Bandenmaker Nokian pakt nu ook EV-ijsrecord [video]

Auteur: , 8 Reacties

Voor de Finse bandenfabrikant Nokian was alleen het snelheidsrecord op ijs voor conventionele auto's niet genoeg, nee, meer is beter, en dus gingen ze wederom het ijsmeer op, maar dan dit keer met een (Finse) elektrische E-RA. Resultaat: een nette 252 km/u gemiddeld, en weer een record in de pocket.

In maart 2011 zette Nokian Bentley al de voet dwars, door met een gemodificeerde Audi RS6 over het tot dan toe geldende record van een Continental Supersports ISR heen te jassen. De snelheid die daarbij werd gehaald was ruim 331 km/u. Je moet maar durven op een ijzige ondergrond.

Nu, een jaar later, gingen ze met testrijder Janne Laitinen en een 380 pk sterke E-RA (Electric RaceAbout) wederom het ijs op, een Fins feestje dus. Op een iets groenere manier zetten ze 252,08 kilometer per uur op de klok, met een pieksnelheid van 260+. Onder het elektrowaggie waren 225/40R18-winterbanden met spikes gemonteerd. Gefeliciflapstaart maar! FILMPJE! En nog één.

KLIK!8 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
james125 via iPhone app
Nokian? Kan nooit kapot gaan lijkt me!
@james125: misschien staat die toegevoegde N wel voor nuke
Ik ga meteen een setje winterbanden bestellen nu
En het wereldrecord op ijs rijden met een vinger in je linker oor terwijl je de tunes van het A-team neuriet in C-minor dan?
Wat zijn er toch een hoop onzinnige records.
@JanJansen: Anders best en uitdaging om een spijkerband te maken die heel blijft bij zulke snelheden. En die je volle vermogen aan die snelheden aan de, euh, ijsoppervlakte krijgen. En electrische kan dus ook best snel…

Alleszinds relevanter dan donuts draaien met x aantal autos tegelijkertijd…
Met deze auto wil je niet op de openbare weg rijden getuige de sticker op de achterklep ;-)
Op spijkerbanden ? Zo dat moet een tiefus herrie gemaakt hebben zeg.
Met de nadruk op “Op een iets groenere manier ” idd. Want dit is natuurlijk net zo snel het milieu verkankeren dan direct. Alleen nu wordt het een paar Km verderop uitgestoten…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).