Autoblog uitzending gemist: Top Gear S18E03

Auteur: , 78 Reacties

De derde aflevering van het achttiende TG-seizoen dat tot nu toe bij velen in de smaak lijkt te vallen. Terugkijken kunt u hiero doen.

Even geen exoten die worden gestaartrapt in een Zuid-Europees land. Richard en Jeremy zochten de pk’s iets dichter bij huis op en kwamen met een Focus ST en een Jááááág in aanraking bij de regisseur van The Sweeney. Ondertussen kreeg May een uitlaatklep voor zijn ongebreidelde Nürburgring-haat in de vorm van een opgevoerde Corsa en mocht hij de Fiat Panda rijtesten. Verder kwam acteur Ryan Renolds over koetjes, kalfjes en cars keuvelen. En heel hard een film promoten, uiteraard. De aflevering in zijn geheel bekijken kan bij Streetfire. Hieronder een aantal YT-embeds die binnen de kortste keren worden weggebonjourd door de internetpolitie. Enjoy!

78 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Slechtste aflevering in tijden. Heb m voor t einde uitgezet.
@birdboy: mee eens het was waardeloos
@birdboy: Inderdaad, was prut. Ik had hem opgenomen en een groot deel op fast forward gezet. Veel te langdradig allemaal.
@birdboy: Mee eens, dat met die sweeney movie was wel erg langdradig..
@birdboy:
we zijn in het verleden gewoon teveel verwend geweest door TG ;)
@birdboy: Ze hebben alles al gedaan en kunnen niks leuks meer verzinnen, valt inderdaad echt behoorlijk tegen.
wanneer word deze op bbc2 herhaald dan??? geen zin om op computer te kijkee..
@rickjuhh: Volgens mij altijd de Woensdag avond, dacht rond 22:00 onze tijd.
Het was geen Focus ST, het was een als zodanig vermomde 1.6 liter Focus. Afgezien van special gast Ryan Reynolds – eindelijk eentje met humor – was het niet bijster interessant.
@mattraket: Ja hij was echt grappig. Joey daarvoor was echt een stuk verdriet
@burninrubber: om maar niet te spreken over Will I Am..
Vond hem wederom niet heel sterk. Was een uurtje leuk entertainment, maar heb geen moment zitten schateren. De eerste aflevering van het seizoen was tot nu toe het sterkst, vrees dat ze die niet gaan overtreffen. Maar ach, hoop doet leven.
hmyes ik zat al ergens anders te kijken maar die player liep vast. Wachtte met smart op deze post! :D
Inderdaad de slechtste aflevering in jaren, ik vond het tijdverspilling en ik ben nochtans een TG fan.
Enfin , volgende keer beter hoop ik.
De eerste aflevering van seizoen 18 was uitstekend , de tweede gewoon goed, de derde slecht, de vierde rotslecht ?
@phillycar: als je echt Top Gear fan was had je wel beter geweten want dit was een typische TG aflevering, niet echt op de feiten in maar middels iets geinigs en niet van het papier…
@The360box: Nou… Veel gescripter dan deze aflevering zie je ze niet veel, hoor. Hamster en Clarkson zijn het héél toevallig oneens, met gedetailleerde tekeningen van Hammond erbij, beiden zo extreem (10 s lang op een domme knop duwe, tijdens een achtervolging bespreken dat die knop dat die knop vlotter is in een BMW…) dat de regisseur er niks mee kan. En dan hélemaal per ongeluk een Focus op zijn kop laten eindigen, de achterkant van de Jag afrijden en de verkeerde caravan laten ontploffen. Alsof Jezza het risico had genomen écht zo dicht bij een ontploffende caravan langs te rijden.
@mout: Je zegt het zelf al, “ Alsof Jezza het risico had genomen écht zo dicht bij een ontploffende caravan langs te rijden.” ik vond de discussies onderling niet gescript, je weet zelf hoe een visie Jc altijd heeft.
@The360box: ik weet dat ik de laatste 10 jaar waarschijnlijk geen enkele aflevering van TG gemist heb, en ik weet ook dat deze aflevering zonder twijfel één van de allerslechtste was, ga inderdaad maar weer op je xbox spelen jongen !
