Autoblog Uitzending Gemist: Top Gear India Special

Auteur: , 114 Reacties

Vers van de BBC-pers. De nieuwste Top Gear Special waarin de drie heerschappen met voormalig Britse auto's de baggerwegen in een voormalig Britse kolonie proberen te trotseren. Meekijken? Klik even verder dan.

het is maanden geleden dat we een verse Top Gear kregen toegedient, dus door velen werd halsreikend uitgekeken naar de extra lange uitzending van gisteravond. En het was nog wel een speciaaltje volgens het bekende recept ook. Drie verschillende auto’s, heel veel opdrachten. En tussendoor nog even proberen om Groot Brittannië te promoten in het land van de heilige koe.

Goed, de trailer kennen we, evenals de foto’s. Nu is het tijd om de anderhalf uur durende show in z’n geheel te bekijken. Check de aflevering HIERRRR (rechtsonder in beeld kan naar de volgende delen worden geswitched).114 reacties

Alsof ik Andre van Duin zag met een van zijn ‘nieuwe’ revues.
Flauw, afgezaagd en slecht.
Zeker in vergelijking met de aflevering die zich in Zuid Amerika afspeelde waar de heren het met 3 versleten terreinwagens moesten doen.

Uiteraard komt er aan iedere formule een einde; maar ik had toch gehoopt op iets orginelers dan dit.
Ik ben nog net niet in slaap gevallen.
@desjonnies: dat krijg je als je geen gevoel voor humor hebt
@littleturbo96:
Ik zou zeggen, lees de onderstaande comments en misschien wel een keer gaan nadenken voordat je iemand beschuldigd van het ontbreken van gevoel voor humor.
Dit was 1 kleffe, lauwe, opgewarmde Basrami rijst grap van Topgear.
@desjonnies: Idd, leuke jokes waren wat dun gezaaid. En vooral de race tegen de trein was een 13 in een dozijn stukje…
@Esprit_de_Flandre: race tegen de trein was nog wel leuk. Het was al te raden dat de Hamster die dingen ging verliezen maar de grap “Captain OCD” vond ik wel leuk. Dat ze zo, via de trein, lunch bezorgen was een leerzaam feitje en leuk om te zien.
Het feestje was alleen tenenkrommend. Dat deed gewoon echt pijn. Ik vraag me af hoeveel van die rijke-luis lullen doorhadden wat echt aan de gang was.
De Hillclimb was leuk, behalve de grap met die file en de touringbus ed.
En ze hadden nog wel iets extra’s aan het eind kunnen bedenken.
@gregorius: Met die party weet ik het zo nog niet… volgens mij was er eerder een andere party aan de gang en heeft Top Gear hierop ingespeeld. En bij die explosie is er waarschijnlijk niets gebeurd en hebben ze enkel het verlaten van de gasten vlak achter die explosie gemonteerd. Maar ik heb er het raden naar.
@gregorius: hoeveel het door hadden ? ik vermoed iedereen, staat gewoon in het script..

@desjonnies: het viel mij ook tegen, ik heb wel kunnen lachen tussendoor maar niet zo als voorheen, sommige dingen zie je aankomen en het valt steeds meer op dat het in het script staat..

die aflevering met de aftandse terreinwagens was idd wel super om te zien!
@desjonnies: Heel goed opgemerkt.

Een grote pauper bende was deze special. Het enige grappige was de claxon van May als hij de rem aanraakte.
Ik heb hem helemaal afgekeken en was wel een leuke aflevering,maar niet de leukste.
Beschamende aflevering.
Leukste was nog het jatten van de verwarmingsknop en het verbinden van de toeter met de rem.
Verder triest, vooral het op straat flikkeren van een hoop eten in een land waar miljoenen mensen kreperen van de honger.
@Hubert: Jij hebt zeker nooit wat op straat geflikkert? Doe niet zo schijnheilig, gadverdamme.
baap via Android app
@kaasboerin: Nou, nou, nou!! Doe es ff rustig! Snap wel dat het mensen irriteert wanneer er eten op straat gegooid wordt!! En vooral in een land waar veel armoe is.. Vind zoiets asociaal en achterlijk! Jij doet het blijkbaar ook en vindt het dus de normaalste zaak van de wereld? Dat vind IK achterlijk
..
@kaasboerin: Je moet het in zijn context zien, als je de special bekeken hebt zal je het wel beter begrijpen.
Ze moesten gewoon blikken dozen vervoeren van A naar B, zoals pizza aan huis leveren, maar onderweg zijn er een paar van Hammonds dak gevlogen en is er een klein beetje voedsel verloren gegaan. Echt niks om je druk over te maken.
@Hubert: Ach, stel je niet zo aan… Mag ik een teiltje? *kots*
Daarnaast, als je had opgelet, waren dit lunchpakketten voor rijke zakenmannen…
@OverSoft: haha ja rijke zaken mannen krijgen in Delhi een lunchpakket in een verfblik voor de prijs van 2 pond per maand haha, wie is er nu grappig

