Autoblog video: Maybach 62S Landaulet

Auteur: , 140 Reacties

Het kan in Nederland: 400.000 Euro aan belasting aftikken om een veredelde cabrio te rijden. Wij waren wel benieuwd en kregen deze auto een dagje mee...

Althans, Sjoerd kreeg de auto een dagje mee. Hij is onze nieuwe parttime Wouter en zal periodiek een “extreme auto” rijden, op video uiteraard. We trappen af met de Maybach 62s Landaulet. Een Maybach is sowieso al extreem, maar deze Landaulet is echt zeer exclusief te noemen. Er worden immers niet meer dan 20 exemplaren van gebouwd (wereldwijd)! Meer weten? Check de video op ABHD.140 reacties

Wat een lange auto.
@jeanbest: Scherp opgemerkt. Mij was het nog niet opgevallen, ik zat naar het ingenieuze dak te kijken.
Ga de video zo bekijken, over smaak valt te twisten. Over het design en exterieur kan men discussiëren, maar het interieur van een Maybach is subliem en ongeëvenaard door zowel Rolls en Bentley beter bestaat toch niet?
@agera: sorry hoor maar dit kan nog in geen 1000 jaar tippen aan het interieur van een Roller
@loloo: in geen 1000jaar tippen? Dit is nog luxer, nog meer leer etc.
@loloo:
http://www.youtube.com/watch?v=bfbi6fq7q1M

Graag verzoek ik je deze video te bekijken en eventueel je mening te herzien, laat in ieder geval weten of je hem gezien hebt en wat je ervan vind.
@loloo: Laat er trouwens geen twijfel over bestaan dat ik de Rolls Phantom de indrukwekkendste bolide vind in dit seggment, maar het interieur van de Maybach is van een net iets hoger niveau.
@agera: Interieur van een 10 jaar oude s klasse dat met wat extra leer is opgedirkt zou ik niet echt een hoger niveau noemen. Het navigatiesysteem heeft zelfs nog de software van de vorige gen. s klasse.
@mopar: nee touchscreen is ideaal?
@maxx1: wat dacht je van de command interface die MB al meer dan 7 gebruikt in bijna al hun voertuigen? En ik kan je vertellen dat touchscreen idealer is dan aan een knopje draaien totdat je bij een bepaalde letter komt als je een adres wilt invoeren.
@mopar: oke dat vindt jij, ik ben dr niet zo gek op. Als je stil staat is het prima allemaal in te toetsen maar als je rijdt is dat knap lastig met touch.
@maxx1: Omgekeerde is waar, als je rijd met een non-touchscreen moet je de hele tijd naar dat scherm staren om te zien of je naar de juiste letter toe gedraaid hebt…dat is pas gevaarlijk. Jij deelt nu een andere mening maar als je eenmaal zelf aan het rijden bent dan zal die ook snel veranderen.
@mopar: De draaiknop komt er nauwelijks aan te pas. Gewoon stembediening om je adres in te voeren en klaar. Voor het andere werk vind ik persoonlijk een draaiknop prettiger werken dan een touchscreen.
@Pordon: Het is bewezen dat de voice command van Mercedes een van de slechtst werkende systemen op de markt is. Mijn punt is dat als je 8 ton aan een auto uitgeeft, wel het beste en meest modernste op autotechniek mag verwachten. Dat is dus duidelijk niet het geval.
@mopar: Bewezen door wie? Autojournalisten die heel kort in een auto rijden, hele goede bron inderdaad. Wij gebruiken inmiddels al jarenlang COMAND(systeem vanaf 2008) en het werkt perfect. Het vorige COMAND is inderdaad wat ingewikkelder maar wanneer je goed doorhebt hoe die werkt is ook daar perfect mee te werken. Enige opmerking bij de vorige COMAND is dus dat het in eerste instantie niet intuïtief genoeg werkt. Dat systeem is inmiddels verbeterd en werkt nu uitstekend. Het I-drive van BMW was ook niet goed in het begin, nu jaren later en na verbeteringen werkt ook dat systeem perfect en intuïtief.
@Pordon: Bewezen door mij aangezien mijn ouders een mercedes hadden en dat kut ding nooit wist wat het moest doen met voice command (en nee, we hebben geen splaakgeblek). Nu hebben ze een Audi met MMI das 1000x beter. Maar goed, blij dat je er zo over te spreken bent…
@mopar: Grappig, wij hebben dezelfde ervaring maar dan precies andersom…
@agera: als ik een auto zou mogen uitkiezen op het interieur, zou ik toch voor de spyker gaan
@pimmas: Maar wel in de klasse van ultraluxe vierdeurs auto’s he :P anders zou de Pagani Huayra ook in dat rijtje thuis horen :P
Het interieur is zeer luxe maar oogt niet zo door de kleurkeuze van het hout icm de kleur van het leer. Deze slechte smaak voor kleurkeus doen het interieur helaas tekort.
Waarom reviewt deze kneus ?? (wel lullig bedoeld).
edit: probeer anders eens inhoudelijk te reageren
@syliaca: klinkt als.. Jaloezie?
@dutchiehd: Jaloezie, deze begrijp ik niet helemaal?
@syliaca: “Deze begrijp ik niet”, leer eerst eens Nederlands voordat je iemand belachelijk probeert te maken, ja iemand belachelijk maken is je gelukt. Je maakt jezelf namelijk belachelijk op dit moment.
-edit: nutteloze bijdrage-
@syliaca: niks nutteloos.
@syliaca: Inhoudelijk reageren, vervelende review, jammer dat er niet zelf gereden wordt. Doe mij dan maar Wouter, Sacha of Smoke..
@syliaca: Kan mij goed voorstellen dat de eigenaar van deze auto niet iedereen erin laat rijden, en dus zijn eigen chauffeur (?) erin laat rijden. Daarnaast is het rijden in dit segment irrelevant, want wie gaat er nu in zijn landaulet rijden…?
@syliaca: toen ik het filmpje opzette verwachtte ik al zulke reactie’s.. Zoek petrolhead maar eens op dan krijg je vanzelf waardering voor deze Sjoerd.