@phillycar: Slap, zo onnozel weer, heb je niks aan..
waarom moet altijd alles kapot ? very childish…
‘k Vond ’t wel goed dat Jeremy is goed uitgekafferd werd.
@fep739: dat heb ik gemist. Heb wel iets gezien dat in scene gezet was en daardoor erg leek op wat je zegt, maar verder..
De drie hebben humor waar je van moet houden, ik lag zeker een paar keer dankzij Hammond behoorlijk dubbel maar voor de rest was het een helaas mindere aflevering.
@mitch306: Zo duidelijk gescript allemaal, kom op zeg. Die grappen met die ‘schans’ die hij bouwt en dat wil gebruiken in de film, tenenkromend slecht geacteerd
@kenner: Je hebt ook wel gelijk, alles is gescript.. wat jammer is. Maar aan de andere weet Hammond het toch wel op een grappige en onnozele manier niet te laten merken. Maar goed, ieder z’n mening uiteraard. Wel hoop ik dat de volgende afleveringen wat meer inhoud hebben.
@mitch306: Het is gewoon jammer. In een aflevering van een uur zitten maar een paar goede minuten carporn0.
Maarja gelukkig hebben we internet nog; http://vimeo.com/channels/hdcarvideos
@kenner: Je hebt zeker gelijk dat veel al ingestudeerd is, maar er komen ook wel geïmproviseerde grappen in voor. Daarom zie je soms één van hun even nadenken (dus even de grap verwerken), om daarna weer te antwoorden (ik heb het hier vooral over het ”nieuws” gedeelte)
@ birdboy
+1, ik vond het ook één van de minst leuke afleveringen ooit
En meestal een gast uit de filmindustrie, why?
Lui die niks te melden hebben, behalve d’r eigen spullen promoten.
Wissel ze af met mensen uit de auto(sport)business, ontwerpers, technici, coureurs etc etc.
hHpelijk wordt de volgende uitzending weer genieten.
Waar heb je die Focus ST gezien, ricardo?
@rotarypowah: Nog niet gezien, het was dus een gewone Focus. Gefikst.
Een van de slechtste afleveringen ooit!
Ik vond het een flauwe aflevering!
Ben top gear ook een beetje zat aan het worden, altijd maar weer dat quasi spontane gelul en acties, je ziet het van een kilometer aankomen. Doe mij maar Fifth Gear dan zie je tenminste veel auto’s getest worden.
@kenner: en dat noemt zich “kenner”…
@The360box: ga lekker xboxxen dan. Mijn zaterdagavond bestaat meestal uit Wheeler Dealers en daarna Fifh Gear; een rs3 vs 1M, tjaa dat is pas een zinvolle test ipv een jaguar tegen een ford
@kenner: ?.. want die XFR moest het idd opnemen tegen een 1.6 ecoboost Focus, filmscenario, zegt je dat iets?
@The360box: top gear scenario, van begin tot eind, zegt dat je iets :p.
Aflevering was inderdaad niet om aan te zien. Wat mij trouwens opviel was dat toen ze het over de Range Rover Evoque convertible hadden ze zeiden dat dit de eerste suv cabrio is, maar had Nissan laatst niet een suv cabrio?
@kraakensmaak:
En land rover zelf, en MB, en…..
(zeiden ze in de aflevering ook al)
Gek genoeg waren de scènes die Jeremy opnam erg geslaagd. Had ook random ontploffingen verwacht… Grootste gedeelte was een beetje jammer..

Wel hulde voor May, toffe peer is dat. Degelijk item was dat. Corsa = snel maar ook waardeloos. Panda = lol op lage snelheden. Mooie conclusie
@baasbas: May item was inderdaad erg leuk! Vooral met die 3 hippo’s in de panda. Dat is nou iets echt leuks en nieuws, voegt wat toe.

Item van de andere twee was wellicht voor het UK-publiek wat leuker, maar man man man wat duurde dat lang..

ook een paar slordigheidjes met medewekrers die in beeld kwamen. Zoals bij een shot voor een caravan. Daar zie je in een beeldhoek nog iemand voorbij kachelen.
@sir_smokalot: Ook die ‘filmshoot’ had z’n momenten. Zo was de Borat-impressie van Jeremy lang niet gek.

