Bazin! Beitske Visser pwnt Schumacher in kartrace

Auteur: , 60 Reacties

Als tienermeisje eventjes een Formule 1-veteraan en DTM-rijder/pitcrewschepper zoek rijden op de kartbaan? Beitske Visser doet het! Die meid gaat nog eens heel groot worden...

Dit weekend wordt op de kartbaan in Kerpen (Duitsland) de jaarlijkse Winterpokal verreden. In het deelnemersveld van de KZ2-klasse zien we een bekende naam: racetalent en allround-badass Beitske Visser. Gisteren rondde ze de eerste sessie af met een eerste plek, waarbij ze niemand minder dan Ralf Schumacher versloeg. Doet ze leuk, om er maar eens een understatement in te gooien.

Helaas hebben we nog geen videomateriaal van de prestatie, maar het bewijs komt in de vorm van onderstaande scorekaart die Beitske trots op haar Feestboek plaatste. Petje af! Actiefoto’s van het evenement vind je hier.

Voelen we daar een nieuwe aflevering van The Schumachers aankomen?

Scorekaart Winterpokal60 reacties

Pwnt? Wint….
Leuk om een vriendin zo te zien groeien.. Snel weer eens afspreken dus.
@jweelden: Oh god, dit zijn de ergste mensen. Mensen die zich wat voelen omdat ze iemand kennen. Ga anders zelf eens wat presteren, dan krijg je misschien ook “vrienden”.
@jweelden: Ik hoop dat ze helemaal geen tijd meer voor je heeft.
Als je echte vrienden met haar was, dan wist je gewoon dat ze gegroeid was en verneem je dat niet op AB.
@awesome: ze heeft weinig maar wel wat tijd. Niet lang geleden nog bij mij geweest.
@jweelden: ”voegt haar toe op facebook, denkt dat hij haar kent”
@jweelden: Hmm ja als ik haar niet had gedumpt, was ze nooit zo ver gekomen. Goed van haar dat ze haar verdriet omgezet heeft naar haar talent. ps groetjes aan je ouders.
@maferick74: ?
@lemster: allemaal jaloers dat ik vrienden ben en dat ze een oud klasgenoot is? Ik hoorde alles van dr zelf alleen dit wist ik niet. Had mn facebook niet gecheckt anders wist ik t. En de trieste hier? Dat zijn jullie. Ik ken dr hele gezin en ben vaker dan 1 keer over de vloer geweest zoals ze ook bij mij langs kwam, nu zeker minder omdat ze het zo druk heeft. Overigens heb ik dr laatst wel gezien bij een reuni van mn klas op kro de reuni
Makkelijk te verklaren natuurlijk: gewicht. Tuurlijk een talent … maar gooi het extra gewicht in de kart van onze mevr Visser en we kijken nog eens ;)
@bertuss: precies het eerste wat ik dacht, een paar kilo is een wereld van verschil in het karten.
@dutchiehd: Bij officiële kartwedstrijden is er een minimumgewicht verbonden aan de klasse. Dus naar alle waarschijnlijkheid is iedereen even zwaar. Zij zal wel extra kilo’s aan haar kart moeten hebben gehangen.
@Kartmans:
Bovendien gaat het om Ralf S. Heeft nog altijd op de naam van zijn broer geteerd, op eigen kunnen was hij nooit zover gekomen.
@bertuss:
Wat bazel je nou allemaal.
Je moet allemaal met hetzelfde gewicht rijden.
Indien je te weinig weegt hangen ze lood bij ;)
Zegt wel iets over het niveau van de sport als zelfs meisjes bij de mannen kunnen winnen.
@alcantara: wat flauw…
@alcantara: ghehehe
@alcantara: hoewel niet eens met je comment. Je hebt wel een punt. In er kart scheelt het wel of je een jong meisje bent of een volwassen afgetrainde kerel. Scheelt zo tien tot twintig kilo… In een kart is dat gewoon heel veel!
@911GT2:
Om dat te nivelleren heeft elke kartklasse een minimum gewicht incl rijder en uitrusting.
@alcantara: Ze is een vrouw, dus heeft ze natuurlijk een gewichtsvoordeel over Schumacher. Betere PK/KG verhouding. Waarschijnlijk is ze ook iets minder lang, dus minder luchtweerstand. Gewicht speelt ook een rol bij bochtsnelheid uiteraard, logisch dat ze wint dan.
@mierenneuker:
Wat een onzin….
Het is hier al meerdere keren geschreven hoe het met het gewicht geregeld is in karting.
Luchtweerstand? Heb jij ooit de moeite genomen om eens bij karting te kijken…? Daar maken ze zich gewoon klein als het nodig is op het rechte stuk.
@mierenneuker: de grootste factor bij karting is het poppetje wat erin zit.

Erg veel respect voor haar.
Zou een mooie alternatieve straf zijn voor Jos met het korte lontje, kartrace tege deze dame.
@harrie: doe maar niet met die losse handjes van jos
ik wist niet dat ze in Duitsland woont
Is ze Duits? Er staat GER achter haar naam.
@midasracer: en bij raceteam staat weer ‘… Holland’
@midasracer:
Het kan zijn dat ze een duitse licentie heeft, dan wordt je ook als zodanig in de uitslag opgenomen. Het kan natuurlijk ook gewoon foutief weergegven zijn.
Ja, en Schumacher is statenloos. Waarschijnlijk ergens in een doos onder een brug.

