Autoblog uitzending gemist: Top Gear S22E01

Auteur: , 53 Reacties

Gisteravond verscheen de eerste aflevering van een kraakvers seizoen Top Gear op de treurpit. Voor iedereen die het gemist heeft - en/of wil naborrelen - hier een terugkijklink.

Le James in Le Twizy

Wat kregen we allemaal voorgeschoteld gisteravond, nadat we eerder waren voorgemasseerd met Stig-trailers, Lego-trailers, en watniet? Een rijtest van de nieuwe Lamborghini Huracán, een fiets vs Twizy-battle in Sint Petersburg, en een ginger zonder rijbewijs die brokken maakte in de redelijk geprijsde auto.

Geloof ik dan, want ik moet ‘m zelf ook nog checken. Kijken dus, HIER direct in de player, of anders via de torrent-route! Na de eerste aflevering volgen er overigens nog negen, wat voor Top Gear-begrippen een erg lang seizoen is. Interesseren de meningen van krantenjourno’s je, dan staat hier een review.53 reacties

Vond het een vermakelijk aflevering! De eerste 5min lieten ze vast beelden zien van wat we in de komende 10 afleveringen mogen aanschouwen en daar was weinig mis mee !
@FlighTom: Een preview op het seizoen? Wat gek zeg.
@phaeton: waarom is dat gek?
Volgens mij combineert TopGear altijd actueel nieuws met eerder opgenomen rijtesten. Dus zoals de beelden van de LaFerrari zullen wel afgelopen zomer al genomen zijn. Alles in de studio kan in de laatste weken / komende weken nog!
Belangrijkste les van de aflevering:
“Wanna save the world? Burn a bus.”
@italia007: Ook belangrijk: de Condot is NIET de grootste vogel ter wereld…
Thanks, kwam er helaas op het laatste moment achter dat ik geen BBC meer op m’n nieuwe tv heb. Big mistake
@amski: denk niet dat het aan je tv ligt; maar aan het feit dat je een goedkoop flut abonnement erbij hebt genomen.
@gregorius: Nee hoor, dat is het niet.
@amski: wat dan? Misschien kunnen wij, autogekken en mensen van alle markten thuis, je helpen!?
@amski: BBC 1 en 2 zitten standaard in elk Nederlands pakket. Zelfs Digitenne is verplicht het uit te zenden. Regeltjes mbt. de multiculti samenleving..
@theveenmeister: allemaal leuk, maar als je analoog kijkt via Ziggo krijg je de Beeb dus niet..
@amski: je hebt geen bbc in je tv pakket bedoel je?
@amski: je kan ook gewoon live streamen als je een smart tv hebt…
Mijn mond viel van verbazing open toen er werd gemeld dat er 10 afleveringen komen, echt heel erg nice!
Hij was weer leuk!
Lachen ook dat ie met een excuus kwam voor tijdens de Argentinië special :P
Verder ook knap hoe de Hamster in de tramrail belandt. Dat kan toch niet gescript zijn? Wat een eikel iig: zal een beetje Nederlander nooit gebeuren!
En dat gezeik met Ed duurde veel te lang. Dat eeuwige verhaal dat ie vroeger niks had en nu wel; lekker boeiend. Eerste bekende nummer was mooi en veel belovend; nu maakt ie gewoon top40 muziek-stront wat in 1 adem te noemen is met Taylor Swift en al die rappers etc.
@gregorius: Joah dat niet excuus excuus, ik weet niet wat ik daar nou van moet vinden. Als je Jeremy een beetje kent weet je dat dat nummerbord geen ‘toeval’ was en ga dat nou niet lopen ontkennen omdat je crew een paar stenen naar hun hoofd geslingerd krijgt naar aanleiding van jouw provocatie…

Het valt me eigenlijk een beetje tegen van Clarkson.
@jaapiyo: als je het verhaal een beetje kende wist je dat het eigelijk gewoon toeval was. De 928 gt’s liggen niet voor het oprapen, er viel helemaal geen nummerbord te “kiezen”
@lambo4all: Een GT hoefde het niet te zijn en 928 liggen wel voor het oprapen, op dit moment staan er bijvoorbeeld 163 te koop op mobile.de. Als je verder Jeremy een beetje kent en zijn columns leest is hij 1) politiek geëngageerd 2) daarbij vooral ook geïnteresseerd in oorlogen/historie en 3) altijd wel uit op een relletje.

