Autojunk Foto Van De Maand – December ’11

Auteur: , 77 Reacties

Het is alweer de laatste maand van 2011 die we gaan beoordelen dus tijdens de nieuwjaarsborrel hebben Wouter, Autoblogger, videoslaaf (en fotodude) Martijn en ik eens even gekeken of jullie nog iets fatsoenlijks op Autojunk hebben gezet.

Welnu, dat bleek aardig gelukt. Nooit eerder heb ik zoveel materiaal moeten doorspitten om de voorselectie compleet te krijgen, aangezien jullie he-le-maal uit jullie stekker gingen met het uploaden van jullie eigen auto’s. Lang niet alles kwam in aanmerking voor een nominatie op onze pre-top 3 shortlist natuurlijk maar sommigen van jullie hadden bijzonder hun best gedaan om mooie foto’s van de eigen voiture te uploaden.

Plaats 3: Volkswagen Scirocco
Volkswagen Scirocco - mooi rood is niet lelijk
Één van die eigen auto’s haalde de top 3 in ieder geval wel: de Scirocco van Frederic1983 bewijst dat locatie en de juiste tijd van de dag een flink verschil kunnen maken. Een plekje bij zee en een laagstaande zon zijn vaak al een grote stap richting een goede foto. “Fijn plaatje, gewoon lekker rustig, mooi licht erbij. Erg ok.” aldus Martijn. Wouter en Autoblogger vonden het “een goede voor de derde plaats” en daar sluit ik me bij aan. Goede foto maar met een originelere hoek, betere compositie en een paar puntjes op de i was het een potentiële winnaar geweest. Oh, en Frederic, respect voor het feit dat je een Scirocco rijdt die niet wit of zwart is.

Plaats 2: Ford Mustang in de mist
Mustang in de mist, weer eens iets anders dan een Gorilla
Op de tweede plek een foto die alles in zich heeft om te winnen, op één ding na. Dit plaatje heeft alles: een bijzondere Ford Mustang (voorzien van Saleen spul) in bijzondere omstandigheden en met een bizar mooie achtergrond. Zowel Wouter als Autoblogger waren van mening dat het een potentiële winnaar was. Helaas voor uploader stefanno delen Martijn en ik de mening dat het onderwerp van de foto, de auto, onderbelicht is. Nu is onderbelichting niet per sé iets wat “fout” is, maar in dit geval is de auto toch nét te donker om er een winnende plaat van te maken. Desondanks een indrukwekkende plaat en dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan, mooi werk Stefanno!

Winnaar: Spyker C8 Spyder SWB detail
Nulla Tenaci Invia Est Via

Dit keer wint een échte detailfoto de eer van Autojunk Foto Van De Maand. Bij eerste oogopslag misschien een simpel detailshot maar er is meer aan de hand. Zo is er heel mooi gebruik gemaakt van beperkte scherptediepte en is de “rule of thirds” op een mooie manier toegepast in combinatie met een lichte diagonaal. Dat lijkt vaktaal maar het werkt: deze foto is echt goed gelukt. Voeg daar het fraaie licht en een subtiele lensflare aan toe en deze foto is helemaal af. “Toffe plaat, lekker abstract, leuke flare erbij, fijne DOF (depth of field – red.). I like!” aldus Martijn.

“Nulla tenaci invia est via” oftewel: voor volhouders is geen weg onbegaanbaar. Deze foto met daarin deze slogan wint de Autojunk Foto Van De Maand verkiezing in de maand dat Saab faillisement aanvroeg. Ironisch? Wellicht. Maar daarom niet minder onterecht. Mooie plaat Raoulkroes!77 reacties

