Audi RS8: bij genoeg animo wel

Auteur: , 82 Reacties

Zeg Audi. Gaan we nog een keer die RS-badge op de A8 plakken, of hoe zit dat?

Na een recente opleving in het RS-segment met de RS6 Avant en de RS7 Sportback zou het een logische volgende stap zijn voor de peekaa-grossiers uit Neckarsulm. Want voor wie de S8 niet hardcore genoeg is kan Audi toch best een RS8 maken? Nog niet, zo vingen we onlangs op. Het verschil in doelgroep tussen de A7 en de A8 is er wel, maar tegelijkertijd erg klein. Voorbeeldje: de CEO kiest voor een Audi A8, dikwijls met chauffeur, terwijl de ondernemer of DGA liever zelf het stuur ter hand neemt in een Audi A7. En voor de pk-beluste A7-rijder is er sinds kort immers dat RS-model.

De CEO die graag in een supersnel topmodel (mee)rijdt? Wel, die komt tot nu toe aardig aan zijn trekken in de S8, want met 520 pk heb je daarin weinig reden tot klagen. En vanuit de markt zou er momenteel weinig vraag zijn naar een nóg snellere versie, waarmee Audi tegelijkertijd liet weten dat er WEL een RS8 komt zodra er zich genoeg klanten aandienen.

Dat zou toch moeten lukken? Mercedes heeft anders weinig moeite om jaarlijks aardig wat S65 AMG’s te verkopen. Maar voor het zover is geven wij alvast een indruk van een RS8 in Leasebrikgrijs. Met grotere luchtinlaten, de optionele Quattro-inscriptie in de ondergrille, en remschijven zo groot als putdeksels. HIER in grootformaat.

Of jullie via onderstaande pol even willen aangeven wat Audi zou moeten doen omtrent het RS8-dilemma.

Met dank aan Jochem Hinloopen voor de impressie!82 reacties

maar dan wel één met minimum V10 graag, om toch een beetje onderscheid te maken tussen al dat V8 plebs!
@breakingpoint: Dan neem je toch gewoon de W12? :)
S8 in 4.2(0-60mph 3,8) 0-100kmh, hoe snel wordt deze dan wel niet?!
@guusboum: niet sneller. Aangezien de s8 al quattro heeft en loodzwaar is, zal het op de 0-100sprint niet veel uitmaken.
@guusboum: t zal wel een tijdmachine worden….
Volgens mij maken ze bij audi tegenwoordig zelfs een quattro-softijsmachine als er genoeg vraag naar is.
@lambo4all: Ja, ik vind het echt SUPER-lullig voor je om te melden, maar die bestaat al..

