Bal tegen auto: 3 jongens rossen man in elkaar

Auteur: , 66 Reacties

Er wordt wel eens gezegd dat mensen steeds minder tolerant worden en dit verhaal past prima in dat plaatje. Een 36-jarige man was gisteren met zijn kinderen aan het voetballen toen de bal tegen de auto van een 18-jarige jongen kwam. Daarna liep het volledig uit de hand.

Er volgde eerst een woordenwisseling en daarna werd de man op de grond geduwd en geslagen. Daarna kwamen 2 vrienden nog eventjes helpen om een man die hulpeloos op de grond lag verder te mishandelen. Hoe oud de daders waren? Twee waren 18 en een van de daders was slechts 17 jaar oud.

Het incident gebeurde gistermiddag in de Beatrixstraat in Elst. Gelukkig konden de daders snel gepakt worden en ze zitten nu achter slot en grendel. Het slachtoffer was onder andere gewond aan zijn neus en hij moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.

Ik vraag me dan toch echt af wat voor enorme tokkies die jongeren geweest moeten zijn. Een bal op je auto kan lastig zijn (deukjes, krassen etc), maar dat is natuurlijk geen reden om iemand, voor de ogen van zijn eigen kinderen, zo te mishandelen.66 reacties

Wat een ontzettende idioten. Opsluiten en ze de komende 5-10 jaar Saar houden. Doeei
@fedmas: Lekker toch zo’n gratis Hotel.
@kaasboerin: Dat is inderdaad nog het ergste in Nederland. Gevangenissen zijn geen straffen meer, maar all-in vakanties voor een paar maanden/jaren. Gevangenissen mogen naar mijn mening een stuk primitiever in Nederland en de mensen die erin zitten mogen ze ook harder aanpakken.
@stanoow: 20 jaar putjes laten scheppen, that is.
@fedmas: En daarna terug laten opvullen, lekker demotiverend want zo komt er geen einde aan het werk.
@stanoow: gewoon in hun eigen uitwerpselen laten leven, per dag alleen 2l water uit de kraan en gewoon het eten uit vuilnisbakken laten eten. Wel even 25.- per nacht laten aftikken of zo.
@stanoow: Dan hebben we het wel over de vakanties waar iedereen 1 maand of langer zit. De cellen van 3-10 jaar geleden (in Friesland hebben ze afgelopen jaren ”even” een aantal nieuwe politie bureau’s gebouwd) zijn toch wel een stuk primitiever.
– Geen raam
– Één simpele wc
– Een bed
– Wastafel

Geen tv, maar ze vermaakten zich wel; overal staan krassen met namen enzo. Ook staat er nog een hele rij oude boeken.. welke ”topcriminelen” die gelezen hebben..

Echt luxe was het niet maar die cellen voor langere periodes hebben natuurlijk TV enzo..
@stanoow: Ik ga voor “inverted punishment”.
In normaal Nederlands:
– De schuldigen hetzelfde laten ondergaan door de slachtoffers. Noem mij primitief of erg of debiel, maar zo schrik je mensen écht af om iets slechts te doen én wordt het er voor de slachtoffers iets beter op.

Vaak hebben slachtoffers JAREN nachtmerries, angststoornissen en dergelijke (ondergetekende heeft er nog altijd last van door iets wat in groep 7 is gebeurd) omdat de daders er te gemakkelijk vanaf komen of zelfs soms met een waarschuwing en een lullig boetebedragje van 100€ eraf komen.
@JaxDryke: helemaal mee eens!
@kaasboerin: Ga zelf maar eens een paar weekjes zitten, flapdrol. Eens kijken hoe jij dat zou vinden.
@imba:
Als je je gedraagd hoef je niet er niet te zitten.
En als je dat niet kan dan mag je daar van mij voor boeten in zo min mogelijk comfort.
Of heb je zelf ervaring met onze 5 sterren staatshotels?
@jrk68: Iedereeen kan (maximaal3 dagen) zitten zonder dat je iets fout doet.Ter onderzoek of als verdachte.Verdachte wil nog niet zeggen dat je schuldig bent.Ik heb zelf een keer die 3 dagen gezeten ( en daarna vrijgelaten want onschuldig,heb ook geen strafblad).en kan je zeggen dat dat geen pretje is Kaasboerin, ga zelf eens 3 dagen zitten! kijken of u het nog steeds een 5 sterren hotel noemt! Nederland is helemaal niet zo slap met straffen: In spanje, als je geen strafblad hebt, en je wordt veroordeeld voor een straf ,korter dan een jaar,hoef je niet de gevangenis in! Dat is hier wel anders…
@nostravinniedus: Och jochie toch heb je 3 daagjes gezeten??.. Je klinkt verwend op deze manier, doe maar niet.
@imba: LOL! Oké ‘killa’.. Thug life jewaited.. Donder op poepvlek……
@kaasboerin: goeie argumentatie weer….enfin
Daar houden dus. Niet saar
“Ik vraag me dan toch echt af wat voor enorme tokkies die jongeren geweest moeten zijn. Een bal op je auto kan lastig zijn (deukjes, krassen etc), maar dat is natuurlijk geen reden om iemand, voor de ogen van zijn eigen kinderen, zo te mishandelen.”