Zo was er ook nog de special met die Duitse journalisten inclusief Sabine Schmidt waar de fawlty towers ‘don’t mention the war’ grap verschillende keren werd gemaakt en maakten ze in die pategonië special zelfs verschillende referenties naar de Falkland oorlog zoals/en dat Chili en argentinië nu nog steeds beide verschillende eilandjes claimen en ze daar dus niet konden aanmeren.

Als je dan nog wilt volhouden dat het nummerbord wat feitelijk 1982 falkland spelt toeval is be my guest maar dan heb je wel een behoorlijk grote plaat voor je hoofd IMHO.
@gregorius: Nee in Amsterdam flikkeren ze allemaal van hun scooter door op die gladde trambanen te rijden
@burninrubber: Scooter-rijders in Amsterdam, zucht. Een echte Amsterdammer fietst (die discussie hebben we al gehad; zie alle artikelen met (brom)scooters naar de weg).
Van dat bontkraagjes volk + vrouwtjes met te dikke aars omdat ze niet fietsen + mensen uit de provincie die nooit een trambaan hebben gezien + plus andere aparte bevolkingsgroepen die t niet snappen; die groepen verdienen t om te vallen en reken ik ook niet tot ‘echte mensen waar je wat aan hebt’.
(Ja, en als je Slotervaart of Buitenveldert woont en je moet naar de universiteit; dan snap ik dat je gemotoriseerd vervoer neemt en geen fiets; dat is te ver weg. Maar goed, als je dan alsnog valt met je (brom)scooter over tramrails, ben je toch echt [x] ongeschikt !)
Tijdens het stukje ‘the news’ stond er mooi vrouwlijk schoon achter Hammond…
@nathan_verhoeven: Ik zou zeggen kijk de afgelopen 13 seizoenen ook, valt genoeg te beleven wat dat betreft. Daar maakt de regie wel gebruik van idd. Al lukt het niet elke aflevering, het blijven Engelsen he ;) (naar mijn mening niet het knapste volk dat er bestaat, uitzonderingen daargelaten)
@Gulli: Ik weet. Heb elke aflevering minimaal 5 keer gezien:)
Ik heb met plezier gekeken. En de Hurucan test door hammond sloeg echt de spijker op zijn kop. Die auto is echt veel te veel Audi en veel te weinig Lambo.
@kapitein: Ik was het daar niet echt mee eens…

de looks: die zijn vele malen beter en ik vind de vorige er zelfs braver uitzien dan de huracan.

de rijeigenschappen: veel grip en een uitstekend versnellingsapparaat. Het leek alsof ze pleiten voor een huracan met slechte rijeigenschappen: continu overstuur, nerveus aanvoelen op de weg, etc.. En dat zou dan de auto zijn die “lamborghini wil maken”. Kan ik moeilijk geloven.

Ik vind de huracan een hele verbetering. Blijf toch nog steeds fan van de 458 in dat segment.
@hehehehe: Tja smaken verschillen! Begrijp me niet verkeerd, ik vind hem zeker niet lelijk en het zal ongetwijfeld beter rijden dan alles wat ik ooit gereden heb. Alleen echt spannend vind ik het niet meer. Zeker niet als je het vergelijkt met oudere Lamborghini’s.
@kapitein: Ik zie dat Audi die hele toko in 1998 al heeft overgenomen. Dan is alles na de Diablo toch Audi?
@dutchcourage86: En de diablo zelf was Chrysler. Much better (proest) :-)
@hehehehe: op zich een goed punt.
Als je voor zot wil rijden op de openbare weg: koop die Aventador + Spoiler pakket.
Zoals ie al zei: als je m los mag laten op t circuit is het fun, maar bij normaal gebruik is ie normaal. Wat zeik je nou Hammond. Lamborghini heeft gewoon een 458 killer gemaakt waar je ook plezier mee kan hebben (zie de rondetijd).
En bij dagelijks gebruik vliegt hij niet in de fik.
Ik vind t een hondslelijk ding (ook de 458, daar niet van), maar Audi + Italianen in Sant Bolognese hebben een technisch hoogstaand werkje afgeleverd.
@kapitein: Vooral de achterkant is veel te veel Audi….
@kapitein: Zijn argumentatie sloeg nergens op : te veel Audi want …
– ik vind hem niet mooi
– je kunt er alleen mee driften als je geen eigen vliegveld hebt, anders te gevaarlijk, maar hij is niet Lambo want niet gevaarlijk genoeg …euh?

Hij kan gelijk hebben maar het gaat duidelijk gewoon over zijn gevoel en dat neer op het feit dat hij hem niet mooi vindt. Nou niet bepaald topjournalistiek.
@heidekonijn: Je komt er nu al achter dat top gear al jaren geen journalistiek programma meer is?

