Autoblog uitzending gemist: Top Gear S19E02

Auteur: , 40 Reacties

Heb je Top Gear gisteren gemist (sufferd!), of wil je de aflevering gewoon nog een keer zien? Geen probleem, dat regelen we voor je.

De tweede aflevering van het nieuwe seizoen stond gisteren in het teken van een Road Trip die de heren aan de westkant van de Verenigde Staten ondernamen.

Jezza in een banaangele Lexus LFA, de vijftiger James May in een al even opvallende blauwe Aston Martin Vanquish, terwijl kabouter Hammond voor de Amerikaanse inbreng zorgde, in de vorm van de dikke (en dik gemotoriseerde) SRT Viper. This is America, dus met minder dan een V10 kwamen ze niet aanzetten.

De tocht omvatte onder andere een potje lasertag met vliegtuigen op een circuit, en de gebruikelijke strapatsen. Mick Fleetwood (65), de drummer van Fleetwood Mac, kwam langs voor een rondje in de auto met een redelijk prijskaartje, de Kia Zaa’d (maar niet de GT).

Bekijk de aflevering HIER. Alternatieve kanalen (garantie tot aan de deur) zijn deze, of die. Enjoy!40 reacties

Youtube zoeken: top gear S19 E2. Staat hij helemaal op!
@mrvporsche: BBC iPlayer via een tor-netwerk. Doet het prima.
Dit was een lekker uurtje autoplezier. Kijken!
@midasracer: serieus? Er gebeurde geen fuck in Amerika. Hammond zijn auto onklaar maken (again) en een neppe race naar de grens. En dat met die vliegtuigen begon na een paar minuten ook te vervelen

Echt een gemiste kans dit….
@Benjamin1: groot gelijk.
Hammond had eerste moeten zijn , daar hij de verloren tijd serieus had weggewerkt. Indien hij gelijk gestart was had hij gewonnen.
Wat de keuze van auto’s betreft had de Lexus mogen vervangen worden door de nieuwe Corvette daar de Lexus al uit productie is en de AM en Viper nieuw zijn!
1′ aflevering was top, deze wat minder…
Hopenlijk volgende week weer wat beter!
@ericc:
Hahahaha…
En jij gaat er van uit dat het een echte race was?
Zelfs iedere opmerking van de heren is van te voren vastgelegd in het draaiboek.
Amerika stuk was vermakelijk.
Maar zoals eerder gezegd : sommige assignments wel erg uitgemolken.
@Benjamin1: Ik geef toe, het had weinig inhoud. Maar TG heeft al jaren geen inhoud meer, ze noemen het ook infotainment. Visueel gezien nog steeds erg mooi. Wel jammer dat de Viper zwart was. Die had ik liever in rood of gifgroen gezien.
@midasracer: En waar was de Stig? Begint wat slap te worden nu, jammer..
@fatique: Aha, want de stig.. die is vernieuwend..
@dennisr: goed, het is vernieuwend dat hij er eens niet inzit.. Had t wel verwacht aangezien ze een nieuwe Viper hadden om te testen.. En ik had het ook niet over vernieuwend ;-) begint jammer genoeg een beetje afgezaagd te worden als praktisch iedereen kan zien dat t zo duidelijk gescript is allemaal. Maar wie weet verrassen ze ons nog ;)
Heel eerlijk gezegd vond ik dit een van de mindere afleveringen. Zeker gezien de auto’s die ze bij zich hadden. Hoewel ik de vliegtuigen wel even vet vond, had ik toch liever een echt vergelijk gezien tussen de 3. Houd dan de humoristische stukjes voor buiten het circuit. Ik had wel willen zien hoe dicht zo’n Viper bij de LF-A komt. Aston viel me een beetje tegen. Vind die One-77 stijl achterkant niet mooi. En het interieur is al 10j hetzelfde. Ze lieten de Viper ook niet ff lekker horen zoals de LF-A en Vanquish.
@E34M5Touring: “En het interieur is al 10j hetzelfde.

