Autosloperij in Vlaardingen staat vol met gestolen spul

Auteur: , 83 Reacties

Als er 1 soort bedrijf is waar veel vooroordelen over bestaan dan zijn het wel autosloperijen. Rond dit soort bedrijven hangt op de een of andere manier altijd een beetje een louche sfeertje. En een autodemontagebedrijf uit Vlaardingen heeft al die vooroordelen weer eventjes bevestigd.

Justitie vond bij de autosloper op industrieterrein De Vergulde Hand een hele voorraad aan gestolen onderdelen en auto’s. Het ging om 85 motorblokken, 43 auto-onderdelen en maar liefst 36 voertuigen. Het verhaal begon al in november vorig jaar toen de gemeente een controle uitvoerde bij het bedrijf. Daarna werden ook nog de milieudienst, de douane en de fiscus betrokken bij het onderzoek. Toen het vermoeden bestond dat er gestolen onderdelen (en auto’s) aanwezig waren werd de politie er ook nog bij betrokken.

De 42-jarige directeur van het bedrijf werd in eerste instantie aangehouden, maar is inmiddels weer vrijgelaten in afwachtig van zijn proces. Als onlangs dus je auto, motorblok, airbags, radio of iets dergelijks gestolen is dan loont het om even te gaan kijken op een sloperij in Vlaardingen.

Met dank aan Arno voor de tip!

Update 17:00 – Foto van een (of de?) autosloper uit Vlaardingen geplaatst, met dank aan David. Die nog het volgende te melden heeft:

Deze foto heb ik op 13 maart gemaakt in Vlaardingen. Was erg vreemd om te zien, te meer omdat zulke auto’s niet zo snel total loss zijn… op de foto staat zelfs een Vanquish en hierachter stond nog een 550 Maranello!

PS Klik op de foto voor een groot exemplaar!83 reacties

Tsja, moet je er van zeggen?

Auto’s ”slopen” is best leuk werk trouwens, op mn nieuwe werk ook redelijk veel aan demontage gedaan en is leuk werk :mrgreen:
@dennisr: bij de brandweer? Met zo’n cabrioknipperT?
@betonstaal: nee nee, met een ratel! :D op mn gemakje uitzoeken hoe het hele ding in elkaar zit.. leer proces :)
Het zal je maar gebeuren zeg. Je airco of iets wordt gestolen en je gaat naar de sloop om een andere te kopen, en je kan je eigen weer terug krijgen :P
@meneersander: Airco gestolen? Hoe doe je dat?
@fortuna: hangt er vanaf welk gedeelte van de Airco.. de condensor kun je zo jatten denk ik..
@meneersander: nou bij ons was ingebouwde navigatie, boordcomputer, complete bedrading, sloten etc. Eruit gehaald. Zonder dat we het gemerkt hadden, ramen opengelaten in de stortende regen dus interieur was ook compleet doorweekt. Helaas…
@jzaero: aardig kut :S
@meneersander: Auto was dan ook economisch total loss. Schade meer dan 20.000 euro, betrof een E39 525i Touring Titansilber. Was een hele mooie auto nog, niks mee gebeurd op dat laatste tegenvallertje na dan. Nagenoeg perfect onderhouden en nul schade. Toen moesten we hem helaas wegdoen van de verzekering..
@jzaero:

yep .. de tijd dat de motor het duurste en kostbaarste onderdeel van een auto is ligt ver achter ons ..
@lincoln: Helaas wel.. Voor de elektronica betaal je tegenwoordig blauw. Vandaag de aansturing van mijn Centrale vergrendeling weer laten repareren. Dealer rekent daar 550 euro (!) voor, heb ik nu toch mooi voor 100 euro voor elkaar gekregen..
@jzaero: Dealers die jatten alleen maar, ik ga alleen maar langs een garagist die gelukkig zeer goed bevriend is met mijn vader sinds jongs af aan. Zonder hem had ik nu geen portomonnee meer. Ik ken tenten zoals wrappers/tinters glasreparateurs, audio inbouwers… Dealers brengen hun wagens gewoon daarheen en pakken er 20% op..
@kaasboerin: Zolang er garantie op zo’n ding zit, is alles wat onderhoud betreft betaalbaar bij de dealer (kost toch geen drol dan), als het buiten garantie gebeurd is dat een ander verhaal. Mijn vader had de E60 525i voor 1600 euro (!) geserviced, er moest dan ook wel een aantal dingen gebeuren, maar toch!

