Audi RS5 is Franse politie-Méganes te snel af [300 km/u]

Auteur: , 74 Reacties

Eventjes dan, want aan bovenstaande foto, waarop de Gendarmerie trots met hun trofee poseert, kan je zien dat het net zich uiteindelijk om de snelheidsduivel heeft gesloten.

Het volgende verhaal zou niet misstaan in een spannend jongensboek actiefilm, maar voor de Franse Gendarmerie was het werkelijkheid: een Duitser die zijn Audi RS5 met 300 km/u over de Route du Soleil jaagt om een bekeuring te ontlopen.

Het begon allemaal op dinsdagmiddag, op de Franse A7 bij Valence. Een grijze Audi RS5 met Duits kenteken werd er in noordelijke richting met 157 km/u geklokt waar 110 is toegestaan. Reden genoeg voor de snelle eenheid met hun Mégane RS’jes om even een praatje te maken, maar dan moet je hem eerst wel te pakken krijgen. Geen probleem, ze lopen 255, dus waren ze er binnen enkele kilometers bij. Maar de Duitser voelde kennelijk niet zoveel voor een babbeltje, want het gas ging er op toen hij de jongens in het blauw in zijn spiegel zag.

De Mégane RS: met een kundige bestuurder en op een bochtig weggetje ben je een knappe jongen als je ze kwijt weet te raken, maar op een rechte snelweg doet het overwicht van de 4,2 liter V8 met 450 pk zich gelden. Indien de auto standaard was, want de gehaalde snelheden doen vermoeden dat er misschien wel het een en ander aan het model gedaan was.

Deze liepen namelijk op tot 300 km/u. Over de vluchtstrook, en al slalommend wist de ene RS zo de andere RS’jes én de inmiddels ingeroepen politiehelikopter af te schudden, om vervolgens de snelweg te verlaten, en hierbij een péage-slagboom te rammen. Een wilde rit die niet meer dan 20 km in beslag nam. Deze man had écht geen trek in een gesprekje, en over zijn eventuele strafblad en/of de inhoud van zijn kofferbak kunnen we alleen maar speculeren.

Een dag later was de Duitser dan toch het bokje, toen een agent van de militaire politie de de RS5 in het centrum van Valence spotte. Niet echt snugger, om je zo snel al weer in het openbaar te vertonen.

Komt dit je bekend voor? Deze Brit gaf ooit, eveneens in een RS5, het ‘goede’ voorbeeld. Nederland had zijn eigen Audi-momentjes met deze S3 (240 km/u), en natuurlijk de Scarfacebende. Om nog maar te zwijgen van die RS4 die onlangs bij de Amsterdamse dubbele liquidatie betrokken was. Bij onze zuiderburen zagen we al eens een helikopter achter een S4 aan gaan.

De Audi RS5 met Franse politie - Foto: Stéphane MARC - Le Dauphine

Audi RS, het begint welhaast de automotive stigmata van de 21ste eeuw te worden, en de snelle divisie uit Neckarsulm is tegen wil en dank de autoleverancier van de Penoza. Dit leidt er toe dat bestuurders van de S- en RS-modellen de laatste tijd in ieder geval in Nederland wat vaker ‘zomaar’ aan de kant worden gezet, en de KLPD doet ongetwijfeld veelvuldige kentekenchecks als ze er onderweg een tegenkomen.

Foto Credits: DL/Stéphane MARC – Le Dauphine
Met dank aan iedereen voor de tips!74 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Machtig, gewoon even de helikopter afschudden.
@jorritgroen: Het kan veel stoerder:
http://diehard.wikia.com/wiki/File:Live_Free_or_Die_Hard_Movie_Clip_-_Killed_A_Helicopter_With_A_Car
@BrutaalAapje: Misschien een harde reality check maar films zijn niet echt hoor.
@Donstil: Nee? Straks ga je me nog zeggen dat spelletjes ook niet het echte leven is?
@jorritgroen:
Moeten er nu geen reacties komen van: “Ow wat als er een kind op straat was aan het spelen” “Dit soort dingen hoort op een circuit”
Pff ik wil gewoon maar even zeggen dat jullie een bende hypocrieten zijn, al diegene die dit liken, maar wel andere zooi afkeuren!
om vervolgens de snelweg te verlaten, en hierbij een péage-slagboom te rammen.

