Autojunk Foto Van De Maand – Oktober ’11

Auteur: , 31 Reacties

Het is weer tijd om de fraaiste uploads van Autojunk in de kijker te zetten. Wie vergaart deze maand eeuwige roem en een maand lang zijn of haar foto in de Autojunk header? Gastjurylid is deze maand Bas Fransen.

Bas heeft een indrukwekkend rijtje auto’s voor zijn lens gehad, zijn portfolio is te vinden op zijn website en je zult daarin onder meer allerlei exotische Ferrari’s, Lamborghini’s en andere exoten aantreffen. Deze maand helpt hij ons om een keus te maken uit de fraaiste uploads op Autojunk.nl.

De winnaar deze maand is de prachtige detailfoto van een Bugatti EB110 die in prachtig licht gefotografeerd werd door ikke8866. Wat het des te knapper maakt is dat op andere foto’s te zien is dat het niet makkelijk was om een fraaie foto te maken tussen allerlei toeristen. Bas over de winnaar: “Erg mooie en ook vooral originele detail foto van een prachtige en zeldzame Bugatti. De warme kleuren in de foto zijn heel mooi, net als het gebruik van scherptediepte en de reflectie op de zijkant!”

Porsche 356 Nürburg

Over de eerste runner-up, de Porsche 356, wilde Bas het volgende kwijt: “Mooie foto waarin ik het DoF (Depth of Field), de locatie en de compositie erg goed vind. De focus ligt perfect op de geweldige Porsche! Het enige minpunt vind ik de boom, wat van de andere kant de foto misschien toch net een extra twist geeft.” Daar konden we ons goed in vinden, wat een schitterende plaat van een prachtige klassieker. Het levert Jerrik wederom een plaats bij de runner-ups op, wellicht wint hij volgende maand?

Fiat Punto II

De tweede runner-up is de foto van een Fiat Punto II van yup923 die hij maakte onder een viaduct. Wederom een bewijs: je hebt geen supercar nodig om fraaie foto’s te maken. Bas aan het woord: “Gave locatie voor een fotoshoot. De compositie is netjes gedaan, de kleur van de Punto knalt er lekker uit. Daarnaast is het licht en de reflectie op de zijkant van de auto mooi.” Daar heeft Bas grotendeels gelijk in maar pas met die knallende kleuren wel op. Deze foto balanceert op het randje van “overbewerkt” naar mijn mening, al moet ik daarbij ook erkennen dat dat met persoonlijke voorkeuren te maken heeft. Desondanks een plaats bij de runner-ups meer dan waardig, mooie plaat!31 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Die eerste is ook wel de mooiste vind ik. Daarna de Fiat foto vanwege het toffe contrast tussen auto en omgeving.

Sowieso kan ik dit soort stukjes altijd wel waarderen. Interessant.
Prachtige foto’s met een terechte winnaar. De Bugatti lijkt mij metallic olijfgroen, maar niet heel goed op te maken door de lichtval. Dat maakt hem in mijn ogen juist bijzonder mooi!
De 356 is wel een van mijn favoriete auto’s, inderdaad jammer van de boom.
Fiat vind ik een klein beetje wegvallen op de foto. Iets verder ingezoomd was mooier geweest.
Waardeloze foto die gewonnen heeft. Compositie slaat echt alles.
@eMbe: Noem dan eens een manier waarop hij verbeterd kan worden?
@Citrofiel: Wat er nu gefotografeerd is is het knipperlicht. Een knipperlicht kan mij dus werkelijk waar geen zak interesseren. Dat er een stuk van het voorwiel op staat en e voorkant (die erg donker is) voegt in mijn ogen ook niet echt wat toe aan de foto.
@eMbe: kudo’s! t knipperlicht had ik nog niet eens gespot…
@eMbe: sommige fotomodellen worden ook mooier van een pukkeltje op de snuit, een kleine imperfectie om je te laten merken dat ze echt zijn.
@eMbe: Ik had het hele knipperlicht nog niet (bewust) gezien, dus die nadruk vind ik wel meevallen. Maar jij bent de expert. ;)
Inderdaad een mooie foto.
Heb deze bugatti trouwens ook gezien :p Zoute grand prix 2011
De EB110, lelijk als de nacht, en toch zo wonderbaarlijk mooi..
Tips en meningen voor de foto’s #OmdatHetKan:
Foto1: Bugatti EB110 is een pracht model en ook op een pracht locatie :D, achterkant foto is wel wat robuster van ikke8866 Ga zo door!.
Foto2: Die is echt prachtig!! iets minder belichting volgende keer ;).
Foto3: Mooie locatie alleen auto jammer genoeg niet scherp.