Ik zeg, meer van Sjoerd! Fijne vent
@J0riz0s: In Petrolhead vind ik hem ook goed, maar op autoblog heb ik liever de droge opmerkingen van Wouter ;)
@J0riz0s: Precies! Ik heb altijd erg gelachen op Sjoerd in Peteol Head! Hoop hem hier ook vaker te gaan zien! Standaard met elke supercar de autobahn op :D
Jammer dat petrolhead ter ziele is, maar gelukkig zien we sjoerd zo weer terug.
@ferrari94tr: met dank aan vrind Michel Perridon
@ferrari94tr: Idd, de reviews van petrolhead waren echt goed, zkr die van de 360 cs
Toppunt qua luxe, maar beetje jammer dat dat chauffeurtje telkens rijd. Ik had liever Wouter als chauffeur gezien en Sjoerd achterin. Top gozer die Sjoerd, in mijn ogen een aanwinst.
Heeft hij nog iemand gepaald (Audi-style) om deze een dagje mee te krijgen?
Leuk! Welkom ‘terug’ Sjoerd.
james125 via iPad app
Wow! Dat jullie deze mogen testen! Aan de buitenkant niet mooi, maar binnen wel prachtig! Geen mooie kleurencombinatie trouwens.
Eindelijk een schte petrolhead, welkom Sjoerd! Daag Wouterrr….
@MARS: schte = echte
Donutjes draaien met een Landaulet… het moet kunnen. Zoals deze mijnheer dat doet http://www.youtube.com/watch?v=8r0cOly_usg Wel niet op de rappert en de slechte montage letten ;-).
nieuwe auto van peridon of wat?
@nicktexel: Nee, van meneer Zegwaard ;)
@raoulkroes: oooh:P
@raoulkroes: volgens mij hebben we hier de rest van zijn wagenpark.
Geen egoist, die meneer Zegwaard.
Hij wil ze graag met ons delen ;)

http://www.zegwaardautos.nl/galerij.htm
@awesome: Lol. Denkt die serieus dat zijn Veyron maar 8 cilinders heeft (volgens die site)?
Sjoerd kon ik op zijn eigen website altijd goed waarderen, hopelijk zien we hem hier ook wat vaker.
Gaaf dat Sjoerd terug is! Toen Petrolhead stopte, ben ik gaan zoeken naar een leuke andere site over auto’s en ben zo aan Autoblog verslingert geraakt. Nu Autoblog en Petrolhead samenkomen kan ik mijn geluk niet op!

On-topic: Geweldige auto!
@dustie94:
precies hetzelfde geldt voor mij :)
Top dat Sjoerd hier verder gaat! Die heeft vast wel wat leuke contacten met nog leuker speelgoed ;-)
Smakeloos en dan heb ik het niet over de prachtige wagen maar over de meneer die hem test.
Het spijt me Sjoerd misschien is het omdat ik Belg ben, misschien ligt het alleen maar aan mij persoonlijk maar ik vind je echt de minst aangewezen persoon om zo’n wagen te testen (en we kunnen er eigenlijk om een wagen te testen van maken).
Ik wil niet zeggen dat Wouter’s laatste maybach test perfect was maar toch stukken beter dan deze.