Waar het ‘m wat mij betreft wringt is wat Boris Johnson een tijd terug zei: In the future you will need to call this show Top-Plug!
Hij heeft eerder gelijk gekregen dan verwacht. Alleen niet vanwege elektrische auto’s, maar de reclames. Volgens mij heeft Jeremy ooit wel eens geroepen dat ze nooit gasten zouden hebben die een film/boek/cd willen promoten… Dat is nu bijna elke gast geworden. Maar de ‘filmshoot’ was ook één groot reclameblok om die film te promoten. Top plug indeed….

Dat maakt May’s item nog weer leuker, maar ook het nieuws was leuk. Vooral omdat ze daar weer even ouderwets elkaar afzeiken. Hammond met z’n eetgewoontes en Jeremy wordt even gepakt op die uitspraak waar toen zo’n ophef over was ontstaan…
@sir_smokalot: dat met die Panda was zelfs tuning! werd gewoon even verlaagd..
niet zo’n hele leuke aflevering nee. :(
Ach wat een diva’s allemaal hier. Die item met de Corsa en Panda was gewoon goed en er zat veel waarheid in wat May zei. De gast was leuk en in het laatste stuk was het inderdaad een beetje nep hier en daar maar ach een groot deel van het TG publiek moet het daarvan hebben. Wij die hard autofans vinden dat minder, so what? 2 fantastische afleveringen gehad, eentje wat minder.
Ik weet niet wat iedereen zeurt, de aflevering was super, alleen het stuk waarin ze de car-chase opnamen was bagger. Omdat ze daar mee eindigden lijkt heel de aflevering waardeloos. Toch zaten in die chase wel mooie shots en het eindresultaat mocht er ook zijn. Het doelloos auto’s vernielen en geld verbrassen stond mij alleen niet zo aan, was gewoon niet grappig, waarschijnlijk omdat het te erg vastgelegd was. Het stukje van James May was dan wel weer geniaal, de meeste lol heb ik dan ook gehad in een Peugeot Partner met waardeloze ongeblazen 1.2 liter diesel. De siarpc was ook helemaal niet slecht, dus niet zo zeuren dat het de slechtste aflevering ooit was.
the-budel-guy
ze hadden er meer uit kunnen halen ik vond vooral Jeremy TE serieus wat hij normaal nooit is.
Haha zo aan de comments te zien was ik niet de enigste die het een erg saaie, slaapverwekkende en mondhoek omlaagzakkende :( aflevering vond gisteravond!
Die XFR maakt een supergeil hot geluid, niet normaal maar die film scenes waren een beetje ja,.. Top Gear achtig zullen we maar zeggen? :lol:
Bedankt, weet ik weer dat het niet de moeite waard is om te kijken.
Hopen dat de volgende aflevering terug op niveau is, deze was toch een stuk minder dan de vorigen.
Gescripte meuk weer zeg met die hele achtervolgingsscene. Als je het gemist heb, zou ik gewoon de eerste 15 min kijken, dat stuk met James May en de Panda/Corsa was nog het leukst.
Ga hem zo even downloaden. Ben zeer benieuwd na al deze lovende reactie’s :)
Zeg, het gaat allemaal wat vlot in de clip van Ryan Renolds, maar…
Er wordt een paar maal driftig aan de handrem getrokken, en zie ik het nou verkeerd, of is dat de middenconsole van de handbak-versie? Als de pedalen in beeld komen, zijn die in elk geval duidelijk van de automaat-versie.
@mout: O ja, en de motor- / schakelgeluiden zijn duidelijk van een handbak.
wow, dat gaat snel zeg, 1ste video al weggebonjourd =_=”
EEN VAN DE KUTSTE AFLEVERING OOIT !
@mark88: Lekker kut gespeld ook.
Wat is iedereen negatief zeg :P
@agera:
Jij hebt het zeker nog niet gezien?
@Hubert: Eerlijk gezegd heb ik het niet gezien gisteren. Op zondagavond krijgt voetbal de voorkeur bij mij.
@agera: Voetbal kijken… dat is naar TG toe minstens zo negatief als die reacties hierboven :mrgreen:
@mout: Het voordeel van de reactie van hierboven. Hoef ik de uitzending niet te zien verspilling van mijn tijd en ben blij dat ik gisteren niet heb gekeken :P
@agera: huh :shock: meen je die?
@bigcar: Yup ;) voetbal en auto’s twee grote passies van mij en eerlijk gezegd misschien een tikkeltje meer voor voetbal zelfs.
wat wel zuigt is dat streetfire video’s om de één of andere bizarre reden niet afgespeeld kunnen worden op geen van mijn laptops. op YT is ook alleen maar de 1ste helft van de show te zien, erg jammer.
heeft iemand hier misschien een linkje die ik kan benutten? :oops:
@bigcar: op http://www.finalgearcom vind je alle afleveringen (gewoon, 720p of 1080i via torrent te downloaden)
@phillycar: dank!
Snap niet waarom iedereen zo negatief is. Ik vond het stuk over de achtervolgingsscene juist het beste wat ik dit seizoen nog gezien gezien heb!
Ja gelukkig hebben we internet nog, kijk eens naar her nieuwe kanaal van Chris Harris op Youtube “Drive” (dus niet Evo). Hij weet de laatste rit voor de winter met zijn 911GT 4RS nog mooi neer te zetten:
http://www.youtube.com/watch?v=Jv0Gr5gz1Gw&feature=plcp&context=C38128a5UDOEgsToPDskIVmEyFAbMxCGfzl0GrUpKg
10x beter dan wat ik gisteren van TG heb gezien.
Zeldzame aflevering dit. Een top gast (vond ryan renolds echt grappig hier), een prut aflevering voor de rest. Normaal is het toch omgekeerd.
Ik vond juist een van de geniaalste episodes van de laatste tijd! Vond de Panda test ook top. Ik zeg trouwens wat meer James May tijdens tests doet ie best goed. En tja dat sweeney deel was in scène gezet maar, maakt dat dan uit?
Vond het niet een hele bijzondere uitzending. Dat van stukje van de film was wel leuk, maar voor de rest vond ik het niet echt bijzonder.
Als ik de reacties zo zie, ben ik blij dat ik geen tijd had om te kijken ;) en het eerste YT filmpje is al verwijderd :P
ik vond hem wel geinig, niet bijzonder maar toch. heb wel weer genoten hoor.
Het was een hele goeie aflevering maar blijkbaar kan niemand hier fatsoenlijk Engels want uit het commentaar blijkt wel dat niemand er wat van begrepen heeft
Oke er waren weer wat standaard dingen zoals ze altijd doen. Daar mogen ze inderdaad wel een keer iets anders voor verzinnen. Maar ik vond de aflevering verder best leuk helemaal het laatste stuk.
Eén van de minste afleveringen sinds lang, misschien wel ooit… Het item van James was leuk, had zelfs een vleugje old-skool Top Gear in zich. Ryan Reynolds was een stuk leuker dan verwacht, the news vond ik redelijk.

