Bedenker ‘Kony 2012’ draait door en sloopt auto’s

Auteur: , 52 Reacties

De man achter 'Kony 2012' (Jason Russell) heeft het voor elkaar gekregen om nog bekender te worden dan hij al was. Een paar dagen geleden is hij namelijk (naakt) door San Diego gaan lopen en deed hij nogal vreemde dingen. Zoals het beschadigen van auto's en masturberen in het openbaar. De roem is blijkbaar een beetje naar zijn hoofd gestegen...

Naar het schijnt stond hij op een kruispunt en begon hij steeds meer kledingstukken uit te trekken en auto’s te beschadigen. Ook kraamde hij allerlei onzin uit en liep hij op de grond te slaan. Gelukkig was de politie snel ter plaatse om hem mee te nemen. Overigens is hij niet gearresteerd of aangehouden. De politie heeft hem wel gelijk gedumpt bij psychiatrische instelling. Wel zo veilig voor de samenleving lijkt me.

“Due to the nature of the detention, he was not arrested,” Lt. Andra Brown said. “During the evaluation we learned we probably needed to take him to a medical facility because of statements he was saying.”

Volgens een woordvoerder van Invisible Children (de organisatie achter Kony 2012) kwam het allemaal omdat Jason een beetje moe was en slecht had gegeten:

“Jason Russell was unfortunately hospitalized yesterday suffering from exhaustion, dehydration, and malnutrition.”

Gelukkig hebben we met dank aan TMZ de beelden nog van de bizarre capriolen van Jason Russell.

En voor de liefhebbers HIER nog een tweede video waarin we hem allerlei onzin horen uitkramen.

En tot slot een verklaring van de politie:52 reacties

En dit staat op autoblog omdat..?
@motoragent: Er komt een auto voorbij in ’t filmpje duhhh!!!
AB onwaardige post. Zeker nog niet helemaal wakker?
geen auto gezien……alleen een geflipte in z’n blote reet ( heb je andere sites voor ) gimmie my secs back pls
Hiervoor kom ik nou op autoblog. NOT
what in the hell = Kony….nvm…dont bother.
Jah wow, sloopt hij daar even een paar auto’s zeg ….
@rechercheur: dit is om de bezoekersaantallen omhoog te krikken. Welke vervolgens weer meer reclame inkomsten genereren, zodat de Autoblog-redaktie leden meer verdienen en sneller een nieuwe iPhone kunnen aanschaffen.
WTF is kony 2012?
@norge:

Zucht …..
@rechercheur: precies
@rechercheur: Ja theov?
@norge:

leuke oorbel ……
@norge: kijk maar een op youtube kony 2012 en dan niet 2 minuten maar het hele filmpje van 30 minuten
@jay448: Geen zin…
@norge:

Je komt niet verder dan auto’s en tieten, op internet. Zucht ….
@rechercheur: Dat is ook het enige waar het internet nuttig voor is, ik geef hem dan ook groot gelijk.
wat een simpele mensen hier op AB.. Blijkt wel duidelijk uit de reacties van sommigen.. :/
@norge: Amerikaanse propaganda om meer olie te verwerven :)
@Northwestern: jij meent dat? je hebt wss het filmpje nog niet eens gezien..
@toon: Ik heb het filmpje wel gezien, jij hebt er blijkbaar niet over nagedacht en maar klakkeloos alles aangenomen wat er in het filmpje gezegd wordt.
@Northwestern: Klakkeloos aangenomen *uhum* Alles moet met een korrel zout genomen worden, maar het feit dat Kony een onverbeterde misdadiger is, is gwn een feit. Hij is niet voor niets de meest gezochte man ter wereld. Jij spreekt over propaganda en olie? Ten eerste er is geen olie in Uganda en ten tweede voor wat wordt er propaganda gemaakt? De VS komt er zelfs slecht in naar voor aangezien ze enkel militair optreden in gebieden ‘die het waard zijn’ lees: waar er politieke belangen zijn zoals olie. Uganda valt daar buiten.