Over de wagen zelf, als je deze wagen hebt en een moto/caterham/atom en een SLR Stirling Moss heb je zowat alles wat je je op automotive gebied kan wensen.
Dit is gewoon een van m’n droomwagens, al zal ik waarschijnlijk genoegen moeten nemen met een baur TC3 of misschien als ik geluk heb dat ik nog een TC4 kan vinden.
@Hupke: ben het over beide onderwerpen met je eens ;)
Wat een ongelovelijk lelijk hok!

Voor dat geld kun je toch wel een auto kopen met meer stijl en klasse? Het interieur is saai, ziet er goedkoop uit en is veel te rommelig.

Het kan dan wel veel zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat het ook goed is. Als je goed kijkt naar de foto’s / video dan laat de afwerking toch wel de wensen over hoor. Erg basic en fantasieloos…

Maar goed, dat is mijn mening :)
Over smaak valt niet te twisten, en laten we dat dan vooral niet doen !!!!
dit vraagt gewoon een mooie two-tone: crèmewit en donkerblauw ofzo… dit anonieme grijs doet hem echt oneer aan! Zwart kan ook nog wel maar dan in combinatie met de vlaggetjes van het land dat je onder de knoet houdt! :)
Paar maanden terug zei Sjoerd tegen een Mercedes manneke nog dat ie een hele lange vakantie ging nemen en goed ging nadenken wat hij ging doen na quote. Ik pikte dat gesprek toevallig op. Erg leuke keuze aangezien ik hem ken van Petrolhead :D
Fantastische wagen dit.. Jammer enigszins dat ze er mee stoppen…
Ik vond ze eigenlijk niet lelijk en de luxe die je in het interieur kan vinden is toch wel top…
Leuke review Sjoerd ! En met jouw ‘kennissenkring’ zal het nog feestelijk worden op Autoblog.nl. De volgende is de Ferrari FXX ? :lol:
@autoblogger is er een mogelijkheid om alle oude Petrolhead video’s hier online te gooien? Hun site is al tijden down en op YT staan ze niet allemaal.
@birdboy: denk het niet, maar we zullen het eens checken.
Jammer voor Wouter dat hij hem niet mocht testen (hoewel hij waarschinlijk achter de schermen er even mee heeft grreden)sjoerd gaf wel goede info maar auto’s op AB moeten ( vind ik )door wouter worden getest. Volgens mij is die chauffeur gewoon van de eigenaar zelf xD en mocht niemand anders rijden. Wel mooi gedaan dit ! Respect voor degene die de eigenaar zover heeft gekregen! Mooi hoor.
@amg77:

Inderdaad leuk dat ze die maybach mee hebben gekregen maar wel zonde van die Sjoerd ipv Wouter.
@amg77:
Die chauffeur mocht blijkbaar meer dan gewoon rustig cruisen ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=ur3usg4ccKM
ik ken juffrouw ..

die heeft een tattoo van AMG onder haar tiet ..
Mooie review, mooier dan ik van te voren had verwacht. Maar die auto vind ik echt over de top… Ik zou liever een Bentley Mulsanne kopen, alhoewel is die een stuk goedkoper.
Leuk dat Sjoerd erbij is! Heb altijd genoten van de petrolhead filmpjes!!
Als ik een Maybach mocht kiezen dan zou het zeker de 57s Xenatech Cruisero Coupé worden. Hoewel ze nu wel failliet zijn :(
Welkom, Sjoerd. Volgende keer alleen niet in de camera kijken als aangeschoten wild.

V.w.b. de auto: Iemand heeft hier 1,8 miljoen euro voor betaald?! Iemand moet in het Pieter Baan Centrum opgenomen worden…
Sjoerd heeft o.a. dankzij zijn tijd bij Quote een flink netwerk opgebouwd, waardoor hij veel minder afhankelijk is van importeurs of persdemo’s. Hij kan of mag auto’s lenen van zeer gefortuneerde Nederlanders. Zou iedereen op deze site erg blij mee moeten zijn, zo kunnen wij dergelijke exclusieve tests bekijken!
(Maybach vind ik irl in de juiste kleur zeer acceptabel qua vormgeving. Al past de auto wat minder in ons kleine en overvolle landje).
Dit interieur doet me denken aan een lijkwagen, niets voor mij dus. Doe die Rolls of Bentley maar!
@Darahan: ik dacht precies hetzelfde. Heb niets met deze auto. Sowieso niets met dit merk. Teveel een Benz. Die satellieten aan het stuur, hoe goedkoop! :-) Sjoerd kan vast voor leuke auto’s zorgen met z’n kennissenkring, maar geef mij Wouter maar.
Sjoerd is een aanwinst voor Autoblog hij zou er voor kunnen zorgen (connecties en netwerk) dat Autoblog veel eerder auto’s zou kunnen testen. Ipv achter andere programma’s aan te sluiten in de rij!
Wat is het toch heerlijk om Sjoerd hier tegen te komen, geweldig!
een kwibus met een sjaaltje in een cabrio was 3 maanden geleden nog zwaar gay ..
en nu is het een “aanwinst” !!

