Automobilist doet 176 km/u in 60-zone

Auteur: , 49 Reacties

We zijn van mening dat menig 60-zones als een tang op een varken slaan, maar om er nou 176 geijkte kilometers op je teller te hebben staan is misschien wel weer het andere uiterste.

Het overkwam een automobilist in het Gelderse Lunteren, onder de rook van Barneveld. De man/vrouw werd met een lasergun betrapt, dus misschien heeft hij wel helemaal niets doorgehad. In dat geval zal het wel even schrikken zijn als hij zojuist autoblog heeft ge-F5’t.

Overigens bleef het niet bij één overtreding; nadat hij met 176 (193% te hard) was gelaserd kwam hij ook nog terug voor een toetje. Dit keer werd hij op 112 km/uur geklokt (want 60 is slecht voor zijn motor?). We vermoeden dat deze hardrijmeneer zich binnenkort voor de rechter zal moeten verantwoorden. Maar goed, als je van plan bent even te trappen over nota bene een landweg, verken je parcours dan eerst even. Druif.

Overigens reed bijna 25% van de mensen er te hard, wat doet vermoeden dat deze 60-zone misschien wel niet zo heel gevaarlijk is. Heel misschien wordt de boete niet rechtsgeldig verklaard, maar we denken het niet.

Met dank aan iedereen voor de tip!49 reacties

Tang op varken is misschien te zacht uitgedrukt. Lul op drumstel komt dichter in de buurt!
@TimoBac: Nou ja zeg!
Dat krijgt dan weer een -1 van mij want ik fiets nog en vind dat zo kut als iemand met 176 voorbij vliegt
@lamborghini: en dan noem je jezelf Lamborghini?
@lamborghini:

jij ook van mijn een -1 omdat je nog fietst, ik heb zo een hekel aan fietsers, vooral omdat ze gewoon kriskras overal tussendoor fietsen zonder op of om kijken, ik rij als het kan ook graag met 176 langs fietsers, laat ze er maar vanaf waaien

no offens tegen jou persoonlijk trouwens
@IJsblok: en van mij nog een min 1 omdat jullie nooit maar dan ook nooit verlichting hebben!
@AudiQuatro:

maak van mij maar dan een -2, omdat ze op plekken 3 breed fietsen waar het echt niet veilig is, en jij er niet zonder hindernissen langs kan, en jou dan schaapachtig aankijken waarom jij als automobilist met duidelijk handgebaren hun duidelijk maakt dat het een stel idioten zijn
@IJsblok: er ziin ook fietsers die opletten. Ik, als fietser notabene, heb wel een teringhekel aan wielrenners. Die kunnen pas niet fietsen, en letten niet op.
@lamborghini: 175 -/- 1 = 174km/h….nog steeds te hard dunkt me ? ;)
@lamborghini: Ja en nu wel je mond open trekken, maar straks als je je rijbewijs hebt en zelf gaat rijden, wordt alles anders, in je eigen ogen, dus niet te veel bla bla.
@Orichy: Inderdaad wat een verschil is dat. Dan merk je het pas echt hoe vervelend fietsers zijn. Ik dacht echt van, oh dat valt wel mee. Zonderlicht fietsen was van ja ze hebben toch koplampen, geen hand uitsteken en meer van dat soort fratsen. Nu irriteer ik me er mateloos aan als fietsers dat doen.
@TimoBac: jij wilt een +je of niet soms?
bijna 3 x te hard is aardig gek ja
Die kerel heeft dus zo hard gereden dat ie de politie op de heenweg niet eens gezien heeft. Als daar een persoon had gestaan om over te steken had ie het ook dus niet gezien. Totaal malloot.
Die weg heeft ook fietsers OP de rijbaan, en bochten zijn slecht te overzien zaker in de buurt van het dorp.

Vroegah was het daar 80 maar vanwege de vele geschepte fietsers en (zware) ongevallen is het nu een 60km zone.
Dan weet ik wel welke weg dat is vrees ik…
@smoked: De Postweg? Ik kan namelijk nergens vinden welke weg het is.
@ferrari94tr: Meulunterseweg, staan meestal bij autobedrijf koudijs of bij de bijweg.
Aanstellers, ik ben gepakt laatst met +- 280 op een 50 weg.. boete 90 euro :D (en nee was niet binnen europa nee)
@spykerboy: Stoer man, kreeg je er ook een sleutelhanger bij?
@spykerboy: En toen werd je wakker door de wekker om vervolgens in je Slowmotion naar je werk te gaan? (;
@mitch306: ik was al wakker :) dat heet gechipte E46 M3 ;) en toch niet gepakt kunnen worden :)
@spykerboy: Wat heb er nou aan om een e46 M3 te chippen met een atmosferische motor. Spoel dan gelijk je geld door de plee!
@spykerboy: Toch knap dat je een boete in euro’s krijgt terwijl dat land niet eens binnen Europa is…
@spykerboy: Dude, ik reed laatst 407km/h in een 30 zone met me Veyron quad turbo straaljager auto, komt er zo’n bromsnor op z’n BMW KR1200 Biturbo met NOS en aardappelen, wou ie alleen ff zeggen dat m’n tankklep nog open stond.
@E34M5Touring: Ken je deze nog?

