Autojunk Foto Van De Maand – Juni ’12

Auteur: , 31 Reacties

De beste kiekjes van Autojunk zijn weer uitgezocht en beoordeeld. Dit zijn de Autojunk foto's van de maand juni!

Eerlijk is eerlijk: het was niet makkelijk deze maand. Waar we de afgelopen maanden regelmatig enkele pareltjes van foto’s te zien kregen was de kwaliteit nu beduidend minder. Misschien worden wij steeds kritischer of misschien hebben jullie al jullie pareltjes voor juli bewaard, hoe dank ook: hier zijn de drie beste foto’s met ons commentaar en dat van de winnaar van vorige maand, Bas Fransen. Bas doet regelmatig fotoshoots met fraaie auto’s en is vooral ook erg bedreven in het tot in de puntjes nabewerken van zijn werk, dat je op zijn website kan bekijken.

Plaats 3. Audi R8 V10 detail
Audi R8 V10 detail
Het leuke (en soms lastige) aan deze competitie is dat de meningen van de jury enorm uit elkaar liggen.
Bas: “De Audi R8 V10 is prachtige auto met een aantal erg mooie details. Deze foto geeft zo’n prachtig detail weer. Het is vooral de originaliteit van de foto wat deze foto tot de beste maakt, vind ik. Verder vind ik de warme kleuren/tonen mooi gecombineerd met de snelheid in de foto. Enige minpuntje aan de foto vind ik dat het achterlicht er niet helemaal op staat.” Deze foto was Bas’ favoriet. Wouter en Autoblogger hadden hem lager op de lijst staan, ik vond het een derde plaats. Het is een boeiende foto, maar ik snap niet goed om welk detail het gaat. Gevoelsmatig gaat het niet om de lamp omdat die er niet helemaal opstaat en grotendeels onscherp is. De spoiler is ook onscherp dus die kan het ook niet zijn. De naad in het bodywork? Het is een mooie plaat om naar te kijken qua kleur, maar er had meer in gezeten als er een duidelijker keus was gemaakt. Mooie kleuren, origineel beeld, maar helaas geen winnaar. Sorry dru!

Plaats 2. Porsche Boxster bij Porsche Classic Challenge
Porsche Boxster
Zelden een foto in de top 3 waar zo uiteenlopende meningen over waren. Gelukkig vonden drie van ons vieren het wel een goede plaat. De Boxster werd bij de Porsche Classic Challenge gefotografeerd door raoulkroes. “Mooie foto van een erg mooie nieuwe Boxster. De compositie en de scherpte van de Porsche vind ik sterk. De kleur van de Porsche steekt verder ook mooi af tegen de grijze loods. Enige minpuntje vind ik de CREW sticker.” Dat en het oogt allemaal wat grauw, maar wel een nette plaat. Zeker als je erbij bedenkt dat deze foto gewoon tijdens een event geschoten is, waar doorgaans toch een hoop andere auto’s een dergelijke plaat in de weg staan of waar mensen om auto’s heen drommen waardoor fatsoenlijk fotograferen lastig wordt.

Plaats 1. Audi RS5 bij Je Droomauto
Audi RS5 bij Je Droomauto
Het was veel Audi deze maand. Deze foto heeft uiteindelijk gewonnen. De RS5 werd gefotografeerd op een landingsbaan tijdens het “Je Droomauto” event. Bas aan het woord: “Geweldig gave Audi. Vooral de setting (landingsbaan) vind ik heel gaaf. De scherpte/diepte (DoF) vind ik verder erg mooi en ook de polarisatie op de koplampen ziet er mooi uit. Minpuntjes vind ik het contrast, vooral in de hoeken van de foto en ook vind ik het jammer dat de spiegels ingeklapt zijn.” Bas heeft gelijk, het is een prima plaat, maar de bewerking gaat hier en daar wat mij betreft over het randje en ik had hem niet in mijn persoonlijke top 3 staan. De andere drie vonden het echter wel een top 3 plaat, en twee vonden het zelfs een winnaar, dus dat ben je rammiejaudi! Gefeliciteerd, je foto komt bovenaan Autojunk.nl en volgende maand mag jij met ons bepalen wie de Autojunk Foto Van De Maand wint!31 reacties