Het moet idd. wel een stel tokkiekids geweest zijn, want mocht er schade zijn…dan hadden ze ook gewoon kunnen zeggen; ‘meneer, die schade gaat u betalen!’.

Om als 18-jarige zo uit je dak te gaan, omdat er een balletje tegen je zesdehands Marktplaatskarretje stuitert…
Dat je af en toe iemand op zn bek wil slaan is een gezonde natuurlijke emotie (let wel, ik zeg willen, niet doen :D), maar dat je het dan uitvoert met 3 tegen 1 is wel weer een mooi voorbeeld van lafbekjes in de praktijk.
Zolang je geen snelheidsovertreding begaat of iets fout doet met belastingen, kan je gewoon straffeloos alles flikken in Europa. Recht van de sterkste, wet van de jungle. Dit hoeft dus niet te verbazen.
Wat een stelletje kutventjes zeg. Daar kan ik echtniet tegen. Laten dokken en opsluiten die handel.
Vastbinden en de auto voor de ogen van de eigenaar langzaam laten vernielen.
@FlowMotion: en de eigenaar er achteraan!!!!
Ook gelijk z’n rijbewijs invorderen, dit soort mongolen zijn levensgevaarlijk op de weg.
dat jullie nog zoveel erover te zeggen hebben, kan weinig verzinnen..
@dennisr: ik geef n voorzetje: Een BMW een ballenauto noemen is nooit leuk..
@dennisr: ik zal nog eens n balletje opgooien: Waar is deze foto genomen….. in de Balkan?!
Ik ga het alleen over de foto hebben. Wat een foto. Gefotoshopped?
@tarquesh: zou wel knap gedaan zijn, ook reflectie in het raam namelijk.. misschien stenen bal van dak gevallen/gerolt?
@tarquesh: is een reclamestunt van Nike. Geen photoshop dus.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Tegenwoordig heet dat communicatie, iemand op zijn bek slaan. Moet wel, want gepraat wordt er niet meer.
Ach die zielige jongens hebben vast een moeilijke jeugd en daarvoor moeten ze geen straf hebben maar….blablabla ,schop tegen “hun” ballen verdienen ze .
@norge: ik zeg castratie
@Flamingo:
Klinkt leuk maar dan kan deze mongool nog steeds de weg op.
Dit soort psychisch gestoorden horen helemaal niet achter het stuur.
Ik ben zelf ook nog 18 (voor nog een paar dagen dan) en als iemand een bal tegen me auto zou schoppen zou ik dat ook niet leuk vinden….
Maar om iemand af te tuigen gaat wel erg ver.

Trouwens, was het in Elst gelderland of Elst utrecht?
@smoked: Utrecht.
@robbie: :o vlakbij ook nog, moet niet gekker worden… Normaal een rustig dorpje..
vrijlaten die rijden zich toch wel tegen een boom des te sneller zijn we der vanaf
@Flamingo: En dan nemen ze een onschuldige omstander mee. Dat nooit. Doe dan maar putjesscheppen voor 10-20 jaar. Misschien dan wat verstandiger.
@fedmas: een straf op noord Koreaanse wijze lijkt me beter. die weten tenminste hoe je tuig aanpakt
Ik wil die jongens geen vrijbrief geven, maar wat een vooroordelen weer, niemand weet wat er in de woordenwisseling is gebeurt, of wat er uberhaupt is gebeurt, misschien gaf die man wel de eerste klap. Maar ondanks dat moeten die jongens natuurlijk wel gestraft worden voor wat ze hebben gedaan, en hard ook.
@jeanclaude: sorry vriend, maar in mijn boek is 3 tegen 1 heel erg fout, whatever de reden is. Ik snap de strekking van je verhaal maar dit soort gasten kan n samenleving prima missen!!
@jeanclaude:

Als ze zich enkel wat hebben laten meeslepen bij het verdedigen van lijf en leden vind ik dat ze eerder een medaille moeten krijgen.