Mijn E46 had problemen met de CV, GM5 module (zeer bekend probleem bij die series). De dealer koopt dat ding voor 150 euro in, rekent er twee uur (!) inbouwkosten bij, en dan nog winst over de module zelf, zij leren hem dan ook wel weer in met je sleutel enzo, maar toch… Uit en inbouw kostte vandaag bij elkaar 10 minuten. Relais 17 euro, plus dan maar de reparatie bij een forummember. Het was binnen 20 minuten gefixt… Zo bespaar je in ieder geval een hoop geld en gezeik.
@jzaero: En dan BMW dealers, Porsche dealers..
@jzaero: belachelijk 20.000:P Wou die dealer alles van goud maken?:P
@meneersander: Ach, reparaties aan BMW’s zijn sowieso niet goedkoop, het was ook wel flinke schade, alle elektronica was ook gewoon in de war, zelfs starten wilde hij niet meer, complete bedrading van voor tot achteraan de kofferbak was allemaal gestript.
“De Vergulde Hand”………..zegt al genoeg!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Trouwens, voor een airbag hoef je niet naar de sloop te gaan, die dingen mogen ze toch niet verkopen? moeten ze laten ploffen als ik het goed heb..
@dennisr: alles wat MOET, gebeurt niet altijd..
Laatste tijd waren airbags aardig in trek bij dieven.
Je gaat ze niet jatten om te laten ploffen.
Denk ik..
@rikus: nee, wel vreemd.. als je als dief zijnde allemaal airbags verkoopt valt dat ook op lijkt me.. maar airbags kun je wel voor meer dingen gebruiken dan alleen in je auto.. wellicht hadden ze er andere plannen mee..
@dennisr: Denk het niet hoor; gewoon handel op eBay; in het buitenland nemen ze het niet altijd zo nauw met regels omtrend 2e hands airbags ;)
the-budel-guy via iPhone app
Beetje offtopic maar Ik ben van plan van een achterbank een bank voor in m’n kamer te maken. Weet iemand wat zo iets kost op een sloop. Ik kom er namelijk nooit.
james125 via iPhone app
@the-budel-guy: paar tientjes, hangt ervan af welke. Leuk is natuurlijk de lederen achterbank uit een Jaguar of zoiets.
@james125:
Ik heb ooit voor 200 euro 2 voorstoelen + achterbank van een Jaguar XJ gekocht bij een verzamelaar uit Apeldoorn.
Moest hem wel beloven dat ik ze gebruikte voor het opknappen van mijn XJ (Yeah right…)

Heb de stoelen doorverkocht aan een collega die er bureau-stoelen van gemaakt heeft. De achterbank heeft nog tijden als zitbank in mijn garage gestaan.

Dus gewoon de klassiekerclubs afzoeken.
@the-budel-guy: Hangt er helemaal vanaf wat voor je zoekt, wat voor auto, stof of leer.. Ik weet dat een vriend van mij zijn golf 2 heeft voorzien van volledig leren interieur voor 300 euro.. (voorstoelen, achterbank, deurpanelen) heb je een beetje indicatie misschien..

word nog leuk klusje trouwens, moet je wel zorgen dat de achterleuning niet los is van het zitvlak.. word het niet makkelijker op namelijk :P
hmm wacht es, is dat niet altijd los van elkaar? xD
@dennisr: Niet altijd, oudere sedans hebben ze nog wel eens uit één stuk.

En anders moet je gewoon wat knutselen om ze (stevig!) aan elkaar te hangen…
the-budel-guy via iPhone app
@dennisr: ik zoek een ledere bank met uitklapbare armsten met als het kan daarin bekerhouders. Maar die moeten vaat wel te vinden zijn
@the-budel-guy: ah ok, hmm.. ik weet dat een Toyota Avensis uit 2007 in het midden een armsteun heeft met bekerhouders :P vast wel ergens een zelfde model op de sloop.. maar met die eisen zit je wel met een duurder prijs kaartje natuurlijk..

of wou je armsteun aan de zijkant? dat heeft geen enkele achterbank geloof ik..
the-budel-guy
@dennisr: nee in het midden. ik weet dat VAG de midde armsteun heeft met optioneel een uitklapbare bekerhouder.

