trekjes die voorbumper.

Verder weinig speciaals aan. Liever de Benz
Ik zie de opvolger voor de 850T5R al de tekst staan, de RS2… De RS4 sla ik even over…
@850t5r: Van een T5R naar een RS2? Da’s in mijn ogen een stap terug :(
@phaeton: Valt wel mee, het zijn allebei erg gave auto\’s en allebei een jeugddroom. De T5R gaat dan naar moeders de vrouw dus hij blijft in de familie. D\’r kadett GSI is op aan het raken… :-(
@850t5r: Voor erbij? Dan hoef ik al helemaal geen medelijden te hebben. Mocht het doorgaan, veel plezier ermee (tu).
1 woord: hebbon.
En maar zeuren dat het weer niet goed is hier, ‘Weer een auto van VAG, dit kijk ik niet meer, boehoe..’ niet huilen, je betaalt geen cent en dan nog lopen zeuren. Stelletje verwende apen…
@gerard1710: idd! Losers..
@gerard1710: denk dat ‘men’ méér leert van kritiek ten negatieve, dan van mensenanalisten…Het gaat om een onvervulde behoeften die bij lezers leeft; jij was in elk geval in een zwart T-Ford blijven hangen ;)
Weinig inspirerend filmpje, zeker met op het einde dat quasi gedoe. Eerder wel echt grappig, nu meer ‘want dat vindt men grappig’. Je zag er bijna verveeld uit, Wouter. Weinig slaap? ;)
@phaeton: Tja baby\’s worden wel eens wakker midden in de nacht, dus Wouter waarschijnlijk ook…
mooi om te zien hoe het vocht in de uitlaat monden opdroogt als hij optrekt
Ganz Geil
wouw, respect @ createmedia / Patrick
de kwaliteit van de filmpjes zijn tegenwoordig even hoog als die van top gear, waarvoor respect!

P.S. LOL op 1:26 -> schoenen.. van patrick..
@bigcar: Ik maak lang niet alle filmpjes maar neem ik je compliment van harte aan ;)
@Patrick_Createmedia: graag gedaan!
Word er niet warm of koud meer van. Saai, op de motor na. Filmpje is trouwens goed gemaakt!
voor ruim 111.000 euro? kentekencheckje zegt dat dit exemplaar gewoon anderhalve ton kost!
Wat een verschrikkelijk lekkere auto!
Mooie review en toffe special effects! (slow motion beelden, waarna de LED verlichting aangaat is echt heel tof gedaan!) Ga zo door!

Enig minpuntje:
> Zet ff de achtergrond muziek uit op het moment dat je het gas intrapt of schakelt van versnelling. We willen dat gebrul van de rs4 horen. Voor muziek gaan we wel naar youtube.
Wat een prachtig filmwerk.
Doe mij de C63 dan maar, veel gruwelijker!
2:08 laat hij scheetjes??:P
Hebbon!! V8 + DSG + quattro = Ganz geil!
@Tommy2:
Nope, A mechanical disaster wating to happen….
@jrk68: Kan weinig aan stuk gaan lijkt me. Alleen de DSG-bak kan misschien wat storingsgevoelig zijn op den duur maar mechanisch kan er weinig mis gaan.
@Tommy2: geen verbrande koppelingsplaten enzo?
Dikke video hoor, mooie produktie
@Wouter, zijn de stoelen niet te krap? Ze zien er nogal klein uit en de hoofdsteun lijkt me te laag voor goede protectie tegen whiplash.
@KeesB:

Daar zat ik dus ook al naar te kijken. Terwijl ze op de foto toch groot zat ogen.
Mooi filmmateriaal van een mooie auto :)
wat doet z’n gruwelijk lekkere v8 in z’n dood saai wagentje
@bmwpowerm5:

Het zelfde als een overheerlijke V10 in een veels te lelijke wagen. ;)

OT: Dacht dat het filmpje nooit meer kwam. Mijn complimenten voor het film werk. Mega goed gedaan. Het is en blijft een lekkere (getaway) wagen.
Banken opgelet, nieuwe getaway car is uit, politie zou em ook moeten kopen, kunnen ze de boeven bijhouden voordat ze in belgië zijn haha.
@Patrick_Createmedia Hele vete shots en bewerking! klasse! In combinatie met een perfecte station, Autoblog film van het jaar.
@EdGaR:
Overdrijven was zeker jouw “major” op school….
@jrk68: kijk naar de naam…en herinner je ‘debiteuren – crediteuren’…nuff said ! ^^
Sportauto? Sinds wanneer is een stationwagen een sportauto? Hij is wel vrij snel, maar het blijft een saai uitziende vertegenwoordigersauto en geen sportauto!
Voor die bijna anderhalve ton kun je ook een erg leuke Panamera S aanschaffen. Lijkt mij een makkelijke keuze :-)
@fit4fun: of zeer nette 2dehands CL 63 AMG. Als je toch iets groots zoekt.
Door de veel te hoge prijs, ontbrekende overtuiging kwa uitstraling en de matige feetback kwa sturen volledig nutteloos om te gaan kopen.
@Bo1972: kwa? :’)
@Bo1972: feetback??
@Bo1972: lekkere overtuigende comment.. Haha! Hoe kunnen mensen nou zeggen dat deze auto er saai uitziet? Alleen het feit dat er een dikke V8 in ligt, maakt een auto als deze toch al dik? Kijk naar een m3 of een c63.. Zo\’n V8 in een auto waar normaal gesproken een 1.6(je) in gelepeld wordt.. Als je daar geen dikke van krijgt dan stel ik voor dat je naar http://www.ikwillerenschaken.nl gaat, want auto\’s zijn niets voor jou! En ga helemaal weg met je VAG moe.. Onzin, losers!
@solmatje: Heeeeeej!! Ik wil leren schaken. Blijkt de site niet te bestaan:(
Niet leuk!!!
héééérlijke wagen! M’n favoriet in dit genre, deze velgen zijn echt te mijden. Ze worden ondertussen op golfjes gemonteerd en zijn veel te schreeuwerig
Doe mij die maar!
@Wouter: Het is quattro, zonder hoofdletter.
Verzoek voor volgende filmpjes: meer stukjes van de laatste 5 à 10 sec.
Heerlijk, stijl, klasse, afwerking en power.
Wat een schitterend apparaat. Audi begint BMW en Mercedes nu echt op afstand te zetten.

