Bandjes roken met G-POWER M5 HURRICANE RS Touring

Auteur: , 59 Reacties

We hadden dit weekend reeds een royaal gummende M5 (een oude E34) die a) niet meer helemaal standaard was en b) heel veel strepen trok, dus we lopen een beetje het risico in herhaling te vallen. Toch is dit een video om je vingers bij af te likken, want: een vrij zeldzame M5 Touring met 750 pk op de achterwielen die al rokend dwars wordt gegooid, dat zie je niet elke dag.

Dat de Hurricane RS misdadig snel is, dat wisten jullie wel. Maar ook voor de dwarse Spielerei is de grote stationwagen prima geschikt, zo bewijzen de grapjokers van het Duitse GRIP, die de E61 M5 met dubbele compressor even van G-Power leenden. Het resultaat? Kijk zelf maar (v.a. 12:30):

doseren kan je leren59 reacties

top speed van 359 km/h:

http://www.youtube.com/watch?v=-6kpW3zBeus
@ralf: Mattias zegt in het filmpje 372.. anyways.. beide achterlijk..
Schitterend! Tip: op de route naar de Nordschleife kom je voldoende gewillige slachtoffers tegen!
@TDI-goeroe: heerlijk wakker worden!
De ultime sleeper, je zult er maar langs willen met jet GT-R.
@porsche928: jij vindt een m5 touring een sleeper???
@mesfin: Is ’t toch ook? Een fatsoenlijk ogende touring die nog erg praktisch is ook.. De velgen zijn dan wel ietwat extreem maar dat laat alsnog niet zien dat er 750pk’s rusten onder de kap.
@kaasboerin:

Nee dat is ie zeker niet…zoek eerst de definitie van sleeper maar eens op.
@mesfin: ja ik snap het ook niet helemaal, M5 een sleeper noemen? De M5 schreeuwt van de daken dat ie 500 pk heeft, dat ie door de upgrade 750 pk heeft zal het nooit een sleeper maken. Dezelfde logica zou van een 458 Italia getuned door Underground Racing ook een sleeper maken?! Yeah right.. Beter kunnen die mensen hun bril ontvetten.
@audir8v10: voor de meeste mensen wil m5 niets zeggen laat staan dat ze weten dat hij 500pk heeft,dus een m5 touring is gewoon een station(behalve voor de kenners ofc)
@mesfin: ja, zonder megaspoilers en andere zaken wel. Ik neem aan dat due Michelin stickers er doorgaans niet op zitten. Dan zou die zomaar voor een BMW diesel door kunnen gaan. Redelijk neutrale kleur die ook af fabriek zo geleverd zou kunnen zijn.

Voor 9 van de 10 mensen (zoniet meer) is dit een nette BMW station.
@porsche928: Als je er achter rijdt en je ziet vier uitlaatpijpen, behoor je voldoende te weten.
bij BMW noemen ze dit driften ..

bij elk ander merk is het gewoon slechte tractie en wegligging ..
@lincoln: Sinds wanneer is G-Power BMW? Bovendien, we zullen het maar niet over de gemiddelde Amerikaan hebben he.. :lol:
@lincoln: Denk dat daar nogal de meningen over verdeeld zijn? Ik noem dit vrij goed uitgebalanceerd.. iets waar menig ander merk moeite mee heeft..
@ione: vrij goed? zeer goed zelfs, laat die lincoln maar lullen hij weet van niks, dat is nou wel duidelijk. Wel apart dat die RS6 de M3 niet echt eruit rijdt, hij blijft bij. Ik wil wel is deze M5 tegen deze RS6 zien rijden…
@drivingpleasure: Ga je weer lekker Lars?
@Jimmy: heerlijk Jim, zie vorig bericht we laten het hierbij.
@drivingpleasure: Helemaal goed, zand erover.
@lincoln: Kan je niet beter ‘kast’ als nickname pakken? Ze zitten telkens boven op je.
Lijkt mij zeer geschikt voor een gezinsauto, ghehe!
Toen bmw nog echt bmw was!