Ford Mustang natuurlijk een machtige wagen en een mooie foto.
@agera: Absoluut
Dit zijn dus foto’s door de crew geselecteerd? Vind ze alle 3 echt niet intressant en saai, vooral die lelijk getunede ‘in de mist‘ Mustang is zeer saai.
@The360box: ieder zn smaak natuurlijk, had het persoonlijk ook anders gedaan, maar lelijk getuned zeker niet!
@dennisr: Ik vind de velgen zo verkeerd, hij is te laag en de voorbumper hoort echt niet zo.
@The360box: Eens!
@Vanquish: ik vind het wel een vette bak, alleen ik ben het ermee eens dat die velgen niet mooi zijn.
@The360box: Vind zelf m’n wielen ook wat minder spectaculair, de auto zelf word wit dus er komen nieuwe zwarte wielen onder. Ben nog hevig opzoek naar een paar mooie exemplaren!
@Stefanno: zeer lastige taak, de velgen kunnen je auto maken of kraken.. de velgen van een boss 302 zijn echter wel de mooiste vind ik.. misschien heb je er wat aan, is het nog echt van een Mustang ook :)
http://www.distrocars.com/wp-content/uploads/2010/09/2011-Ford-Mustang-Boss-302R-Velg-View.jpg
@dennisr: Ben het met je eens dat het mooie wielen zijn en dat het inderdaad je auto maakt of kraakt. Maar ondanks dat ze mooi zijn, vind ik ze nog steeds te standaard… En ze zijn niet zwart ;-)!
@Stefanno: zijn vast wel zwart te krijgen, en anders altijd zwart te maken natuurlijk :) standaard misschien.. wel veilig keuze.. durf te zeggen dat dat sowieso mooi staat en als je aparte velgen kiest lijkt het achteraf toch niet.. maar dat je iets aparts wil is wel begrijpelijk..
”als je aparte velgen kiest lijkt het achteraf toch niet” MISSCHIEN niet, woordje ontbrak :)
@dennisr: Misschien is standaard niet het goede woord, ik denk dat braaf een beter woord is. Een 5 dubbelspaaks wiel is niet erg apart. Ik heb al wel wat wielen op het oog, waaronder ook wat apart spul wat veel waarschijnlijk niet mooi vinden. Maarja, het gaat erom wat ik leuk vind toch ;-)!
@Stefanno: uiteraard! wat wij mooi vinden is uiteindelijk niet van belang, kunnen het enkel met je delen :) bedacht me nog wel.. weet je zeker dat je helemaal zwart wilt ? of gedeelte lijk zwart.. zag namelijk ook deze:
http://www.autodezine.com/wp-content/uploads/2011/01/Velg-Car-2012-Ford-Mustang-Boss-302-Laguna-Seca-Coupe.jpg

is wel een favoriet van me, erg mooie velgen.. zou dan wel zeggen, doe dat gene wat nu chroom is zwart, en wat zwart is chroom.. :) maarja.. smaak, zo verschillend :P
@dennisr: Zijn nog steeds dezelfde Boss wielen, alleen in een andere kleurstelling. Wil iets aparts, waar dr al niet teveel van rond rijden ;-)!
@Stefanno: zijn idd dezelfde, wou even laten zien dat er ook zwarte zijn :D je vind vast wel iets, zie ze graag als het zover is :D
@The360box: Die in het zwart zouden inderdaad een optie kunnen zijn.
Zegt me niet veel die foto’s maar ik ben ook maar een leek.
mooie mustang, die windmolen daarachter staat er ook wel bijzonder op.. mja dat vind ik dan :)
die Mustang foto is gewoon van reclame folder kwaliteit .. punt uit ..

aantrekkelijker maken van zo,n ding is simpelweg onmogelijk ..
@lincoln: Danku.
trouwens, vind die spyker dinges dr een beetje slordig op staan :/ net dat 1 hoekje onderin had em voor mij mooier gemaakt..
De foto van die Mustang is echt goed gelukt, wat een winner.
Weten we zeker dat dit geen fotoshop is? Maakt verder niet uit, als het eindresultaat maar mooi is.