Schade zeker snel gemaakt? Niks te zien op de Audi…
Zo’n ding scharniert wel mee, maar je ziet idd verdacht weinig. Schade kan rechts zitten?
@sir_smokalot:

Zal wel “voorsprong op techniek zijn”..
@sir_smokalot: de telepeage heeft doorgaans helemaal geen slagboom
@valetparker: onzin. Telepeage heeft nog altijd een slagboom anders zal het wel heel makkelijk worden om gratis er overheen te crossen. Bij een snelheid van 30km/h moet je er in principe zo doorheen kunnen rijden. Mits je kastje ed goed werkt. Ik heb zelf een dergelijke sensor.
@Michael Lammers: a la Gran Teft Auto een paint/spray shop in- en uitgereden?
Is Frankrijk zo’n land waar ze (methode Duitsland) foto-bewijs moeten hebben dat jij in persoon aan het stuur zat? In Duitsland zou hij hier mee wegkomen, denk ik.
@mout: daar mag je ook net zo hard rijden als je wilt.
@ferrari94tr: dat van je mag zo hard als je wil is al een pak minder hoor… meer en meer is men de snelheid aan het limiteren.

En ja, zonder foto van de bestuurder kun je daar geen beote krijgen…

Ik rij elke week wel even naar osn duits kantoor, met duitse nummerplaten op en ik kan je zeggen: als je snel rijd lachen de duitse blauwtjes er niet mee ….
@ferrari94tr: nou. Er zijn veel stukken met beperkingen. Het snelheidsverschil met het overig verkeer moet minder dan 100 km/h zijn (een vrachtwagen met 200 inhalen mag dus niet eens) anders is het “rasen” en daar staan zware straffen op.
@mashell: dat wist ik niet. Lijkt me ook niet dat je daarvoor bekeurd kunt worden. De politie moet dan namelijk op het zelfde tijdstip 2 snelheidsmetingen kunnen doen, van jou en van het voortuig wat je inhaalt
@desoper:
Controleren is idd moeilijk, maar als het mis gaat ben je volledig aansprakelijk en als er slachtoffers vallen is het een strafzaak….
En wij duitsers zijn niet zo kinderachtig met straffen als die holländer….
@jrk68: de boetes in ieder geval wel, die betaal ik in Duitsland met een lach op m’n gezicht.
een saaie onopvallende auto met een snel blok en aangepast onderstel, penoza materiaal bij uitstek.

Al rolt er rondom station 010 ook ander spul om.
Auto in beslag nemen en voor eigen gebruik inzetten lijkt me wel een goede oplossing.
Wow, zijn die agenten zo breed of is het zo krap in een Megane?
Haha..wanne gek!
Wat een gave wagen toch zo een RS5!
Die dooitser had de spreekwoordelijk skit.
Dik, because Audi.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Gaat er bij mij niet in een heli wegrijden
@dotternetta:
Heli’s zijn niet zo snel, meeste gaan maar een 250 km/u. Is natuurlijk in vogelvlucht, maar snelwegen zijn meestal ook kaarsrecht…
@dotternetta: Waarom niet ? De meeste heli’s hebben moeite om boven de 250/260Km/u. te klokken.
Zie hier onze ‘eigen’ politie heli met een top van 256Km/u.:
http://www.plaats.nl/akkrum/videos/Ep2dUHzKUH4/nieuwe-klpd-politie-helicopter-eurocopter-ec-135-t2-vliegt-rond-boven-stadion-de-kuip-in-rotterdam/

Mochten ze harder gaan, haalt de rotor snelheden sneller als het geluid en zou de piloot een ‘sonic-boom’ op 50cm. boven z’n hoofd te verwerken krijgen. Alleen de ‘Westland Lynx ZB500′ haalde een top van 249M/h. (ca.416Km/u.) in een officiële wereld record poging met dank aan een speciale constructie/vormgeving van de rotor-bladen.

Met het zelfde gemak als hij de Mégane’s af kon schudden met z’n onbegrensde 300Km/u. raakt de politie heli ook achterop. Op bochtige, kronkelige bergweggetjes had de Audi met beide hermandad-instrumenten meer moeite gehad om kwijt te raken, zoals in het verhaal al gestelt werd.
Heerlijk dit ! Ben benieuwd wanneer ik dit geintje ga uithalen met mijn ( S ) Audi haha! Nee kan me nogwel redelijk beheersen hoor :D
@kevinRS6: Jij wil graag laten weten dat je een Audi S model rijdt? Nou gefeliciteerd hopelijk wordt je volgende auto een minder saaie…
@drivingpleasure: Over smaak valt niet te twisten, net als over smakeloosheid. Jouw manier van denegreren is minstens net zo smakeloos. Leven en laten leven.
@popoff: ga toch weg met je gepreek, moraalrukker
@flippert: Ga toch weg met je opruiende lege commentaren hersenloze !
@drivingpleasure:

