B&B geeft de Audi R8 V10 weer wat extra power

Auteur: , 13 Reacties

En deze keer geen last meer van de trage R-Tronic transmissie.

Duitse tuners weten wel raad met Duitse auto’s. B&B uit Siegen-Birlenbach lijkt daarbij ook nog eens een voorliefde te hebben voor de Audi R8. Eerst bouwden ze een TT om tot een budget-R8 die sneller is dan het origineel. Niet verwonderlijk dat zij daarna de eerste waren die een echte R8 in getunde vorm konden presenteren. Omdat het altijd nog beter kan, werden er later nog twee cilinders extra bij gehangen.

Blijkbaar was B&B nog niet helemaal tevreden met het resultaat. De voornaamste ergernis was de R-Tronic transmissie van de Audi R8, die maar niet snel genoeg van verzet kon veranderen. Voor 1.950 euro zorgt de tuner dat het systeem van elvenstof en eenhoornscheten iets beter bij de les blijft.

De motor is ook niet ongemoeid gebleven. Het stage 2 pakket brengt ‘m van 525 pk en 530 Nm naar de 610 pk / 570 Nm, terwijl de stage 3 maar liefst 628 pk / 585 Nm meekrijgt. Dit laat zich vertalen naar 0-100 km/u in 3,5 seconden (tegenover de standaard 4,0), 0-200 km/u in 10,8 seconden (versus 12,3) en een topsnelheid van 328 km/u (versus 316 km/u).

Verder hebben we het nog over een sportophanging die het geheel 20 mm voor en 25 mm achter laat zakken, zodat er minder body roll plaatsvindt en je dus harder kunt hoeken. Uiteraard met verstelbare schroefset en keramische remmen achter de 19- of 20-inch wielen. De B&B Performance Level 3, waar we natuurlijk voor zullen gaan, heeft een super-de-luxe sportuitlaatsysteem die in ieder geval 25 pk zou moeten verklaren. De rest is het geheim van de smid.13 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Die sloffen doen me denken aan een MTM R8
Je mag nog zoveel veranderen aan die R8, wat mij betreft is het tijd voor een opvolger…
@Carreza: Uh nee, niet voordat Audi de opvolger van de Gallardo heeft uitgebracht.
@alcantara: De opvolger van de Gallardo komt nog lang niet, ze gaan de R8 net als bij Lamborghini nog steeds uitmelken met unieke, special en/of limiete edities. Zo zijn we weer een paar jaar verder mijn vriend!
Een Gallardo LP570 met tuning is pas gaaf! oh wacht die heeft standaard al 570pk…
@slipstreamer: Heffner Twin Turbo is pas gaaf!
@slipstreamer:
Dan liever een 550/2…. Een echte sportwagen heeft geen awd.
Valt weinig aan te verprutsen..
Wat een prachtig ding toch zo’n R8 spyder. De velgen hebben ze hier wel verneukt……helaas.
Ook niet echt snel van 0 naar 200……
Mocht laatst meerijden met een B&B getunde 3.0 biturbo tdi in de A6 met 391pk en 810nm, dat ding trok bij het stoplicht een E63 AMG van het vorige model er finaal eruit.
Wielen staan hem wel nice.
Die velgen zijn echt vies………..(op deze r8 dan)…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).