De VW is aardig, en de uitlaat van de Spyker had best nog iets hoger gemogen. Nu stoor ik me er aan dat het onderste ‘boogje’ buiten beeld valt. Flare is een kwestie van smaak, veel mensen houden er niet van.
@mynameisjeroen: Het is absoluut geen photoshop! Ik was daar toevallig met mijn auto en de omstandigheden waren gunstig voor een mooie foto die trouwens gewoon met m’n telefoon gemaakt zijn ;-)!
@Stefanno: Welke gsm heb je dan wel als ik vragen mag? Want de kwaliteit van de foto vind ik toch best wel goed voor een gsm…
@Dimglor: Die foto (en de rest) heb ik 2 jaar geleden gemaakt. Als ik me niet vergis, heb ik ze gemaakt met m’n toenmalige Nokia N96 :-D! Haha, geen luxe Nikon camera ofzo.
Idd erg saaie foto’s..
Scirocco wint met gemak! Goede kleuren, mooi contrast met de achtergrond. Mustang heeft te fletse kleuren. Die laatste van die uitlaat raakt helemaal kant noch wal, dom plaatje.
@alcantara: helemaal met je eens. Die Mustang heeft potentie maar die is hier zo raar in dat sneeuwwandje geschoven (tijdens wachten op sleepdienst maar een foto gemaakt?) dat die setting gewoon niet klopt. De Scirocco staat er gewoon het beste op.
@mashell: Het was op een besneeuwd boeren weggetje. Moest m’n auto zo achteruit in de sneeuw rijden voor een mooie foto ;-)!
@alcantara: +1, hij is gewoon prachtig! Ik kan niet begrijpen waarom deze niet gewoon verkozen is boven dat spyker plaatje. Van deze 3 foto’s is de scirocco de winnaar.. Punt.
die foto van de mustang is echt vul mooier dan zo’n uitlaatpijpje.
Het is FOTO van de maand en daarom is de uitlaat wel de beste foto! Vind de VW in contrast met de achtergrond erg vet!! De mustang valt een beetje tegen, had meer uit gehaald kunnen worden!
De foto van de vw is goed maar niet bijzonder. Bij die van de mustang vind ik de auto er veel te weinig uitspringen, de windmolen op de achtergrond is wel erggaaf! Bij de spyker had ik persoonlijk iets meer ruimte gelaten om de uitlaat, maar de sfeer op de foto is wel erg prettig! Van deze 3 een terechte winnaar, maar volgens mij heb ik mooiere foto’s gezien deze maand.
Knappe foto’s! Alleen is die ford mustang een Saleen, Of Saleen uitgebouwd? Een echte Saleen heeft heel wat PK’s.
@Sportspotter13: hij heeft die mustang ook wel meerdere keren op Autojunk staan en volgens mij staat er ook wel bij of het echt Saleen is of niet, als ik het goed herinner is het uitgebouwd :)
@Sportspotter13: Hij is uitgebouwd naar Saleen, maar wel motorisch getuned. Ik rij een standaard GT er makkelijk uit ;-)!
Bedankt Martijn,Wouter en Autoblogger, De upload van mijn auto kwam eigelijk omdat ik bij de oproep van het uploaden van je eigen auto mijn vorige auto er tussen zag staan en toen kwam ik een paar foto’s op m’n computter tegen die ik wel mooi genoeg vond.Had niet verwacht dat ik in de top 3 zou staan onder het motto eigen auto.
@Frederic1983: wel verdiend! mooie auto mooie foto!
Erg mooie foto’s. Zelf vind ik de mustang wel het mooiste. Dat hij te weinig belicht is maakt hem mystiek, uitdagend en tegelijkertijd een beetje ”eng” wat er geweldig uit ziet! Ook vind ik de scirocco erg netjes gemaakt. ook valt dat rood ervan erg mooi mee in de achtergrond. En wat die van de spyker aangaat erg mooi detail wat ook vaak gewaardeerd en ook erg mooi. Feli aan de winnaars.
@mynameisjeroen: De mustang is zeker niet gefotoshopt! dit is bij mij op de oprit :-)
3)Mustang
2)VW Scirocco
1)Spyker

Ik ken niet veel van fotograferen, en vooral niet die vaktermen, maar het zijn mooie foto’s :)
Zoals die Scirocco wil ik mijn auto ook wel eens op de gevoelige plaat vastleggen!
@vale46: 3) Spyker 2) Mustang 1) Sowieso de Vw scirocco
@euro95: Ik vind de inhoud van de spyker foto mooier(een spreuk) en het licht is ook beter dan de VW.
Niet dat de VW lelijk is hoor! Als ik ooit mijn droomauto zo kan fotograferen zal ik al meer dan content zijn!
Allemaal nog een flinke kater zeker, toen deze foto’s gekozen werden?
Deze vind ik het maar saai,maar nou ben ik geen fotovakmanspecialistkennerhobbyfotograaf.
@norge: keek ff bij de link waar de auto’s van autobloggers stonden en daar zag ik een mooie delta integrale. Verder vind ik de foto van de oSpyker het minst mooi.
Die solar flare is echt NOT done tegenwoordig, daarnaast een slechte compositie. Geen van alle maakt echt indruk, beste van de drie>? Het winterlandschap met de Ford, waarom?> Compositie klopt het best, en deze plaat is het minst gemanipuleerd.
@tvrspeedsix: not done? Vandaar dat het zoveel gebruikt wordt door reclamebureaus en grote internationale merken zeker?
@CasperH: geef eens een voorbeeld? :-P
Volgens mij is die spyker-plaat gewoon verkozen om het saab faillisement. Echt bullshit dit.
Die Vw scirocco heeft een veel betere belichting. Mooiere kleurencombinatie betere achtergrond etc. etc. Typisch gevalletje van voortrekkerij. Had ons dan laten kiezen, klaarblijkelijk dat jullie daar hard in #failen.
@autoblog:
http://www.youtube.com/watch?v=zyltK6pmJGg
@euro95: wat een onzin. Het gaat om de kwaliteit van de foto, niet om de mooie kleurtjes… Die foto is a. knap gezien en b. razend knap genomen. Ik vind het kunst, en die eerste foto een leuk plaatje, meer niet…
@euro95: @ casperH: @autoblog:
Excuus voor mijn -totaal overtrokken- reactie. Ik weet dat ik het gister gezegd heb, maar toch wil ik graag even de tijd nemen om te zeggen dat ik -mijns inziens- verkeerd gereageerd heb. Waarom kom ik daar nu mee? Geen idee.. ;)
[
Als ik op foto-technisch gebied bekijk kan ik zelf ook niet anders concluderen dan de spyker foto. Neen, dit zeg ik niet om de rest te volgen.
[
Bovendien heb ik gister een beetje rot nieuws gehad en bedenk nu dan ook dat ik vermoedelijk daarom wat geagiteerd heb gereageerd.
[
Nogmaals mijn welgemeende excuses. Ik bedacht later pas dat autoblog redactie ook maar zijn/haar best heeft gedaan.
@euro95: excuses aanvaard
@euro95: ok man, no worries.
kun je wel allemaal commentaar leveren op de gekozen foto’s.. maar zoiets is nog altijd berust op meningen dus als ze bij de redactie dit hebben gekozen dan is dat zo.. dat houd verder niet in dat elke foto met een spyker uitlaat goud waard is..
Mensen, we hebben hier niet te maken met professionele fotografen die zelf aan een wedstrijd meedoen, we doen alleen de moeite om er een paar mooie uit te halen en mensen die moeite doen om iets moois te maken met wat extra aandacht te belonen.