Kortom, die landenindicatie zegt niet zoveel. Waarschijnlijk verkeerd opgegeven door het team waar ze voor rijdt.
Leuk voor haar, maar wat ik me afvraag: wat hebben die laatste twee gedaan waardoor ze maar 1 rondje hebben afgelegd? Ligt daar een grindbak of zoiets?
@bertuss… dat is pure onzin..

bij de ‘echte’ (en dat heeft niets met rondhobbelen met een grasmachinemotor in een oude fabriekshal te maken) kartsport is er altijd een minimumgewicht van kart en rijder. Na de finish gaat iedereen over de weegschaal moet je daar bovenzitten.. Een rijder onder de 70kilo heeft daar doorgaans plakken lood voor nodig..
ze is een meisje, is mijn overbuur meisje geweest tot ik ging verhuizen. vader is eigenaar van klaas visser BMW dealer in Lelystad en zelf wonen ze in dronten. moet toegeven dat ze lijkt op een jongen. maarja ik vind het een beetje appels met peren vergelijken bedoel mag van uitgaan dat ralf schumacher zwaarder is dan 60 a 70
@gideon8011: Hebben we er nog zo een die haar ‘kent’. Wat heeft haar vader in godsnaam met dit hele verhaal te maken? En schumi heeft wel 10 jaar meer ervaring met racen dan Beitske
@martijnh: ja wat wil je mee zeggen dat hij 10 jaar meer ervaring heeft? Pot verwijt de ketel met onzin
Op de kartbaan in Kerpen? Dat is notabene de kartbaan waar de Schumacher broers op hebben leren karten. Hun vader was daar de beheerder van…

Best erg om op je thuis circuit klop te krijgen van een meisje…
…er zijn meerdere mensen in Duitsland die de naam Schumacher, Ralf hebben…
Ralf heeft nooit kunnen rijden…
@norge:


Da’s nogal een cru statement. Moest hij niet de naam Schumacher gehad hebben dan had niemand zoveel kritiek op hem gehad als ze nu hebben.
@Hupke:
Dat klopt, met een andere achternaam had nooit iemand wat van hem gehoord….
@jrk68: eens! Altijd het ‘broertje van’ geweest.
Misschien kunnen een aantal van jullie ook eens positief kijken naar prestaties van een ander ipv meteen te gaan zeiken. Als Van der Garde F1 coureur wordt, komt dat door het geld van zijn schoonpapa en als deze juf wint van Ralf Schumacher komt dat doordat ze lichter is……
Misschien zijn dit mensen die gewoon talent hebben en een doorzettingsvermogen waar de meeste van ons zelfs in hun wildste droom nog niet aan kunnen tippen. Jammer…..
@ropbp: zozo meneertje, wat is jou talent en doorzettingsvermogen?
@gideon8011: fijn dat jij de boodschap meteen begrepen hebt! Het is overigens jouW talent ;-)
@ropbp: poefffff wat evident dom van me zeg.
@norge

Hahahahah watt?? Waar was jij dan in de F1 in die periode..? Die Ralf ken hoogstwaarschijnlijk beter aant stuut trekken dan jij kan..
@peterkuipers5: Ik won alles wat er was…Wel op mijn playstation natuurlijk.
Als de Nederlandse multi nationals eens diep in de buidel gaan tasten om deze dame in een top F1 team te krijgen dan hebben wij misschien de eerste vrouwelijke F1 wereldkampioen in de toekomst.
@HZW: doen ze al
Wel slordig dat er GER staat bij nationaliteit.
Cool dat ze daar eventjes wint! Hoe ze dat gedaan heeft lijkt me niet relevant. Lichter, zwaarder, jongen, meisje etc. Winnen is winnen. Gewoon respect voor die griet en niet jammeren.

Oja, en mensen die Ralf zo graag afschepen als het broertje van die eigenlijk niets kan…. Ik ben ook geen fan van de beste Ralf maar 6 GP’s winnen en een veelvoud aan punten scoren van wat de gehele Nederlandse F1-brigade in 50 jaar bij elkaar reed, doe je niet omdat je de broer van iemand bent en niets kunt.
Ze heeft eens getest voor Ekris Motorsport in een BMW 130, ik sleutelde bij dat team. Was denk ik in 2009. Ze stapt in zonder ooit een meter erin gereden te hebben en reed na rondje of 5 harder dan 95% van het veld. Komt daarna met goede feedback de auto uit om vervolgens nog sneller te gaan. Heeft dus niks met luchtweerstand te maken. Ze is van nature snel en net als jullie ben ik dus jaloers:)
De Nederlandse Sabine Schmidt…?
Als zij meer kan presteren dan Ralf Schumacher in zijn hele carrière Dan is het pas opmerkelijk. Dit zeker niet.
Niemand die door heeft dat het vrouw zijn een groot nadeel heeft? Haar zwaartepunt ligt hoger dan bij mannen
;-)
@w0o0dy: tenzij ze een dikke kont heeft…
’t zal wel een naamgenoot zijn uit Duitsland?
Autoblog wordt meer en meer een podium voor zuurpruimen zeg…
Het is gewoon alweer een knappe prestatie van haar en dat gezeur hierover is gewoon gekibbel in de marge.
Go Beitske ! Ik zie een grote toekomst voor haar weggelegd en verwacht haar t.z.t. op Le Mans. Te gek. Betekend ook dat het aantal vrouwen in ons land dat autosport kan waarderen, een flinke boost gaat krijgen.
nou beste mensen heb het nagevraagd.

ze moeten 175 kg wegen met kart dus moest ze er 15kg extra aan hangen om op gewicht te komen. en het was echte ralf schumacher. Ik zie het me zelf nog niet doen. en andere hier ook niet dus ecknowledge.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).