Straf moet je enkel krijgen als je ook iets fout gedaan hebt. (niet dat ik wil zeggen dat ze niet fout waren, gewoon dat het niet per se zeker is dat ze fout waren en hoe erg ze die man hebben ‘afgetuigd’ staat ook niet echt beschreven)
En nog wat stof tot nadenken; stel dat 18 jarige pik nr1 een flink geldbedrag moet lappen. Zouden zijn ‘hulpvaardige homies’ dan ook meebetalen? Vast niet… Belachelijke en compleet overbodige lui dit. Gewoon belasten wegens verbruik van nuttige zuurstof dit soort figuren…
Laatst waren er drie peuters die een strandbal tegen mijn auto lieten rollen. Ik heb de bal lek geprikt en daarna ze alledrie een pakslaag gegeven… Tuig!
@diedjee: De vraag is natuurlijk wat je met de vader van die 3 peuters gedaan hebt ;)
@dawwg: Toen die kwam aangesneld ben ik snel mijn auto ingesprongen en weggereden ;)
@diedjee: Hahaha, respect voor het niet onnodig aangaan van de confrontatie :P
@diedjee: tja die strandballen van tegenwoordig…
kijk, dat is flink negatief camber op de achterwielen
Drie tegen een? Zorg dan als 36-jarige dat je tenminste een het ziekenhuis inslaat….
ik schaam me wederom voor mijn leeftijd’s genoten.

hoe mensen het in hun botte kop krijgen om iemand neer te meppen door een bal tegen de auto. natuurlijke het is vervelend maar zo erg is het nou ook weer niet.
@the-budel-guy: ik schaam me niet, dat doen ze zelf maar ;)
@dennisr: dat is het ergste dat doen de meeste niet :P
Dit is inderdaad volstrekt overtrokken. Ik ben ervan overtuigd dat de brave burger een briefje achter de ruitewisser zou hebben gedaan met zijn telefoonummer en de melding dat wanneer er schade is, hij het graag zou vergoeden. Zodat ook zijn kinderen leren dat je de consequenties moet dragen, wanneer je bezittingen van een ander beschadigd. Krijg je dan te maken met een agressieve auto eigenaar. Je durft nog geen bal meer tegen een auto te schoppen.
Wie weet wat er zich daar afgespeeld is. Ik ga geen (poging tot) moord plegen voor een voetbal tegen m’n wagen maar als dat een ongelofelijke zak is die je daar een beetje staat uit te dagen. Waar je misschien al een voorgeschiedenis mee hebt en die het mogelijk opzettelijk gedaan heeft.Misschien eerst eens het hele verhaal horen (iets wat we hier niet zullen doen).
@Hupke: dan nog ga ik er niet met 3 man op in beuken. en al helemaal niet waar kinderen bij zijn.

denk dat jij het ook geen prettig beeld zou vinden als jou vader door 3 jongens in elkaar gemept wordt.
Niemand gedesinteresseerd in de afkomst van deze jongens?? Er wonen daar toch echt 75 Allochtonen.
@supermo: gedesinteresseerd moet zijn geïnteresseerd
solmatje via iPhone app
@supermo: sowieso tuig!
Vooroordelen mogen niet hè. Al zijn vooroordelen vaak gestoeld op feitelijkheden of ‘resultaten uit het verleden’. Maar eigenlijk boeit het in dit geval weinig… Al was de eigenaar van de ballentrappers een klootzak eerste klas, drie tegen een is pure zwakte. Haak dan af als t niet werkt, maar hé, als je t niet alleen kan haal je je heldenmaten er bij!!
1 woord: Ophangen.
3 v/die kutventjes ik ben ook 36 waar wonen ze
@rijgewoonbmw: Stoere vent..
slaat echt helemaal nergens op,tuurlijk baal je als er een bal tegen je auto aan komt maar dan hou je dit hoogstens ij een woordenwisseling. dat je hier iemand voor zen eigen kinderen mishandeld is gwn ronduit triest
goed dat ze achter slot en grendel zitten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).