Ban Ki-moon (baas VN) krijgt gepantserde Hyundai

Auteur: , 52 Reacties

Vroeg jij je altijd al af in wat voor auto de hoogste baas van de Verenigde Naties zich laat vervoeren? Dat is (sinds gisteren) een verlengde en gepantserde Hyundai Equus. Is dit het zoveelste bewijs dat Hyundai het nieuwe Mercedes is?

Aan de ene kant ligt het natuurlijk redelijk voor de hand dat een Zuid-Koreaans automerk een auto cadeau doet aan de Zuid-Koreaanse secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Aan de andere kant is het wel zéér opmerkelijk te noemen dat de ‘onafhankelijke’ VN hier een soort PR momentje van gemaakt heeft. Medewerkers van de VN mogen namelijk (in principe) géén cadeau’s aannemen. Blijkbaar gelden er in dit geval andere regels.

Gisteren ontving Ban Ki-moon uit handen van de Zuid-Koreaanse ambassadeur tijdens een feestelijke gelegenheid in New York in elk geval de sleutels van een gloednieuwe zwart gepantserde en verlengde Hyundai Equus.

Het verbouwen van de auto zou in totaal een jaar in beslag hebben genomen. Dat nemen we maar even met een korreltje zou, want 1 jaar lijkt ons wel heel erg veel tijd.

Naast een nieuwe Hyundai kreeg Ban ook nog een lekker glaasje champagne. Hopelijk was hij wel zo verstandig om niet zelf naar huis te rijden nadat hij de sleutels in ontvangst had genomen. (via: innercitypress.com & cbt.com.my)

PS: Misschien dat het voor minister-president Rutte ook hoog tijd wordt om zijn decandente Mercedes S600 Guard maar eens te downsizen naar een Hyundai i40 ofzo.

Ban Ki-moon drinkt champagne

Kijk hem blij zijn!

Hyundai Equus limo52 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Baas…
@xilver: van de hele wereld!
@mashell: He’s the biggest boss…. in the world
@xilver: Eindbaas VN
Jeetje.. dat ie daar in trapt..

Is een val, ze willen dat hij met pech komt te staan en dan vallen ze hem aan..
@dennisr:
Dan hadden ze hem wel een Audi gegeven Dennis.
Dus als Hyundai het nieuwe Mercedes is, dan is Kia het nieuwe Audi?
@jrk68: Neeneenee…. Smart!
@potver7:
Jajaja, daar heb ik er ook een van in mijn bescheiden collectie….
Inderdaad … baas van de VN; goed gelezen :)

Sowieso een pure PR stunt van Hyundai, maar aangezien het een gift is, zal ie er toch niet in mogen rijden; misschien heeft Norge nog interesse ?
Flauw equus om een hyundai te rijden…
Tsss, Rutte’s automobiel is veel priemiejummer.
@ferrari94tr: klopt, zéker zijn privéauto!
@ferrari94tr:
Je bedoelt die oude damesfiets waar die mee door Den Haag crossed….
Nee beste Autoblog, dit is niet het bewijs dat Huyndai het nieuwe Mercedes is. Eerder een gekopiëerde Mercedes, maar niet het nieuwe.
Moehahahaha!!
simpelweg 1 van de dikste sedans van het moment ..

samen met de Jaguar XJ dan ..
@lincoln: hangt idd tegen obesitas aan..
@lincoln: U bent duidelijk blind ;)
@lincoln: eh.. Waarkom jij vandaan.. Zeker niet de mooiste, dat jij dat vindt, ala maarja ieder zo z’n mening..
Ook Hyundai heeft in de gate hoe het de meeste auto’s kan verkopen.. Jammer voor de figuren hier, die trots op Hyundai zijn omdat ze vinden dat het ‘anders’ is.. Uiteindelijk wil iedereen een succes formule (ook Hyundai) en dat is hoe de Duitsers het doen.. dus zeg maar gedag tegen je theorie over ‘anders dan andere zijn’
@solmatje: anders-dan-anders ben je allang niet meer met je Koreaanse auto, daar worden er veel te veel van verkocht!
Ik las vandaag ook ergens dat die hit van Psy een boost heeft gegeven aan Kia en Hyundai in Europa. Vanwege ‘de awareness van Zuid-Koreaanse producten’… Tja…
@Svenska_Aeroplan_AB: wat zegt dat over de klandizie van Kia…
E f f e serieus, LOL!
Who cares, beter zo dan van mijn belastinggeld betaald. Die twee links bij het artikel kunnen trouwens echt niet (staan bol van de feitelijke onjuistheden).
Sorry Ban, je krijgt een Hyundai Exquus…
Als ze zo doorgaan in Zuid-Korea wordt Mercedes ook een onderdeel van Hyundai. Klinkt wel leuk: Mercedes, made in South-Korea :-) :-) :-) :-)
Zekers niet verkeerd. Restecp voor Hyundai!
Maar ’t is wel raar zeggen. Een presidentiële gepantserde limousine! Van Hyundai…
@bruinbeer:
In elk geval beter dan dit….
http://dayerses.com/data_images/posts/zil-41047/zil-41047-04.jpg
@jrk68: ook dat heeft zo zijn charme. Het is alleen lastig te vinden :)
Nog steeds beter dan een BMW 7!
Mark Rutte is toch niet de eigenaar van die Mercedes? Hij is waarschijnlijk van het Ministerie van Algemene Zaken. Zo zal de Equus ook wel van de VN zijn en niet van de baas ervan. Zelfs de pausmobiel is niet van de paus, maar van het Vaticaan. Snap de ophef niet.
Dat politici in auto’s rondrijden die ze gekregen hebben gebeurt wel meer maar meestal gebeurt de overdracht subtieler.