OT. Niet de sterkste special inderdaad beetje flauw
@Hubert: ik vond de aflevering goed ;) alleen over dat eten geef ik je gelijk! hadden ze beter niet gedaan.. voor de rest was het goed, vooral dan meer naar het einde van de aflevering toe
@Hubert: Dat met dat vallend eten kon je toch van kilometers ver zien aankomen? Wees gerust, ik denk niet dat iemand z’n lunch zal gemist hebben. Ze zullen waarschijnlijk een paar dozen zelf gevuld hebben, ‘om mee te spelen’…
@Hubert: je hebt een beetje gelijk, maar ik ben er van overtuigd dat het van te voren is afgesproken en dat ze er heus wel voor gezorgd hebben dat de mensen hun eten kregen, misschien zelfs wel meer als dank..
Hoor al van diverse mensen dat ’t een beetje een tegenvaller is.. Jammer, ga ‘m zelf 1 dezer dagen eens bekijken.
@kaasboerin: je hebt de aflevering nog niet eens gezien en je zit hierboven een beetje commentaar te geven?..
@toon: Commentaar op iemand’s betoog, niet op de special zelf?
@kaasboerin: toch wel ;)
Vond ‘m zelf ook niet zo geslaagd. Het was een beetje een herhaling van wat ze eerder hebben gedaan in Vietnam. En de grappen/ongelukken waren te duidelijk gescript. Hopelijk gaat het in de nieuwe serie weer wat meer over auto’s…
Ben ik de enige die op het kenteken van de Mini ‘MILF’ dacht te zien? :P
@Jesper: Ik ook ;)
Dit was de eerste keer dat ik me heb zitten vervelen tijden Top Gear.
Op de routine makkelijke humor maken, duidelijk geen inspiratie hier.
Was niet de beste aflevering, maar naarmate het einde dichterbij kwam was het wel grappig.
Ik heb deze special gekeken omdat er weinig tot niks op TV was. En dat is zo gebleven. Dit was ook helemaal niks. Beschamend slecht zelfs. De “grappen” zijn geforceerd en niet grappig. De gebruikte autos oninteressant, de soort van zelf opgelegde uitdagingen niet boeiend, de uitwerking slordig. Over het algemeen genomen gewoon meh.

Ik was een Top Gear fan, tot zo’n twee jaar geleden. Het is gewoon opgehouden met leuk te zijn wegens teveel van hetzelfde. Het is uitgewerkt, alleen ze hebben het bij het programma zelf nog niet door.
@PolarWolf: inderdaad het is teveel uitgeschreven allemaal. Vooral in de laatste 2 seizoenen ligt het er vuistdik op dat het gescript is :( Ik heb gisteren nog eens een aflevering bekeken uit seizoen 7, toen was het nog echter, minder gescript en even grappig. Naar die roots moeten ze terug gaan, ze zitten echt op de limiet van wat nog doenbaar is
@PolarWolf: Mwoah, de auto’s waren geen slechte keuze. De bedoeling was een ‘handelsmissie’, en daar zijn ze dus zo verstandig geweest om auto’s te kiezen die je in een moderne vorm kunt kopen en, hoewel ze nu Duitse/Indiase eigenaars hebben, die moderne versie wordt in de UK gemaakt. Met een Rover of een MG zou dat niet gaan. Dan zouden ze reclame maken voor China.