Doe niet zo schijnheilig denigrerend. Laat hem er blij mee zijn toch? Altijd dat gejank en gezeik op elkaar wanneer het maar kan. De nickname van je moeder gebruiken, dat is pas jammer..
@TomRS6: Familie?
@TomRS6: Ach man ik maak maar een grapje en dat schiet bij jullie fanboys weer helemaal in het verkeerde keelgat. Dat laatste over de nickname van je moeder begrijp ik niet helemaal leg aub even uit…
@drivingpleasure:

Deh.. Had ik net zon mooie reactie op je, zie ik dat die niet gepost is. Ik had iets getypt in de trant van dat ik geen fanboy ben, voor mijn Audi een Volvo, fiat, Renault en BMW reed en dat het niveau hier daalt richting voetbalzone.nl door jezelf beter neer te zetten en anderen de grond in de trappen..en iets in de trant van rijplezier in je moeder haha

Weet je, nah een stickie kan ik zelfs om jou reactie lachen haha mooi man!
@drivingpleasure: @drivingpleasure:

Deh.. Had ik net zon mooie reactie op je, zie ik dat die niet gepost is. Ik had iets getypt in de trant van dat ik geen fanboy ben, voor mijn Audi een Volvo, fiat, Renault en BMW reed en dat het niveau hier daalt richting voetbalzone.nl door jezelf beter neer te zetten en anderen de grond in de trappen..en iets in de trant van rijplezier in je moeder haha

Weet je, nah een stickie kan ik zelfs om jou reactie lachen haha mooi man!
@TomRS6: Oke ligt niet aan jou dat het mis ging met je reactie merk ik net, aangezien mijn reactie naar mezelf wordt verzonden en niet naar jou. Excuses daarvoor maar ff voor de duidelijkheid nog een keer: Oke nu val je dus zwaar door de mand. Eerst gaan zeggen dat ik een schijnheilig denigrerende opmerking maak en iemand met rust moet laten en loop te zeiken. Vervolgens een opmerking maken over mijn moeder en rijplezier? Hoe oud ben je nou echt 16? op je sita’tje? Dan een reactie 3x plaatsen…Hou alsjeblieft op en denk na voordat je wat typt op je computer jochie…
@drivingpleasure: Oke nu val je dus zwaar door de mand. Eerst gaan zeggen dat ik een schijnheilig denigrerende opmerking maak en iemand met rust moet laten en loop te zeiken. Vervolgens een opmerking maken over mijn moeder en rijplezier? Hoe oud ben je nou echt 16? op je sita’tje? Dan een reactie 3x plaatsen…Hou alsjeblieft op en denk na voordat je wat typt op je computer jochie…
@drivingpleasure: Waarschijnlijk S-line.
@kevinRS6:
Wat is het nou?

http://www.autoblog.nl/wat-was-jouw-allereerste-auto#comment-3096835
@m19nl:

Haha nice one! Denk dat Kevin (als dat zijn echte naam al is) wel een Audi S én een Boxster heeft hoor..

Maar dan wel 1:18 ;)
@rijbewijzer: Inderdaad, net zoals dat jij een M6 bezit.

Maar dan een boutje.
@desoper:

Wie heeft er ooit gezegd dat ik een M6 bezit?
@rijbewijzer: niemand, maar een grapje moet kunnen toch, al ben ik het met je eens dat het moraalridder-gehalte hier wel erg hoog is.
@m19nl:
Hij bedoelt vast deze….
http://www.marktplaza.nl/images/1/85/audi-r8-spider-trapauto-25553485.jpg
@jrk68: Audi’s staan inderdaad om bekend dat ze worden afgetrapt
@kevinRS6: Een Audi TDIe, met s-line zeker……..
om aan het lijstje toe te voegen van snelle audi’s die de politie proberen te ontvluchten : http://www.autoblog.nl/archive/2011/05/05/politiehelicopter-achtervolgt-audi-s4-in-belgie
Dank, deze miste de tag ‘achtervolging’, vandaar dat ik ‘m niet meteen door had. Staat er bij!
Ja de volgende dag aangehouden tsss… Toen was die kofferbak vol drugs allang leeg gemaakt. Mooie fail om ze niet op heterdaad te betrapen.
@schellekens006: En, waarschijnlijk, een stro-man achter het stuur. “Politie agent; hmmm… toch wel raar dat een Franse zwerver in een Audi RS5 op Duits Kenteken rijd”…
Ok ik ben geen crimineel dus die gedachtegang volgen word moeilijk.