Als jij zegt dat dit filmpje gaat over olie en het een vorm van propaganda is dan zit je gwn verkeerd en dan is dat een bewijs voor jouw &*$$&@&[email protected]
@toon: helemaal mee eens. Rare complottheorie-denkers… Daarnaast vind ik het een voorbeeld van hoe social media tegenwoordig werkt. Hij heeft iets opgezet waardoor de hele wereld nu weet wat voor walgelijkheden daar plaatsvinden (enkele ab.nl wereldvreemden daargelaten). En dat volledig zonder eigenbelang!!
@toon: Dat is wat ze zeggen in het filmpje ja :’) En dat Uganda 2.5 miljard vaten in de grond heeft zitten heb ik natuurlijk zelf verzonnen. Natuurlijk moet Kony weg, maar dat werd ook gezegd over Bin Laden en Sadam. Dit weer een mooie omweg om op hetzelfde neer te komen zonder dat de Amerikaanse regering er de schuld van kan krijgen.
@Northwestern: Ik snap niet zo goed waarom je deze actie zo slecht vindt. Er valt niets te rapen voor de VS in Uganda.. De enige terechte opmerking vind ik deze uit het filmpje hieronder. De mensen achter Kony 2012 verdienen waarschijnlijk veel geld aan deze actie, maar het zou naief zijn om te denken dat dat niet zo zou zijn.. In ieder geval meningen kunnen verschillen laat het ons daar maar bij houden :) misschien ben ik gwn geen van van complottheorieen enzo haha
@toon: Geen olie in Uganda?
@norge: Precies. Is ook langs mij gegaan. Geen idee wat het is.
Dat onzin uitkramen begon toch al met die hele Kony-propaganda. Pure indoctrinatie. Opsluiten.
@Klassiekerrally: Niet dat die Kony een lieverdje is hoor, die moeten ze ook opsluiten.
@Klassiekerrally:

Groot gelijk, die Kony is niet echt een tof menselijk wezen maar dat Kony 2012 gedoe is echt … nuja bestaat er een woord dat zowel onzin, onruststokerij enzo betekend.
@Hupke: Kony is in mijn ogen wel wat onruststokerij waard hoor!!
@Svenska_Aeroplan_AB:

Kony was een smeerlap, die zit niet eens meer in Uganda, hij is op de vlucht. maw. probleem is opgelost. En er is al jaren een internationaal arrestatie bevel tegen hem.

Die heeft wat serieus foute dingen gedaan en als ze hem pakken mogen ze hem straffen maar die Kony 2012 is gewoon propaganda.
Ofwel van een idioot die aandacht wilde (en waarschijnlijk ook effectief aangedaan is door de beestigheden van de warlord in kwestie) ofwel van iets dat nu net geen aandacht wilt.


Ik heb echt geen alu-hoedje op maar ik vraag me wel af waarom van al die Afrikaanse (of aziatische en zuid amerikaanse) warlords precies diegene word uitgekozen die over een land heerste waar vorig jaar olie is gevonden.
@Hupke: moest je het filmpje begrijpen dan zou je weten waarom hij achter kony zit
@toon:

Dan ben ik er blijkbaar te dom voor want het ontgaat me compleet waarom hij achter Kony en niet al die andere sloebers aanzit.
@Hupke: Hij was in uganda kwam daar een jongen tegen die zijn verhaal deed. Hij was daar zo van onder de indruk dat hij aan die jongen beloofde een einde te maken aan de situatie waarin die jongen moest leven. In andere woorden: Hij belooft om kony te stoppen.

Daarom gaat het over kony en niet over een andere misdadiger.
@Hupke: Het is een particulier initiatief. De US regering heeft er niks mee te maken. Sterker nog, die wordt ook stevig aangepakt in de film. Dus jij denkt dat hij zelf olie wil gaan halen daar?
@Svenska_Aeroplan_AB:

Ik zeg niet dat het zo is (ik heb geen flauw idee waarom dit filmpje gemaakt is en wat het nut ervan is en het lijkt me even waarschijnlijk dat het gewoon het werk van een eenzame idioot is) maar als de VS na Afghanistan, Irak, Koeweit, Iran, Libië (uit Somalië en Jemen zijn ze weg zeker?) nog een Arabisch of Afrikaans land wil gaan terroriseren dan denk ik toch dat ze eerst de publieke opinie zullen moeten meehebben en met 81miljoen vieuws hebben ze toch al wel een heleboel mensen hebben bereikt.
Of hoe zou jij het aanpakken moest je een warmonger zijn?