De auto’s op zich vond ik dus niet slecht gekozen…
@Esprit_de_Flandre: Goede keuze op basis van argumenten maakt ze nog steeds niet veel interessanter ;)

Maar laten we dat argument eens bekijken. De Mini was dan nog een logische keuze, maar een Rolls of een Jag? En dan ook nog met 200+ PK en benzineslurpende motoren erin? Het spijt me, maar dat vindt ik geen goeie merkplaatsing in een land als India. Zoals je in de special kon zien tijdens dat tuinfeestje heeft de “elite” in India die zoiets kan betalen in een recente uitvoering die keuze al gemaakt, en bovendien hebben die heus geen leuk bedoelde handelsmissie nodig om keuzes voor zichzelf te maken. Voor de midden- en lage klassen hoef je met dat soort spul niet aan te komen. Sterker nog, daarvoor hoef je helemaal niet met een europese auto aan te komen. Veel te duur en te groot. Wat dat betreft gaf die “hillclimb” en die ritjes door de steden en de open wegen nog het beste beeld van waar wel behoefte aan is. Dat er vervolgens geen UK merken (zijn die er nog?) zijn die een dergelijke behoefte in kan vullen geeft alleen maar aan dat het idee van een “handelsmissie” specifiek om automerken te promoten (en dat deden ze dan ook niet, nee, het moesten een grasmaaier, een broekpers en haarproducten zijn) niet het meest doordacht is geweest.

Kijk, dat het allemaal lollig bedoeld is enzo snap ik ook wel. Het is alleen geforceerd, gescript en vooral helemaal niet lollig. Er zit weinig spontaniteit in. Als je zoiets wilt doen, stuur dan die mannen met een klein camerateam de weg op zonder een productiecrew van, als ik even snel heb gezien bij die spandoeken waar “iedereen moest meehelpen” een man of 50, 60. Misschien dat het dan nog wat wordt, nu is het gewoon jezelf en je gastland volslagen belachelijk maken.
@PolarWolf: Die mini was inderdaad goed; maar die Jag en Rolls hebben ze genomen omdat dat nog ‘leuk’ is: oude troep, kijken hoe het houdt; makkelijk om wat aan de verbouwen.
Voor die 7000 pond hadden ze ook een Land Rover of een Rover 45 of een X-type kunnen kopen. Veel verstandiger, maar minder raar om aan te zien!
@gregorius: Yeah, ik weet het, ik fileer alleen het aangedragen argument even waarom specifiek die wagens werden gebruikt die ik nogal oninteressant vond :) Maar dat komt natuurlijk ook omdat ze er verder weinig boeiends van maakten.
@PolarWolf: Goed punt, maar wat moesten ze dan anders nemen? Ik google mijn kop op zoek naar normale, betaalbare merken die ‘Brits’ zijn, en belangrijker, in de UK worden geproduceerd, en het enige waar ik op kan komen is Vauxhall. En die kunnen ze ook niet echt exporteren, want Chevy maakt dat soort modellen voor India. Mini is eigenlijk ook geen betaalbare auto meer voor India.

In feite zijn er geen ‘Britse’ merken meer die normale auto’s maken. Ofwel zie ik er nu een paar over het hoofd. Een handelsmissie voor Britse auto’s is dus sowieso nutteloos…
Ondermaats voor Topgear!
Mijn ouders zaten steeds te zagen om weg te zappen omdat ze het zo saai vonden.

Ook ging het maar bijzonder weinig over de auto’s zelf, dat was in het verleden wel anders. (Vietnam buiten beschouwing, maar die was wel lachen!)

Vooral hun “party” vond ik 1 grote flop, het enige wat ik daar leuk vond was de grasmaaier aan dat touwtje en de reeks supercars.

Normaal ga ik met een lach op mn gezicht slapen als ik Topgear heb gezien die avond, was nu zeker niet het geval!
@vale46: De truc met de grasmaaier is afgekeken van “man bijt hond” denk ik!
Is zowel op de Vlaamse als op de Nederlandse TV uitgezonden.
http://www.youtube.com/watch?v=A-o-thjrRvE
@vale46: Hilarisch was dat. Er zijn toch veel mensen met rare gewoontes of uitvindingen op deze wereld! :D
Is hij ook ergens te vinden met Nederlandse ondertiteling?
@Ruben00: Of Engelse wat mij part, is toch wat makkelijker te volgen.
@Ruben00: Dan moet je wachten tot ie op Veronica is denk ik, ergens in 2015 ofzo
@sdk16420: haha … ja gelukkig hebbe we internet ;)
Het was alleen wel leuk om te zien hoe ze al die lunchpaketten bezorgen, en het verkeer daar, maar ik sluit me verder aan bij de rest.
@sdk16420:
Je hebt gelijk, het enige wat interessant was, was India zelf.
Vond het weeral een geslaagde aflevering. Het concept blijft hetzelfde maar desondanks ben ik er toch positief over. Toegegeven, het is niet hun beste special maar wat verwacht je met de voorgaande seizoenen…

