Audi verkocht in 2012 ruim 1,4 miljoen auto’s

Auteur: , 72 Reacties

Niet alleen BMW kan 2012 omdopen tot een recordjaar, ook de buren uit Ingolstadt gingen hard en claimen "new record highs in all regions of the world" te hebben gehaald. Er werden wereldwijd 1.455.100 units uitgeleverd.

En daarmee komen ze in effectieve verkoopaantallen net achter BMW te staan, die noteerden namelijk 1.540.085 verkochte auto’s. In Beieren riepen ze ‘crisis, schmisis’ en groeiden met 11,6 procent. Maar procentueel wordt BMW dan wel weer verslagen door Audi, bij de Volkswagen-dochter komt de groei namelijk uit op 11,7 procent.

In het benedenstaande overzicht zie je waar al die geringde auto’s blijven. Een mooie kijk op de huidige tijdsgeest: in een aantal Europese landen donderden de Audi-verkopen in elkaar (Spanje, Italië), terwijl de verkopen in China en India procentueel enorm toenemen. Heck, zelfs in Rusland gingen het verkoopcijfer met 44,1% omhoog.

Iets met ‘times’ en ‘changing’.

Wereldwijde Audi-verkopen in 201272 reacties

-edit: klopt, betere titel geplaatst-
@azuli: Niet huilen..
Allé, proficiat dan!
Nooit geweten dat er zoveel mensen zonder smaak waren….
@jrk68: of jij hebt juist geen smaak
@bert1998:
Het zijn saaie auto’s voor saaie mensen, zo wel goed knulletje….
Zo en nu weer aan je huiswerk….
@jrk68: goed dat er over smaak niet valt te twisten, vind Audi namelijk totaal geen saaie auto’s maken. Jouw opmerkingen vind ik juist wel kinderachtig en vervelend aan de andere kant.
@balkanlul:
Ach, your nick tells the story, wat een Fanboy van mijn comments vindt is niet echt relevant….
@jrk68: Maar goed dat er dan nog veel ‘saaie’ mensen zijn, anders zou de wereld er nogal uitzien met al die lelijke BMW’s…..
@kapiteinaudi: liever de ‘lelijke’ BMW’s op de weg dan de übersaaie, afgrijselijke Audi’s!
@jrk68: pffffffffffffffffffffff
@dheep:
Heb je een lekke band…?
@jrk68: nee nooit last van, ik rijd Audi.
@dheep:

Die hebben geen banden toch…vandaar als u duwen interesseert ;)
@redbeams: Ik zeg toch, ik rijd…
@dheep: Dan weet je als geen ander dat je veel langs de garage moet..
Goed gedaan Audi, keep it up!
Of jij hebt juist geen smaak…
Nou tof, stapels “pre- registered premium spul” met dikke korting af te halen bij de diverse dealers dus… leuk voor de fans.
@w0o0dy: Zeker in NL. Beste maand voor de Polo was Dec…… Hoop dealers met een vol terrein.
Knap dat de duurdere merken nog steeds weten te plussen.
@E34M5Touring: Hoe slechter de economie draait, hoe meer mensen hun ego willen strelen…
Niet gek toch?! Wat een prachtige auto’s maken ze bij Audi toch, stuk voor stuk!!
Das echt veel
@bmwe46csl:
Peanuts man, vergeet niet dat dit hun totale productie is.
Kia verkoopt nog meer auto’s.
Dus volgens het credo der fanboy’s is Kia beter want die verkopen meer….
@jrk68: Gast alsjeblieft man stop nou een keer met dat fanboy gelul van je. Je vind het mooi of niet punt.
@dheep:
Was het maar mooi of niet mooi, dan kon ik er nog een mening over hebben. Het is gewoon niks, en over niks kan ik me nu eenmaal geen mening vormen….
@jrk68: als je er dan, zoals je zelf zegt geen mening over kan hebben… waarom grijp je dan iedere gelegenheid aan om te zeggen wat je er van vind?
@jrk68: Hoe kun je Audi nu met Kia vergelijken???
@kapiteinaudi:
Ze verkopen meer, en volgens jouw adagium van meerverkopen is dus beter heb ik er een willekeurig merk tegenover gezet, dat had net zo goed Toyota kunnen zijn….
@jrk68: Wat een onzin, waar haal je dat nu van dat ik zogezegd meer verkopen beter vind…….
Het is trouwens logisch dat Kia meer verkoopt, Audi is een premium merk en Kia niet. Goedkoop wordt meer verkocht.
@kapiteinaudi:
Het is geen premium, je hebt het over gebakken lucht.
Hard roepen dat je premium bent maakt dat nog niet waar….
@jrk68: ‘Hard roepen dat je premium bent maakt dat nog niet waar.’ Nooit gedacht dat jij zou zeggen dat BMW niet premium is. Mijn gelijk heb je alleszins wel!
@kapiteinaudi:
Ik geloof niet dat ik ooit gezegd heb dat BMW premium is.
Ik heb hier weleens beweerd dat Rolls en Bentley premium zijn….
@kapiteinaudi: audi is niet premium!!! Als je premium bent steek je met alles met kop en schouders bovenuit. Het enige premium aan Audi is de prijs, kwaliteit is verre van premium! Oh ja? Ja! Ze staan niet in de top tien met hun zg kwaliteits auto’s!
@rufctr01: Bij elke review, ELKE review, ELKE REVIEW waar een Audi het opneemt tegen een BMW of MB wordt gezegd dat de kwaliteit van Audi niet geëvenaard kan worden.
Ik heb hier een TopGear Magazine langs mij liggen (1 serie vs A3), ik citeer: ‘de 1-serie is er ook met topmotoren en is een fijne stuurmachine, maar hoe dan ook, het kwaliteitsniveau van Audi haalt ie niet, niemand trouwens.’
@kapiteinaudi: behalve Mazda, Honda en Toyota en Lexus en vast nog wel een paar merken. Kwaliteit? Waarom staan ze dan niet altijd ALTIJD, ALTIJDD!! (jouw stijl) in de top 3 van beste auto’s?

