Audi S6 Avant: Rijtest en video

Auteur: , 109 Reacties

Als je tegenwoordig een getaway car nodig hebt voor de overval op (bijvoorbeeld) een geldtransportbedrijf dan zoek je iets dat niet opvalt, ruimte biedt, veel pk's heeft en goed op de weg te houden is. Zie daar de grootste talenten van de Audi S6, we gingen ermee op pad.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Hartstikke leuk hoor, zo’n Audi RS4 als ultieme getaway car bestempelen maar met die schreeuwerige bumpers en uitgeklopte wielkasten spring je er toch nog behoorlijk uit als je ergens stiekem in een zijstraatje probeert te parkeren. Nee, dan de S6 waar we voor staan. De V8T en S6 badges verraden het een beetje maar die kan je ook weglaten af fabriek. De alu-look spiegelkappen zijn makkelijk te vervangen, de achterbumper huisvest vier uitlaten maar die zie je tegenwoordig op elke Halfords-special dus die gaan niemand opvallen. De Audi S6 is vele malen ingetogener dan zo’n schreeuwerig ogende RS4 en nog veel belangrijker: er is veel meer laadruimte voorhanden, zeker in de Avant die we hebben gereden.

Audi S6 2012

Stappen we in dan komen we in een interieur te zitten waar je als overvaller heerlijk bij kunt komen van het harde rennen en schieten. De materialen zijn geweldig, de stoelen zijn prachtig, het hele ontwerp klopt gewoon. Ik weet serieus geen enkele concurrent die in de buurt komt van de afwerking van Audi als we het over interieurs hebben. Niet dat men bij bijvoorbeeld BMW en Mercedes slechte interieurs bouwt -alles behalve dat zelfs- maar Audi weet me toch elke keer net dat beetje extra te verrassen. Wat een kwaliteit. Onze testbankroofmobiel is uitgerust met diamond stitched wit lederen stoelen en het multi-laags hout / aluminium dat we al kenden uit de S7 die we eerder reden. Ik zou het allemaal in mijn huis willen hebben, zo mooi vind ik het. Gewoon die stoelen in de huiskamer. Wit leer is misschien niet de meest praktische keuze voor dagelijks gebruik maar goed, we rijden er in dit geval toch maar één dag in. Ook niet onbelangrijk: de kofferbak biedt ruimte zat voor sporttassen vol bankbiljetten die ook nog eens goed vast te zetten zijn dankzij bagagenetten en een verschuifbare balk. Dankzij de adaptieve luchtvering zie je aan de buitenkant zelfs niet dat er zoveel gewicht achterin ligt.

Audi S6 2012

De Audi S6 nodigt ondanks zijn grote buitenmaten enorm uit tot hard gaan. De S6 wil laagvliegen als geen ander, of dat nu in een rechte lijn is of op een bochtig landweggetje. En hard gaan doet de S6 met een gemak zoals ik dat nog nooit eerder heb ervaren in een auto. Je geeft met de stand van je rechtervoet aan wat je van plan bent en de Audi S6 gaat, gaat en gaat tot de begrenzer ingrijpt bij 268 kilometer per uur op de teller. Audi geeft overigens als topsnelheid een begrensde top van 250 kilometer per uur aan. Voor de juiste hoeveelheid euro’s haalt Audi de begrenzer er met liefde af en ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat het dan op de teller doorgaat tot snelheden richting de 300. Weet overigens dat de basis van het blok dat in deze S6 ligt in de Audi S8 goed is voor 520 pk, dus het is een kwestie van tijd voordat tuners als MTM deze S6 met een monsterachtige hoeveelheid pk’s gaan uitrusten. In de S6 beschikt de 4.0 liter grote V8 TFSI over 420 pk en 550 Nm koppel.