En aan de melkers die het onverantwoord vinden dat TG met voedsel gooit… dan kan je beter met je vingertje wijzen naar de lui op die party en de eigenaar van dit gebouw…
http://propgoluxury.com/images/ArticleImages/4/4764.jpg Wat overigens ook te zien was in de special. Voor de mensen die dit niet kennen: dit is het duurste huis ter wereld met een prijskaartje van $1.000.000.000 en een uitzicht over de sloppenwijken van Mumbai. En dan nog… life sucks… leg je erbij neer…
@xilver: Wees blij dat die mensen hun geld uitgeven aan deze grote projecten! Zo creeren ze werk voor de armen, zodat deze een kans krijgen om in menselijke omstandigheden te leven.
@vale46: Dat zeker, ik ga deze man ook niet afbreken.. in tegendeel (ben zelf een enorme voorstander van kapitalisme ;-))… ik wil dit gewoon als voorbeeld gebruiken om niet te kakken op Top Gear.
@xilver:
Hee, enig idee hoeveel mensen hij aan het werk houdt? Alleen al een staf van honderden lokale mensen die bij hem inwonen en anders niets te eten hebben.
@Hubert: Wilde enkel de hypocrisie van enkelen hierboven aankaarten ;-). Ik had mss een beter voorbeeld kunnen gebruiken.
@xilver: Neenee, wees gerust, dit is een goed voorbeeld. Mensen aan het werk houden? Dat kan ook op nuttiger manieren. Je zou ze bvb kunnen betalen om huizen in de krottenwijken op te knappen, ipv. erboven uitkijken…
@xilver: wat een verdomd lelijk gebouw..
@dennisr: De mop van heel die zaak is dat dit gebouw $1mia heeft gekost en dat die vent er niet in durft wonen omdat het niet is ingewijd volgens de oude tradities (of zoiets, in alle geval het zou daar spoken). Nu zou die vent in een penthouse wonen niet veel verder op. Eventjes van een financiële blunder/decadentie gesproken :D
@xilver: het is een leegstaand huis. De eigenaar durft niet in de huis te wonen. Want hij denkt dat het ongeluk brengt. Omdat het niet naar de zon wijst ofzoiets ikweet het niet meer. Maar het stond wel in de kranten.
Ben ergens halverwege deze doodsaaie aflevering in slaap gevallen. Letterlijk…
@ xilver
Als je weet hoeveel de eigenaar van dat gebouw aan liefdadigheid doet, zou je er niet over zeuren. CEO’s van joekels van multinationals hebben namelijk geld voor beide.
Saaie afleveringing. Normaal is het wel komisch daar de grappen voornamelijk gaan over een cultuur waar men bewust voor een bepaalde levensstijl kiest, met aanhangende religies en gebruiken. Dan kun je daar voluit grappen over maken.

Maar in deze India special had ik eigenlijk alleen maar medelijden. Het is net alsof je grappen probeert te maken over een arm kind in Afrika omdat ie nog geen iphone heeft. Die mensen daar in India weten gewoon niet beter.

En dan zijn dus stommiteiten net zoals die “snelweg” ’s nachts en feitjes zoals 2 ton verkeersdoden per jaar eigenlijk alleen maar schrikbarend.

Buiten dat waren de gekozen auto’s saai en kwamen eigenlijk niet in de belangstelling.
@Dev: Je hebt helemaal gelijk. De enige echt leuke grap was in de opening te zien; Prime Minister Cameron die de heren gedecideerd een Stay out of India! toe roept. Briljant.