Design, sound, power, techniek, materialen, afwerkingskwaliteit en uitstraling. Het klopt gewoon.

Erg knap.
dat kleurtje ben ik wel een beetje zat maar de rest toppie
(doe maar in geel)
Mistlampen voor waren ook een optie??
@blox: Mistlampen zijn zoooo 2001… Misschien was het je nog niet opgevallen maar er zijn steeds meer auto’s die ze niet meer hebben wegens het zeer beperkte nut ervan, en de intrede van de DRL niet te vergeten.
De Audi RS4.. De auto die alles kan maar nergens in uitblinkt.

Deze auto koop je als compromis maar nooit met je hart. Je koopt hem omdat je te weinig geld hebt voor auto’s die in elk van de ‘kwaliteiten’ van de RS4 uitblinken. Ja de RS4 kan veel bagage meenemen maar dat doet de Volvo V70 beter. Ja de RS4 kan heel hard. Maar een Ferrari 458 kan nog harder. Ja de RS4 stuurt beter dan de gemiddelde gezinsauto. Maar een Lotus Exige stuurt nog beter. Ja de afwerk kwaliteit van de RS4 is goed. Maar de afwerk kwaliteit van een Rolls Royce Phantom is nog beter. Conclusie: Een Audi RS4 is voor arme stakkers die net zo goed een Hyundai station hadden kunnen kopen want dat is het ook nét niet.. Het is gewoon zonde van je geld. Koop je ‘m voor de ruimte en de handling? Koop dan die nieuwe Hyundai station en een tweedehands M3 om maar iets te noemen. Want aan die combinatie zal je meer plezier beleven.
@Original_Arnoud: Wat een gelul zeg. Er is geen antwoord op de RS-en van Audi. Zowel de RS4 als de RS6 zijn uniek in hun klasse. Combineren het beste van al de door jou aangehaalde auto’s in 1 auto. Met als bonus Quattro. Zoals het stukje als stelt, de enige stations die enigzins vergelijkbaar is zijn de E63’s van AMG-Mercedes.
Maar uit al wat je hierboven schrijft blijkt dat je nog nooit met een -echte- Audi RS gereden (of zelfs meegereden) hebt. Dan zou je namelijk wel anders piepen.
@Original_Arnoud:

Blablabla, zelden zoveel absurde onzin gelezen. Jaloerse knurft.
@Original_Arnoud: Zelden zo gelachen. Je verhaaltje gaat dan toch voor iedere auto op.
Ctrl C Ctrl V en ik kan van Alfa tot aan Wiesmann hetzelfde zeggen. Slecht onderbouwd lulverhaal.
@Original_Arnoud: Ongelovelijk wat een enorme onzin iemand kan uitkramen. De RS4 is voor ‘arme stakkers’ zeg je? Ehhh dus als je een auto van € 110000,- kunt betalen ben je een arme stakker….Hmmm ik wou maar al te graag zo’n ‘arme stakker’ zijn dan.

Daarnaast kun je nog wel even doorgaan met jouw soort vergelijkingen. Ja een Volvo V70 kan inderdaad meer bagage meenemen dan een RS4, maar een vrachtwagen kan nog meer bagage meenemen…..

Ja een Ferrari 458 kan inderdaad nog harder dan een RS4, maar een Bugatti Veyron SS kan nog harder.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan Arnoud, dus wat is je punt?

De vraag is: kun je voor € 110000,- een andere auto kopen die over dezelfde multifunctionele kwaliteiten beschikt als de Audi RS4? Ik denk dat dat erg moeilijk wordt, dus heb je ontzettend veel waar voor je geld.

De Audi RS4 is gewoon een ontzettend geile auto. Stoer, sportief, supersnel, maar toch chique, praktisch en geschikt voor alledaags gebruik.

Bij mij mag je m zo voor de deur zetten….en dan niet vergeten om de sleutels door m’n brievenbus te gooien, anders heb ik er zo weinig aan…haha.
Gek dat niemand het over het sportdiffertentieel heeft. Dat zou op alle quattro’s moeten zitten. Dankzij dit diff gaat mijn quattro neutraal door de bocht als je stevig tempo rijdt. Kortere bochten kun je zelfs op droog aardig dwars gaan, natuurlijk ook mede dankzij 800 nm. Daar heb je dan weer geen (R)S voor nodig, diesel doet dat ook prima.
Kunnen jullie de nieuwe Auris die in januari komt testen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).