Autojunk Foto Van De Maand – Februari ’12

Auteur: , 35 Reacties

In verband met grote drukte rond Genève en de rijtest van de afgelopen week kwamen er nog niet aan toe, maar hier is 'ie dan: de AJFVDM van Februari.

En we hadden keuze vorige maand. Er werden heel wat fraaie platen op Autojunk geplaatst en daarom was de jury bestaande uit gastjurylid Gijs Spierings (winnaar van de vorige AJFVDM), Wouter en ondergetekende behoorlijk verdeeld. Dit was de lastigste serie sinds we een jaar geleden met de AJFVDM begonnen en dat kwam mede doordat er een aantal pareltjes van één auto waren gemaakt door dezelfde fotograaf en het zou niet eerlijk zijn tegenover de rest van de fotografen om die allemaal in de top 3 te zetten. Voortaan zal er dus 1 foto per auto / fotograaf in de Top 3 kunnen belanden elke maand, dan weten jullie dat alvast. Er waren dus verschillende favorieten en een aantal verschillende runner-ups en dus was het knokken geblazen over wat uiteindelijk de beste foto zou worden. Gelukkig heb ik dan de dictatoriale eindstem.

Plaats 3: Ferrari 348TS
Ferrari 348TS op Autojunk.nl
Op de derde plaats is een favoriet van Wouter en mij geëindigd: een car-to-car shot van een Ferrari 348TS op de snelweg, gefotografeerd door subaru555. Goed gedaan en mooi gebruik gemaakt van de wegbelijning. Een tikkeltje spannender compositie en iets minder heftige nabewerking hadden mogelijk een nog hogere klassering als gevolg gehad maar desondanks een meer dan verdiende derde plek!

Plaats 2: Novitec Rosso’s in Kuala Lumpur
Novitec Rosso in Kuala Lumpur
Op plaats twee een favoriet van gastjurylid Gijs Spierings. Typisch een plaat waarbij de kleine tekortkomingen in de foto worden gecompenseerd door de extremiteit van het geheel. De superexclusieve Novitec Rosso’s in hun natuurlijke habitat: de skyline van Kuala Lumpur. Gijs: “Gaaf shot, gave setting! Goeie match met de wagens, eigenlijk helemaal compleet plaatje alleen minpuntje is de bewerking/kwaliteit van de foto. Naar mijn smaak net iets té verzadigd en ruisig.” Goed gedaan Bjornvanderwee!

Plaats 1: Lamborghini LP670-4 SuperVeloce
Lamborghini LP670-4 SV
En dan de nummer 1. Dat het om deze auto zou gaan was al duidelijk. Maar fotograaf Thomas van Rooij zette meer fraaie platen op Autojunk deze maand en dus was het moeilijk, heel moeilijk kiezen. Wouter was meer gecharmeerd van een andere foto van de Lamborghini die hij zelf al eens aan een roadtest onderwierp maar ik vond juist het contrast van de superexclusieve Lamborghini LP670-4 SV in een Nederlands landschap beter geslaagd. Voer voor discussie dus, maar ik had Gijs aan mijn zijde en dus werd het deze foto. Gefeliciteerd Thomas, schitterende plaat en geslaagde bewerking!35 reacties

Die murcielago SV is wel echt een topfoto!
Die Oranje R8, mag er wel wezen.
@marokkaanseheld: R8 ???
@marokkaanseheld:

Haha practical joke?
@marokkaanseheld: Misschien dat je denkt dat het een Gallardo is? Nee, het is een Murcièlago. Dus geen ”R8”. Staat er ook bij.
Eerste is saai ,de tweede staan de auto’s te ver van elkaar af en bij de derde wordt je verblind door het zon licht.
Maar ik ben natuurlijk maar een leek :)
Mooie platen. Verdiende nr1. Thomas maakt echt schitterende foto’s!
Ik vind persoonlijk (niets van fotografie kennende) de foto van de 348 de mooiste.
Prachtig
Foto3: Mooie witbalance en compositie, jammer dat de bestuurder zo nadrukkelijk aanwezig is in de foto.————————————————————————Foto2: Idd te veel verzadiging toegepast. Daardoor wordt ook de detailering te veel weggedrukt in combinatie met de afstand tussen de camera en de autos.————————————————————————————-
Foto1: Persoonlijk vind ik de “directe” zon door de ochtentdouw niet mooi, had beter geweest als de zon nog achter een boom of boederij zat. Dan was ook de werking van licht en donker sterker geweest. nu is de foto te flets. En knalt de oranje Lambo er niet genoeg uit.—————————————————————————–
Winnaar is wel terecht,.. van deze drie….. ben wel benieuwd naar de top tien eerlijk gezegd!
@tvrspeedsix: niet alleen de foto’s zijn mooi, de auto’s ook hoor
@bbroek: Die auto’s boeien mij niet zoveel in een topic als deze. Al waren het alle drie fiat panda’s, het gaat om de fotografie niet om de Spot, tenminste zo denk ik er dan over ;)
@tvrspeedsix: eens. Fotografie gaat vaak niet eens zozeer om de schoonheid van het onderwerp maar om de creativiteit van de fotograaf i.c.m. het juist toepassen van je onderwerp. Je kan een Pagani neerzetten, maar vanuit een 3/4 standpunt op ooghoogte is er niks aan. Veel leuker is het al als er een laag standpunt wordt gekozen waar niet iedereen op komt.
Idee om de maandelijkse winnaar als Wallpaper beschikbaar te stellen? Hebben wij er ook nog iets aan ;)
@awesome: Inderdaad. +1
@awesome: Inderdaad, maar voor mij mag het de volledige top 3 zijn ;-)
foto 1 gemaakt op de lekdijk, vervelende bermen aangelegd, is al veel protest voor ingediend
terechte plaats 1! en wat awesome al zegt, jammer dat er geen wallpaper van is