lekker stabiel volk hier ..
@lincoln: autoblog is net een wijf
@lincoln: LOL!
@lincoln: Zodra je gereden wordt door een chauffeur in een auto van <100k, ben je niet gay, dan ben je een baas. Ook als die auto een cabrio is.
@birdboy: < is toch kleiner dan? Oder <3
Connecties boeien me geen fluit, maar hij heeft gewoon een goed verhaal erbij. En die gozer achter het stuur kan d’r niks van.
leuk dat sjoerd erbij is! heeft wel wat te bieden wat betreft leuke rijtesten denk ik! onder andere deze dus!

doe mij maar het interieur van de Maybach en dan het exterieur van de RR :)
In deze klasse zou ik liever een Rolls Royce Phantom EWB kiezen dan een Maybach. Wat een afschuwelijke kleuren ook op deze Landaulet zeg, zonde echt doodzonde van zo een auto.
Dit is hoe het hoort vind ik : http://automotiveroom.com/wp-content/uploads/2010/05/maybach-landaulet-3.jpg
Van mij mag die Sjoerd nog wel meer reviews doen hoor :)

OT: dan gooi je er zoveel geld tegenaan, zit je nog in de koude wind…
Totaal nutteloze wagen in deze carrosserie variant.
De gewone 4-deurs daarintegen lijk me wel zalig om je mee rond te laten rijden. Baden in luxe en alles wat je wenst. Op die momenten kan je het geen ene F schelen dat hij er niet uit ziet langs buiten.
@vale46: Vind het juist geweldig, hoezo nutteloos? Ik zie het zo voor me: de Landaulet in het wit zoals op de link’s die ik geplaatst heb, open dak, mooie dame naast je, glas wijn in je hand en cruisen door de straten van Parijs op een warme lentedag met 23 graden.
@house: Niks voor mij, geef mij dan maar een echte cabrio waar ik zelf achter het stuur zit.
@vale46: Tja ieder zijn ding:) Ik zou een Rolls Royce Phantom EWB willen in het zwart een Witte Maybach landaulet in deze klasse.
Zo kan ik nog wel meer auto’s noemen die ik graag wil maar ach eerst maar eens studeren en goed verdienen:P
@house: Geef mij maar auto’s waar ik zelf achter het stuur kan zitten, en voor te cruisen neem ik een CLS 63. Die zitten echt lekker :)
Maar hetzelfde geld voor mij, eerst maar eens een diploma halen ;)
Vormgeving van de Maybach heeft nooit gedeugd, lijkt mij het grootste manco. Lijkt te veel op de Mercedes S-serie
En ik maar denken dat je het uitsprak als “meebach” ipv “maibach”… Is volgens mij ook gewoon zo.

Verder aardige review, maar wel jammer dat er niet gereden wordt in een autotest op een autosite… Verder vind ik dat je aardig gestoord bent als je hier 1.8mln voor neertelt.
@fant: misschien is beide goed. Misschien is Gaybach ook wel goed.
@fant: ‘Maibach’ is op zn Duits, ‘Meebach’ op zn Engels…
Welkom terug Sjoerd! Al gun ik je toch ook echt een eigeb website met reviews. Ben benieuwd wat je nog meer in petto heb voor ons!
@The_Gent: eigeb=eigen
Leuke review, aparte automobiel! En ook ontzettend leuk om Sjoerd weer een autoreview te zien doen! Ben heel benieuwd wat we nog voor moois kunnen verwachten want met het Quote-netwerk van Sjoerd moet er toch wat leuks te testen zijn :). Keep up the good work!
Yesss, Sjoerd is back on track!!! Altijd erg genoten van zijn filmpjes op Petrolhead :) Welkom terug!
Echt, bovenste foto in het topic….
ik moest meteen hier aan denken:
http://img641.imageshack.us/img641/590/absolong.jpg

