Autoblog video: 3x Audi S8

Auteur: , 78 Reacties

Zestien jaar geleden deed Audi vriend en vijand verbazen door een sportieve limousine te lanceren. Inmiddels zijn we al bij de derde generatie van de S8 uitgekomen, de hoogste tijd om het drietal te vergelijken.

Qua power alsof je Badr Hari mee laat doen met kleuter-boksen, want het vermogen is enorm gestegen in zestien jaar. De eerste S8 had een 4,2 liter grote V8 met 340 (en later 360) pk, de tweede heeft “Lamborghini” power met een V10 (450 pk) en de laatste generatie heeft maar liefst 520 pk. Verfijning, stijl en driving fun zijn echter weer totaal andere zaken, dus wellicht hebben de oudere generaties S8 nog een kans.

De originele S8 figureerde in Ronin (+1 voor stijl) en in de jaren negentig waren dit soort auto’s nog met handbak te krijgen (+1 voor fun). Generatie twee had een V10 die rechtstreeks uit de hemel was afgedaald direct uit Sant’agata Bolognese werd betrokken (+1 voor het verhaal dat je aan de bar kan houden dat jouw Audi een Lamborghini blok heeft). Welke echt het leukste is, dat bepalen we in de VIDEO!

Audi S8 trio video

Met dank aan PON Leusden en Van den Akker voor het ter beschikking stellen van hun Audi S8.78 reacties

Audi s8 d3 alsjeblief
@MAB: oke ik heb de video nu gezien, ik kies toch voor de nieuwere model al vind ik m minder mooi.
-edit: nutteloze bijdrage-
Ja lekker, dit is de beste reden om geen huiswerk te maken!
@slipstreamer: of juist wel
-edit: ontopic aub-
Conclusie: iedere S8 was in zijn tijd maatgevend in deze klasse, maar e.e.a. evolueert enorm snel. De S8 van de eerste generatie is ondertussen een enorm verouderd hok voor het petjesvolk. Voor een dikke € 3.000,- haal je ze tegenwoordig bij de Oosterburen …
@pietjepuk: nou ja ‘iedere’ en ‘maatgevend’… Zo’n uitspraak schreeuwt om een dubbele dubbeltest. S55/S63 AMG vs S8 V10 en de huidige S63 AMG vs de huidige S8. BMW heeft helaas geen echte sportievere uitvoering van de 7 serie. Het zou toch nog steeds leuk zijn…
@E320cdi:

Op zich opvallend dat BMW in de regel de meest sportieve auto’s levert in het segment 3-serie / C-klasse / A4, dito voor 5-serie, E-klasse, A6 … en zo verder.

Echter in het supersport segment heeft Audi de R8 en dochter Lamborghini Gallardo / Aventador, Mercedes de SLS AMG. BMW heeft daar momenteel niets, de Z8 was ook niet hardcore genoeg, eerder een cruiser. Denk dat dit ook de reden is dat BMW een oogje heeft op De Tomaso. Dan kunnen ze ongegeneerd een hardcore sportmachine op de markt brengen, met een dik prijskaartje.
@pietjepuk: niet met je eens, zoals ook het flimpje van AB bewijst. Je kunt een badge van S(port) op de auto plakken, maar als het rijden zelf beperkt blijft tot slechts sneller accelereren, dan is het wat over the top. Heb zelf een aantal malen in de 760LI (huidige model) mogen ‘verblijven’. En die zal in geen enkel opzicht onderdoen voor de S8.
Daarnaast rep je over de R8…zijn er zieliger auto’s op de wereld gebracht dan dát gedrocht ? Eerlijk, de eerste lading met 420Pk werd bijna door hot hatches eraf gereden en voldeed slechts qua uiterlijk aan een sportievere verwachting. Uiteindelijk bracht de Lamboschuur uitkomst met de 5.2 V10. Eigen ontwikkeling van supersportauto’s is daarom nimmer voorbehouden geweest aan Audi.
Met vlag en wimpel levert Mercedes dus wèl de auto’s die hieraan (beter) voldoen. Uit eigen huis, met soms schreeuwerige opschmuck, met hemeltergend veel Pk’s en met Nm’s die de zon op sleeptouw kunnen nemen. De SLS is het betere supersportsegment, de 65AMG’s dito.
@E320cdi: Ik ben het niet helemaal eens met jouw bewering over BMW. De BMW 7.60i heeft dan misschien niet een M-badge. Maar pompt wel 544pk uit een V12 (wat nou downsizing)
Hier nog even een oude test van Topgear. 760 vs S63
http://www.youtube.com/watch?v=xsofZq2pxVA
@pietjepuk: ik vind je woorden over de eerste S8 ook eigenlijk een beetje ongepast. Het blijft in mijn optiek echt een mooie simpel belijnde limousine met een unieke uitstraling. Nét wat sportiever dan de rest, vlot en daardoor toch wel cool.
@E320cdi:

