Audi trekt stekker uit elektrische A2 en A1 e-tron

Auteur: , 25 Reacties

Te kleine marges en zeer beperkte afzetmarkten zouden aan de basis liggen van dit besluit door Audi. We hate to say we told you so.

Collega Robbie meldde het vorige week al: fabrikanten beginnen vraagtekens te plaatsen bij de ontwikkeling van elektrische en hybride voertuigen. En terecht, want de toepassing is gewoon te beperkt en de winst voor het milieu kan ook elders gehaald worden, bijvoorbeeld door gewichtsbesparing of andere alternatieve aandrijvingen.

Nu meldt Car dat Audi een aantal projecten uit hun elektrische en hybride programma zou gaan beëindigen. Om te beginnen gaat de A2 er niet komen. De A2 zou als elektrische auto terugkeren in 2015 maar inmiddels zijn er serieuze twijfels ontstaan of een kleine auto met beperkte mogelijkheden wel winstgevend kan zijn. De vraag naar vergelijkbare full electric auto’s als de Citroën C-Zero en Nissan Leaf is immers ook heel laag.

De A1 e-tron zou aan hetzelfde lot moeten geloven. Hoewel de A1 een combinatie van elektromotoren en een kleine verbrandingsmotor zou moeten krijgen blijkt ook dit concept niet levensvatbaar. Te klein en te duur om te bouwen waardoor er niet genoeg marge gemaakt zou kunnen worden in de alles behalve bloeiende Europese automarkt. Of VAG een vinger in de pap heeft gehad bij het beëindigen van dit eigenwijze project is niet bekend.
25 reacties

En wie ging niet richting de hybrides, juist ja ome Sergio. Wat een geniale vent is dat zeg!
@ferrari94tr:
In een wereld vol glibberige, politiek correcte bestuurders, is Sergio inderdaad een lichtend baken.
Ik vond het mooi dat hij de hele wereld vorige week vertelde dat ze alleen maar een elektrische 500 bouwen omdat ze daar toe verplicht worden door de staat Californië.
Geen politiek ge-blabla. gewoon de waarheid.
Komt er nu helemaal geen A2 dan? Of misschien wel met gewone verbrandingsmotoren? De oude is eigenlijk heel er ondergewaardeerd, hij is ruim, stil, heeft een mooi interieur en hij rijdt als een klasse hoger. Een nieuwe zou een mooie opvolger zijn voor die van ons.
@audi18: Ben ik geheel met je een ooit proef gereden met de A2 en dat reed verbazend goed alleen die nieuwprijs he.

Ben bang dat de A2 met verbrandings motor teveel in het vaarwater van de A1 sportback zou zitten, en dat is al geen kassucces.
@audi18: @jrk68: Ik ben het juist niet met jullie eens. Wel dat het een geniale auto is, dat wel, maar niet dat hij ondergewaardeerd is. De prijzen die er nog voor gevraagd worden worden zijn niet mals. Als ze echt zo ongeliefd zouden zijn bij de massa zouden die prijzen wel lager liggen denk ik?
@baasbas: prijzen zijn idd nog hoog voor een auto uit die tijd, maar kleine Audi’s hebben sowieso een hoge restwaarde, een A3 uit 2002 is ook nog steeds duur. En ik denk dat mensen nu pas het nut van een A2 inzien, hij is licht en daardoor ook zuinig ideaal in deze dure tijd
@audi18: De reden dat de A2 nog zo hoog geprijsd is, is voornamelijk vanwege de 3L versie. Die is namelijk wegenbelastingvrij e.d.

Zelfde geldt voor een Lupo 3L; er wordt nog steeds 7000 euro gevraagd voor die dingen.
@audi18: en valt qua uiterlijk in dezelfde klasse als de multipla
@akrapovic: Pfff; een gemiddelde Prius of senioren MPV is veel lelijker ! De A2 verdient misschien niet de schoonheidsprijs, maar er is veel meer lelijkers om de weg …
@dawwg: een prius en een mpv hoort wat mij betreft ook in die klasse. Is allemaal lelijk. Maar de a2 is toch echt om van te huilen
@akrapovic: dat ligt ook heel erg aan de uitvoering vindt ik, wij hebben een donkerblauwe met 16′ velgen en een beige interieur. Zelf vindt ik het er best strak uitzien, alleen recht van voor of van achter is hij gewoon net te smal.
Wacht maar tot de benzine 5 euro per liter kost…..
@norge:
Ik zie het overal langzaam eigenlijk omlaag gaan.
In de buurt was het opgelopen tot 1,819. Nadat dat gedoe met Lukoil kwam zag ik langzaam de benzine prijzen zakken > 1,809 > 1,795 > 1,788 staat het nu.
@norge: Als er weinig benzine meer wordt gebruikt, dan stijgen de elektriciteits prijzen…
Ik zie nog regelmatig A2’tjes rijden. Moeten toch ook al wat leeftijd hebben ? Was met zijn aluminium koetswerk al een buitenbeentje maar ook weer te duur om echt door te breken. Zelfde lot zou er zijn met de electrische of hybride uitvoering. Hopelijk komt hij er toch als kleine volume wagen.
Mooi, we hebben nog zat benzine dus laat ze maar lekker even goed over een waterstof ontwerp gaan nadenken. al die elektromeuk gaat het toch niet redden, daar was het sowieso al van overtuigd. hybrides is voorlopig nog het sleutelwoord voor goede verkopen.
@lambo4all: Klopt, hybride is nu voor de gemiddelde consument nog veilig, een grotere stap durven ze op dit moment niet te maken. Als er een goed alternatief komt, en die ook begint te verkopen, dan begint de ”gewone” burger er pas aan.
Een grotere stap? Dat meer en meer blijkt dat elektrische auto’s niet verkopen zullen we dan maar even vergeten.

Het is hilarisch hoe sommigen zich in allerlei bochten wringen om de elektrische auto toch maar als dé toekomst te blijven zien. In de VS ging men er vanuit dat als de benzineprijs boven een bepaald niveau ging, de elektrische autoverkopen nogal eens zouden starten.

Hij ging erboven en wat bleek: een flop. Toyota verkoopt van zijn gewone prius dubbel zoveel exemplaren dan alle elekrische auto’s SAMEN, dixit autogids.
Ik lig er niet wakker van.
Gebrek aan durf ,toekomstvisie en te veel macht voor de marketing boys bij VAG.Hulde voor Toyota met de Prius (waar ze ook niks op verdienden) en Nissan voor hun Leaf .Voorsprong door techniek …jaja.
Jammer, altijd al fan geweest van de A2 :(
OK Casper, als we toch weer op oude berichten terugkomen mag deze ook wel weer even:

“Toyota Prius wereldwijd op derde plek door Theo Kuijpers
AMSTERDAM – Toyota doet nog steeds uitstekende zaken met de Prius en de plug-in hybride staat momenteel op de derde plaats van de lijst ‘best verkochte auto’s ter wereld’.

De Japanners verkochten in de eerste vier maanden van dit jaar liefst 247.230 exemplaren van de Prius en de groei werd vooral in Japan en de Verenigde Staten gerealiseerd. Volgens Bloomberg News”
Ah gelukig. kan niet w8tne tot die groen meuk helemaal van deze aardbodem verdwijnt
sjonniek via iPad app
Gaan ze de A1 nu helemaal afschaffen? Zou wel mooi wezen, dan hoef ik tenminste niet meer tegen dat afgrijselijke hok aan te kijken!
Aait beter, weg met die gaare A2 en A1

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).