:D
@awesome: Dat zal Michel Perridon vast denken ja als hij achterin zit :D
@VeniVidiVici: Dat zou ik ook denken als ik hem was! :D
@VeniVidiVici: Alleen zit hij er nooit achterin. Deze auto is van meneer Zegwaard ;)
@raoulkroes: Ah okee, dus meneer Zegwaard heeft naast Perridon ook een Bugatti Veyron :)
@raoulkroes: Mjah, volgens Quote zijn er nog een paar met een Veyron. Ja sorrie, aangezien ik niet in de Quote 500 voor kom volg ik dat blad totaal niet haha.
Idd, leve sjoerd van stokkum, leve petrolhead. Het is dat die site geen nieuwe video updates gaf, anders was ik nooit bij autoblog gekomen. Al is autoblog ook leuk om te zien!
erg vet dat Sjoerd terug is!
jammer dat Mabach weggaat,veel vettere autos als die overdreven rollsroyces
3400kg?? Sweet baby jesus dat is veel. En dan in 5,1 seconden naar de 100? Pff dat zijn belachelijke cijfers.
Leuk die van Stokkum, weet wel degelijk iets van auto’s en soms ben ik Wouter z’n gestotter ook wel zat.
Zeer mooi dat Sjoerd terug is! Is zeker een goede aanwinst voor deze site! Meer van dat!
Jezuuus, dit is toch echt het toppunt van succes. Wat een bak. JAAAAAAA ik vind hem vet,mooi en cool :)
Vreselijk decadente patserbak, maar wat maakt het uit? In ieder geval fantastisch om Sjoerd weer terug te zien.
Leuheeuk, maar 3300kg? ‘Curb weight’ Ligt echt rond de 2850 kg.
@TinQ: XXL chauffeur he! ;)
Sjoerd is baas 8)
De Maybach is gewoon een prachtige wagen in een verkeerd jasje.

Leuk gepresenteerd door Sjoerd, die eens geen nadruk legt op de rrrrrrr. :D
Is Sjoerd te lui om er een lap tekst bij te tikken?
@BmwMPower: Nee, filmpje zegt in mijn optiek genoeg toch :)
@VeniVidiVici: Naar mijn idee bevat het filmpje alleen informatie over mensen met teveel geld, de vergelijking met Rolls Royce, Mercedes S-Klasse, cabrio, en triljard opbergvakjes.
De auto zelf is niet mijn ding, maar men had er ons meer van kunnen laten zien.
Echt een ranzige verlengde s-klasse
Sjoerd lijkt beetje op een volgevreten Jamai!

Eerste wat ik dacht, niets mis mee verder!
Nog een leuke foto van een tijdje geleden in Zwolle: http://www.flickr.com/photos/raoulkroes/6935837283/
Held! Goed om Sjoerd weer op een auto-blog te zien, helemaal op Autoblog! :D
via iPhone app
Sjoerd is super, maar die Maybach is zo 2002…..
Dit ding is dan ook wel sirieus zwaar bijna 3500kg… Bijna een groot rijbewijs nodig.
Sjoerd terug, hoogtepunt van het jaar. Nu al!
Sjoerd heeft het goed gedaan, maar buiten Autoblog vind ik Bavo Galama en Allard Kalff ook prima.
@agera: ?????
Dan ben jij in je eentje hun hele fanclub, vermoed ik!
@agera: ik hoop dat dat een grap is. Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat er in Nederland niet één fatsoenlijk auto programma op primetime word uitgezonden. (top gear daar gelaten)
Leuk dat Sjoerd nu ook filmpjes post op Autoblog! Vind zijn filmpjes altijd wel interressant en grappig.
Lijkt wel een bus achterin met die lelijke nek-kussentjes en gordijntjes. Alleen de beenruimte is wat beter.

Maar serieus: Als je zoveel geld heb, dan kan 5,1 seconden je toch aan de reet roesten. Je Veyron blijft toch sneller. Mensen maken maar tijd voor je, jij doet nog even rustig aan en leest nog even lekker de krant. Koop gewoon zo’n gigantische oude Rolls-Royce cabriolet en kies voortaan de toeristische route.
Geen gordels achteraan?
@kippetje: Foutje, zie ze nu pas.
Tijd om te slapen.
Wat onze Sjoerd niet verteld (en misschien ook niet weet)… Is dat deze auto eigenlijk niet in deze kleur door Maybach beschikbaar werd gesteld. Deze beste meneer heeft namelijk 100.000,00 euries neergeteld om de auto toch in deze champagne kleur te krijgen. Dat is wat deze 62S landulet zo bijzonder maakt. Ken de eigenaar toevallig…
krijg je ook een persoonlijk bedankje van Jan-kees de Jager als je deze wagen koopt?
Sjoerd, eindelijk terug !! Hier heb ik echt lang op gewacht !!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).