Verder was het weer heel veel van het zelfde. Vorige week zonden ze de kerstspecial 2010 nog uit op BBC3, deze was aanzienlijk beter. Het concept loopt duidelijk op z’n eind, als de drie heren niet heel snel eens wat nieuws bedenken.
@RRRobert: Volgens mij was dat de geknipt met Cameron; het was volgens mij een andere gelegenheid dat hij dat riep. Ook was er geen shot met Cameron/Jag en de topgear heren. Daarnaast leek het ook dat er meer mensen voor D-street 10 waren toen Cameron kwam, terwijl toen de 3 er waren er geen hond was.
@gregorius: Zou kunnen, maar dan toch nog leuk gedaan…
Ik vond het een kei leuke aflevering. alleen jammer dat de Mini gesloopt werd.
Zijn mensen nou serieus “boos” over het feit dat er 200 gram voedsel over de weg wordt gegooid? Ze zullen er vast wel voor betaald hebben ^_^ … en het was geen voedsel voor armen, het waren lunchpaketten voor de werkende middenstander aldaar … Get a life … het is Top Gear, het is entertainment, alles is nep (duh!), als je serieus wil, moet je Fifth Gear kijke :)
“At this point, something small arrived… in a Mini”

Geniaal gewoon! Good to have you back, Top Gear! :D
dit wekt niet op me iPod en iPad heeft iemand een goeie link daarvoor?
Is de helft van de autoblog reaguurders aan het PMS’en of zo? Wat een gezever. Ik vond het zelf wel een leuke aflevering, hier en daar wel voorspelbaar maar ik heb alsnog lekker kunnen lachen.
@tha_rizzo: Idd, het is dat wat telt… ik geloof dat een hoop mensen dit al te serieus nemen. Who cares dat 99% van die show geënsceneerd is en dat er een paar voorspelbaarheden zijn. Zolang ik maar geëntertaind ben is het voor mij al lang goed.
@xilver: Probleem is, als je TG al jarenlang volgt (van in het Old Top Gear Tijdperk zelfs al) dat het gewoon een beetje uitgeput is.

Grappen herhalen zich en zijn daardoor niet meer grappig. Challenges herhalen zich en zijn daardoor niet meer spannend.
Onnozelheden herhalen zich en daardoor valt het echt goed op dat alles in scene is gezet.

In feite had TG al een paar seizoenen terug moeten stoppen. Blijven doorgaan met een format leidt zonder meer tot verzwakking…
@Esprit_de_Flandre: Dat is een feit. Ik volg Top Gear nu al enkele jaren en vond het inderdaad ook een stuk beter in het begin. Ondanks die vaststelling vind ik het programma nog altijd prima… maar dat zal wel deels te maken hebben omdat er absoluut geen reet niet meer is op TV. Het intelligentieniveau van de programma’s is de laatste jaren serieus de dieperik in gegaan…
@xilver: Tip: minder tv kijken…
ging het deze keer ook over auto,s ..

of was het wederom een uurtje brallende tokkies adoreren ??
@lincoln: Het ging over een treinreis en een tuinfeestje en ook nog een beetje over autos, die vooral werden gebruikt als kapstok om een hoop saaie onzin aan op te hangen.
@lincoln: Gaat Top Gear überhaupt nog over auto’s? Ik stoor er mij niet al te erg aan dat het automotive gehalte niet zo hoog is als bij Fifth gear, het gaat eerder om de 3 heren. Dit is ook de reden waarom ik het niet begrijp waarom deze show als TG-Korea en TG-Australia zoveel succes heeft.
@xilver: Misschien gaat het daar nog wel meer over auto’s, en is daar een markt voor…

Ofwel hebben ze zeer goeie presentators gekozen, die hetzelfde kunnen betekenen voor de locals…
Verschrikkelijke aflevering. Ik zet nog wel een keer Wheeler Dealers op. En de nieuwe serie van Fitfth Gear is ook prima, maar dit geneuzel van TG ben ik zat. Aan de houding van de drie te zien, hadden ze buiten beeld veel ruzie, want het kwam allemaal nogal gespannen over en JM had de hele aflevering het gezicht van een oorwurm. Je kon zien dat hij zijn buik er vol van had.
@midasracer: Die vent heeft altijd het gezicht van een oorwurm…Je moet eens off record interviews zien met de 3. Dan kunnen ze het best wel met elkaar vinden.
@xilver: Euhm… Off-Record Interviews?? Hier klopt iets niet…
@Esprit_de_Flandre: Ik bedoel naast de normale opnames :D Kon niet direct op de exacte term komen ;-)
@xilver: Ja, maar in interviews naast de normale opnames kunnen/moeten ze ook de schijn hoog houden, als er onderlinge conflicten zouden zijn. Dus die bewijzen niets…
@midasracer: Fifth Gear kan ik weer niet lang naar kijken, daar zit naar mijn mening geen humor in, en daar val ik bij in slaap, maar voor die gene die puur de auto’s willen zien wel de betere optie..