Klopt, de eerste S8 blijft in de basis een prachtig apparaat, maar ondertussen wel verouderd. Is ook niet erg, want dit model is alweer zo’n 191 maanden oud ….

Feit is wel dat je er tegenwoordig petjesvolk of de allochtone medemens in ziet rijden.
Vaak bewaar ik de AB video\’s voor een rustig moment, waarbij ik er echt goed voor ga zitten. Zo ook nu. Ben heel benieuwd, en zal ongetwijfeld weer top zijn!!
3x dezelfde auto?
@flutterby: Soort van Audi S24, maar dan opgedeeld in drieën…
@flutterby: het is ook 3 keer dezelfde auto knap dat je dat kan zien! de S8!
@Flamingo: En ik maar denken dat het 3x de S6l was..
Doe de volgende keer de a8 tdi\’s
@Soulmaster: waarom?
@autoblogger: hij kan weer geen benzine betalen
@slipstreamer: ow makkelijk :)
alleen de A8 4.2 TDI rijdt zoveel beter dan zo’n benzinestoker.
@autoblogger: net zo snel, zuiniger, stiller en d i e s e l powered :)
@Soulmaster: ik zie geen voordelen in dat rijtje.
@Soulmaster: Oef, das ook lekker idd. De ontwikkeling van de diesel kan zo mooi in beeld gebracht worden. Mag ook Merc of BM zijn.
1 van de intuïtiefste reviews van dit jaar, nu nog van de 7 serie en de M5!
@bigcar: AB maakt hongerig ;-)
@autoblog als jullie nog een hele generatie bmw 7’s zoeken…
@flosty: lol!!!
“Wat een kar” vat het wel goed samen ja.
Leuk gedaan :)
lol geef mij die laatste dan maar :P

