Autojunk Foto Van De Maand – Mei ’12

Auteur: , 22 Reacties

Vorige maand won Kees met zijn indrukwekkende plaat van een roze Murciélago SV en dus mag hij deze maand meebeslissen over de winnaar van de maand mei. Wie plaatste de beste foto op Autojunk.nl afgelopen maand?

Gastjurylid Kees Bunk had in ieder geval goed begrepen wat mooi was. Nooit eerder hadden we een jury die zo eensgezind was volgens mij, we waren er snel uit welke auto’s in de Top 3 moesten komen. Zelfs Wouter was het bijna overal mee eens. Tijd om plaatjes te kijken, eens zien wie er deze maand met de eer gaan strijken. Klik op de foto’s voor grotere formaten!

Plaats 3: GTA Spano
GTA Spano
Locatie? check. Exotische auto? check. Interessante foto? Check. Wat mist er dan in deze foto om hem te laten winnen? Weinig, maar er zijn toch wat kleine dingetjes die Kees eigenlijk prima wist te benoemen. Kees: “Ondanks de schoonheidsfoutjes blijft het toch een plaatje waar je langer naar kijkt, deze fotograaf heeft gekozen voor een fijne hoek in een karakteristieke omgeving. Mooi, dat contrast tussen de futuristische wagen en de historische omgeving. Wat minder gelukkig is de lichtinval en daardoor ook de donker uitvallende achterkant.” Top gedaan dus perenubiola!

Plaats 2: Lancia Stratos
Lancia Stratos op Spa Francorchamps
Die sfeer, heerlijk! Knap hoe in een foto waarop je alleen bomen en een auto ziet toch zo’n sfeer kan hangen! Is het een foto van tientallen jaren geleden?” aldus Kees. Wij hebben daar eigenlijk niks aan toe te voegen, soms kan een mooie foto zó eenvoudig zijn. Topplaat porsche911turbo2, met een beetje spannender compositie was het wellicht een winnaar geweest.

Plaats 1: Dodge Challenger RT Classic
Dodge Challenger RT Classic
We zijn eigenlijk een beetje klaar met de photoshop-fake-sun trend maar toch konden we niet om de kwaliteit van deze foto heen. De locatie en het onderwerp zijn te gek, de fotografie is ook goed voor elkaar. Maar dat zijn we gewend van Bas Fransen (bazzl). Kees was ook niet gek van de genepte zon, maar was desondanks laaiend enthousiast over deze foto: “Qua compositie heel sterk. Het profiel van de donkere auto steekt prachtig af tegen de lichte achtergrond.

Er was overigens ook nog de serie van Mike Crawat deze maand, maar die heeft al een eigen artikel gehad en deed dus niet meer mee om de Autojunk Foto Van De Maand. De winst houdt voor Bas in dat hij volgende maand zijn oordeel mag vellen over jullie uploads en dat zijn foto een maand lang de header van Autojunk siert. Gefeliciteerd Bas!22 reacties

Die foto van die stratos is echt adembenemend, prachtig.
@ferrari94tr: Ja, maar voor mij enkel vanwege het adembenemende design van de Stratos, en de gelukkige hoek waar vandaan deze gefotografeerd is.
Alle foto’s waar groot vermeldt staat: Autojunk.nl ( is geen foto van de maand voor mij ). Als ik dit denkbeeldig weglaat, dan kies ik voor Lancia Stratos ( prachtig uitzicht en heerlijk rijden ipv stilstaan in een parkeergarage zoals de Dodge ). :)
Een verdiende winnaar, echt een prachtplaatje.
Hmm… Bij die winnaar vind ik het contrast tussen de photohop zon/effecten wat te groot met de realiteit van de foto. Of de foto had wat mij betreft in het geheel wat meer “gedigitaliseerd” moeten zijn, of de fake-zon had misschien realistischer moeten zijn? Anyway, mooie plaatjes, maar mijn vote zou naar de Stratos zijn gegaan.
Vind eigenlijk de foto die derde werd t mooiste. Ondanks die donkere achterkant. De foto is niet te bewerkt zoals bij de winnar
De foto van de stratos is gemaakt op Spa toch ?
@albers: ja, kijk maar naar de naam van de foto :-)
Deze volgorde is voor mij ook de juiste! De foto van de Challenger is prachtig :O
Zou het nog een keer gebeuren dat ze AUTOJUNK.NL nog eens van die foto’s afhalen, of iig gewoon netjes klein in een hoekje..
het 1e plaatje lijkt net op GT5
Vind de Stratos de mooiste. Ook qua onderwerp. Elke keer als ik een Challenger zie ben ik blij dat ik een Camaro heb genomen. Toen die uitkwam vond ik hem erg vet. Maar na erin gereden te hebben en hem naast een Camaro gezien te hebben vond ik hem een beetje saai en simpel.
Super dat mijn foto erbij staat! De winnaar is echt een topplaat! Moeilijk om mee te concureren. En kees, de foto is niet lang geleden gemaakt haha, maar op spa italia 2012. Ik geef toe dat ik een beetje geluk had met de hoek van de auto, maar toch super dat ik erbij sta! Gefeliciteerd aan de nummer 1 en 3!
@porsche911turbo2:

thumbs up dude ..
@lincoln: Sarcasme?
@porsche911turbo2:

meestal wel .. deze keer niet ..
tis altijd een leuke rubriek ..

en ik zou ook apetrots zijn als ik bij de 3 beste zou zitten ..
(gaat instructieboekje van camera lezen) ..
@lincoln: hahah oke, in dat geval bedankt! Ik ben er ook best trots op. Fotografie is een leuke hobby, zou je zeker moeten proberen.
Vind ze allemaal zeer geslaagd! Als ik moest kiezen dan werd het de Stratos.
Alle drie zeer mooie foto’s
die Stratos!
Dank jullie wel, of dank je wel Kees moet ik eigenlijk zeggen.
De overige foto’s zien er ook zeker goed uit.

Leuk dat mijn foto gewonnen heeft. Heb deze genomen tijdens een fotoshoot. De auto is van een Duitse militair, woonachtig in Eindhoven.
Die foto van die Lancia kan geen 10 tallen jaren oud zijn … De wagen draagt een nummerplaat van max. een jaar of 5 geleden … De foto zelf is wel “toppie” !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).