Waar Audi echt met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt is qua optie-assortiment.. en verder ziet het interieur er meestal erg fraai uit… hoe goed het blijkt te zijn weet je na 10 jaar… en ik heb op dat vlak mijn twijfels. De Mx5 da’s pas kwaliteit. Na 15 jaar foutloos, vrijwel kostenloos, en alles maar dan ook alles blijft gewoon werken. Ook dat zogenaamde goedkope interieur van “broodtrommel-plastic”.
@w0o0dy: Wacht eens even…. Het gaat hier wel over Audi en BMW. Ik heb toch helemaal niks slechts gezegd over Mazda, Toyota,…. of wel misschien???
@kapiteinaudi: jij schrijft: “wordt gezegd dat de kwaliteit van Audi niet geëvenaard kan worden.” en “het kwaliteitsniveau van Audi haalt ie niet, niemand trouwens.”

De feiten laten een ander beeld zien. Misschien is Audi kwalitatief beter dan BMW en MB maar niet volgens JD Power.. 96 faults per 100 new cars within 90 days is de score van MB en 97 voor Bmw (trouwens erg dat we dat een goede score noemen… 96% van die auto’s heeft een probleem(pje) binnen 90 dagen) en Audi scoorde 105! oftewel MEER dan 1 probleem per auto…
@w0o0dy: 96% heeft een probleempje is niet helemaal eerlijk, er zullen voertuigen met meerdere problemen tussen zitten, maar toch…
@kapiteinaudi: Het enige wat ik altijd lees is dat de interieurs van Audi fantastisch in elkaar zitten en dat de andere merken dat niet evenaren. Maar als dat nou het enige is waarin je het beste bent..?
@berlinetta: en die orden gebouwd door Faurecia, een bedrijf van PSA!
@rufctr01: Haha lol
@berlinetta: wij hebben alleen Autoweek en Autovisie…die jongens ‘leven’ en ‘bestaan’ op VAG-inkomsten.
@kapiteinaudi: Vind je het dan echt noodzakelijk om op ze te reageren? Don’t feed the trolls…
@kapiteinaudi: volgens JD Powers (het enige kwalitatief serieus te nemen grootschalige jaar op jaar uitgevoerde onderzoek in meerdere landen) scoort Audi “Below average”.

http://www.cars.com/go/advice/Story.jsp?section=top&story=iqsBrand&subject=iqs

Dus…
@kapiteinaudi:

Top Gear citaten .. LOLOLOLOLOL ..
@kapiteinaudi: het hoernaille is omgekocht door VAG…begrijp dat dan !
@kapiteinaudi: Dat jij uitgaat van Top Gear magazine zegt al weer genoeg. Ik heb van een kennis van mij gehoord dat de directie van PON heeft gezegd dat Audi eigenlijk failliet is omdat ze zo ontzettend weinig verkopen. Dat de nieuwe kentekens veelal 2e hands auto’s zijn en dat zonder VAG Audi nu failliet was. Of terwijl veel Audi’s op kenteken gezet om later te kunnen verkopen om zo je cijfers op te krikken…
@drivingpleasure: Oja vergeten te zeggen dat hij die directieleden zelf gesproken heeft..
@drivingpleasure: Een nicht van mijn buurman heeft wel eens gezegd dat de chinese muur van piepschuim is.
@autogedrocht: Volgens mij heb jij mijn reactie eronder niet gelezen. Dacht je dan dat ik het zomaar zou zeggen? Ik weet dat hij de directie spreek omdat hij dat voor zijn werk nou eenmaal doet..
@autogedrocht: Het ging trouwens wel over Audi Nederland…
@drivingpleasure: Bobo’s zeggen de raarste dingen om aandacht te krijgen. Als het echt zo is, zouden ze het tegendeel zeggen.