dit was echt een leuk filmpje moeten jullie vaker doen!
@Flamingo: Echt wel.. vaker met zn 2e doen, doet me een beetje denken aan de tijd, dat Aimee af en toe voorbij kwam in een test haha, leuk iig!
@Mika_Hakkinen: idd met z’n 2en of 3en en meerdere autos vergelijken is ook altijd leuk, autoweek doet dat ook die hebben sowieso meer afwisseling in de filmpjes
@Mika_Hakkinen: Met hun 2 en Aimee! Een echte ”trio-test”
@zenoemenmemax: een bikini carwash met aimee lijkt me ook wel geil
@autoblogger: ‘assistent geluid’
De oudste is het mooist,waarom? Misschien omdat tie het minst dat premium over zich heen heeft hangen.
Ja. Ik neem de S8.
zo een S8 koop je om NIET op te vallen en toch snel te rijden en wil je wel dat de mensen hun cameras op je leeg schieten op een mooie zondag namiddag ,dan haal je je Gallardo uit de garage.
@porteno: het zijn juist de audirijders die hiervoor geen geld hebben….dat zijn de Merc rijders; S65 voor zakelijk, in het weekend een SLS of Ferrari.
Ja, weer een mooi filmpje!
Deze test keek toch wel lekker weg hoor heren! Leuk om alle S8 modellen in één video te zien. Elke S8 heeft eigenlijk wel een USP, voor zover je ze met elkaar wilt vergelijken… Het komt immers neer op €5k, €50k of €200k neer kunnen leggen voor je blik. Maar los daar van zou ik in ieder geval niet voor de nieuwe gaan. De V10 heeft toch wat meer karakter wat mij betreft en ook de lijnen van dat model S8 zijn naar mijn mening mooier. De oude S8 zou ik als ik een S8 eigenaar was er sowieso bij kopen. Dat moet je gewoon hebben, zo’n youngtimer. Wat Wouter namelijk al zei, het is nog steeds een erg nette kar om te zien!
Pff, lekker orgineel. ‘Alle Audi’s lijken op elkaar’. Ja, tot op zekere hoogte. Het is de grootste onzin ooit dat je niet ziet of het een A4, A6 of A8 is. Er is een duidelijk verschil tussen de 3 modellen. Wat willen we dan? Dat elke Audi er compleet anders uit ziet? Iets met familiegezicht…
@Wesley: alle audi’s lijken ook op elkaar. en er zijn geen DUIDELIJKE verschillen, maar kleintjes. ander lichtunitje hier, ander achterlichtje daar. minimale wijzigingen in de gril maar daar houdt het echt op. kijk naar mercedes en zie dat het anders kan, de C, E en S lijken niet op elkaar. de CLS SLS CL en SUV’s hebben ook een eigen gezicht. alleen de SL en SLK lijken een beetje op elkaar, maar het verschil in breedte en groote is in het echt zo groot dat je die nooit door elkaar haalt.
Dit is weer een fantastisch voorbeeld waarom Autoblogfilmpjes zo leuk kunnen zijn. Dat bordje ‘overstekende tanks’, hilarisch!
Mooie test jongens! leuke om te kijken en ik ben het met casper eens, de nieuwe mist te weinig uitstraling. die had het vorige en het model daarvoor wel. tuurlijk voelen die wat lui aan, ze hebben simpelweg minder pk’s. En je moet je afvragen of het comfortabele weggedrag van de 1e s8 wel iets slechts is. wie gaat er nou boenderen met deze wagens?
@norge: Nu weten we het wel dat frustatie zo hoog zit, omdat je geen premium auto kan betalen met je loodgieter-salaris.

Aan de autoblog-redactie: Komt er dit jaar een award voor de meest inhoudsloze, ongefundeerde en irritantste blogger van het jaar? Bij deze nomineer ik norge.
@Mika_Hakkinen: Klopt! Maar kan die kerel met die bril gewoon lekker artikelen gaan schrijven en mij niet lastig vallen in de filmpjes! Doe er dan sascha of aimee bij! Wouter for life :)!!!!!
Ik blijf het opmerkelijk vinden dat auto’s van v/d Akker nooit te zien zijn met een kenteken. Er gaan wel verhalen de ronde dat zij schade (plaatwerk, dashboard, airbag) delen hebben liggen om zo de BPM te drukken. Maar zeker weten doe ik dat natuurlijk niet!
@RickB:

Ik vind deze tes sowieso dubieus. Mijn reactie bij het preview artikel:

“Ik mag aannemen dat de importeur dit item snel offline laat halen. Hoe ‘dom’ kan je zijn een auto van autoboer Van den Akker mét naamplaten te gebruiken icm met een officiele demo.
In dit geval: welke belang wordt hier dan behartigd denken jullie. Dit levert imagoschade op voor Audi NL.
Suckers”
Wordt er verteld dat de eerste S8 met handbak beschikbaar was, hebben jullie er een met automaat…
Ook toevallig ? een S8 test na(voor) de audiforum meeting?
En die nieuwe S8 zie ik wel eens bij de importeur staan
2e generatie graag.. gewoon de mooiste.. :)
@dennisr: Ik ben het helemaal met je eens goos :P
ja, natuurlijk heeft een auto van 16 jaar een gedateerd interieur.
en natuurlijk is de nieuwste de beste en heeft het mooiste interieur.
wat verwacht je??
1ste en 2de versie van de a8 prachtig.
3de versie gewoon slecht ik wil me naam veranderen.
audi waarom ik probeer altijd te ontkennen dat alle audi”s op elkaar lijken maar jullie hebben het voor elkaar gekregen hoor, een verlengde a4
@1audi1: Je kan het ook omdraaien, ik ben jaloers op je nickname vanwege de 2e generatie S8;)
Leuke video en het klopt ook gewoon de 3e generatie heeft de minste sportieve uitstraling. De eerste S8 blijft natuurlijk een icoon en een must have als collectors item. Echter de 2e generatie is en blijft de mooiste. Heeft een machtig overkomen, is zo breed en stoer letterlijk en figuurlijk een tank. Deze auto is verantwoordelijk voor het gebeuren dat Audi zich mag nestelen naast BMW en Mercedes althans dat is mijn mening. Audi is helemaal op de kaart gezet door de 2e generatie A8 (S8 in dit geval)
Een gewaagde uitspraak maar ik denk niet dat Audi nog ooit een A8 zal maken die de 2e generatie zal overtreffen.
@agera: Heheheh Wouter is back iedere vrijdagmiddag naar de …
Geweldig! Meer, meer, meer!
Zo mogen jullie de auto tests vaker aanpakken, ik heb erg van genoten. Leuk om zo’n door ontwikkeling in beeld te brengen!
Volgens mij zijn jullie in Oirschot (legerbasis).
@bsxc2:

Zou niet vreemd zijn, gezien de S8 van vdAkker uit Best …
ik heb liefst de eerste, ik vind die er echt bad ass uit zien … jummiee!!
gaaf hoor z’n audi s8 vooral die met de v10
Was de Jaguar XJR wellicht iets eerder op de markt dan de eerste generatie S8? Iemand die dat weet?
@fit4fun: volgens dit artikel wel: http://en.wikipedia.org/wiki/Jaguar_XJ
Maar in die tijd ging een jaguar XJ ongeveer elke 13 kilometer kapot. Dus in het segment van snelle, semi sportieve, degelijke über sedans was de S8 de eerste.
@fit4fun: de eerste XJR was er al in 1988 ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Jaguar_XJ_(XJ40)#XJR

De XJR waar jij op doelt was er in 1994:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jaguar_XJ_(X300)
De D3, V10, wauw wauw wauw wauw wauw.
@pietjepuk: daar zijn ze met de Porsche panamera ook gaan rijden tijdje terug.
Wat is die huidige A8 toch een totale afgang. Er klopt werkelijk niks van de vormen en volumes. Het lijkt wel een Aziaat.
@mazdarx8: ik verwacht regen.. Dat was ook voorspelt.
Ben ik dan werkelijk de enige die een grijze dakhemel niet vind kunnen in een auto van dit kaliber? Wat een grijze muis die nieuwste S8. Bij Pon heeft er iemand liggen slapen.
De V8 T is misschien wel de beste daily driver die er is. Een prachtig interieur met veel aandacht voor de details, een solide ogend uiterlijk en 520 pk. Topauto!
@Wouter: Vandaag heb ik de video voor de 2e keer bekeken en er kwam iets in mij op. De 2e generatie S8 lijkt iets groter dan de laatste 3e generatie S8 vooral van buiten oogt tie groter. Merk je het verschil van binnen of is dat niet zo als je zit?
Een van de leukste video’s, inmiddels is de Audi S8 ook een icoon van de D2 tot de D4. Allemaal tijdloze modellen, dat is het sterke van Audi hun modellen verouderen niet snel en zullen ook over 20 a 25 jaar hetzelfde ogen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).