De tijd dat propaganda er zo uitzag:
http://www.youtube.com/watch?v=gJ69X1qt4sQ
En openlijk van de overheid komt zou wel eens voorbij kunnen zijn denk ik. En het moet ook niet perse van de overheid komen er zijn genoeg andere zaken die er voordeel bij zouden hebben moest Uganda binnen gevallen worden (of alleen al om warlords (zoals Kony) in het kortetermijn geheugen van de massa te deponeren). Mensen die het goed bedoelen voor anderen (zoals jij dus over deze Jason Russell blijkt te denken) en mensen die het vooral goed bedoelen voor zichzelf (ook hier kan jij je wel iets bij inbeelden).
@Hupke: Ik snap precies wat je bedoeld, maar dat is in dit geval 100% zeker niét aan de orde. In de film wordt het uitgelegd: hij was altijd al filmmaker, kwam in Uganda, schrok van wat hij zag en besloot het wereldkundig te maken.

‘Eenzame idioot’ zou je ook nooit zeggen als je het hele verhaal zou kennen. Hij heeft een gezin, en betrekt die zelfs in het verhaal. Hij komt ook gewoon als een hippe jonge vent over. (nou ja, kwam, gezien de recente ontwikkelingen).

De enige situatie waarin jij gelijk zou hebben is als de US overheid hem opdracht gegeven zou hebben dit helemaal op poten te zetten.

Maar dan praten we dus weer over de complottheorie…
@Svenska_Aeroplan_AB:

Moet niet per se de overheid zijn, een willekeurig bedrijf met interesse in Oeganda kan ook (zet alu-hoedje op).
Niet dat het nodig is z’n ‘non-profit’ draait 13miljoen omzet en hijzelf zou een jaarloon van 90 000 dollar hebben.

En dat voor een warlord die al minstens sinds 2005 nietmeer in Oeganda leeft.
Als je het filmpje gezien hebt roept hij trouwens op om het congress te overtuigen om troepen naar Oeganda te sturen. (let’s police the world)
@Klassiekerrally: Meen je dat nou écht?? Ik ben best onder de indruk van wat hij heeft bereikt hoor. Het hele sociale media gebeuren inzetten voor een goed doel. En kijk eens wat hij al heeft bereikt! Hij wordt er zelf toch niks beter van? Sterker nog…
@Klassiekerrally: indoctrinatie? het is gwn gebaseerd op het idee van de arabische lente, zelfde principe..
@toon:

En dus kan het geen indoctrinatie zijn?
Verdorie nu heb ik net hierboven toegegeven dat jij zó ongelofelijk veel slimmer bent dan ik.
@Hupke: Hij wil gwn iedereen sensibiliseren omtrent kony en dat lukt hem aardig. Gwn om druk te zetten op wereldleiders. als VS, China, Rusland, Japan elk 1% van hun militaire slagkracht inzet om kony op te sporen dan hebben ze hem direct. dat is het doel

Er worden jou toch geen meningen opgedrongen ofzo? Dus neen ik vind het geen indoctrinatie
@toon:

Als dat geen mening opdringen is (en heb je het zelfs wel gekeken?) dan is dit het zeker niet.
http://www.youtube.com/watch?v=7DO73Ese25Y

Hoe je het ook draait of keert er is geen enkele reden om nu nog met zo’n grote actie achter Kony aan te gaan. Gerechtigheid is goed en Kony is ongetwijfeld slecht maar waarom precies hem en waarom nu?
@Hupke: mooi filmpje en een paar terechte opmerkingen. Ze haalt aan dat de misdaden 10 jaar geleden gebeurd zijn.. Dat maakt hem volgens mij niet minder crimineel.. Bovendien denk ik ook wel dat de troepen die worden ingezet bij de operatie heus wel de toelating krijgen van de naburige landen om de grens over te steken om daar verder te zoeken.. Geld? ja idd het zo naief zijn te denken dat dit niet het geval is. Ik weet het niet.. mij lijkt het oprecht.. In ieder geval elk zijn mening ;)
Leuk voor op nudistenblog.nl en riooljournalistiek.com. Dit is zo autoblog.nl onwaardig, het is eerder viral video gerelateerd dan auto’s. :( Kill this post with fire!!!
Meestal bemoei ik me er niet mee of het AB waardig of niet is. Maar echt, wat heeft dit met auto’s te maken??
@stihl: Hij is afgevoerd in een politieAUTO….dus autogerelateerd. :S
Jammer dat jullie dit plaatsen, Autoblog…
Die gast heeft niet gemasturbeerd. Die überpreutse Amerikanen noemen het zo. En dan nog, zelfs ondanks alle voorbehoud over het filmproject heeft hij wel iets voor elkaar gekregen.
nee hier zit ik op te wachten een vent die eerst vraagt of we geld aan hem geven voor (een goed doel) terwijl er maar rond de 30% naar oeganda gaat, en daarna naakt op straat loopt nee die moeten we vertrouwen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).