Audi S6 2012

Al dat koppel en vermogen zorgde ervoor dat we keer op keer van 0 naar 268 op de teller joegen, gewoon omdat het leuk was. De rustige Duitse Autobahn maakte het telkens prima mogelijk. Van nul naar honderd gaat in 4,9 seconden, de sedan doet er zelfs niet meer dan 4,8 seconden over. Of gaat het zelfs nog sneller? Het gemak waarmee dat ging was onvoorstelbaar, iedereen kan hard rijden met een Audi S6 zonder een moment het idee te hebben in de problemen te komen. Of je nou een ervaren chauffeur bent, 16,5 jaar oud bent (tijdens een eerste rijles) of over de 80 jaar bent (en nooit een rijbewijs hebt gehad, zoals bijvoorbeeld mijn oma), je kan hier 200+ mee rijden zonder moeite. Je geeft gas, houdt het stuur een beetje in de goede richting en de S6 doet de rest voor je. Ideaal voor bankrovers? Ik dacht het wel.

Audi S6 2012

Bij dat makkelijke, veilige karakter hoort natuurlijk wel onderstuur. Zoals vrijwel elke Audi is ook de S6 net over het randje een onderstuurde auto. Lekker rechtdoor glijden over de voorwielen dus, waarna je het gas loslaat en de neus zich weer keurig naar binnen zet zonder gekke reacties. Echter, de Quattro aandrijving geeft indien gewenst meer power aan de achterwielen waardoor het ook mogelijk is met een beetje extra gas een subtiel driftje in te zetten. Moet je natuurlijk wel even de elektronische hulpmiddelen uitzetten, maar dan kan het.

Audi S6 2012

Is er dan helemaal niets te zeiken? Jawel. Audi moet nodig eens wat doen aan het “zelf schakelen” met de S-Tronic versnellingsbak. Wat een “crime” is dat toch, als je snel een paar versnellingen wilt wisselen duurt dat vaak net iets te lang en als je even iets hoger in een versnelling wilt blijven hangen dan schakelt het ding zelf voor je door. Strontvervelend, waarom blijf ‘ie niet gewoon even in de toerenbegrenzer hangen desnoods, je kiest er niet voor niets voor zelf te schakelen. Het karakter van de V8 turbo zorgt ervoor dat je vrijwel tot aan de redline vermogen hebt dus dat wil je eruit halen. Soms schakel je dan een fractie van een seconde te laat. Je denkt dat je zelf geschakeld hebt maar een seconde later volgt de S-Tronic dan alsnog je commando op en zit je een versnelling te hoog. Een irritante eigenschap van deze versnellingsbak en een smetje op een auto die verder nagenoeg perfect is.

Audi S6 2012

Over perfectie gesproken: de Audi S6 oogt van buiten braaf, netjes, bijna klinisch. Zelfs het Estorilblauw op ons testexemplaar kan daar niets aan veranderen. Ik ga het niet hebben over het ontwerp en hoe dat op de andere modellen uit de Audi stal lijkt, daar heeft iedereen een mening over maar dat is in dit geval niet relevant. Wat relevant is, is dat de Audi S6 de ultieme wolf in schaapskleren is. De bescheiden jas verhult perfect de power en potentie van de motor en het strakke chassis. Dat is voor sommigen saai, maar voor anderen (bankrovers bijvoorbeeld) juist een enorm pluspunt. Dit is echt een enorm potente, makkelijk te rijden powerhouse met een ingetogen uiterlijk. Als je daar 103.280 euro voor over hebt (de sedan kost 100.520 euro) dan koop je er een prima auto voor. Vink je overigens deze lakkleur, stoelen en velgen aan op de optielijst dan ben je alweer bijna 10.000 euro verder, het blijft een Audi natuurlijk. Filmpje!109 reacties

Toch vind ik de S/RS’en mooier en bruter dan de AMG’s en M’s.
@mrglmmns: hoezo een audi a6 en s6 kan je bijna niet uit elkaar houden terwijl bij bmw en merc je dat wel kan. FAIL
@kuzydude: correctie, JIJ kan dat niet, sgewoon een kwestie van naar de details te WILLEN kijken.
@mrglmmns: audi is echt niet bruut (toch niet deze s6)
@kuzydude:

Volgens mij mis je de finesse.
Subtiel en dik hoor.
RS6 (met chip) is dé ideale anders hoor ;)
@Bwlian: Nou deze wagen heeft absoluut geen behoefte meer aan een chip. Hij lijkt me meer dan vlot genoeg ;)
Ik vind het niet een geweldige prestatie dat ze uit een 4.0 v8 met turbo maar 420 pk halen. Wel lekker veilige configuratie, de motor gaat daardoor waarschijnlijk wel wat langer mee :)
@Thomasio: Tja, hij kan fabrieksaf ook 520pk aan; dus genoeg ruimte om te chippen. +100pk lijkt me niet verkeerd zonder ‘enig’ risico.