Wij deden ontzettent ons best jammer genoeg toch er weer niet tussen, Dit keer zetten wij ons 100000% in om het toch te proberen voor de volgende keer :).
de foto van de porsche is wat mij betreft de winnaar.
Ik vind foto 3 de mooiste, alleen idd jammer dat hij niet scherp is.
Foto 1 is ook goed, maar de compositie vind ik wat minder.
Foto 2 is gewoon goed, alleen vind ik het een beetje een standaardplaatje.
De kwaliteit van de foto’s gaat wel in rechte lijn omhoog! Terechte winnaar, maar de tweede is ook niet te versmaden!
Is de foto van de porsche toevallig genomen bij de nurburgring? Heb er ook een foto van, maar niet zo mooi als die :)
@MartijnW: Ik denk het wel, ik herkende de foto ook meteen vanuit jouw serie foto’s :D
@MartijnW: Het landschap lijkt daar idd zeer op.
Netjes gemaakt hoor
Ik deel de mening ‘overbewerkt’ van foto 2. De belichting lijkt bijna onrealistisch. Wel leuke topics dit AB!
@mardiv: Wat bedoel je met lichtinval? Ik heb verder niks veranderd hoor, alleen wat contrast en een geel filter erover. Verder wat verscherpt en gecropt.

Iig,

Bedant voor de reactie’s. :-)
je zou zeggen dat een deel van de foto mist…
die andere twee zijn mooiere foto’s naar mijn idee. :?
Mooie foto’s! Ik wilde dat ik zulke foto’s kon maken :)
Die van de Fiat Punto is echt nice!
Foto 2 is de duidelijke winnaar voor mij! Ik weet niet waarom maar foto 1 en 3 spreken me niet echt aan.
Beeld je even in: na een lange schooldag kom je thuis en loop je even je favoriete sites af. Wanneer je Autoblog afscrollt zie je plotseling een foto staan waarvan je denkt: “Tiens, die ken ik precies van erge.. HEEE!!! DA’S DE MIJNE !! ”
Van een aangename verrassing gesproken … :)
@ikke8866: Zelfde verhaal hier :) stiekem hoopte ik wel dat mijn foto gekozen zou worden als foto van de maand toen ik hem uploade maar ik was toch zeer aangenaam verrast om hem hier ook echt te zien staan. Bedankt Autoblog!
Vind de Porsche eigenlijk een mooiere compositie hebben (en zodanig #1), die Lambo-foto mag dan technisch mooi zijn met de warmkleurige reflectie, maar hij komt ook over als een marketing-foto van Lambo zelf (#2 dus). De nummer #3 heeft zeker een erg locatie uitgezocht, maar het blijft (imho) een oninteressante auto en de foto lijkt ook lichtelijk bewerkt met Photoshop.
@dawwg: lambo = bugatti neem ik aan?
nou wil ik niet de fotograaf die gewonnen heeft beledigen, maar ik vind toch wel dat er mooiere foto’s bij zitten.. eigenlijk alle 2 zijn mooier, mar vind die Fiat gewoon super.. simpel gebakje toch mooi op foto gezet, en omdat ik die Porsche leluk vind :)
Voor mij absoluut de Porsche foto nummer 1. Echt een gave plaat!
Ik had denk ik toch een andere 3e plaats gegeven. Als ik de jury was

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).