Als je het beter kan: upload je foto’s dan zelf. Niet lopen zijlijnschreeuwen alstublieft.
@CasperH: Challenge accepted :)
@CasperH: Heel goed, en ga zo door! Erg leuk artikel altijd, zeker met de commentaren van de vakman.
@CasperH: Gelijk heb je!
Die zonneflare op de winnende foto had ook weg mogen vallen voor mij, hij zit net op het onderwerp, wat stoort. Verder had hij de foto een héél klein beetje lager kunnen nemen, zodat de chromen ronding er volledig op komt. Ik ben het er wel mee eens met de commentaren van de jury :)
@Iedereen: Wil bij deze even zeggen dat ik de foto van de Mustang gewoon heb gemaakt met m’n telefoon voor mezelf. Is gemaakt op een boeren weggetje, niet door photoshop of iets heen geweest! De omstandigheden waren gewoon goed!

@CasperH, @Wouter, @autoblogger, en natuurlijk de rest, bedankt dat ik sowieso een 2e plek heb mogen halen!

@dennisr: Bedankt voor de altijd positieve feedback ;-)!
@Stefanno: graag gedaan, vanzelfsprekend! :)
Hallo redactie. Die comments doen weinig om jullie te motiveren…
Ik zeg: gave plaatjes, met oog voor detail. Waar ‘saai’ gegeven wordt, zeg ik ‘aandacht voor het onderwerp’.
Beetje grappig dat er zovele zijn die de Scirocco foto de mooiste vinden…
Ik vind dat net eerder een “13 in een dozijn” foto…
Ik vind hem niet zo speciaal.. Die foto van die Spyker daarintegen vind ik wel nog leuk…
Ik ben van nature een VW man..
Ik rij een VW, werk bij VW en heb een VW forum, maar
ik moet toch toegeven dat de foto van de Scirocco me niets doet.. ( niet bijzonder ) Daarintegen de andere 2 ook
niet.. Tegen mn principe in, kies ik dan toch echt voor
foto 2, de Ford Mustang..
als de scirocco verlaagd zou zijn, zou ik voor de scirocco gaan
kga voor de mustang
Bedankt dat ik de foto van de maand heb! Al is niet iedereen het daar mee eens zo te zien.
@raoulkroes: haha de zeikerds, als AB zegt dat je de mooiste hebt dan is dat zo, gefeliciteerd ;)
waarom moeite doen om lelijke auto’s mooi op de foto te krijgen?? en dan dan semi-artistieke geleuter erbij… ik snap er helemaal niets van waarschijnlijk :-P
Hmm. nr.1 wel mooie foto. Maar nummer 1 waardig? Meh… Heb mooiere winnaars gezien!
Desalnietteplus, leuk 123-tje!
Erg mooie foto van de uitlaat vd spyker! Andere 2 zijn mooi maar terechte winnaar :)
Vraagje: De foto van de maand komt toch altijd boven aan te staan bij Autojunk? (nu namelijk nog niet)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).