Nee maar zonder gekkigheid. Hij baseert zijn conclusie inderdaad op zijn gevoel. En dat is toch ook waar het bij een super/hypercar om gaat? Het moet wat bij je los maken en dat doet het schijnbaar niet bij hamster(en zo ook bij mij).
@heidekonijn: Hij zei niet dat hij de auto niet mooi vind maar niet extreem genoeg en ik moet zeggen dat ik ‘m daar gelijk in geef; je kan gewoon al bijna de Huracan 2, 3, 4, 5, 5.5 en 6 voor de geest halen. Net als VWs er generatie op generatie hetzelfde uitzien en Audi al sinds 1995/96 dezelfde A3 en A4 bouwt.

Daarbij blijkt ook uit andere reviews dat de Huracan een tikje soft is en zoals het een echte Audi betaamt bij normaal gebruik onderstuurd is. Bij dagelijks gebruik is er dus niet dat gevoel van ‘oh ik moet een beetje opletten met dat gas want dadelijk komt de kont om’ of ‘ik drift hier even dat bochtje door op dit achteraf weggetje’. Kan je zeggen dat het daardoor een betere auto is, maar een Lambo hoort ook wat mij betreft geen (moderne) 911 Carrera 4 te zijn die een eigenaar van een MKB onderneming elke dag naar zijn werk rijdt. Dat is het nu echter wel geworden…de nieuwe Golf onder de supercars.
@jaapiyo: Nieuwe Golf onder de supercars gaat wel wat ver, niet? Ik vind de 458, 650S en Huracan alle drie prachtige en heerlijke auto’s, maar als je het mij vraagt ziet de Lambo er wel het meest extreem uit. Overigens petje af voor die rondetijd.
@kapiteinaudi: de rondetijd was wel indrukwekkend moet ik zeggen. Dat ‘ie sneller is dan de 650S (toch?) had ik niet verwacht.
@jaapiyo: Sneller dan de 12C alleszins wel. 650S is denk ik nog niet getest bij TG.
Toch wel fijn dat het altijd zo een spannende strijd is maar gelukkig, de auto altijd wint.
@vingers: juist niet, daarom hielden ze deze race ook!
@vingers: De vorige keer dat dit type race werd gedaan werd de auto laatste. De keren dat de auto tegen twee BMX’ers reed ook. Maar inderdaad, in de grote ‘auto vs. trein/vliegtuig/boot/trein2’ won de auto continu.
via Android app
@MJB: op de race van Wembley naar San Siro na. Shelby Mustang vs trein.
Jeremy in die hovercraft, ik heb echt gelachen
Toch maar weer gekeken, nieuw seizoen en goede verwachtingen maar toch alles weer gescript, 1 test van een nieuwe auto en een test van ‘auto’ die al 2jaar op de markt is. Ik kijk wel weer chris harris etc voor echte reviews en een comedy voor humor
Ik vind die race altijd wat minder, maar er zijn dus nog 9 afleveringen te gaan!
En ik ben dus niet de enige die geen fan is van de Huracan.
Kon gisteren niet kijken omdat m’n ouders niet thuis waren. Snel terugkijken dus
@larsyboy1997: je mag zonder je ouders niet alleen naar Top Gear kijken? Ahhh gossie…

(of er staat een ‘niet’ te veel in )
@gregorius: misschien is het duidelijker als ik erbij zeg dat ik met m’n vriendin alleen thuis was hahaha
James word oud.. Begint op jeremy te lijken.
Ik vond het wel een degelijke seizoensopener, er zijn wel eens slechtere geweest. De humor met de stig die inchecked in de tram en op het laatst naar die 911 staat te kijken daar kan ik wel om glimlachen.

Verder zag ik al een paar dingen voorbij komen in de teaser waar ik wel naar uitkijk, zoals de clash met TG America inclusief Chevy Silverado zo te zien, de LaFerrari uiteraard en de al eerder geteasde Australia special met M6 GC en zoals gisteren te zien was gele Continental GT (niet dat ik zo’n fan ben van die laatste maar het is wel een dikke bak om mee door de outback? te raggen).

Kortom ik ga ze zeker alle 10 9 kijken.
Na deze aflevering kan je echt zeggen dat het ”world’s most widely watched factual TV program… in the world!” is. Vond het wel een leuke aflevering, hopelijk zijn de volgende minstens evengoed.
Ik vond het een leuke aflevering, zeker niet slecht
Wel geinig, geen topper…
Verfrissend.. Een gast die geen tyfusfilm aan het pluggen is met een fake smile

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).