Aan de andere kant, ‘slechts’ 420pk is misschien inderdaad wel zo goed voor de betrouwbaarheid en verbruikscijfers (en CO2 uitstoot). En vermoedelijk zijn het relatief kleine Turbo’s en dus weinig lag.
@dawwg: Dacht dat deze S6 geen turbo’s meer had maae een mechanische kompressor. Toch ? Audi duidt al hun geblazen motoren immers aan met de ‘T’, gelijk of het nu turbo’s of kompressors zijn.
@TSI-tje:
Nee twin turbo, de beschrijving van het blok kan je aanklikken in de linker kolom.
S6 en S7.
@jrk68: sry rechterkolom
@TSI-tje: Yep, alleen de V6T (S4) is een compressor, alle overige Audi-motorvarianten zijn Turbo’s; ze gebruiken de VW 1.4TSI met Turbo + compressor niet.
@dawwg: pk’s zijn niet alles
@Thomasio: Dan kán je ok wachten op de RS uitvoering van deze 6. Die zal waarchijnlijk de lat wéér hoger leggen in dit segment. Net als zijn voorgangers die ook al deden.
Mocht dát zelfs niet genoeg voor je zijn biedt een bezoekje aan Motor Techniek Mayer uitkomst. Die wisten uit de vorige generatie RS6 al meer als 700 Pk te persen. Nu was dit wel een V10 Twin Turbo natuurlijk.
@TSI-tje: de RS6 zal inderdaad wel uitkomen op > 600Pk…
@RudyV: Maar niet zo goed als MTM. Die mannen zijn net wat ‘Kronenburg’ voor oude Golfjes is. Het summum van motortuning.
@TSI-tje: alle duizend andere chipboeren konden dat ook
Wat een ongelooflijk saaie achterkant. Zit geen kraak of smaak aan.
Ik wacht op een RS6 met 600+ Pk;
Bleegh!.. onderstuurd hok…. Een bankovervaller krijgt van mij pas respect als ie een mooie drift op een klaverbladje kan neerleggen. Mag ook in een voor- of vierwielaandrijver hoor! Zoals die Corrado die ooit bij blik-op-de-weg in beeld was… Wie kent ‘m nog?
@BananaMan: Onderstuurd hok valt best mee hoor; het is geen oude Golf 3 TDI. Rijdt nog altijd (althans de oude S6) beter dan 99% van de auto’s op de weg.

Driften en overstuur is leuk, maar niet praktisch (denk winter) en veilig op de openbare weg. Sterker nog, vaak zijn het juist die ‘onderstuurd hok’ schreeuwers die hun eigen RWD achterstevoren om de lantaarnpaal vouwen omdat ze de rotonde wel even zouden boeken …

