Autoblog uitzending gemist: Top Gear S18E04

Auteur: , 59 Reacties

Zoals u inmiddels van ons gewend bent, hebben we nog voor de lunch een lekkere, één uur durende Top Gear-snack. Licht verteerbaar, en ideaal voor het geval u gisteravond lag te slapen, danwel klant bent van het zwaar zuigende Ziggo.

Een korte recap: James May reisde af naar Gods wachtkamer, Florida, om daar de Fisker Karma aan de tand te voelen. Hierbij zorgde AC/DC-rocker Brian Johnson met een Bentley voor de nodige CO2-compensatie. De van nature goed geïsoleerde Clarkson reisde af naar het Zweedse wintertestparadijs Arjeplog, om een tweetal supercars aan de tand te voelen, en natuurlijk moest er weer een funny gedaan worden. Hiervoor werden 3 scootmobiels tot off-road-voertuigen omgebouwd en ingezet tegen 3 minder valide oorlogsveteranen.

En dan was er natuurlijk ook nog de SIARPC! Hiervor kwam Michael Fassbender, de Iers-Duitse acteur en ster uit films als Wedding Belles en Man on a Motorcycle, opdraven. Genoeg reden om even te kijken lijkt me. Bekijk de gehele aflevering, in hapklare brokken van 10 minuten elk, HIERRRR.59 reacties

Vergeef me, ik zat What Happends in Vegas te kijken op Net 5:P Vind Cameron Diaz toch leuker om naar te kijken :P. Moeite waard om terug te kijken?
@rubenpriest: haha, Cameron is kwa looks wat hoger dan May, Clarkson en Hammond.
@rubenpriest: ik vind em wel de moeite waard! verwacht alleen geen lange auto review want dat was niet bepaald het geval.. may die stapt van de Fisker ineens over in een oude bentley, sloeg vrijwel nergens op maar goed :P
@dennisr: ik heb heel klein stukje gekeken van de Fisker maar boeide me niet zo. Ben meer benieuwd naar de aflevering met de C Black Series
@rubenpriest: och ik wou wel eens een eerlijk oordeel zien over de Fisker, van May kon ik dat nog verwachten.. maar helaas, de C Black Series ben ik ook wel benieuwd naar!
@dennisr: ik had die dragrace nog meegekregen enzo:P Maar toen zapte ik weer terug naar vrouwenzender net 5
@rubenpriest: dragrace? oh, van de FF en GT?
nee tuurlijk niet, de Fisker en Bentley :D ff in de war :)
@dennisr: Er was wel degelijk een dragrace.
@rubenpriest: Iets zegt me dat je vriendin die keuze had gemaakt voor je ;)
@lijphoofd: die heb ik niet :P Nee, ik had die film al een keer gezien. en een maatje was hier en die heeft niet zoveel met auto’s en die wou graag naar Cameron kijken. En toen dacht ik, we hebben altijd Autoblog gemist nog :P
@rubenpriest: CD is ver over datum. Met de Mask was ze nog wel geil, daarna is het hard bergafwaarts gegaan. Tenzij je het prettig vindt om sex te hebben met zo’n uitgemergeld vrouwtje. Ik heb liever wat meer houvast a la Kate Upton.
@midasracer: Ja tuurlijk dat is waar. Maar nog steeds verder dan Jeremy :P
@rubenpriest: verser*
@midasracer: Zo is ‘t!
was wel een goede aflevering! alleen de FF vs Conti vergelijking sloer he-le-maal nergens op. toch waren het wel leuke beelden!
@lambo4all:
Allebei grote, dure 4wd, gt’s?
@RudyV: v12 vs v8, instapper vs topmodel, de bentley op betere winterbanden in een test op ijs. zodat alle voordelen van de ferrari als sneeuw voor de zon verdwenen. En dan aan het eind zeggen dat de bentley beter is..
@lambo4all: Heb je wel gekeken, die zogenaamde ‘4wd’ werkt niet helemaal zoals in de Bentley, hij gaat in zn 5 helemaal uit en kan maximaal maar 20% van de power aan. Het hele systeem is trouwens gerust handicapped te noemen.
Logisch dat de Bentley won
@The360box: ja maar dat is omdat de ferrari helemaal niet gemaakt is om met +200kmh op ijs te rijden! ik weet heus wel dat dat AWD systeem anders is als in de bentley anders is. maar wat is eigenlijk je punt?
@lambo4all:
Was gewoon om aan te tonen dat Ferrari het zichzelf onnodig lastig heeft gemaakt met dat stomme 4wd systeem van ze
@lambo4all: Daar heb je gelijk in, maar het is gewoon geen vierwielaandrijving te noemen. Dan zou je het altijd hebben.
@The360box: het is trouwens helemaal geen gehandicapt systeem, je hebt in de 5e 6e en 7e versnelling toch geen AWD nodig. dus waarom zou je dan geen lichter systeem maken dat maar 4 versnellingen heeft? dit is nou precies waarom ferrari de beste straatracers maakt, ze denken in oplossingen en niet in problemen. het grote Audi (die als je ze mag geloven alles weten van AWD en er al 20 jaar ervaring mee hebben) is hier niet op gekomen! ferrari komt met zn 1e AWD wagen en zegt: germans jullie kunnen niks, zo moet het! en gelijk hebbenze!
Was best een goeie aflevering! Jammer dat ze geen volledige rijtest gedaan hebben met de Bentley van Brian Johnson…. :-)
@Dimglor: Dan had je dit weekend Chasing Classic Cars op discovery moeten zijn. Ging een half uur alleen maar over Le Mans Bentleys en Bentley blowers. Geweldig! Wordt wellicht komende zondagochtend herhaald.
@midasracer: gek genoeg verkocht ie niet zo vlotjes :)
@dennisr: Gek he? Niet iedereen heeft 7 ton liggen. Daar kun je 2 458 spiders voor kopen!
@midasracer: ja maar op zo’n veiling? die gene die daar komen zijn echt niet op zoek naar een 458 spider.. die zijn op zoek naar klassiekers.. ik had toch verwacht dat ze verkocht zouden worden..
@midasracer: Fantastisch programma. Zondag ochtend dubbele afleveringen!!!
@E34M5Touring: En vanaf 1 maart nieuwe afleveringen. Kan niet wachten! Bijzonder interessant wereldje.
@midasracer: Ik probeer elke aflevering te kijken, want man wat heeft hij soms juweeltjes zeg. Ik vond de aflevering met de ongerestaureerde Caddy uit de jaren 20 echt fantastisch. De auto die uiteindelijk won (vergeef me ben de naam ff kwijt) was zoooo mooi en imposant. En die man heeft passie zoveel dat het eruit druipt. Die Ford Station die sinds de jaren 70 stil had gestaan en maar 34.000 original miles had. Dat soort vondsten vind ik echt kicke
@E34M5Touring: Die Ferrari 375MM vond ik anders ook een mooie vondst ;-)
@midasracer: Ik heb het gezien ;-) Er zat ook nog een mooie Ferrari 375 MM in… Man man er passeerden enkele mooie bolides!
Heb het opgenomen, vanavond kijken. Hebben ze de Bent of FF over het TG-track gejaagd????
@ericc: Nee de FF en Bentley zijn over een sneeuw circuit gejaagd dat een exacte replica van Silverstone is. Dus ze rijden beide op ijs ;-)
Het begon aardig, Fisker had wel wat meer aandacht mogen krijgen, dat ding rijdt immers gewoon rond en is een belangrijke auto. Dat gedoe met die Bentley was een beetje raar eromheen. Ferrari FF en Bentley GT in de sneeuw was mooi, maar vroeg nog om een rondje achteraf op het circuit door de Stig. En dat gedoe met die scooters was me weer iets te melig en duurde te lang, doet een beetje geforceerd leuk aan allemaal. TG is geweldig, zolang ze het over auto’s blijven hebben. Dat is helaas tegenwoordig vaak iets te weinig het geval…
@spiderman: op het eind vond ik echter wel mooi van Jeremy, FENTON! FENTON! JESUS CHRIST!
Waar ik vroeger nog uitkeek naar een nieuwe aflevering van TopGear, vind ik het nu ronduit tijdverspilling. Vorige aflevering was triest, deze kan daar bij worden gevoegd!
Bentley uit 1926 laten dragracen tegen een Fisker Karma? En een of andere 8-wielige rolstoelenrace? Ik ben echt diep teleurgesteld in wat ooit mijn favoriete programma was.