Dit lijkt echt een stunt te zijn waarbij het hem meer gaat om de promotie dan om de gunst van de politicus te winnen.


Maar er is toch niets dat opkan tegen pedigree zoals Mercedes dat heeft als het om wagens voor staatshoofden gaat.
Heb je hem al in je hand Norge ? ;)
Arme man..
Like a Boss.. = Hyundai
The Boss = Minimaal een S-klasse
Bla Bla Hyundai-bashing… Bla Bla Hyundai’s zijn niet mooi.. Bla Bla Equus is geen S-Klasse. Wow… Hoe voorspelbaar de reaguurders. Zoals Tom Jones zong: What’s new, pussycat? Kom op, zeg.. Verbreed die horizon eens! Kijk verder dan de Duitse Meuk! Een Equus is imo een hele mooie wagen. Een hele verademing tov de duitse meuk. Niet dat ik iets heb tegen die meuk. Maar het zou beter zijn als we eens onze horizon zouden verbreden. Eens een keer voor een andere wagen zouden kiezen. Iets Aziatisch ipv iets duits. Maar nee: Zodra er een post is over een hoog in de markt gezette Hyundai, zoals dit of toen met die diplomaten Kia, dan zeggen we (bijna) met z’n allen: Meh. Jammer. Ik probeer niemand te overhalen met mijn mening. Ik deel het alleen. En ik vind het ook jammer dat er zo voorspelbaar wordt gereageerd.
@toyotafortuner: Jij gaat vandaag met de dagprijs er vandoor m.b.t. “De trol met de grootste trek”. Get a life, dude!
@toyotafortuner: ho ho ho! (geen grappen…)
Ik kraak de auto zeker niet af! Het is een prachtige auto. Mooier dan een Mercedes of BMW (naar mijn mening). Het klinkt alleen nog vreemd. Hyundai in deze hoge klasse. Het is even wennen. De mensen moeten alleen even een stapje in een andere richting durven zetten.
@bruinbeer: oke misschien was dit meer hardop denken.. Maar toch: Voor mijn gevoel denk ik dat mensen Hyundai nog steeds associeren met zoiets als de Pony van weleer. Oke, de Pony is ook van Hyundai. Maar die Hyundai tijden zijn voorbij. Ze maken de Genesis Coupe: 300 PK Coupe voor krap 50K. De i40: een zeer prachtige zakenwagen. In Amerika hebben ze zelfs een A8/7/S concurrent. Als Hyundai zulke dingen kunnen flikken, maar hier nog vooral nog dat meh imago heeft is dat voor mijn part erg jammer. Ik snap dat het nog even kan duren voor dat Hyundai echt serieus wordt genomen. Ook door wat @xiran noemde. Ach ja…
Nogmaals ik schrijf niemand de mening voor (of hoe je dat ook zegt) Het is louter mijn mening.
@toyotafortuner: het tocht op de achterbank van de laatste Hyundai waar ik inzat. Technische gezien ben ik nog steeds teleurgesteld hoe ze zuid Koreaanse auto’s maken. Het was beter toen ze nog motoren van Mazda gebruikte in plaats van oude techniek slecht kopiëren.
@toyotafortuner: je hebt gelijk! Kijk maar naar Lexus en Infinity. In Europa doen ze weinig. In de VS en Japan gaan ze als warme broodjes over de toonbank. En waarom? Misschien zijn ze wat minder origineel kwam styling, maar ze zijn zo ontzettend goed gebouwd. Daar kan geen preemijum Europeaan tegenop. Helaas….
@toyotafortuner: Hmm, nop, je hebt me niet kunnen overtuigen.
Gepantserde?? Dan toch wel een lichte categorie want die raamstijlen voor zijn toch echt niet zo dik als die van een S-Klasse Guard of 7-serie Protection…
@bmw335d: De wagen is gebouwd door Stoof in duitsland, topbedrijf inzake pantsering. In de 2de aflevering van het 21ste seizoen van fifth gear kan je die Equus zien als ze bij Stoof langsgaan. Zijn er geloof ik 4 van gebouwd en kost van ontwikkeling is 1.5 miljoen € als ik het juist heb.
@bmw335d: wat een kul opmerking.

Zelfs bij BMW en Mercedes kan je van buitenaf zo goed als niet zien dat de auto’s gepantserd zijn. Dat is juist de kunst.

Dikke zwarte randen bij de ramen zijn al een tijdje verleden tijd.
@robbie: Op de een na laatste foto zie ik toch duidelijk een zwarte rand in het raam.
Denk als met een Hyundai op een gala komt dat ze je vragen om via de keukeningang te komen.Als iemand überhaupt geld heeft voor een dure wagen dat word er eerder gekozen voor een MB s klasse, Audi A8 of BMW 7 serie.Hoezo denken jullie dat die Duitse ”meuk” daar goed verkoopt?Status en Materiaal
@dahlback: precies.. En een “merk” neerzetten zoals die Duitsers dat gedaan hebben lukt niet 1 2 3.. Kost tijd, maar het zal ze vast ooit wel lukken.. hyundais worden steeds mooier, maar nog niet zo mooi als BMW, Audi en MB :)
moest die kerel ook nog in een aziaat rijden de sukkel
heb medelijden met hem hahah;p
Rijdt onze eigen Mark Rutte de MP tegenwoordig niet in een oud model 5-serie? Zag bij enkele officiële bezoeken Rutte uit een oud model gepanserde 5-serie stappen. De Merc was nergens te bekennen.
Nieuwe Mercedes? U bedoelt het nieuwe Toyota/Lexus.
@Mr. R
Rutte rijdt inderdaad in een E60 550i rond.
De S600 heeft Wilders ingepakt, die heeft hem zogenaamd harder nodig blijkbaar…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).