http://img703.imageshack.us/img703/6373/quattroijsmachine.jpg
@Jochempie: Cool! Dat Quattro logo in het midden maakt het af! Dat hebben BMW en Merc niet hoor!
@Jochempie: are you foreal bro?
Ik wil het ze graag zien doen, zal wel een monster worden
Bluf bluf bluf doen doen doen :)
Ik zeg doen
@martijnb11: ik zeg ook doen
Ach, als Mercedes het doet volgt Audi vanzelf…. Hoezo voorsprong door techniek?
@jrk68: Inderdaad voorsprong door techniek. Ik ga hier waarschijnlijk uitgelachen worden maar kijk maar eens naar de ledlampjes, Audi is ermee begonnen en nu heeft iedereen ze.
@kapiteinaudi: gefeliciteerd, deze uitvinding is inderdaad belangrijker als, nou bijvoorbeeld de auto zelf uitvinden ?
@darrock:
En led techniek is in de 20er jaren van de vorige eeuw al uitgevonden en sinds 1962 verkrijgbaar….
@kapiteinaudi: omg! Lampjes gast, Zekerwel cool! Maar even serieus, led verlichting zat eraan te komen. Audi introduceerde het gewoon nét even voor andere merken. En dat je dit als voorbeeld gebruikt laat gelijk zien hoe wanhopig het met audi’s “voorsprong door techniek” gesteld is.
@kapiteinaudi: ondanks de commentaren van voorgangers, moet ik je daar wel gelijk in geven. Het feit dat LED lampen geen life-changing innovatie zijn, doet weinig af aan het feit dat audi de hele ledlampenhype begonnen is.
@kapiteinaudi: En als je je eigen post nou eens analyseert, waarom zou je uitgelachen worden denk je?
Das Kapital
Wanneer krijgen we een A3 1.6 RS? Audi plakt straks overal een RS logo op.
@rufctr01: Heb je wel eens naar Mercedes gekeken?
@kickass:
Mercedes plakt nergens een RS logo op….
@kickass: bij mercedes zit er gelukkig ook daadwerkelijk verschil tussen amg en de normale versies. Bij de meeste rs’en ligt er gewoon een opgepepte ‘s’ motor onder de kap en zowel kwa geluid als uiterlijk is er ook bedroevend weinig verschil..
@lambo4all: Bij RS veel meer verschil met gewone modellen dan bij AMG bij Mercedes.
@kapiteinaudi: trololol…
@kapiteinaudi: Daar verklap je dus al dat audi zwaar achterloopt als ze hun zo auto’s zoveel meer moeten verbouwen als de concurrenten dat doen om uberhaupt bij ze in de buurt te komen. Loop dan maar voor met LED lampjes, doe mij maar handling en uiterlijk, allebei dingen waar ze daar in Ingelstadt nog geen kaas van hebben gegeten…
@dannykruissen: Van kaas met smaak uiterlijk hebben ze in Ingolstadt veel meer gegeten dan in Beieren.
@kapiteinaudi: Knaap, Ingolstadt ligt in Beiern. Vraag je topografieleraar maar na.
@piebepost: Oh nee, ik zal volgende keer Munchen gebruiken.
@kapiteinaudi: Aah, dat wist je natuurlijk al lang….
@kapiteinaudi: tuurlijk!
@rufctr01: Inderdaad tuurlijk! Misschien lusten ze kaas met smaak uiterlijk niet in Beieren? Kan wel natuurlijk.
@kapiteinaudi: gelukkig verschillen de smaken. Een Audi kinderhandje is gauw gevuld. Nu nog een beter design, heel veel kwaliteit verbeteren ( dat is niet echt heel goed, zeker motorisch niet), ver van VW blijven en dan heel misschien, heel misschien kan Audi dan een beetje in de schaduw van BMW staan.
@rufctr01: geef mij maar een pheaton w12 ;)
Apart dat een RS8 hier zo populair is, zijn dat ook allemaal potentiële kopers? Voor mij is een S8 al te duur dus aan RS8 heb ik ook niets.
@alcantara: KapteinAudi’s papa wel hoor. Die heeft een Ferrari op z’n bureau.
W16 uit de veyron er in voorbumper aanpassen en Gaan!!
@the-budel-guy: Gekkie…
Mmmmmmmmm lekkuuurrrrrr! Toch vind ik het een beetje raar, een limousine hoort niet zo extreem te zijn. Ze kunnen beter een S8 L maken want die is er nog niet (helaas). Gelukkig hebben ze bij de gewone A8 nu wel de 420 pk sterke V8 uit de S6 en S7.
Bah.. Niet doen! Eerst maar een mooie A8 bouwen
@lamborgfan:

De D2 komt nietmeer terug vrees ik.
@lamborgfan: Die is al mooi, veel mooier dan S-klasse, 7-serie en ja ook de XJ.
@kapiteinaudi: smaak is persoonlijk dus probeer aub niet je mening op te dringen aan anderen. Ik vind van de Duitse 3 de S-klasse nog steeds veruit het stijlvolst. De huidige A8 ben ik geen fan van sorry dus ik ga niet mee met je mening
@Pordon: Ik dring mijn mening aan niemand op, ik zeg gewoon mijn eigen mening.
Inderdaad niks mis met S-klasse en zelfs de 7-serie ziet er goed uit. En de XJ? Prachtige auto.
Het probleem met de S-klasse is dat ie oud is. Dat interieur was toen die uitkwam al uit de prehistorie (sorry mijn mening). Maar vanbuiten ziet hij er inderdaad top uit.
@kapiteinaudi: Gebruik dan de 2 woorden:’ik vind’… Over het interieur van de S-klasse ben ik het absoluut niet mee eens. Juist het exterieur begint voor mij nu wel enigszins gedateerd te worden maar juist het interieur vind ik werkelijk magnifiek. Zo hoort een interieur voor mij te zijn in die klasse.
Te ordinair…
Tuurlijk zou zo’n ding verkocht worden, er zijn genoeg mensen die bij het kopen van een wagen enkel kijken wat er het hoogste in de prijslijst staat.

Als ze het uitzicht van de RS8 opvallen genoeg maken krijgen ze dat ding gerust verkocht.

Waarom men zoiets zou maken begrijp ik dan weer niet goed. De S8 is nu al niet echt een kneusje en bij de rijke Russen en dergelijke waarover ik het heb is de S65 toch al zo ingeburgerd dat de RS8 niet echt veel klanten zou kunnen afsnoepen.

