Autojunk Foto Van De Maand – November ’12

Auteur: , 32 Reacties

Terwijl de sneeuw uit de hemel komt en de exoten langzaam de stalling in gaan, kijken we terug op een maandje foto's op Autojunk. Dit zijn de beste foto's van November 2012.

Ons gastjurylid behoeft eigenlijk geen introductie. Hij is inmiddels één van de vaste waarden in deze “competitie” en won reeds eerder een keer de foto van de maand met zijn foto van een Maserati GranTurismo S. Vorige maand flikte hij het weer met zijn foto van een fraaie Aston. Zijn naam: Gijs Spierings.

Plaats 3: Alfa Romeo GT 1300 Junior
Alfa Romeo GT 1300 Junior
“Fijne rustige compositie, ziet er clean uit. Het licht en de kleurtoning had ik persoonlijk iets meer aandacht gegeven maar met een auto uit dit tijdperk maakt het ook wel weer passend in deze foto.” Precies, niet alle foto’s hebben een perfecte nabewerking nodig, dit licht en de kleuren van de foto passen die fraaie 1300 GT Junior prima. Een kleine tip voor de fotograaf (mauritsgrinwisphotography) van Gijs: Licht de highlights een beetje op in de schaduw, dan komen de kleine details en lijnen van de auto wat beter tot zijn recht!”

Plaats 2: Light my fire
Light my fire
Willem Aart van Dorpen (mcdronkz), kent u hem nog van die prachtige Volkswagen bus laatst? Hij had ook nu weer een fraai foto op Autojunk staan. Gijs: “Tsjah, eerlijk is eerlijk, dit is gewoon echt een zieke foto, qua bewerking en compositie is hier echt aandacht aan besteed. De vlammen zullen de meeste mensen wel nep en te gephotoshopped vinden maar je kunt er ook de humor van inzien. De kleurtonen en licht in deze foto passen ook echt perfect in deze setting! Willem-Aart is echt flink verbeterd in z’n technieken als je dit vergelijkt met zijn vorige foto’s!” Persoonlijk vind ik de compositie juist niet geweldig (de aandacht ligt nu wel érg nadrukkelijk op de vlammen) maar dat neemt niet weg dat het een zeer mooie plaat is. Toegegeven: je kan je afvragen waar het fotograferen eindigt en het digitale kunst maken begint. Toch hoort hij wederom thuis in de top 3, mooie plaat!

Plaats 1: Dino
Dino
Een veel “echtere” foto haalde het dit keer tot de eerste plek. Zelf ben ik dol op dit soort foto’s maar ik was bang dat de rest van de jury deze mening niet zou delen. Doorgaans zijn detailfoto’s niet per definitie favoriet voor de eindzege namelijk. Gelukkig waren de anderen het volledig met me eens dit keer, een unanieme nummer 1 voor porsche911turbo2 dus! “Wellicht een simpel maar erg sterk plaatje, valt weinig over te zeggen. Ondanks dat hij weinig kleur heeft komt hij toch heel kleurrijk over door het gele Dino logo en de reflectie in de ruit, wat ook een mooie toevoeging is. Reflecties worden vaak gezien als storend in een autofoto, maar dit voorbeeld laat zien dat je er ook op een goede manier zeer positief gebruik van kan maken! Goeie creatieve eerste I’d say! aldus Gijs. We couldn’t agree more. Prachtig beeld!32 reacties

Nice
Ik vind die Kever briljant!
Prachtig die Bertone gt1300.
Zo’n 105pk met 4 carbs (2 dubbele dellorto’s of webers).
Vaak werd er een versnellingsbak van de 2liter onder gezet met andere overbrengingen en trok dan nog beter op.
Zelf een 1750gtv gehad en later uit nostalgie nog een 2000gtv, die nooit uit de restauratie is gekomen :-( .
@willemseles: andersom dan toch… de 1300 bak houden, maar wel een 2000 of 1750 blok erin… dan trek je de keien uit de straat
integralechubasco
@hans75: bijna alle 5 versellingsbakken van de 105 serie zijn gelijk aan elkaar. Alleen de 1300 junior/ti serie heeft een kortere 5e versnelling. Ik denk dat we het hier hebben over de eindoverbrenging waar nogal wat verschil in zit…
@hans75:

ja je hebt gelijk/foutje. Had bij typen al in m’n hoofd, dat de top dan slechts 165 km/u was en er iets in m’n geheugen niet klopte.
Foto van de Dino vind ik niet zo speciaal. Die van de Kever daarentegen is een plaatje van een plaatje.
@Carreza: Eens!
@Carreza: ik dacht precies hetzelfde
Die kever mist vooraan een stukje motorkap lijkt wel (maar dat kan ook mijn crappy monitor afstelling zijn). Die 1300 is ook mooi, maar ik ben het helemaal eens met de #1: de Dino. Gewoon een heel fijn plaatje!
@Griffin: Kevers van die generatie missen per definitie vooraan geen stukje motorkap…
@benzinehoofd: Ik noem het gekscherend wel eens de ruitenwissermotorkap, want da’s de enige motor die eronder zit. De kofferklep lijkt overigens te missen maar dat is bedrog, die loopt namelijk in een punt naar voren en is net niet zichtbaar op de foto.
Zo zie je maar weer hoe smaken verschillen, foto 1 terechte winnaar. Foto 2 is te veel geshopt, foto 3 is gewoon een mooie plaat!
Ik mis een foto van winterbanden..
2 hoort 1 te zijn, echt een super mooie foto!
Grappig die kever.
In Brazilie kwamen we ze regelmatig tegen met vlammen uit de pijpen.
Maar dat kwam doordat er water bijgemengd werd…
Is er een high-res versie van de winnaar? Zou mooi staan als achtergrond!
@birdboy: stuur me je e-mail maar even ;).
mcdronkz upload toch wel erg fraaie plaatjes op Autojunk. Ga zo door!
@Donstil: Thanks!
De kracht van de winnaar zit juist in de eenvoud. Heel mooi. Enige opmerking: dat ie uitgerekend door een Porsche 911 gemaakt moest worden :-)
Terechte eerste plaats wat mij betreft. Nummer 2 is te nep in mijn ogen. Nummer 3 niets op aan te merken maar mist net dat hele kleine beetje om echt bijzonder te zijn.
Ik vind ze alledrie wat clichématig, EIGENLIJK.
Mooi gedaan met die Kever!
Sorry, maar ik vind het drie keer niks ,nummer drie te donker , nummer twee te lichte achtergrond en drie is een overwegend raampje foto.
mooie foto weer WA!
tekst op nummerbord ook weer leuk detail.;-)
Ik dacht dat ik de eerste plaats te pakken had. Maar mijn foto scheelt net een paar centimeter qua hoek en het logo is minder geel. Balen! :+
Zeker een eer om dit te winnen! Heel leuk. Toch wel een kroontje op het vele fotograferen !!
Zit daar snot op het Dino stuur? Ik kies voor de Kever, erg lang in de fotowinkel gelegen dat het geen foto meer is maar een kunstproductie. Maar in die categorie wel heel mooi gedaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).