Autoblog video: Renault Twizy vs Piaggio MP3

Auteur: , 59 Reacties

Stel, je rijdt dagelijks per auto door de dichtgeslibde delen des Amsterdam, en alles met twee wielen is geen optie qua vervoersmiddel. Welke alternatieven heb je? We gingen op onderzoek uit, en namen daarvoor een elektrische Twizy mee die het mocht opnemen tegen de driewielige Piaggio van fotograaf Edwin Smulders.

Edwin is een hoofdstedelijke kilometervreter en kwam er lange tijd geleden al achter dat gemotoriseerd vervoer op drie wielen aldaar een stuk praktischer is dan de auto. Vandaar dat hij zich per Piaggio MP3 verplaatst, waar je geen motorrijbewijs voor nodig hebt. De Twizy, wel gewoon met vier wielen, is de nieuwkomer op stadsvervoergebied en is er in twee versies: 45 of 80 km/u.

Benieuwd naar de voorkeuren van duo Smulders & Karssen? Bekijk de VIDEO!

Wouter Creepy Face59 reacties

Heb van 2009-2011 een Piaggio mp3 LT 400cc gereden. Lol hebben was nog nooit zo fout. Lelijk als de nacht..
Over Gay-mobile gesproken…
@Bazzl: nou kijk dan wie ‘em rijdt
die mp3 is echt verschrikkelijk, neem dan een quad ofzo..

als motorrijder lach ik altijd om automobilisten op zo’n ding.. haal gewoon je motorrijbewijs en ga op iets leuks rijden ipv zo’n tupperwaredoos met 3 wielen :’-)
@rnej: Ik denk dat ze jou (en mij) uitlachen als ze je een parkeerplekje zien zoeken, of moet keren, of moet wachten op een vrachtwagen die staat te lossen.
@Simpson: hoezo? ik heb gewoon een motor die nog smaller is dan die mp3, daarnaast heb ik een motorrijbewijs zodat ik me ook nog eens veiliger door het verkeer weet te bewegen dan een automobilist die nooit geleerd heeft echt defensief te rijden… en de 0-100 in 4 seconden als ik er zin in heb is ook mooi meegenomen :’-) (op een motor die de helft kost van die mp3… ) maargoed, het is nog steeds geen verschrikkelijk alternatief, maar ik zou eerder voor een aygo kiezen, praktisch zat voor in de stad… :)
@rnej: had ff over ‘motorrijder’ heengelezen, excuus. Maandagmiddagblues.

Ja, dan is zo’n driewieler om te lachen.
@rnej: een quad is enorm onpraktisch in de stad, neem dan gewoon een auto. En je weet dat de mp3 oorspronkelijk alleen een motor was he? Nog nooit op gereden zelf maar ze schijnen toch wel erg leuk te rijden, je kan een stuk scherper door bochten als een motor
@darkpluisje: hahahaha, sorry moest ff. Rijd er eens op, dan op een motor en dan kun je een conclusie trekken.
Scherp sturen? Nee
Grappig om een keer mee te rijden? Js
Beter als een motor, no way in geen enkel oogpunt.
@fernie: ik rij zelf ook motor maar dit is wat ik van mensen heb die beide hebben gereden, in de stad zeker om rontondes schijnt het toch een rap ding te zijn, iig sneller als dat je in de stad nodig hebt en toch wel wat makkelijker als een twizzy denk ik
@darkpluisje: Ok, werd al bang dat je echt vond dat een mp3 sneller was… :|. Ik kan rotondes aardig wat sneller als de meeste autos nemen (uitzonder daargelaten) en die mp3 vond ik nou niet echt rap of snel om te gooien. Misschien als het regent/koud is dat je meer vertrouwen hebt in een mp3 omdat die niet onder je vandaan kan glijden?
@fernie: ja het is een tijdje geleden dat ik de test toen gelezen had hoor, weet alleen dat ze daar zeiden dat de mp3 sneller om rotondes ging als je normaal met de motor kan omdat je veel scherper in kan sturen, je kan namelijk bijna niet omvallen. Moet wel gezegd worden dat dat over de versie gaat met motorkenteken en die eheft een smallere wielbasis als die op auto kenteken
@fernie: Als het er op aan komt is een auto altijd sneller in de bochten als een motor. De motor loopt alleen weer uit op de rechte stukken.