Wheeler Dealers is ook wel leuk, maar ik erger me dood aan de handelswijze van die Mike.. en die Edd China laten ze te weinig zien, en volgens mij laten ze die ook te weinig doen, zag hem eens in een ander programma en die kerel kan wel wat..
@dennisr: Ja maar het gaat tenminste over auto’s. Daarvoor kijk ik ook naar Top Gear. Anders kan ik net zo goed naar Floortje Dessing doorzappen. Gelukkig kan ik via Ziggo allemaal oude afleveringen van TG terugzien (zonder kosten). Laatst weer kostelijk vermaakt met de aflevering met de JensenHealey, Lotus Elan en TVR 350c.
@midasracer: ja die oudere afleveringen zijn wel beter, die kan ik volgens mij ook terug kijken..

maar ik kijk het ook niet meer omdat het over auto’s gaat, dat er leuke auto’s in voor komen is bijzaak, het is vooral entertainment.. helaas is dat ook wel eens beter geweest, ik hoop op een goed seizoen!
@midasracer: Ooit de eerste aflevering gezien? Een publiek van 6 man of zo. En vast allemaal personeel van de BBC die ze gedwongen hebben om te komen. Hilarisch om te zien…
@dennisr: Dat wijf van Fifth Gear kan ik echt niet hebben. Ik heb veel sympathie voor Tiff Needell en ik beaam zijn enthousiasme maar dat vrouwmens verkloot het gewoon voor mij en is een reden om niet naar Fifth Gear te zien.
Ik blijf het jammer vinden dat ze drie auto’s die in goede staat waren naar de tyfus geholpen hebben, maar wel leuk dat May ze eindelijk een keer terug pakt.
Ok, Ok dan zal ik wel weer het beste van het afgelopen seizoen Top Gear posten :

http://www.youtube.com/watch?v=HAuhDdLWR1M
@desjonnies: Haha geniaal. Was weeral eventjes geleden dat ik dit heb gezien :D
@desjonnies: deze vind ik anders ‘ietsje’ beter: :P
http://www.youtube.com/watch?v=LdCKNR4X9Ks
@desjonnies: :) Ja top! Op Final Gear wordt de India special met de grond gelijk gemaakt. Ze kunnen nu beter definitief stoppen. Dan herinneren we ons in ieder geval nog de recente toppertjes. Tot mijn verbazing zag ik zelfs laatst modelletjes te koop van de vaarauto’s!
Nee, gewoon nee… Zeer spijtig deze aflevering, gewoon te veel acteerwerk zit hierin…
als ik eerlijk moet zijn sloeg deze hele special nergens op. tuurlijk zijn er wel momenten waarop je kan lachen in deze hele special, maar ik vond het nou ook weer niet zo geslaagd.. ik wacht liever op sezoen 18, want dit vond ik echt helemaal nergens op slaan..
Probleem is waarschijnlijk dat de ouderen hier zitten te zeiken (onderwie ik) omdat alle grappen als eens uitgehaald zijn en de boel nogal geforceerd overkomt.
Dit komt waarschijnlijk omdat Topgear niet groeit maar gewoon voortborduurt op hun succesvolle formule.
Nu is het aan de jongere generatie om te gaan lachen om deze (belegen) grappen. Dat streelt het ego van de heren en ze kunnen weer enkele jaartjes vooruit.
@Hubert:

da,s typisch Britse humor ..
dat snap jij niet ..
ver verheven boven jouw niveau ..

de mensen die dat wel begrijpen kunnen Fawlty Towers of Mr.Bean 100X achter elkaar zien en nog dubbel liggen van het lachen ..

luitjes die dwepen met “typisch Britse humor” zie je raar genoeg nooit een Terry Pratchett boek lezen ..
zijn eigenlijk helemaal niet echt boekenlezers ..
@lincoln:
Jij hebt werkelijk geen flauw idee waar je het over hebt.
Ik heb hier de complete verzamelbox van monty python in huis (compleet met alle speelfilms) en kijk ze nog regelmatig.
Ook Yes Minister wordt hier nog regelmatig afgedraaid.
De humor van deze uitzending van Topgear was op enkele leuke momenten na, gewoon het niveau van Benny Hill.
@Hubert:

als je “the mighty boosh” of “i am Alan Partridge” meer dan 1 keer kan zien wil ik nog wel begrijpen ..