Maar stel je bent gevlucht op een vrij roekeloze manier. Het laatste wat je dan toch doet is die wagen opnieuw gebruiken?

Zelfs in GTA of need for speed of waar hij die kunstjes dan toch ook geleerd heeft, moet je toch eerst je wagen vermomen/veranderen voordat je terug veilig kan cruizen.
Typische bak voor ’n drugscrimineel; afzichtelijk & patserig.
@miataman: nee de miata is een topper.
@dheep:Kom, kom ! Voor een leuke jonge dame met lange blonde lokken is het best een leuke auto.
@dheep: Als je er zelf maar tevreden mee bent. Een auto die wij allen mooi vinden gaat er nooit komen
@dheep:
Alles beter dan een Aldi….en wel betrouwbaar….
De politie kan hem vinden, maar dat wil nog niet zeggen dat ‘hij’ de persoon was die ermee reed. Dan kunnen ze de bon nog wel toeschrijven aan de eigenaar, maar die kan dit op z’n beurt weer aanvechten en daardoor een forse vermindering tegemoet zien. Heerlijke zo’n democratische wetgeving.
Maar net wat de meeste zeggen. Een drugsrunnertje die de dans heeft weten te ontspringen. Partij is al geleverd, auto mag in beslag worden genomen & volgende dag een nieuwe RS5 op nieuw kenteken. Lekker makkelijk.
@bempi: klopt helemaal. Ze kunnen wel een boete op kenteken geven maar; zolang er geen positieve herkenning is door een van de agenten of camera kunnen ze de bestuurden de dag erna niets maken!
Het ultieme Duitse voorbeeld van Fransoos pesten.
@fkbmw: andersom gebeurd het ook wel!
Ondertussen heeft ie toch mooi zijn koffer netjes kunnen leegmaken.
Mighty rs5
De begrenzer zal er gewoon zijn afgehaald. En de Audi’s doen het inderdaad goed bij allerlei tuig… kijk maar naar deze een aantal jaar geleden.
http://static.autoblog.nl/images/wp2009/audi-rs6-avant-wiet-1.jpg. Hij had maar liefst 870kg wiet mee en nog kon hij wegrijden van de politie in zijn RS6. Achteraf kwam de bestuurder wel vast te zitten in een file… beetje lullig.
@xilver: Ja precies, als je ze niet meteen pakt is alles natuurlijk alweer de auto uit tegen de tijd dat je er bent.
@sir_smokalot je mag van mij best eens minderen met de linkjes als er toch niets te zien valt. Steeds vaker wordt ik blij gemaakt met een dode mus. Nu verwachtte ik een mooi s3 achtervolgingsfilmpje te zien, krijg ik na een paar keer klikken een artikel van nu.nl..
@drivingpleasure:

Deh.. Had ik net zon mooie reactie op je, zie ik dat die niet gepost is. Ik had iets getypt in de trant van dat ik geen fanboy ben, voor mijn Audi een Volvo, fiat, Renault en BMW reed en dat het niveau hier daalt richting voetbalzone.nl door jezelf beter neer te zetten en anderen de grond in de trappen..en iets in de trant van rijplezier in je moeder haha

Weet je, nah een stickie kan ik zelfs om jou reactie lachen haha mooi man!
Een grijze Mercedes C63 AMG Black Series met Afrikaans kenteken werd er in noordelijke richting met 111 km/u geklokt waar 110 is toegestaan. Reden genoeg voor de snelle eenheid met hun Mégane RS’jes om even een praatje te maken, maar dan moet de Mercedes wel eerst uit zijn burnout geraken. Geen probleem, de Renaults lopen 255 en hebben geen Mercedes aandrijving, dus waren ze er binnen enkele kilometers bij. Maar de Duitser voelde kennelijk niet zoveel voor een babbeltje, want het gas ging er op toen hij de jongens in het blauw in zijn spiegel zag maar zijn banden bleven maar spinnen en toen verloor hij de controle over het stuur en reed in een rivier.
Als tie rustig was gaan rijden hadden ze hem nooit meer gevonden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).