Zo werkt dat volk…
@autogedrocht: Zou goed kunnen inderdaad. Maar het zou ander wel verklaren waarom er zoveel geïnvesteerd moet worden in Audi komende jaren…
@kapiteinaudi: jaja…”kwaliteit”. Wat bedoelen ze met kwaliteit? Van het interieur? Nou goed dan, het interieur voelt duurder aan als dat van een BMW/Mercedes.

De onderdelen daarentegen…

En nee, ik lul er niet op los. Al 5 Audi’s gezien in de avondschool voor herstelling, en 0 BMW’s, en 0 Mercedessen.

En ik heb het niet over een lekke band, maar bv over een Audi A6 Avant 2,5 V6 TDI met gescheurde motorblok ( !!).
Is dat de befaamde Audi “kwaliteit”?

Maar zijn interieur leek nog als nieuw hoor…Eigenaar was er vet mee, laatste rit was er een op een trailer naar de schroothandel.
@jrk68: Wat bedoel je daar nu mee?
Netjes gedaan van ze. Kan je alleen maar respect voor hebben, goed ingezet in opkomende markten.
Het afgelopen jaar zijn ze maar iets minder hard voorsprong door techniek gaan roepen. Zo langzamerhand lopen er ook bijzonder veel Audi rijders over naar vooral BMW is mij opgevallen. Alhoewel de totaalcijfers zeker niet slecht zijn, zijn ze vast niet tevreden over de Europese cijfers.
@Ricardo,

Mooi!

De cijfers spreken voor zich.
verkocht !!

dus in 2016 dan ook daadwerkelijk betaald ..

Audi heeft dus aardig wat luitjes weten te strikken voor hun wurg-contracten ..
En dan nog is dat niet genoeg… Kom maar haters, kom maar!! Hahaha!! Ben geen fanboy, maar gewoon iemand die graag de bekrompen haters op de kast jaagt. Dus kom er maar in!!
Als ik de motorkap van mijn Skoda opendoe, nu ongeveer een jaar oud, zie ik enkel VW en Audi emblemen.

De auto is al een tiental keer uitgevallen, bleek een gasklep kapot te zijn, dit op 35000 km, als ik vergelijk met de Jappen waar ik mee ge(raced) heb, die dingen kregen pas ‘probleempjes’ dik over de 100000 km.

Wetende dat ik met de Skoda nog redelijk voorzichtig rij waar ik de Jappen NOOIT spaarde.L..
Ondanks dat ik volkomen Neutraal sta in het ‘premium’ gevecht, vind ik persoonlijk toch dat Audi erg veel credits verdient. Ondanks dat er hele volkstammen worden ingezet hier en daar om het merk en de producten af te kraken, wordt elk jaar het verschil met Bmw kleiner.
Als Audi zo goed verkoopt hoe kan het dan dat het management van PON zegt dat Audi eigenlijk failliet is, dat ze alleen niet failliet zijn omdat ze bij VAG zitten..?
Jrk68 wat een jaloezie lees ik bij jou zeg.Een Kia is en zal nooit beter zijn dan een Audi.Alleen al de materialen bij Kia zijn al om te huilen, laat staan het goedkope leer wat er snel niet meer mooi uitziet omdat het te dun is.
Daarbij de afwerking bij hun al en de looks.Ze doen hard hun best om op de Duitse vag te lijken.Kijk eens naar de Picanto met zijn rode bies in de gril en ledverlichting.

Volgens mij alleen maar een droom voor je om Audi of BMW te rijden
@dahlback:

20 jaar geleden zei men dat ook over audi…
@dahlback: Geen poep praten he man, eerst even meerijden met een Kia, DAN pas vooroordelen spuien. Laatst nog met een hagelnieuwe Kia Cee’d meegereden. Full option ( zelfs verwarmd stuur, lane departure assist, park assist,…), en dat aan een prijs waar je een normaler wijze een A3 hebt met geeneens vloermatten achterin.

Onzin? Nou, de auto configurator van Audi spreekt dat tegen. Koop een Audi A3 van 30.000 EUR, en vloermatten achterin zijn nog steeds een optie die je moet aanvinken…

Premium prijzen, maar uitrustingsniveau van -laten we zeggen, een Dacia.
@SimonMc: lane departure *warning
@dahlback:
Ik denk dat een carriere als psycholoog niet voor je is weggelegd….
Mijn psyche kan je in elkgeval niet doorgronden….
Stuur die dingen maar lekker naar China en Rusland toe…
Nieuw record, is niet zo gek als je ziet hoeveel auto’s ze weg geven aan voetbalspelers, Real Madrid, Bayern Munchen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).