Ik moet zeggen dat ik het steeds meer eens begin te worden met velen op dit forum; Fifth Gear is beter!
@ingloriousleon: oneens. Deze aflevering was 1 van de betere van de afgelopen jaren. Hoe minder ze rond de eigen hangar ridjen (gaap, saai) hoe beter.
@ingloriousleon: Wat een trieste rendering weer, verwacht je nou elke week een over-the-top race tussen 10 superbolides. Denk even logisch na ‘kenner’! Dit is ook typisch Top Gear.
Heb hem opgenomen, ga hem vanmiddag kijken!
Die opmerking van Clarkson over de FF was echt mooi. Eerst vind ie em te duur onpraktisch,lelijk etc.
Dan zegt May: It’s not their finest hour isn’t it?
Clarkson: No they should have called it the Ferrari.. India Special

LOL
@mco: Vond ik ook een hele sterke opmerking, blijkt toch uit dat ze zichzelf schaamden voor wat ze gedaan hebben. Voor de rest, schitterende aflevering qua beelden, die Bentley en Ferrari in de sneeuw waren echt een visueel snoepje!
20% op de voorwielen, na de 5 gear schakkelt de ”Quattro” systeem uit WTF !!! Ferrari !! ..Echt, niks gaat boven de Aventador ( in Supercar klasse ) op dit moment.
Hele leuke aflevering:)
Hahahaha! Hele dikke kudo’s voor die Fenton grap aan het eind, bril-jant!
hij doet het niet die streetfire
Godverdegodverregodgodeverdegodgodgod! Zat ’t net te kijken, helaas trage verbinding, dus ik even de webpagina herladen, hopsa, weg webpagina. Weg Top Gear. Weg humeur. Godverdegodver, ik haat Streetfire.
Waar kan ik die aflevering ergens terug kijken? De link doet het niet meer en kan hem nergens op internet vinden.
server ligt er tijdelijk uit bij streetfire
Kan het dat streetfire plat ligt?
@supasweet: je bent denk ik een van de weinige meisjes hier op autoblog. Welkom!
@betonstaal: bij het profiel staat geslacht man
@toeter11: daar doet hij/zij/het niet moeilijk over
@betonstaal: wat een late welkom, zit hier al langer op, maar zelden reply of post ik iets
OMG They Killed Streetfire! #acta
Ik wil hem zeker nog wel ff terug zien
@suzukiopel: een suzuki-opel dat is de Splash-Agila. Zelfde auto, andere logo’s.
Volgens mij was dat een alligator ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).