Maar wat denk jij, een super motard voor in de stad? Grote halen snel thuis & snel weg bij het stoplicht?
@rubend: vind ik een leuke opmerking.

op zich is dat zo, ware het niet dat de gemiddelde auto op vrij normaal rubber staat en echt niet harder door de bocht gaat dan een motor, zeker boven een km of 50..

op het circuit zeker waar, maar een gemiddelde motor is al veel meer toegespitst op hard rijden dan een gewone auto, ik rijd met mijn motor menig bocht veel sneller dan met de auto, en dan lig ik nog lang niet met m’n knie op ’t asfalt :)
Eindelijk testen jullie nog eens een wagen met vleugeldeuren!
*zucht, is het een Twizzy*
Ik zou haast nog liever fietsen dan per één van deze gedrochten reizen…
Voor een groenstronthok is dit echt veel te duur, maak zo een ding 2000-3000 euro dan overwegen mensen MISSCHIEN nog om zo een lelijk vaag ding zonder ramen te kopen.
Doe mij maar een carver one dan
Bij uitstek het lelijkste vervoermiddel op de markt, altijd gedacht dat die Piaggio was voor mensen zonder evenwichtsgevoel.
Die Twizzy is daar in tegen wel grappig, maar een beetje jammer dat je in de winter nog steeds zit te koukleumen net zo als op de fiets.
Voor iedereen die over het raameuvel van de Twizy valt: ze zijn sinds kort optioneel. Althans, twee stukjes plastic die voor ramen moeten doorgaan.
http://www.groen7.nl/renault-introduceert-ramen-voor-de-twizy/
@ricardo: en de grap was: een of andere Italiaanse firma was al in die markt gedoken voordat Renault zelf met die opzetraampjes kwam ;)
maar voor t zelfde geld heb je een seat mii/skoda citigo, en daar kan een stuk meer in en gaat een stuk harder
heb mijn dochter er 1 gegeven voor haar verjaardag, de 45km/pu versie nou die is de bom :) iedereen vind hem geweldig de twizzy :) beetje opgesmukt, ipod aansluiting erin en beetje knappe speakers en gaan.
@Soulmaster: Ben benieuwd hoe gauw die gejat zal zijn.
@kaasboerin: Héél erg snel gaat hij dan niet wegkomen in alle geval… een stevige fietser kan dat ding zo bijhouden.
@Soulmaster: Is dat normaal in jouw gezin, cadeautjes van 7000 euro?
@fant: Wilde net zeggen: Verder alles ok?
hahaha, nou wil ik er ook een… zo’n twizzy, of piaggio, nee wacht ik blijf toch gwn oude Volvo rijden. Wel zo makkelijk en parkeerplek maak je gewoon zelf…
@Alwood: haha +1000
@Alwood: zo is dat. Desnoods nemen we twee plaatsen in beslag om te voorkomen dat men deuken in je portieren slaat…

On topic: neem dan een BMW Isetta. Ongeveer net zo duur, maar stukken exclusiever ( en leuker/charmanter).
Is dat nou Tess Milne @0.39 ?
@phaeton: Dat dacht ik ook.
Waarschijnlijk voor haar nieuwe programma “Ranking The Cars”.
Maf ook dat een MP3 (als ‘auto’) zo’n enorme kentekenplaat formaat dienblad heeft en de Twizy als niet-auto een kleiner motorplaatje.

Ik vind de Twizy erg leuk, maar als je het betrekt op de grote stad heb je de nadelen van een auto (waar laat je ‘m?) met de nadelen van een scooter (je wordt nat).
@nielsvanderweiden: nue je het zegt ja, is inderdaad wel vreemd… misschien komt het omdat je van de mp3 ook een motor versie hebt en ze daarom aan het kenteken moeten verschillen ? Geen idee hoe die regels zijn, wie weet dit wel ?
@darkpluisje: Een motor is een motor en een auto is een auto.

In de wetgeving staan de afmetingen vd kentekenplaten gespecificeerd. Als je dus een MP3 hebt met smalle vooras, is het een motor -> kleine plaat.

Heb je de brede vooras -> auto -> past een normale brede/smalle plaat -> nee -> ontheffing aanvragen voor vierkante plaat.

Daarom kun je dus ook nooit een auto met originele europese typegoedkeur op amerikaanse kleine platen krijgen (tenzij je hem eerst naar amerika uitvoerd, dan lukt het heel misschien wel).
Twizy is dus een auto dus je moet een parkeerkaartje kopen wanneer je deze op een betaalde parkeerplek neerzet. Leg je netjes je kaartje in je Twizy kom je er achter dat je geen ramen hebt dus binnen 10min is je parkeerkaartje gestolen…
1 – 0 voor de Piaggio!