RWD rijdt (mijn inziens) wel stukken lekkerder, maar voor veel mensen geldt dat hun mond groter is dan hun daadwerkelijke stuurmanskunsten … Zie maar eens 420pk op de achterwielen te controleren als het hard regent of vriest en je toch haast hebt …
@dawwg: 99%.. overdrijven is ook een vak.
@jeffreym3: Tja, 99% in totale aantallen dan he. Maar goed, is misschien inderdaad een beetje overdreven, de BMW verkoop gaat goed dit jaar; dus dan zeg in 98% :)
@Thomasio
Die Turbo hebben ze alleen bevestigt voor het verbruik, acceleratie en omdat de (semi)concurrentie het ook biedt.
Ik vind het jammer dat ze deze niet als a6 v8 leveren en de s6 die 520 pk uitvoering hebben gegeven, zoals bij de a8 het geval is.
@davevz: dat hebben ze puur gedaan voor de RS6, als je de S6 al 520 pk geeft moet je daar met je RS6 dik overheen. En een A6 met V8 heeft geen meerwaarde, een zware bak als de A8 heeft er meer baat bij.
Oh, ik had de RS4 rijtest verwacht. Zag dat een paar bladen er mee gereden hadden. Maar dit is ook leuk! Snel ff de video kijken.
Mooi interieur heeft Peugeot weer voor Audi gemaakt.Vormgeving van binnen en buiten staat me echter niet aan ( oude lullen bak ).Nou maar afwachtten hoeveel technische problemen deze auto weer gaat krijgen.
@norge: Word jij nou nooit moe van jezelf joh?
@Mich: Elke dag om een uur of twaalf, maar 6 uurtjes slapen helpt.
@norge: beter dan jou kut hyundai hahahaha ik durf t niet eens een auto te noemen
268 km/h en net iets boven 5000rmp, das lekker. Deze S6 haalt gewoon zonder twijfel de +-300 km/h zonder begrenzing.
@mark88: Toegevoegde waarde van 300+ km/u ontgaat mij compleet.
@jeffreym3: Toegevoegde waarde sneller dan 120 ontgaat mij compleet.
@kaasboerin: Mij niet. Dat is nog leuk met bochtjes. 300km/u rechtdoor stoken in een (saaie) gezinsbak of ieder ander speeltje is compleet doelloos.
@jeffreym3: 120km/h in “bochtjes”?? Wow!! Jij móet wel professioneel coureur zijn dude!!
@kaasboerin: Doe nou niet zo stoer. Vervelend kindje.
@kaasboerin: Stoer doe je maar tegen je vader als je geen zakgeld hebt gekregen.
@jeffreym3: En wederom een reactie waar ’t niveau van afstraalt! Petje af..
Van waar het commentaar op het handmatig schakelen van de automaat? Een automaat koop je om in D te zetten. Die handmatige stand lijkt mij alleen een moderne versie van D1, D2 en D3… Op een rechte weg moet je er gewoon vanaf blijven!
In de S6 weet ik het niet, maar in de TTRS kan je de bak in full manual mode zetten en dan blijft de bak gewoon in de toerenbegrenzer hangen zonder op te schakelen. Volgens mij zelfde DSG7 bak?
Doe mij maar de oude RS6 met die brute V10!!!
De koplampen maken de s6 zo bruut
@lazaro: oh…de koplampen…right ! XD
@camaro81: óf eigenlijk stiekem liever nog de 4.2 V8 Twin Turbo van de generatie daar weer voor. Een gillende V10 is mooi, maar een stampende V8 vind ik eigenlijk nog bruter klinken.
nu wachten op de rs6
http://www.gtspirit.com/wp-content/uploads/2011/05/rendering_audi_rs6_avant_by_wildspeed.jpg
@bbroek: Een heerlijke impressie, ik hoop dat het uiteindelijke model hier veel op gaat lijken.
@bbroek: En wat is precies het verschil?
Heerlijke bak! Maare, vorige week hadden ze bij Autoweek en Autoblog de RS4 al, moeten wij daar tot volgende week op wachten? Ik wil niet zeuren hoor, maar die vind ik persoonlijk toch een stukje dikker als deze!

Maargoed, nog een weekje wachten op hoe onze grijsaard met een echte V8 omgaat gaat nog wel lukken;)
De ultieme wagon is nog altijd de RS6 Avant, de heerlijke V10 die 580 pk levert is nog steeds de meest brute wagon. Zowel de AMG als de M komen daar niet eens in de buurt.
Als ik in staat was om een dikke S6 te betalen zou ik doorsparen voor de RS6. Leuk die S6, maar lang niet zo leuk en bruut als de RS6. Die is en blijft de dikste en de enige echte sportwagen die verkleed is als station.