http://i264.photobucket.com/albums/ii170/Jzaero/ScreenShot2012-07-31at005842.png)
@jzaero: Ja eigenlijk moet je dr niet eens op reageren. Maar kon het niet laten helaas….
@E34M5Touring: En tja, valt hier wat over te zeggen? Dit is zijn video.

http://www.youtube.com/watch?v=t3i2IC8m6Y0
@jzaero: Wat een lutser inderdaad…
@E34M5Touring: hahahahahahahahahahahahahaha!!!! Die bromsnor was ik, het viel me ook nog op dat door een vlek je nummerplaat niet meer te lezen was :D
“Overigens reed bijna 25% van de mensen er te hard, wat doet vermoeden dat deze 60-zone misschien wel niet zo heel gevaarlijk is.”

Nog even, ja. Dat 25% te hard rijdt, betekent dat 75% gewoon 60 km/u aanhoudt. Die mensen zijn dus óf heel brave burgers — niks mis mee, overigens — óf ze weten/vinden wél dat het een gevaarlijke weg is.

Dus.
Hoe kun je 2 x gelaserd zijn zonder aanhouding? Bij mijn weten maken laserguns nog geen foto!
@MARS: Je slaat de spijker op z’n kop, dat denk ik nou ook! Neeee er klopt iets niet aan dit verhaal. Ben ook eens gelaserd en kreeg een boete thuis van 284 euro. Zag geen fotonummer dus dacht, hey wacht eens ff ben niet aangehouden en heb de boete aangevochten en gezegd ben daar nooit geweest en agent heeft waarschijnlijk verkeerd kenteken genoteerd uiteindelijk werd de boete geseponeerd :-)
Moet je niet worden staande gehouden bij gebruik laserguns???
@ruudsje: Je hoeft niet staande te worden gehouden, je krijgt gewoon een bon. Wat niet kan zonder staande houding is je rijbewijs invorderen omdat je 50% harder dan de limiet hebt gereden, dus deze persoon krijgt waarschijnlijk een enorme boete en misschien een uitnodiging voor een gesprekje…
Hij had beter doorgeduwd naar de 180.
3 keer sneller dan toegelaten klinkt toch beter dan bijna 3 keer sneller
dus hij verkent zijn parcours eerst met 180 om er dan rustig op te gaan cruisen met 120?
Nou, ik hoop dat hij dat heeft gedaan in de nieuwe Audi A3. Ik heb namelijk geen zin in weer die advertenties bovenaan.
Ha, nog niet mijn record; 185km/h op een 50km/h (rond-)weg…
@Megakix: je biecht het op! ;)
Niet slecht, al zeg ik het zelf
wat een ophef weer. Valt toch wel mee..
tis ook wel dom dat je 2 keer snoeihard langsrijd…
Dat klote buitengebied, met zestig, waar je ook gemakkelijk 80, of zoals er hier één reed, nog harder kunt.
De afweging is altijd, het mag niet, maar het kan wel, dus dan wordt toch vaak het gaspedaal wat dieper ingetrapt. Ook is het leuk, om op de grenzen van je eigen kunnen te balanceren. [Ja en het is niet leuk om andersmans levens te laten balanceren, ja ik weet het]
Hij is dus blijkbaar niet staande gehouden, anbders was zijn rijbewijs wel direct ingevorderd, dus nu maar hopen voor de bestuurder, dat ie er aan kan ontkomen. Anders zie ik een hele periode, dat ie niet over zijn rijbewijs kan beschikken.
193%???
Leer rekenen! ;-)
@baudelet: Leer zelf rekenen. ;)
tegenwoordig maken ze alles wat in feite te smal is voor een pc-hooft-tractor uit beide richtingen 60… terwijl er vrij veel wegen zijn die kaarsrecht, geen zijwegen hebben, weinig tot geen bewoning langs de weg en dus prima overzichtelijk zijn… DAAR is dat dus NIET NODIG. Zo heb ik ook al 140+ aangetikt op 60km wegen, zonder iemand in gevaar te kunnen hebben gebracht (ok wellicht een verdwaalde pad, maar dat is het dan ook wel).

Op vrijwel alle wegen rond Lunteren die ik ken is het overigens volkomen NUTS om 176 te rijden.. of daar 60 of 80 moet gelden, tja, heel veel had het voor dit figuur niet uitgemaakt. We gaan in NL te krampachtig met regels om, maar dat komt dan ook door dit soort gekken… jammer. Als mensen wat meer verantwoordelijkheid zouden laten zien was er ook meer ruimte om iets minder spastisch met de regels om te gaan.
Da’s nog niks… Ik ging eens 59 op een 50 weg!
@kickass: da’s pas kickass , eh !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).