maar zodra ik tijd heb rij ik wel gewoon langs een sloop met mn vader.
@the-budel-guy: Ja veel hebben dat tegenwoordig wel, zoals ik al zei de Japanners ook, ook uitklapbaar, maar de ene is net wat mooier dan de ander natuurlijk, beste is gewoon even langsrijden vragen wat voor (nieuwe) er voor een leuk prijsje beschikbaar zijn..

zie tegen die tijd wel graag foto van resultaat :) wil ook wel zoiets.. :P
@dennisr: Eigenlijk moet je een USA sloop hebben; monsterlijk grote banken en cupholders om je hele 1.5L cola-fles in te zetten, voor slechts een paar dollar … maarja dat zal hier wel moeilijker worden :(
@dawwg: http://www.cpusaparts.com/

Volgens mij doen ze hier best goede zaken..
the-budel-guy
@dennisr: die foto komt zeker maar kan nog wel even duuren aangezien ik op het moment weinig tijd heb
@the-budel-guy:


Kijk naar een moderne JAG. De S-type heeft een uitklapbare armsteun en die zijn sowieso in leer. Of er een bekerhouder inzit weet ik nietmeer. De vw passat’s hebben sowieso bekerhouders en de meesten zullen ook wel lederen interieur hebben.
james125 via iPhone app
Vlaardingen, mijn geboorteplaats!
@james125: gecondoleerd
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
De hofleverancier van dit autosloopbedrijf zullen ongetwijfeld oost-blokkers zijn.
milieudienst en douane en fiscus en politie ..

zo zo .. ze zijn er nogal druk mee om een katvangertje van de rechter te laten horen dat ie een slechte jeugd gehad heeft ..

3 ton aan proceskosten voor de overheid en alles blijft bij hetzelfde ..

kan je nu al vertellen dat dit weer een gevalletje “keihard aanpakken” wordt ..
@lincoln: en dan lekker met burgemeester en wethouders breed lachend in de courant.
@betonstaal:

dikke subsidie erachteraan met de belofte om het allemaal ietsje beter te controleren in het vervolg ..
en we kunnen met frisse moed een doorstart realiseren ..

laat de doemdenkers maar doemdenken ..
wij denken tenminste in oplossingen ipv problemen ..

same old same old ..
@lincoln: Van mij mogen ze die man leegtrekken; geld verdienen met gestolen spul over de rug van anderen is toch ook verwerpelijk ?

Stop ‘m lekker voor heling 5 jaar in de bak en strip ‘m financieel ook even tot het bot zodat ie nog minstens 15 jaar moet bloeden a.u.b…
@dawwg: wie zegt dat hij ze gestolen heeft..
heb vroeger altijd geleerd dat een boef naar de gevangenis gaat en daar wacht tot zijn proces waarna hij meestal nog langer in de gevangenis blijft om zn straf uit te zitten. iets zegt me dat hier iets niet klopt. hoezo vrijgelaten in afwachting van zijn proces!
@terazino: dat is echt onzin. Als er geen vluchtgevaar en/of als je geen (ernstig) geweldsdelict hebt gepleegd hoef je vaak niet in voorarrest te blijven. Er zijn meer dan genoeg mensen die in ‘vrijheid’ kunnen blijven tot hun rechtszaak wordt behandelt.

Anders zou het wel heel erg druk worden in de Nederlandse gevangenissen.
@robbie: het is toch ook nog altijd mogelijk dat ze beste sloper er niks vanaf weet? kans is redelijk groot zelfs lijkt me.. hij koopt dat spul op.. dat dat gestolen spul is kan hij ook niet altijd weten..
@dennisr: en de papieren dan? Die zijn zeker ook allemaal verdwenen of kwijt…
@robbie: Die kunnen vervalst worden.