Die S6 is een beetje te vergelijken met de Porsche Cayman. Zo iets van ik wil wel, maar kan die 911 niet betalen dus ga ik voor de Cayman. Enige echte Porsche blijft de 911. Eigenlijk hetzelfde verhaal bij Audi S6 vs RS6.
Nogmaals de RS6 Avant blijft de koning onder de wagons.
@agera: De suzuki wagon R is de ultieme wagon .
@norge: echt ultiem is dan natuurlijk de piraten-editie, de Wagon R RR:
http://i.imgur.com/XWKBh.jpg
kaasboerin via iPhone app
@agera: De 911 neigt steeds meer naar de “luxere” GT, terwijl de Boxster en Cayman waanzinnig sporty rijden, ik zou het wel weten als ik ’t geld had hoor! .. Dan heb ik het natuurlijk niet over de GT2’s etcetera.
@kaasboerin: De Cayman zal best een fantastische wagen zijn en vooral een van de best sturende auto’s. Alleen zal hij hoe dan ook altijd in de schaduw staan van zijn grote broer de 911.
Net zoals de RR Phantom en de Ghost.
kaasboerin via iPhone app
@agera: Dat is inderdaad hoe men het ziet, al is het natuurlijk niet altijd waar.
@agera: Mijn ultieme wagen is de Zonda Cinque. Maargoed, ieder z’n ding he? ;)
“Heb je een ultieme auto nodig om een bank te overvallen die nie opvalt, snel is….. Dan moet je de S6 kopen.”

Of jatten.
holy shit .. review nr 362 zonder inhoud. Gas geven, trappen met auto’s van een ander en huilen dat ie niet in de toerenbegrenzer blijft hangen. Schaamteloos.

Er zit zoveel meer op in en om de auto, vertel daar eens wat over voor de verandering. De speciale kristallak, head-up display zie ik zitten, full led voorverlichting, meer dan 1 letter zoals hierboven over de luchtvering en wat je daar mee kan icm drive select, Virtual Pedal, Hoeveel inch wielen heb je dr onder hangen etc etc.

De luiheid druipt er vanaf .. alleen maar met de snoepreisjes meegaan op uitnodiging ipv zelf op eigen initatief een test bedenken. Persauto’s zat in NL maar jullie zijn een van de weinige die daar nauwelijks iets mee doen.

Ps.. je hebt zelfs het B&O sound systeem van 9.5 roojen
@prop: Nou, ik kan je wat vertellen over die kristallak. Erg cool met de juiste belichting, maar heel erg gevoelig voor duivenpoep + zonlicht; spreek helaas uit eigen ervaring.

Een paar uur zonbakken levert al doffe plekken op die zelfs een speciale car-detailer er niet meer uitkrijgt …
@prop: Boeiend, als ik wil weten hoe zacht het plastic is van het dashboard ga ik naar Autoweek. En als ik wil weten hoe de rest in elkaar steekt ga ik een proefrit maken. Gewoon lekker rammen, daar is dit ding toch voor bedoeld?
@prop: +1 Goed punt. Het had iets (veel) inhoudelijker kunnen zijn.
@prop: zeker mee eens, zoveel humor zit er ook niet meer in dus wat blijft er dan over? Het ligt overigens zeker niet aan Casper, Wouter is de laatste tijd nog erger.
Gelijk maar even 10 besteld bij Audi. Jammer dat de levertijd zo oploopt want ik heb ze nodig om m’n bestelling te kunnen betalen. :P
Tov de vorige A6 heeft deze een nieuw chassis waarvan de voorwielen 8 cm naarvoren zijn geplaatst. Als echte journalist duik je daar op in op. De grootste klacht was namelijk onderstuur bij het vborige model. Is Audi het gelukt om icm met quattro dit op te vangen?

Normaal zou ik daar een review voor bekijken maar ik weet al van tevoren dat ik dan niet bij autoblog hoef te zijn. Die reputatie hebben jullie
@prop: Heb je ook gelezen of ben je zelf ook te lui en heb je alleen het filmpje gekeken? Ik heb tot nog toe alleen gelezen omdat ik giga traag internet heb hier op kantoor maar er zijn toch genoeg dingen vermeld die mij een goed overzicht geven van de auto. B&O set, mooi geluid zal vast maar wil ik dat horen tijdens een review?
@Pordon:

Ik heb het eerst gelezen (en daarna gekeken) en op basis daarvan een mening gegeven.
Mooie wagen… Alhoewel ik de vorige net dat beetje mooier vond…
Voor de rest wel prachtig interieur… Heeft Audi goed voor elkaar…
Wat een mooie auto… Alleen koning familieauto is natuurlijk de RS6. Al zijn de E63 Kombi en de M5 Touring ook wel vet.
Nee zou mijn RS6 V8 er nog niet voor willen ruilen….