en nog een idee. miss is het ook leuk om een winnaar uit te roepen van het hele jaar en dat wij die dan mogen kiezen :)
Automerken kunnen hun modellen uitmelken, fotografen kunnen dat met een Lamborghini LP670 SV.
Serieus, overal kom je nieuwe foto’s van die auto tegen. Is ook niet leuk meer. Ook niet orgineel.

Die VW T1 busjes op AB enkele dagen terug, die waren pas vet!
Zijn alle 3 mooie foto’s.. Die Novitec Rosso’s vind ik iets te ver uit elkaar staan, maar toch een prachtfoto..
Als ik kijk naar het gehele plaatje dan zeg ik Foto 2, de auto’s en de omgeving eromheen is fraai.
elke maand de zelfde namen zeker?
Bedankt voor de 1e plaats autoblog! :)

Jammer dat het me opvalt dat op deze site, waar je niet (zover ik weet) foto’s van de reaguurders kan zien als je op hun naam klikt, de bezoekers nogal negatief kunnen reageren op van alles en nog wat vergeleken met websites waar andermans foto’s snel te zien zijn.

Om even op wat kritiek te reageren:

@tvrspeed6: Je vind ‘persoonlijk’ iets niet zo mooi, om verolgens te stellen dat de foto flets is, en het oranje niet knalt? De foto is exact bedoeld zoals hij is, dankzij de diepte, het contrast en de kleuren kan ik dit niet bepaald flets noemen. Van de Lambo is voornamelijk de zwarte achterkant in beeld en het zichtbare oranje knalt volgens mij vrij goed hoor.

@BmwMPower: Ik heb heel veel foto’s van deze auto mogen schieten, de eigenaar vind dit leuk en ik kan niet zeggen dat ik het na al die foto’s al zat ben. Mochten de foto’s slecht zijn en je het daarom vervelend vind om ernaar te kijken mag je dat gerust zeggen, er zijn namelijk nog 1000’en andere autofoto’s te zien op het internet.

@jbw89: Geen idee, het is mijn eerste keer..
@ThoMaster: Leuk een discussie,.. okey je zegt dat de foto niet flets is omdat de mist bijna de totale achtergrond wit/grijs maakt, en dat de zwarte achterkant van de Auto bijna wegvalt t.o.v het asfalt, nee sorry “voor mij” is hij gewoon flets in deze compositie. Dat kleine stukje oranje van de flank is te weinig om met de rest van de kleuren in de plaat te concurreren. Ik moet je wel te kennen geven dat de weglopende bocht een mooie feature is in de foto. Je kunt btw wel fotos van andere bekijken hoor door op hun nametag te klikken. Mijne > http://netwerk.autoblog.nl/gebruikers/tvrspeedsix/profile/
@tvrspeedsix: Ik heb op de link geklikt maar zie er geen foto’s.. :( Kan aan mij liggen haha. Toch bedankt voor je verdere uitleg van je kritiek, sta ik altijd voor open.
Mijn foto van de Spyker heeft het lang vol gehouden als foto van de maand!
Deze maand een terechte winnaar met een erg mooie foto! Ook de bewerking is top!
vreselijk mooie foto van die Murcielago SV.
Terechte winnaar thomas! Je bent echt een topfotograaf/bewerker! Ik heb al veel van je bijgeleerd
aah ik ben zeker geniaal haha, ik heb het goed geraden! ik zou in jullie jury moeten autoblog
@MAB: Hierbij verkies ik jou tot de jury van autoblog gefeliciteerd jongeman :P
@agera: haha ja en nu had er in plaats van ‘agera’ ‘CasperH’ moeten staan. Maar het is al een hele eer hoor bedankt
Thomas maakt echt verbluffend mooie foto’s en zijn nabewerking is gewoon geweldig! Alleen ik vind het andere shot van de Lamborghini dan toch mooier. De auto springt er daar veel meer uit en het kleurgebruik spreekt me meer aan. Maar het zijn beide geweldige foto’s! Ga zo door Thomas.
De nr.1 is absolute winnaar van deze 3! Mooie compositie, waarbij ik het weinig contrastrijke (uitgebeten) aan de linkerzijde van het beeld juist heel goed vindt werken. Het geeft de foto de juiste spanning.
Bedankt voor de lovende reacties jongens! :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).