Foto R8 voor mij, de eenvoud van de kleine dingen doen het hem hier.
Kever met boot wint, de anderen zijn saai.
@norge: Is de boxster tegenwoordig ook al een kever?
@mclarenmercedes: Als jij vindt van niet dan niet…
@norge: Nooit geweten juni is dus VAG maand?
@jrk68: Hele jaar is VAG jaar geloof ik….
@norge: Dit is toch geen auto/vagweek.
Of zit ik toch op de verkeerde?
@jrk68: Nee hoor je zit op AB dus dat zit wel goed .
@norge: het is wel de lelijkste kever die ik ooit heb gezien
@norge: Eens!
De R8 had tweede moeten zijn. Dan klopte het:D
3x niks
@pomfriet: mee eens. De foto van de R8 straalt niks uit. De foto van de Boxter is saai en grauw, de foto van de RS5 lijkt helemaal nergens op.
Zeker de Audi RS5 op een, de Audi is een prachtige wagen met een mooie achtergrond. Dus het klopt helemaal.
Allemaal net niets eerlijk gezegd. R8 foto is nog het beste van deze drie, maar dat komt vooral door de toning en scherpte.
Porsche foto is te krap gekaderd en de plaatsing van het onderwerp (of beide onderwerpen?) ook niet geweldig.
En die Audi foto.. Als je een slecht objectief hebt is vignetering leuk (en standaard), maar achteraf toegevoegd in photoshop is in deze mate en met deze kleuren (alles is zo grijsssss) niet iets wat een foto beter maakt.
Die rs5 stond laatst toch ook op autoblog vanwege zijn kenteken. Verder vind ik de fotos een beetje tegenvallen.
Heel erg bedankt!
Hoop dat de foto in de smaak valt!
Ben het eens met het overmatige contrast gebruik!
De RS5 is absoluut een prachtige wagen, waarom dit een nummer 1 is snap ik nog steeds niet helemaal, laten we het er dan maar op houden dat het gewoon een prachtige wagen is, wat me dan wel opvalt.. deze auto HOORT een kenteken op.. klinkt vreemd, maar die grill is wel heel groot zo..

Ik snap dat het soms moeilijk is om foto’s te kiezen, wellicht deze maand idd niks soeps, want dit lijstje vind ik niet echt bijzonder..
Vind deze foto’s ook niet zo bijzonder eigenlijk. Alle 3 prima foto’s maar thats it. de Dodge foto van vorige maand, die vind ik echt gaaf. Maar het kan niet elke maand feest zijn he :P
-edit: nutteloze bijdrage-
Alle 3 niet bijzonder.
Foto 1 is te simpel en saai, matige poging tot een artistieke foto.
Bij foto 2 vind ik de combinatie met vooral de kleuren niet erg fraai.
Foto 3 is vrij simpel en saai, daarnaast is de kentekenplaat lelijk en de sticker op de voorruit ook.

Ik moet wel bekennen dat ik de ballen verstand heb van fotografie, maar ik zou ze bij wijze van spreken alle 3 met mijn Samsung Galaxy SII kunnen nemen.
er was toch een foto van een bruine oude 911 geplaatst op autojunk? die was wel de moeite waard
@dnadave: Dank je! Ook dat is een foto van mij net zoals de nr.2 van deze maand ;)
Speciale vag editie dit!
Tog de porsche! Nog een klein beetje zichzelf
ik vind het niet heel bijzonder.
Oke nu weet ik wat ik de volgende keer moet doen. niet teveel.
Bedankt dat ik weer in de top 3 sta! Was zelf ook erg blij met de foto van die Porsche! ;)
hmmm hier zit geen achtergrond tussen voor mij. toch maar wachten op volgende maand
Die R8 had heel mooi kunnen zijn, maar persoonlijk vind ik het Instagram-gehalte wel erg hoog.
Hmm… Die Rs5 is me iets te veel bewerkt…
Tijd voor een nieuwe foto van de maand?????

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).