Wat is er de laatste 15 jaar aan de buitenkant veranderd dan? Hooguit het ontwerp van de achterlichten, en dan moet je nog goed kijken. Clarkson loopt altijd te brullen dat Porsche ontwerpers lui zijn, maar die kunnen nog een puntje zuigen aan die van AM!
@potver7: Jawel, maar dat heb ik al een paar genoemd en dat was volgens ingewijden totaal fout. Ik zie het verschil niet maar goed, ben dan ook geen kenner. Verder ben ik het helemaal met je eens. Het designtrucje wordt oud.
@potver7: Of hij zegt dat hij zo een enorm grote Range Rover fan is. Dat is juist hetzelfde als de Porsche 911, dezelfde vorm en basis van het design.
ik ben het wel eens met de bovenstaande reacties. Niet een van hun beste aflevering. Okee het was grappig. Maar de auto’s zijn lang niet zo breed aan bod geweest als zou moeten.
Die nieuwe Corvette is nog niet uit. Dus dat was niet gelukt. Ik had volgens mij ergens gelezen dat Clarkson in eerste instantie met de F12 Berlinetta zou rijden, dit was door omstandigheden o.i.d. niet meer mogelijk. Toen is het die LFA geworden.

Wel een uurtje vermakelijk autoprogramma. Maar na zo lang afwezig te zijn geweest had ik er toch meer van verwacht…
Wel weer een prima aflevering, vind dat ze weer in de buurt komen van het oude niveau!
Top Gear US wordt steeds beter en UK steeds slechter :D haha Go Tanner !!!!!
ik viel in slaap misschien had ik dat oor ding van 7,99 moeten op zetten….
@speed: Of speed in je neus.
Ik vond het anders wel lekker wegkijken! De vorige was alleen de Huayra vet, de rest vond ik iets te gemaakt. Dit was gewoon weer ouderwets ouwehoeren, met een paar fantastische auto’s. Die Aston en de LFA klonken echt heerlijk, ik had toch wel een bruter geluid uit de Viper verwacht, die klonk aardig tam moet ik zeggen.
Ik kon er gisteren vooral in het begin een beetje om lachen:
Voiceover van JC:
“Eventually we were able to pick-up some speed, up to the wapping 55 mph…” en dan de LF-A dik in de toerenbegrenzer jagen terwijl de snelheidsteller ernaast strak 55 mph aangaf. Vond het wel humor.
@bennyweisz: hij zei erbij “due to some editing trickery”. Je wilt in de VS natuurlijk niet eens de schijn wekken dat je te snel gereden bent.
Het niveau van TG is al jaren aan het dalen. Alles is in scene gezet, over de top en nep. Clarkson als brulaap, Hammond als eeuwig jonge tuinkabouter en May als suffe nerd heb ik nu wel gezien. Grapjes die in het verleden werkten worden nu eindeloos herhaald en uitvergroot. Met name James Mey zie je verpieteren door de hem opgelegde guitigheid die hij tijdens “the news” segmenten moet acteren. Alle typische Britse understatement is inmiddels verdwenen uit het programma. In het verleden en in andere programma’s zoals man lab zie je hoe getalenteerd hij als presentator is. Maar toch weer gekeken. Want het blijft ondanks alles een van de beste programma’s op tv en steekt met kop en schouders uit boven alle andere auto-programma’s.
Niet eens m’n halve aandacht waard deze aflevering. Heb zowat halverwege de tv afgezet. Nuja eigenlijk weet je het al dat het niets meer waard is maar toch blijf je hopen dat er nog iets van dat oude topgear inzit, dat was tenminste nog echt grappig.
Met deze auto’s konden ze véél meer doen! :)
& het kinderachtige van “vluchten” mogen ze er stilaan wel uit laten, het is zo fake als het groot is.

Hun run naar de grens met Mexico was ook héél nep!

Wel leuk dat ze altijd de “55 miles speedlimit” op hun scherm hadden terwijl de revs er vandoor gingen :D
Dikke steek, en ik vond het eigenlijk nog het leukste van de hele trip :)
Denk dat TG al een tijdje geleden over zijn hoogtepunt is gegaan. Het is allemaal een beetje uitgekauwd. Been there, done that, seen it all.