Non turbo!
@ besaram

De standaard m5, v10
Zal allemaal best wel.Knap dat dat allemaal kan…………….maar dat interieur!!! Niet om aan te gluren zeg (hoerensloep).Zonde van zo’n mooie auto!
Geweldig! Leuk filmpje!
Super interieur! :D
@Joel_D: :D, een van de mooiste ooit vind ik, bruin is een super interieur kleur.
Wat een bak!
Leuk om te zien, maar de presentator is wel een beetje een kleuter. De achterliggers wordt een probleem aangepraat, maar ik vind het niet zo gek dat ze een keertje flapperen als iemand met 100 op een lege linkerbaan rijdt.
@Maarten123: Om daaraan toe te voegen; ze vinden de Mondeo, Audi of BMW niet langzaam (Een M3-rijder herkent heus 4 pijpen bij een RS6), maar gewoon irritant. Ze willen er domweg langs.
@Maarten123: een rs6 heeft geen 4 pijpen…,
@Joel_D: Heb je een punt… Laat ik het dan anders stellen: Een M3-rijder herkent zonder problemen een RS6, met of zonder badge.
@Joel_D: Deze wel: kijk goed op 10:06 en tel maar mee: 1,2….3,4!
@CJ: heb het filmpje niet gekeken, dus dat had ik ook niet kunnen weten. ;)
gedwongenleaser
@Maarten123: anders ga je weer lekker RTL Autowereld kijken… Volgens mij vat je hem iets te serieus op, een beetje gebrek aan gevoel voor humor op deze grijze maandag?
@gedwongenleaser: Wellicht, blij worden van dit weer blijft moeilijk.
gedwongenleaser
@Maarten123: begrijpelijk…
Die duitsers snappen tenminste hoe ze leuke filmpjes moeten maken. wij moeten het doen met Allard en consorten. Oh the joy!

Dit is wat men ook wil zien; auto vs auto op de openbare weg. Prachtig!
@renoir: Er staat geen RS6 meer op en je weet dan een RS6 standaard 2 ovale pijpen heeft en geen 4?
@blacksquad: Ik heb mijn eigen post 40 keer nagelezen en de jouwe ernaast gelegd in de hoop er iets mee te kunnen maar je opmerking slaat als stront op zoute harig met een bloemkool in zijn mond…


…nergens dus.
@renoir: Lig dubbel hier!!
@Maarten123: Mooi :-)
@renoir: Goed hè? En ook het taalgebruik vind ik super.. “ein stoltze 750 ps..” ..ooit een Nederlandse journalist horen zeggen dat een auto trots is op zijn pk’s? Heerlijk!
Heerlijk altijd die negativiteit hier
@Jimmy: Dat is geen negativiteit, dat is wijzen op de onmogelijkheid tot fatsoenlijk reageren van eerdergenoemde. Het is triest dat men, vaak omdat internet-anoniem, reageert zonder na te denken en ook maar enigszins te letten op schrijfwijze en spelling. Verloedering van Ons Nederlandsch Taal, waarvan akte.
@renoir: Een autoliefhebber is niet altijd een taalexpert.
@rikus: Je zal me ook niet horen mierenneuken over miereneuken…
Geweldige bak net zo als de g-power m6 800pk
typisch gevalletje van ‘save the best for last’
288.000 euro, erg duur
@Stopwearingpants: Inclusief de auto en alle “mehrwert-ausstattung”. Alleen de “motor anfassung” kost 70.000 euro.. dus op zoek naar een tweedehands E60 M5 V10. ;)
Haha geweldige presentator dit en dat zeg ik niet snel over Duitsers.
Ik vind dat zo’n waanzinnig dikke auto ea, zon witte RS6; die imposante neus, die achterkant, geweldig.

Die M5 kijkt mij al gauw te nijdig.
Vanaf 1 januari zitten de stoppen met roken medicijnen niet meer in het ziekenfonds. Nog even deze Bimmer scoren dan.. kan ik hem nog opgeven.
Stel je voor als je een ferrari verslaat met je 5-serie. Dat moet toch een geweldig gevoel geven. Daarom vind ik dit een geweldige auto en dan nog duitse kwaliteit. Drie lettergrepen: GE-WEL-DIG
Leuke bakken die M5 en die Rs6!
Die Rs6 gaat ook wel nog vlot, maar is natuurlijk niet zo heftig als die M5….
Wat ook leuk is aan die M5 is dat je niet ziet (op de velgen na misschien..) dat het een exemplaar van G-Power is…
Wat een baas die presentator… had ik nu 288k, dan weet ik wat ik me aanschaf, wat een monsterblok!
@xilver: 288K in Duitsland, BPM is a bitch..
tbh, vind ik die RS6 zo ziek en ik zal hem ook verkiezen boven een M5, maar man man man dat geluid van die BMW en dan al dat vermogen op de achterwielen! goed mn best doen op school…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).