Maar zeker weer een schitterende Audi die de weg weer mag verfraaien.
Het vorig exemplaar was een pak mooier, maar deze is ook absoluut niet mis. Echt een meesterwerk, zoals bijna elke Audi die de laatste jaren gemaakt wordt! Lelijk, saai, … is hij zeker niet.
wederom leuke rijtest. Snelle maar geen spannende auto. Doet wat ie moet doen en voor de hardcore liefhebbers is er straks de RS6
@rubenpriest: Prima samenvatting die de complete inhoud dekt.
Moeten de VAG haters hier niet even waarschuwen voor de TSI motor en de DSG bak die in deze auto huist?? :-)
@flipper: ..nope..sommige dingen zijn een bekend feit…
@CasperH : krijg je er ook direkt een nieuw setje superrrr-varrrio-focus-brilleglaasjes bij ? :lol:
Aan de hand van het geschreven stuk hebben ze het bij Audi eindelijk voor elkaar om een auto te bouwen die ook boven de 180 nog lekker comfortabel blijft rijden? Misschien zelf ook maar eens proberen. Weet dat de vorige A6 in vergelijking met een BMW of Mercedes boven de 180 toch een stuk minder prettig en comfortabel reed. Over het interieur ben ik het totaal niet mee eens.. Wellicht op het eerste oog ziet het er prima uit maar de indeling vind ik veel te druk ogen en zodra het schemerig wordt zit je in een kermisattractie met al die rode knopjes om je heen. Bovendien lijken de materialen vaak wel van hoge kwaliteit maar valt dat na verloop van tijd toch zwaar tegen. Nu ken ik de nieuwe A6 nog niet goed genoeg om te zeggen dat dat bij deze ook zo maar bij de vorige A6 en die daarvoor was dat wel het geval. Ik heb nu wel een aantal keer in de nieuwe A6 meegereden en ze zijn wel weer vooruit gegaan maar ze hebben mij nog zeker niet overtuigd dat ze op het niveau van BMW en Mercedes zitten kijkend naar het totaal plaatje van de auto, uiteraard heeft dit ook enigszins met persoonlijke voorkeur te maken voor design, rij-gevoel e.d maar toch.
@Pordon:

Klopt, audi zit op veel gebieden inmiddels een paar levels hoger dan BMW en MB.

En ja, dat meen ik bloedserieus.
@kempenaer: Oké dat mag, alles hangt natuurlijk ook af van het gevoel dat een auto je geeft en in hoeverre men instaat is om louter objectief iets te kunnen beoordelen.

Op basis van mijn ervaringen met Audi’s, BMW’s en Mercedessen ben ik van mening dat Audi zeker beter is geworden in de laatste jaren maar doet toch ook de nieuwste A6 mij niet overtuigen van zijn kwaliteit tegenover de nieuwe 5 en de E-klasse.
Als je een auto van 100k koopt, dan kan je ook wel die 10k aan opties betalen, lijkt mij.
Inderdaad ideale auto om een bank te overvallen…probleem is alleen dat je eerst al een bank moet overvallen om er eentje te kunnen kopen! ;p En vermits dan nog geen S6 hebt en het dus met de fiets (?) moet doen…ga je waarschijnlijk nooit de kans krijgen om er een te kopen :p
Dus misschien best gewoon genieten als iemand anders er mee langs rijdt :)
Mooie, vind Audi toch wel de mooiste van de 3 duitsers de laatste tijd..

Dat schakelen is denk ik bij de meeste nieuwe automaten zo, onze auto heeft het namelijk ook, bij heel hoog toeren maakt het eerst een tikkend geluidje dat je wakker moet worden, als je dan niet snel genoeg wakker word dan denkt die bak, Oh die lul ligt te pitte, doe ik het zelf wel ff!