En voetballers die gaan wel voor hun RS5 RS7 en anders hun aventador daar ga je een RS8 vermoedelijk niet aan kwijtraken.
Mss dat er in de VS wat basketers hun conti GT, escalade of getjoende RR beu zijn maar da’s dan volgens mij ook wel het volledige publiek.
@Hupke: getjoende….
@Hupke: UAE… ?
@Esprit_de_Flandre:

In tegenstelling tot het welbekende rapnummer saudis en audis
http://www.youtube.com/watch?v=lqJDuZIcQ34
is audi daar toch niet HET merk.

Nu als er een rs8 komt zal die er wel gaan rondrijden.
Daarom zijn ze dus bezig met een R10, dan is het cijfer 8 dus helemaal voor Audi’s luxe limo met de A, de S en dan de RS.
Die animo zou uit Rusland moeten komen denk ik. Wij kunnen slechts hopen.
Met de W12 biturbo uit de Bentley Continental GT graag.
Heeft wat mij betreft alleen bestaansrecht met een motor die meer cilinders bevat dan de V8 in de S8
Ja, ja! JAA!!! Vooral doen! Misschien is dat de trigger die BMW doet besluiten om nu eindelijk eens een M7 te gaan bouwen. Koop ik die!
Ik ben voor!
Tja, MB heeft al heel lang de S55/S63 en de S65 AMG, en die verkopen gewoon goed (lees: goed genoeg dat MB ze blijft doorontwikkelen en blijft bouwen).
@HDM: toch is een belangrijke reden dat de s65 nog verkoopt de v12, en voor zover ik weet het audi geen moderne v12 liggen die in staat is 600pk op te brengen..
@lambo4all: Nee maar wel misschien een W12 uit de Continental Supersport etc?
@HDM: kan je niet vergelijken. Bij amg heb je modellen in elke klasse. De S en de E zijn de grotere luxepaarden. Wat ik erg goed vind.

Bij audi heb je de RS3, RS4, RS5, RS6, RS7 én de RS8 nu nog eens? De 8 is toch echt geen markt voor. Ofwel de 5 en de 7 weg
@nasty: je vergeet er eentje: de RS1.
RS .. is er nog volk dat daar intrapt dan ..
Met V12 en boven de 600pk zou dan wel mooi zijn toch?
@schoeneke:

Maak er dan ineens een TDI van heeft het ding ineens wat race pedigree.
jezus, ben ik dan weer de enige die dit echt de lelijkste ontwikkelingen vindt bij Audi? Met de RS6 was het kantje boord. RS7 is net als deze RS8 moeilijk lelijk. Ik kan niet helemaal plaatsen waarom, maar het is iets met die luchthappers en die vreemde lampen.
Het wordt allemaal te extreem, dit gaat de kant van de ordinaire plastic-plakkers op.
Al met al kan ik dit NIET waarderen.
@fiets: het plaatje is niets meer dan een impressie gemaakt door een stagiair bij autoblog, ik ben wel benieuwd wat Audi er zelf van zou maken.
Ik zeg; DOEN!
Audi, ga s winkelen bij Lambo en neem dan de 6.5L V12 van de Aventador mee!
Nice! Hoop dat ie er komt en de concurrentie er met een antwoord op komt. Laat de pk-wedloop maar weer beginnen, weg met de trend om motoren te downsizen. Laat ze het maar bekijken in Brussel: hoe meer dikke snelle gorgelende benzineslurpers hoe beter.
word m niet, dan krijg je een Bentley Continental GT voor mensen met minder smaak en minder behoefte aan comfort, nou zijn de mensen die zo’n auto kunnen betalen meestal wel op leeftijd, dus wie blijft er dan over om m te kopen? Juist, alleen Christiano Ronaldo
-edit: nutteloze bijdrage-
Als er maar een w12 in zit! Anders word ik boos
@bakkertje10: ok, ze maken er eentje, speciaal voor jou met w12 aan boord. En als jij hem dan niet koopt worden zij boos.
@nasty: haha zeker doen dan
Beetje foute neus:p
Doe mij maar een 7 M performance.
een echte “M” of een “RS” van deze modellen gaat te ver.
het blijven grote, zware auto’s.
Wie heeft godverdomme het lef om ‘overbodig’ of ‘nee’ te typen?!?
@xilver: overbodig en nee!
Tötet es mit Feuer!!
Verander gewoon de naam. Ipv S8 naar RS8.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).