Audiosystemen bedienen in een handomdraai

Auteur: , 18 Reacties

Geen knopjes meer indrukken als je het volume wil aanpassen, niet meer zoeken op het dashboard naar de aircoknop en de telefoon opnemen door simpelweg het universele handgebaar voor telefoons te maken. Als het aan de auto-industrie en infotainmentboer Harman ligt, komt dit binnenkort naar je auto toe.

Iedereen met een Xbox aangesloten op een Kinect-setje weet hoe het is om controllerloos te gamen. En ook hoe vaak dit systeem hapert. Vertaal dit naar een auto, en je hebt ongeveer het besturingssysteem dat Harman voor ogen heeft. Ze staan daarin overigens niet alleen, ook BMW, Mercedes en Cadillac werken aan dergelijke bewegingssystemen. Het is dus nog maar een kwestie van tijd voordat topmodellen hiermee worden uitgerust. Harman denkt het over drie jaar op de markt te kunnen brengen.

In een conceptauto van Harman, uitgerust met de nieuwe technologie, registreert een infraroodsensor de bewegingen van de bestuurder. Middels een knipoog wordt de radio aan- of uitgezet, het volume wordt aangepast door je hoofd opzij te buigen en nummers skippen danwel van radiostations wisselen kan door een pets op het stuur te geven. En door je hand boven de pook omhoog of omlaag te bewegen wordt de temperatuurinstelling gewijzigd.

Voorbeeld van iemand die de airco aaanzet (denken we). Foto via Recombu.

Allemaal op afleiding in het verkeer te verminderen, volgens Harman. En dat zal ongetwijfeld zolang het feilloos werkt. Maar wat als het systeem gebruikt wordt door iemand die graag met zijn handen praat achter het stuur of continue fileflirt? Daarover zegt Harman:

“We’ve started it and now it’s about choosing the right gestures and getting it to production. You’ve got to make sure it’s culturally acceptable. In Italy for example drivers use hand gestures a lot when they drive so it needs finalising.”

Heh, die Italianen weer, met hun gezwaai. Maar het geeft gelukkig aan dat Harman niet zo stom is om te denken dat automobilisten stil en bewegingsloos achter het stuur zitten. De commando’s zouden dan ook alleen werken als ze écht gegeven worden, en per ongeluk de radio op 11 zetten is er dan ook niet bij. We zijn benieuwd of dit ze gaat lukken.

Wie van jullie wil zijn autoradio in de toekomst middels handengewapper bedienen.18 reacties

Nee dank je.. Geef mij maar flinke knoppen!
@lamborgfan: op een vrouw altijd!
En als je je radio de middelvinger geeft?? Gaat ie dan uit?
Dat lijkt me wel wat. Met de “hawaiian good luck sign” de airco hoger zetten en zodoende de temperatuur van de medeweggebruikers ook verhogen..
Samsung heeft dit systeem ook in haar nieuwe televisielijn dus echtverniewend is het niet en ik zou er ook niet vor kiezen
Wat een onzin… Geef mij maar gewoon bediening aan het stuur!
Dit wordt net zo’n doorslaand succes als voice-control … leuke gadget, maar niemand die het gebruikt.
@dawwg: ik gebruik het. werkt fantastich.

Adres ingeven in gps ging nog nooit zo snel!
Leuk als je een discussie aan de telefoon hebt en je bent iemand die nogal beweegt tijdens het discuseren (Italianen bijv.).Radio harder/zachter, airco op standje sambal en binnen 10 sec door een cd heen gezapt……
Innovatie waar niemand op zit te wachten. Wordt natuurlijk weer duurder en kwetsbaarder, en tegelijkertijd wordt de mens een slap wezen die geen enkele fysieke inspanning aankan..

Marketing pushers!
De mensheid word steeds luier
@raceface: -gemaakt-
Weer zo’n stom idee. Geef mij maar gewoon een knop, die werkt altijd en is super betrouwbaar, wat ik ook doe. Al dit soort onzin systemen wil ik niet. Bij wie moet ik zijn om te smeken om knopjes?
Ook ik sluit mij aan bij de anti zwaai bond. Infrarood is al lang aangetoont dat het nooid goed werkt.
Ik zie meer in de aanraking want ik zag het iemand al zeggen ik zit liever aan een leuke dame dan dat ik er gebaren na maak. Een kus is zoveel beter dan een kushandgebaar. Ook voice control vindt ik maar niets. Er gaat bij mij niets boven de knop.

Dan kan beter dit: bij de raam bediening inplaats van de knop gewoon een tik tegen de ruit geven.
Like voor iedereen die de man op de afbeelding probeerde na te doen :)
nutteloos en veel te ingewikkelde handelingen
Spraakbesturing lijkt me toch iets praktischer en makkelijker.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).