Kan je als nadeel zien, denk dat het voornamelijk positief is..
@dennisr: Dat is echt gelul, waarom zou je in de toerenbegrenzer willen rijden? Lekker je blok slopen zeker?
@autobart: Je wilt in ieder geval TOT de toerenbegrenzer rijden. Niet dat de auto dan besluit zelf maar voortijdig te ejaculeren. Lijkt me heel vervelend en nog gevaarlijk ook. Tevens zal je het blok niet slopen hoor. Daar is nu juist die toerenBEGRENZER voor.
@autobart: Valt wel mee hoor, maar gaat in dit geval meer om het idee, ik wil zelf bepalen wat er gebeurd, en wanneer dat gebeurd.. niet dat de auto dat zelf maar even bepaald..

Wat er zo erg gelul aan mijn reactie is snap ik even niet trouwens.. ik zeg toch dat dat de auto zelf schakelt vooral positief is, VOOR JE AUTO bedoelde ik daarmee..
Moeten jullie vaker doen.
smak geld, veul peekaa’s en bergen koppel. Maar ik heb het woord ‘rijplezier’ nergens gehoord.
Is dat toeval?
@omeslo: Nee, want hij is Duits.
@Vanquish: Dankzij de Duitsers bestaan merken als Bugatti, Lamborghini, Rolls, Bentley nog. Dankzij de Duiters hebben deze bolides een ongekende rij en bouwkwaliteit. Gammele Engelse en Italiaanse auto’s zijn betrouwbare en solide wagens geworden. De Duitsers verdienen toch wel iets meer respect vind je niet?
Dus Thank you Germans!
@agera: En jij denkt dat die merken niet meer zouden bestaan zonder de Duitsers? Ik betwijfel het. Zeker Lamborghini zou beter af zijn zonder hen denk ik. Doe mij de gammele Italianen en Britten maar, daar zit veel meer emotie in!
Zalig, 268 en wat 5200 toeren, hehe, ik zeg dat ding heeft nog marge.

Benieuwd naar de RS6 en RS7. En quattro in de regen is fantastisch, helemaal niet saai, echt fan-tas-tisch!!!

Audi heerscht gewoon, woohoo!!!
Ik hoop dat het bij de RS6 beter zal zijn, want dit klinkt echt nergens naar. Het geluid van de gemiddelde Toyota Auris Hybrid is nog beter…

Verder strakke bak die ik anderen zeker zal aanraden, voor mezelf zoek ik echter iets met wat meer spektakel.
@erwh:

Dat kan je via de dynamic of individuel mode instellen. Is verzaakt aandacht aan te bestedn in dit artikel
@prop:

Ik vind dat je absoluut een punt hebt. Er zijn veel aspecten aan deze auto die onderbelicht zijn gebleven.
utr1984 via Android app
@prop, waarom lees je dan niet een uitgebreide test op een andere website? :)
Maar gaat ie wel makkelijk hard?
Wat een schitterende wagen.

Zo’n auto verdient wel een iets diepgravendere test.

Design, uitstraling, materiaalgebruik en afwerkingsniveau. Absolute klasse.
De S6 heeft het voor mij nooit echt gehad, het voelde altijd een beetje als een RS6 Light.
Als je voor een dikke Audi gaat, moet je voor een echte RS gaan vind ik.
is die snelheid van 268 begrensd of zijn top? lijkt me stug met een v8
“The Ultimate Gay Car”
@azuli: Je mag ook gewoon zeggen dat je hem leuk vind..
@toeter11

Ik denk dat het een begrenste top is…
Oke dus als je een bank gaat overvallen koop je eerst een s6. Dat slaat ook nergens op, de meesten jatten hem dacht ik zo ;p
Van P naar D, de pook een tik naar rechts geven en dan kun jij tot het einde van je leven in de toerenbegrenzer rijden. Althans zo werkt het wel voor de RS5.
Als je hem gewoon in D laat staan en dan een keer leuk tegen dat flippertje aantikt dan neemt de bak het vanzelf weer over als je het gek gaat maken.
Ik vind het ontwerp net iets te saai, vooral de achterlichten. Als er op 0:20 iemand van rechts komt heb je een probleem :)!
Hahaha!! Leuk begin :-) Damn, wat een moddervette bak zeg… Want one!!
De RS6 is beter. Maar als je niet genoeg geld hebt is dit ook wel een vervanging.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).