Autojunk Foto Van De Maand – Maart ’12 [updated]

Auteur: , 28 Reacties

Het is alweer zover: tijd om de beste foto's van Autojunk in de spotlight te plaatsen en een winnaar voor de maand maart te kiezen. En we hebben het "prijzenpakket" ook aangepast.

Natuurlijk waren jullie al meer dan gelukkig met de eeuwige roem. Het feit dat je als winnaar een maand lang je foto in de Autojunk header terugziet was ook leuk. Maar voortaan heb je nóg een reden om de winst binnen te slepen: je bent namelijk gastjurylid voor de volgende maand. Dus win je deze maand, dan ben je volgende maand 1/3e van de jury, samen met Wouter en mij (Casper). En ja, je hebt zelfs kans dat die bemoeizuchtige Autoblogger zich met jouw juryoordeel bezig gaat houden. Als hij niet te druk is met het onderhoud van de 24 V12 motoren die ons serverpark aandrijven natuurlijk. So, let’s get down to business. Wie waren vorige maand verdomd goed bezig met hun fotomakelarij? Let the countdown begin.

Plaats 3: Audi RS6 C6
Audi RS6 C6 blauw in de wasstraat
Je zal ‘m maar bezitten, zo’n heerlijk klinkend powerhouse als de Audi RS6. Dan wil je hem wel schoonhouden natuurlijk, deze eigenaar ging daarom even de wasstraat in. De spotter honeyhanger maakte een sfeervolle foto van de RS6 die langzaam de wasstraat in verdwijnt. Op zich al een fraai, sfeervol plaatje maar het feit dat hij met een mobiele telefoon gemaakt is maakt het nog knapper. Zeker vermeldenswaardig dus en een inspiratie voor iedereen die denkt dat hij een peperdure spiegelreflex en duizenden euro’s kostende lenzen nodig heeft om mooie foto’s te maken. Niet goed genoeg om te winnen deze maand, maar hoe lang gaat het duren voordat een smartphone foto deze maandelijkse contest wint? We zijn benieuwd!

Plaats 3: McLaren MP4-12C reflectie
Honeyhanger blijkt te hebben vals gespeeld. Hij had een foto van internet gehaald en die gepost als zijnde zijn eigen appspot. De foto is oorspronkelijk van Mario Roman en komt uit deze serie. Reden dus om een nieuwe nummer drie te kiezen en dat is deze foto geworden:

MP4-12C
De foto van een McLaren MP4-12C is gemaakt door Magetwan. Mooie reflectie, wel jammer van het bureau dat door het raam te zien is maar desondanks een fraaie plaat. En om te compenseren voor het feit dat de eerste foto dus geen appspot is, is deze foto bewerkt op de iPad. Toch nog een beetje een mobiel apparaat dus, haha!

Plaats 2: Ferrari 458 Italia in geel
Ferrari 458 Italia geel
Door naar nummer twee van deze maand: de knalgele Italiaanse schone, vastgelegd door uploader bjornvanderwee. De 458 is in een originele hoek gefotografeerd en het geel komt mooi terug in de drempels achter de auto. Lekkere plaat, al had de saturatie iets minder gemogen wat ons betreft. Een meer dan verdiende tweede plek in ieder geval!

Plaats 1: Old Beast
Old Beast
Een knalgave panning van een klassieker die overduidelijk hard aan het werk is. Wat een prachtige plaat, passende bewerking en fraaie sfeer heeft marvinr hier neergezet. Heel fraai Marvin, gefeliciteerd met je eeuwige roem en foto in de Autojunk header én we nodigen je bij deze uit om deel uit te maken van onze jury volgende maand!28 reacties

james125 via iPhone app
Wat mij betreft had nummer 2 mogen winnen! Prachtig, gaaf dat je de motor ziet zitten.
Ik vind persoonlijk die van de 458 mooier. Ik vind eigenlijk niet veel aan nummer 1.
Nummer 1 is inderdaad heel mooi .
De audi
Terechte plaats 1, die is zo goed dat ik me zelfs afvraag hoe professioneel die kerel wel niet moet bezig zijn met foto’s.
Terechte winnaar, van harte!

nr2. teveel bewerkt, overdone.
nr3. strakke plaat
Mooie nummer 1, alhoewel ik die 458 iets mooier vind…
vind 2 en 3 eigenlijk mooier dan 1. Oh well…
Allemaal zeer mooie plaatjes, al vind ik de 458 foto mooier dan de ‘old beast’ foto
Even snel een nutteloze toevoeging doen:

mooi!
Terecht gewonnen, schitterend! Die zou niet misstaan als poster in mijn kamer. Naar mijn gevoel dienen nummer 2 en 3 omgedraaid te worden, maar ach! :)
458 moet eerste zijn
@bbroek: heb je helemaal gelijk in
De old beast mag 3e en dan is het goed
Zo zie je maar weer, een camera is niet het gene dat bepaalt hoe mooi een foto wordt, een mobiele telefoon kan al met een beetje creativiteit dienen als een bron voor goede foto’s. Complimenten voor de 3e!
hier een kandidaat voor de volgende foto van de maand, in het louwman museum genomen laatst:
Ik heb mooiere foto’s gezien deze maand!
waarom zijn het altijd foto’s die ik juist niet mooi vind?
Vind de derde eigenlijk t mooiste, aangezien die 458 gewoon op straat rijd. En de foto die heeft gewonnen, tja mooi maar googlelen leverd ook genoeg op
Hoe meld je een foto hiervoor aan of wordt er uit alle foto’s gekozen?
De eerste plek gaat sowieso wel een keer naar een plaat van een mobiele telefoon. Ik bedoel, ik ben al 2e geworden in December door gewoon met een Nokia een foto van m’n eigen auto in toevallig een mooie omgeving te maken. Dus het zal niet lang meer duren.
Wauw, nummer 1 is echt perfect! Wat een sfeertje zeg!
Nummer 1: Alvis of een Bentley?
Terechte winnaar overigens. En nummer 3 had van mij als 2e mogen eindigen.
Vorig jaar ook een mailtje gehad van ene Vincent van autojunk of autoblok,weet het zo niet meer.Wilde m’n adres hebben om wat dingen te kunnen sturen.Nooit meer iets van gehoord.Meer mensen zoiets gehad?
@Alfarobert: we hebben wel iets naar je toe gestuurd, wil je zeggen dat je nooit wat ontvangen hebt? Andere mensen namelijk wel. Mocht er iets mis zijn gegaan dan moet je even mailen aub.
Zal iemand anders het wel ontvangen hebben denk ik.Zou ook niet meer weten waar ik heen moet mailen.
Jammer dat die RS6 weer misbruikt moet worden. -.-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).