Misschien niet moeders mooiste maar verreweg het beste gemotoriseerde vervoer in een stad als Amsterdam. Gek eigenlijk dat er niet veel meer van rondrijden.
dan heb ik toch liever mijn moto dan een van die 2
Ik vind die Twizzy wel grappig, zou zelf eerder voor een smart gaan. Ik heb nu altijd problemen om een parkeerplek te vinden waar mijn E ( fatsoenlijk ) in past…. Ik ben dan ook TE zuinig op mijn auto, en parkeer deze in de parkeergarage dan altijd op de bovenste etage, of een ander parkeerdek die leeg is. Ik heb liever dat ze inbreken ( dan zullen ze het wel nodig hebben denk ik dan ), dan dat ik een deuk(je) aantref van 1 of andere onverlaat die niet fatsoenlijk zijn deur kan openen. ….
In Parijs vind ik de Twizzy wel erg leuk staan hoor! Maar hier in Nederland, neehhh…
Hadden jullie van kenteken gewisseld?
Gilera runner 180cc 2 takt.
@jeanclaude:

Dan ben je al 5 keer aangehouden voordat je hem uberhaupt start…
@zakar36: en word je door de eerste beste Mustafa (niet discriminerend bedoeld) gestopt omdat hij denkt dat je zijn neefje bent…
Eeeen nu gauw terug naar het filmpje van de 458 vs. de SLS AMG om te bekomen.
Ik snap de keuze van geen zijruiten nog steeds niet… Waarom zou dat nou in godsnaam geweest zijn?
sorry maar iedere keer als ik 1 van deze spot, I be like: http://www.youtube.com/watch?v=wXw6znXPfy4
Zag die hokken vorige week uitgeladen worden bij het Museumplein, paupere vertoning imo.
Wanneer de test van de RS4 dan? Bij BNR wel, hier niet.
Zo een Piaggio MP3 staat hier in mijn straat, wat een beest..
Ben je een rukker dan haal je een MP3.
Stem je GL of 50Plus dan haal je de Twizzy.

Ben je een echte vent dan koop je een echte auto (voor mijn part een Up! of Aygo), of een echte motor.
China, are you watching? Begin de grote verovering van de Europese markt met dingen zoals de Twizzy! Niet de beste imago maker, maar reuze handig zo’n ding en makkelijk te maken. Als China ons een auto levert verwachten we airbags, ABS, ESP, zoveel NCAP sterren, comfort, mooie kunststof, goede afwerking en behoorlijke rij-eigenschappen… bij een Twizzy achtig apparaat niets van dat alles. Gewoon een funky ding dat iets veiliger is dan een motor en -waar Renault de plank mis slaat- een lage prijs! China, bouw ons een Twizzy voor minder dan één derde van de prijs die Renault hanteert en we hebben een revolutie in personal transportation :-)
@waaromgeenramenopdetwizy:
-keep it simple: geen ventilatiesysteem en vooral, geen verwarming en airco die tesamen evenveel batterij zouder kunnen verbruiken als de motor! (goede actieradius trouwens, die twizy)
-Rijbeleving: meer snelheidsgevoel en je hoort beter in het stadsverkeer
-Praktisch: je doet geen lange ritten met dit en dan stap je snel in met je jas/gewone buitenkleren aan. Als die warm genoeg zijn om buiten te vertoeven dan is dat ook warm genoeg in de Twizy (bijna geen rijwind)
-Regen: Voor diegene die nog de BMW C1 gereden hebben, die weten dat je quasi niet nat wordt zolang je niet in een echte storm onderweg bent…

Ja de Twizy vind ik heel fijn, veel logischere toepassing van electrische aandrijving dan op een full scale auto/suv waar de kosten en de actieradius een groot nadeel blijven…
Al zou dat ding nou tenminste 100km/u kunnen, dan zou ik overwegen om hem als woon-/werkverkeer autootje aan te schaffen.
Waarom zien ecomobielen er altijd zo duf uit. Koop een Ducati 996. Geen problemen met parkeren. En je rijdt voor de file uit. Je bent niet homo, en iedereen is bang voor je. http://www.youtube.com/watch?v=QVLL8BGdws8
LOL wat een commentaar van de echte motorrijders lijkt motor-forum wel daar zitten ze nu ook allemaal online en vooral binnen omdat het slecht weer is de scooteraars rijden wel door hoor jongen

ik heb heel veel motor gereden o.a Duc’s en rij nu op een Fuoco 500 het broertje van de mp3, heb een Porsche voor de snelheid en een Swift voor de weekelijks boodschapen

Er is niets praktischer dan een Scooter
je kan veel meenemen
je blijft droog zolang je blijft rijden als het regend
je kan hem overal kwijt
je gemiddeld verruik is 1 op 25
je kan er ook nog mee op de snelweg met een top van 160km
(yourban 133km)
je verzekering is 250,- Allrisk als 2de auto
je wegenbelasting is net zoveel als een motor
een driewieler heeft een betere wegligging je kan harder door de bochten
je hoeft minder rekening te houden met strepen putdeksels en rails


Nadeel
je onderhoud is prijzig, net al bij een motor
Kleinebeurt 2 a 300.- bij 10.000km 30 50 enz
Grote beurt 6 a 700.- bij 20.000 40 60 enz

ik zou voor een scooter gaan heb je atje heb je meer keuze en met alleen een beetje heb je de mp3 in 5 uitvoeringen geloof

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).