Ze proberen nu te krampachtig grappig te zijn. En een seizoen van 5 a 6 afleveringen gaat ook nergens over. Wordt weer wat serieuzer en laat de knipoog subtiel zijn in de onderwerpen.

Denk dat ik maar even met die gasten ga praten…
Heerlijk om te lezen hier, al die zure reacties op één van s’werelds leukste autoprogramma’s.
Het lijkt wel alsof het tegenwoordig een beetje “in” is om Top Gear af te zeiken. Ik doe daar in ieder geval niet aan mee. Het blijft, in mijn ogen, gewoon een uurtje heerlijk licht vermaak met af en toe erg leuke gasten en meestal bloedstollend mooie auto’s te zien en te horen.
Dus, aan alle azijnpissers hier: Kijk gewoon niet of ga eindeloze herhalingen van het saaie Fifth gear zitten kijken…
@lemans96: Ja ergens heb je wel gelijk, alleen het is zo zonde dat het bijna niets meer met auto journalisme te maken heeft. Ze hadden 3 geweldige auto’s die ze individueel helemaal hadden kunnen ontleden ipv vliegtuigjes met lasers te laten zien. Het is steeds minder gericht op auto enthousiastelingen en meer op mensen die toevallig voorbij zappen en denken wow dat is bizar ik blijf kijken!
@burninrubber: Daar heb je gelijk in. Punt is echter, dat als je werkelijke autotests of vergelijkende tests wilt zien, je daar tegenwoordig wel voor bij de sites van gerenomeerde tijdschriften terecht kunt.
Ga hier bv. eens kijken:
http://www.youtube.com/user/EVOTV
@lemans96: ja maar het nadeel vind ik is dat het zo duidelijk is dat het gescript is. Die laatste trip (india dacht ik?) was zo duidelijk gescript en ook in deze is het te zien.. Als ik trips terug kijk als vietnam (tot de onzin op het water) of de eerste keer amerika heb ik het gevoel dat er veel minder gescript was.
@lemans96: Ja dat weet ik idd. Kijk zelf ook heel veel Drive en Motortrend op youtube
@lemans96: Ik ben het niet helemaal met je eens dat het “in is” om TopGear af te zeiken. Ik blijf er ook allang niet meer voor thuis. Om dezelfde redenen als velen hierboven hebben aangegeven. Ik denk dat de meeste Autoblog bezoekers meer opzoek zijn naar de filmpjes op de sites die je zelf aangeeft (en natuurlijk ook op Autoblog zelf), dus meer technische informatie, cijfertjes en iets minder show. Ik mag trouwens nog wel graag oude Top Gear afleveringen kijken! Het tijdschrift vind ik trouwens nog wel top!
Wat een slechte aflevering, de zoveelste roadtrip met dezelfde gescripte grappen, niks journalistieks, geen auto reviews zelfs geen snelle ronde van de stig.
@Search: journalistiek zit er al jaren niet meer in. Inderdaad geen low budget uitzending met die dodelijk saaie rondjes van de stig (wat gewoon een low budget tijdvuller is). Eigenlijk was het best goed zo, mooie beelden, mooie auto’s redelijke grappen. Liever roadtrips dan die saaie niets zeggende rondetijden.
@mashell: Ik vind juist dat die rondetijden heel veel zeggen, geeft een goed beeld weer van de prijs / (race) kwaliteit, vond echt tof om te zien hoe snel die huayra was vorige week.
De nieuwe aston is toch erg mooi in dat kleurtje, hoewel ik het jammer vind dat de ”lip” zwart is, dat zorgt er voor dat de lijnen voor toch minder mooi uitkomen.. Vind de vorige generatie aston dan net iets mooier
voetbal .. goede tijden slechte tijden .. top gear ..

allemaal 1 pot nat ..
@lincoln: Top gear was in Amerika.. niet in Meerdijk..
Ik vond die B-2 Stealth Bomber wel erg vet!
zon coole aston maar wel zielig voor hemond

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).