Maar de hoofdbrok was gewoon ondermaats… In de eerste plaats omdat het gewoon niet geloofwaardig is. Top Gear maakt mooie filmpjes over auto’s, ze weten perfect hoe ze scheurende wagen spectaculair in beeld moeten brengen. Ik zeg niet dat Jeremy of James de camera’s zelf kunnen bedienen of de beelden kunnen monteren, maar ze weten wél donders goed wat werkt en wat niet.

Da’s gelijk ook mijn grootste probleem met Top Gear tegenwoordig… Wat begon als onschuldig gestuntel en vaak gewoon pech is in de jacht op kijkcijfers het handelsmerk van Top Gear geworden: wat ze aanpakken doen ze fout. Top Gear is incompetent… Waarom is dat nodig?

Ik zou gisteren genoten hebben als ik echt te zien had gekregen hoe men zo’n achtervolging filmt. Dat we echt zien hoe de beelden worden opgenomen, met welke cameratechnieken, … En dan later ook een beetje info over het monteren, hoe men zo bepaalde effecten kan bereiken. Op de zeldzame momenten dat men wel serieus bezig was (bv Jeremy over de camera op de rijdende kraan) vond ik het eigenlijk wel interessant!
@Rohrl-fan: Jeremy & RICHARD bedoelde ik natuurlijk…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).