Bejaarde Bugatti en Ferrari winnen op prestigieus autofeestje

Auteur: , 18 Reacties

Op het Floridase feestje voor puissant rijke auto-eigenaren, waar we onlangs een Ferrari FF nog grip zagen verliezen, waren twee auto's aanwezig die overduidelijk in de smaak vielen bij de jury: een stokoude Bugatti Type 57 en een Ferrari 330 LM.

Op de 17e editie van het Amelia Island Concours d’Elegance werd de klassieke Fransoos uit 1938 uitgeroepen tot de overal winnaar. Het gaat hier om een tweekleurige Type 57 waarvan er slechts drie zijn overgebleven. De vorm van de auto werd ooit bepaald door carrosseriebouwer Gangloff, en die noemde deze uitvoering de Aravis Drophead Coupe-body. In 2009 werd de cabrio nog volledig gerestaureerd in de VS. Iemand die naar het prijskaartje durft te gissen?

De Ferrari pakte de winst in de categorie ‘Concours de Sport award’. Het gaat hier dan ook niet om zomaar een Ferrari 250, maar een exemplaar dat werd uitgerust met een 4.0-liter V12 (standaard hangt er een 3.0-liter motor in). Een soort race-prototype waarvan er slechts twee zijn op de wereld, en bovenstaande Italiaan verscheen precies 50 jaar geleden in deze trim – met startnummer 7 – aan de startlijn van de 24 Uur van Le Mans.

Zo zien we maar weer dat het altijd dit soort autofestijnen zijn waar de écht dure en exclusieve klassiekers hun garage verlaten en even van de buitenlucht mogen proeven op een perfect gemaaid grasveldje. Classy. Een serieus groot foto-overzicht van alle aanwezige bolides staat HIER.18 reacties

Spulleke hoor.. nice
Mooi zon Ferrari 330 gto, alleen jammer dat er maar een kleine verandering in het uiterlijk is (de bobbel op de motorkap) maar het geeft de 250 gto wel iets extras :-)
Heren niet deze twee maar de Porsche 917/30 had de jackpot op Amelia Island!! 4.400.000 Dollar!!!!!!!!!!!!11
Ik spreek dan wel over de Auction he en niet over de show :)
Ik vind de Ferrari toch wel veeel mooier dan de Bugatti!
Toen ik de titel las dacht ik even dat de auto’s te winnen zijn… was wel een leuk prijsje geweest voor een loterij :) Hoe het ook zei; mooie auto’s en voor mij, doe die Bugatti maar.
Bij het fotoalbum op die site staat 2011, niet 2012..
Wat een prachtige wagen die 330!!
Laat me raden, de jury was ook stokoud?
@diablogt: Nee, want een diablo gt is zooooooo veeeeel mooier. Om deze auto’s mooi te vinden hoef je niet oud te wezen. Ik ben 21 en vind deze auto’s geweldig, al vind ik wel de ferrari mooier.
@diablogt:
Nee, de jury had verstand van auto’s.
Zou er mee gereden worden?
De andere 330 GTO, van Carlo Vogele, heb ik afgelopen jaar op Spa nog een gt race zien (en horen) winnen.
@topless: oke die durft. Dat is flinke ballen hebben om met zo’n auto te gaan racen. Al is hij daar wel voor gemaakt. Ik hoef me daar nog heel erg lang geen zorgen om te maken om er wel of niet mee te gaan rijden. ;)
Ik houd niet zo van klassiekers, maar toch vind ik deze auto’s erg mooi!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).