B&B geeft Audi SQ5 TDI 395 pk en 800 Nm

Auteur: , 16 Reacties

Sinds de lancering van de Audi SQ5 met benzinemotor (354 pk) heeft de TDI-versie van Audi's SUV niet langer de meeste pk's van allemaal. B&B trok dit maar slecht, en gaf de potente diesel een extra zet in de rug.

De ontwikkeling van dit kitje was reeds een feit, want B&B voorzag de A6 Bi-TDI, die in de basis hetzelfde 313 pk sterke aan bord heeft, van eenzelfde behandeling. Voor de SQ5 wisten ze nog ergens 5 bonuspk’s en 40 extra Newtonmeters te vinden, waardoor het totaal op 395 pk en 800 Nm uitkomt. Prijs: 4.950 euro.

Dankzij de aanpassing doet de nagelende variant van de SQ5 de 0-100 in 4,7 sec (serie: 5,2) – 0-200 km/u in 19,4 sec (serie: 22,5), en behaalt een maximumsnelheid van 270 km/u (250 standaard). Ter verfraaiing (en tegen meerprijs) kan de SUV 25 mm lager worden gelegd, is een aftermarket RVS-uitlaatsysteem beschikbaar, en kan je natuurlijk ander lichtmetaal in de wielkasten laten monteren, tot 22 inch groot!

De kans dat je hier een SQ5 met een 3.0 V6 TFSI-benzineblok tegenkomt is overigens nihil, in Europa wordt hij niet verkocht.16 reacties

Deze lijkt echt te veel op een A3!
@Jokkebrok: Dan moet je toch al goed gedronken hebben om ze te verwarren…
@vale46: Ja nou! Je ziet toch duidelijk dat het chroomrandje om de grill weg is, en er vanaf nummerplaat omlaag hier en daar wat anders is!

Of zou B&B daar iets mee te maken hebben?
@Jokkebrok: Ik zie de overeenkomsten wel met de A3 hoor. Beetje inspiratieloos..
@Jokkebrok: Dacht net hetzelfde… Lijkt wel een Audi A3 all-road…

Ze mogen toch wel eens nieuwe ontwerpers gaan aanwerven bij Audi, lijkt echt allemaal identiek hetzelfde. Begrijp me niet verkeerd, ik vind dit best een mooie SUV maar er is geen onderscheid meer tussen de verschillende modellen.
Wat een kale motorruimte, je kan er bijna losdoor kijken naar onder, zoals het vroeger was.

Verder wel een leuk pakketje, maar ik zou enkel voor de velgen gaan.
Het bodywork is niet van B&B of van een SQ5 maar door Caractere. Zelfde geld voor de velgen. Ik vind het wel gaaf zo in het zwart.
@jjdewilde: Hahaha, er staat zelfs ‘Caractere’ op de diffuser! Toch een redelijke faal
je koopt een SUV omdat deze hoger is, om deze daarna te verlagen ..
Mooie auto voor vrouw-lief!
Ding is amper uit, wel mooie velgen
Bij B&B lees ik de hele tijd Bed & Breakfast -_-
die velgen zijn zeker wel nice!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).