Een goeie sloper gaat dat natuurlijk wel na niet al te lange tijd doorhebben…
@dennisr: Lol, een sloper kijkt als eerst of het geen gejatte spul is, wat denk je wat daar allemaal binnen komt de hele dag. En al helemaal als ’t een M5 of aston is, lololol.
Update – Foto van een (of de?) autosloper uit Vlaardingen geplaatst, met dank aan David. Die nog het volgende te melden heeft:

Deze foto heb ik op 13 maart gemaakt in Vlaardingen. Was erg vreemd om te zien, te meer omdat zulke auto’s niet zo snel total loss zijn… op de foto staat zelfs een Vanquish en hierachter stond nog een 550 Maranello!
@robbie: Die zijn niet verkeerd! Bij zo’n bedrijfje zou ik ook maar eens onderzoek beginnen als ik politie was…
Ik zie, ik zie ….. een

-M3
-M5
-Q7
-Lexus
-Jaquar

Niet echt typische auto´s voor de sloop!
the-budel-guy
@dutchmark: Mercedes GL en wat ‘oude’ S klasses zie ik nog staan
@dutchmark: dat soort auto’s worden ook wel eens in de poeier gereden.
@dutchmark: Ja, kijk is boven die Q7..:(
@Nino: niks bijzonders toch? ”gewoon een doonormale” v12 vanquish op de sloop…
staat idd leuk spul.
@nicktexel: In mijn ogen nog steeds een van de mooiste astons.
@Nino: idd nou maakt het mij in principe niet uit welk model der op mijn oprit staat hoor vind ze allemaal super gaaf;)
@dutchmark: Kapot = sloop. Een Suzuki Swift van +15j gaat echter gewoon de pers in…
is dat niet dat bedrijf dat toevallig ooit bij de Rijdende Rechter is geweest? :+)
Veel spul wordt tegenwoordig uit Engeland geïmporteerd.
Wrakken zijn daar veel goedkoper en de afschrijving op auto’s ligt hoger in Engeland dan op het continent.
En als je een auto sloopt maakt dat rechtse stuur niet zoveel uit.
Behalve dat je geen stuurhuizen kunt verkopen.

Hetzelfe geldt voor Japanse auto’s.
In Japan is de APK dusdaig zwaar dat je na 56 jaar alle remleidingen dient te vernieuwen.
En in Japan is de subsidie op een nieuwe wagen soms 60%
Dus is er een levendige handel in tweedehands spul maar ook om 100% schadevrije auto’s te slopen (demonteren)

Hier gebeurt dit o.a. in Scandinavië met Volvo en Scania’s
Die brengen meer geld op in onderdelen.
@desjonnies: en het dashboard kun je niet verkopen, bij sommigen zelfs de middenconsole niet want die staan heel vaak gericht naar de bestuurders..

maar verder zal het weinig uit maken idd..
@desjonnies: Geezus, wat bezit jij een kennis zeg. Hulde, leer altijd weer van U.
@desjonnies: “na 56 jaar …”

Euhm?? Je bedoelt waarschijnlijk 5 à 6 jaar?
vreemd om te zeggen dat zoiets niet op de sloop hoort, elke wagen kan totall loss gereden worden.. maar wel enigszins merkwaardig dat deze man er zoveel heeft.. maarja, het KAN..
@dennisr: Zoveel hoeft niet per se verwonderlijk te zijn. Misschien specialiseert hij zich in exclusieve bakken, omdat die onderdelen ook duurder verkocht kunnen worden?

Een doodgewone Suzuki of Fiat van 15 jaar oud verdwijnt gewoon in de pers…
Toyota supra links onder.
op de foto staat wel meer dan alleen een Vanquish, E55 AMG, M3, M5, Toyota Supra
mmhmm, zijn er meer van zulke bedrijven? op deze foto te zien staat er leuk spul met onder andere een M5 etc… ga ik ff shoppen voor de E36 :)
http://www.altijdraakpenders.nl/PagesNL/

Dit is het bedrijf. Staan aardige mooie auto’s op site. Veel uit Engeland
@Stijnson:

Dat is het zelfde bedrijf als van de foto bij dit artikel.
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE die M5 en M3 :O, wat een schoft die vent
@maxx1: en die vanquish (SNIK)
Dit bedrijf was ook al eens bij de rijdende rechter
@racegamez e55? Je bedoelt e63 amg! Maar je hebt gelijk met die auto’s, snap niet hoe zulke auto’s daar terechtkomen.. zelfs een nieuwe type benz ml! Zeker louche business…
OMFG, linksonder een Supra!!
Die Lexus IS250 met kenteken 19-XF-BG staat bij de RDW als gestolen of gesloopt. Dat zal dan wel gestolen zijn:P
omg, doneer die Ferrari 550 Maranello aan mij, ookal is ik wss kapot.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).