de rest zijn gewoon BBC export producten ..
@lincoln:
Goh, stoere reactie.
Allemaal gevonden op de BBC site?
Knap hoor.
Doet niets af aan het feit dat deze topgear niet meer scherp was.
En Engelse humor blijft wel scherp.
Ohja, en Bean en Fawlty towers waren echte geen BBC export producten (NOT)
@Hubert:

ach jee .. just another “Britse humor” dweper ..
@lincoln:
Lang leve google zal ik maar denken.
Anders was je waarschijnlijk nooit op Terry Pratchett gekomen.
Ik zou zeggen : kijk de video van Cleese met “How to irritate people” maar eens.
@Hubert:

pardon !!
@Hubert:

je komt zeker uit een “Royle family” gezinnetje ..
@lincoln:
zal wel. Zo te horen ken je mij beter dan dat ik mezelf ken.
Maar goed, vind het alleen jammer dat jij het alleenrecht op Engelse humor claimt.
@Hubert:

mooi .. dat je maar weet dat ik mijn humor niet aan een ander laat afhangen ..
en al helemaal niet laat bepalen door een natie of televisie zender ..
@Hubert:

Only fools and horses
Blackadder (om de beeldspraken)
@desjonnies:
Dat is weer geniale engelse humor.
Vooral Captain Darling is geniaal.
@Hubert: ik ben zelf van de wat jongere generatie ;) en als zelfs ik er niet meer om kan lachen, dan kunnen we toch echt wel stellen dat deze aflevering een dikke #FAIL was.
toch of niet?
@bigcar:
Die mening heb ik ook, maar dat mag hier blijkbaar niet gezegd worden.
Want Topgear en JC zijn heilig…
@Hubert: ik ben zelf wel (min of meer) een top gear liefhebber.
jc is heilig, soort van: meeste van zijn uitspraken zijn wel terecht overigens, bijvoorbeeld: “zelfmoordenaard die hun leven voor de trein beeindigen zijn egoistisch”-> helemaal mee eens.

maargoed, topgear is leuk, (meestal) goede shows en perfecte camera kwaliteit.

en toch moeten we allemaal wel toegeven dat deze special gwn een dikke fail was. het sloeg nergens op, ik kon maar 1 minuut echt lachen, van de 60 minuten die ik had gezien (de volle anderhalf uur vond ik tijdverspilling, dus ik heb hem niet helemaal uitgekeken).
Een aaneenschakeling van opgewarmde grappen. Alleen de auto’s en de omgeving zijn anders, het script is hetzelfde. En toch heb ik er met enig plezier naar gekeken.

Maar ik vraag me wel af: Hoe lang willen of kunnen ze dit nog volhouden? Maakt de maandelijkse bijdrage van de BBC alles goed, of willen ze toch een keer weer creatief gaan knallen? Dat laatste gebeurt al een paar jaar niet echt meer…
Echt een coole special
Gemiste kans, deze show, gewoon niet leuk en saai. Ga je naar India en neem je niet eens de moeite wat lol te maken met Indiaase auto’s. Zelfs een good old dragrace zou frisser zijn dan dit routineuze ‘idiot abroad’ gedoe.
India zelf was wel de ster, maar onze helden lieten het een keer flink afweten.
Jammer dat ik het gisteren gemist heb op BBC. Afgelopen keer in Irak was cool. Vanavond ga ik kijken, ben benieuwd!
bedenk ik me nu, sommige hier noemde het al, dat met die claxon op de rem was wel geniaal! moet ik nog een keer proberen..
Slechtste special tot nu toe
Ik vond het redelijk goed.. Was niet hun beste aflevering, maar er zaten goeie stukjes in…
Vond het echt een hele leuke aflevering! Het seizoen moet wel leuk worden!
Het was echt vreselijk saai, ging alweer totaal niet over auto’s. Geen auto programma, geen entertainment als je daar dan nog in geïnteresseerd bent, echt dramatisch slecht programma. Ik heb hem ook niet afgekeken.

De enige Top Gear special die ik de moeite waard vond was die met de Ferrari 458, Merc SLS en Porsche 911 in de US vorig jaar, dat was fraai. Die andere draaien toch voornamelijk om de mannekes zelf.
Watch Top Gear India Special Episode Online at http://geeksisland.com/top-gear-s17e7/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).