Belastingdruk verder uit de pas met buurlanden

Auteur: , 68 Reacties

Laatste kans om op de barricades te klimmen mensen! Vandaag bespreekt men in de Tweede Kamer het begrotingsakkoord 2013 en als de nieuwe belastingmaatregelen door gaan betalen we straks twee keer zoveel belasting als een Duitser voor een gemiddelde benzineauto. En dat terwijl we nu ook al de hoogste belastingdruk hebben.

Op dit moment betaalt u voor de gemiddelde benzineauto 212 euro per maand aan belasting volgens de ANWB en inclusief uw andere kosten (brandstof, onderhoud, etc.) betaalt u 624 euro. Dat is best veel, toch? Welnu, als de BTW-verhoging doorgaat en de onbelaste kilometervergoeding voor woon-werkverkeer verdwijnt wordt dat totale bedrag zelfs 690 euro waarvan 282 euro belasting.

Om dat even in perspectief te plaatsen: in België zijn de totale gemiddelde autokosten 585 euro per maand, waarvan 163 euro belasting. De gemiddelde Duitser betaalt 547 euro per maand aan zijn auto waarvan 142 euro en de gemiddelde Fransoos is 516 euro kwijt waarvan 135 euro naar de staat gaat.

Het kabinet denkt dat we door de verhoogde kosten minder gaan reizen. Hoe dan? Het openbaar vervoer is geen alternatief en we moeten toch gewoon werken om onze pensioenfondsen bodemloze putten vol te gooien. Al u nog niet overwoog te emigreren is dit wellicht het moment.68 reacties

Volgens mij redden we het niet met dit soort simpele redeneringen. Er moet ook gekeken worden het grote geheel. (Bijv. Hoe zijn de sociale voorzieningen in het land geregeld? Waar worden die van betaald? Hoeveel kosten zitten er in onderwijs en moet daar ook privé voor bijbetaald worden?)
Natuurlijk kost onze auto veel en ja er kan vast ook veel bezuinigd worden, maar dit soort op zichzelf staande grafiekjes en cijfertjes zeggen echt niets.
@Crosscabouter: Nou, in Duitsland is vrijwel alles beter. Lagere belastingen, lagere prijzen.
@robinio: En dus lagere uitkeringen.. Top systeem dus.
@kaasboerin: En waarom zou je iemand belonen voor niks doen? Een lage uitkering stimuleert om weer te gaan werken.

Zo ken ik ook iemand die ontslag wilde omdat hij in de uitkering meer zou krijgen per maand als met zijn huidige werk.

Een uitkering moet juist zo onaantrekkelijk mogelijk zijn.
@flutterby: Dat zeg ik toch ook poepie?
@flutterby: Een uitkering moet niet noodzakelijk onaantrekkelijker. Maar misbruik moet aangepakt worden en werken (of banen creëren) moet aantrekkelijker. Zo kom je tot hetzelfde effect, maar straf je niet onnodig mensen die het zo al moeilijk hebben. Dat zijn althans de problemen in België: we zijn notoire foefelaars (sjoemelaars) en een werkgever geeft zowat het dubbele uit aan een werknemer dan wat die werknemer uiteindelijk ontvangt.
Het probleem dat jij aanhaalt is een probleem van een te klein verschil tussen het minimumloon en een uitkering. Leven van een uitkering is simpelweg niet aantrekkelijk, je wordt er niet rijk van. Maar het kan wel aantrekkelijker zijn dan arm blijven door toch te werken.
@Revvji: Oh, zat mensen die liever niet werken en weinig geld krijgen dan mensen die keihard willen werken en hogerop willen komen. Dus moet zo onaantrekkelijk mogelijk gemaakt worden, zodat mensen het daadwerkelijk alleen bij echte nood kunnen krijgen. Sowieso degene die een uitkering hebben, elke ochtend om 7 uur melden en je sollictatiebrieven/antwoorden laten zien, om 12 uur ’s middags hetzelfde en 5 uur ’s avonds. Kan toch niet zomaar gratis poet blijven vangen..
@kaasboerin: Jij leeft liever in een dictatuur. Je doet nu alsof een uitkering een straf moet zijn. Wel eens aan gedacht dat gezien de economische crisis veel hard werkende mensen hun baan kwijtraken en, vooral door hun leeftijd, moeilijk weer aan een baan komen? Moeten die maar als straf zich 3x per dag komen melden puur om ze te pesten? Jij hebt makkelijk praten. Je bent nog jong. Zodra jij in de 40 bent en ontslagen wordt, zie dan nog maar snel aan een baan te komen.
@jeffreym3: Dus jij wil dat ze gewoon op hun dooie gemakje naar een baan gaan lopen zoeken op mijn kosten. Wie denk je dat die uitkeringen betaald?

En dat je op je 40ste, na +/- 18 jaar werkervaring geen nieuwe baan kunt vinden is BS. Dan heb je OF niet goed lopen zoeken, OF een waardeloze studie gevolgd.

Er zijn zat banen te vinden, misschien vind je ze niet allemaal leuk en passen ze niet bij de levensstijl die je gewend bent, maar ze zijn er ZEKER wel.
@mopar: Ik ken een geval van een goed opgeleid persoon die, dankzij zijn leeftijd, moeilijk aan de bak komt. Te oud of overgekwalificeerd zijn de antwoorden. Tevens kan hij niet te ver van zijn huis af werken gezien zijn (slechte) gezondheid (Die overigens geen invloed had op zijn functioneren). Zie dan nog maar is snel aan een baan te komen. Je kunt niet per definitie zeggen dat je altijd wel aan een baan komt. Het is moeilijker en krommer dan je denkt. Kijk naar Defensie, lekker reclame maken voor nieuw personeel aan de voordeur, terwijl via de achterdeur goed en gemotiveerd personeel eruit word geschopt.
@jeffreym3: Das een uitzondering, die gezondheidsklachten gelden zeker niet voor iedereen. Het gros van die mensen zit gewoon in hun gesubsidieerde huurhuis uit hun neus te vreten terwijl de rest van ons maar mag blijven betalen. 3x per dag melden is misschien wel overdreven, maar 1x per dag (in de ochtend) moet zeker niet onhaalbaar zijn.
@jeffreym3: Dictatuur?? Omdat zij zich 3x per maand moeten melden? Het systeem in DLD werkt prima hoor.. Bovendien, vroeger hadden we dat sowieso al, met bijvoorbeeld de voedselbank.. Het is gewoon een simpele controle hoor, hoezo is dat pesten.. Een extra stimulans om harder je best te doen om een baan te vinden, het wordt nog steeds namelijk vaak misbruikt, net als elk ander subsidiepotje, en dat is nou net wat we vooral niet kunnen gebruiken in deze crisis, maar wat doen we, yep, de werkende mens wederom extra belasten.. Sterker nog, ik denk dat degene die zich daadwerkelij kapot zoekt naar werk, er blij mee is omdat ‘ie dan daadwerkelijk zijn moeite kan aantonen, en dat zijn luie medemens dat ook moet.
@kaasboerin: Je hebt het over 3x per dag melden. Dat vind ik nogal een straf ja voor iemand die er niks aan kan doen dat zijn functie is komen te vervallen. Die zullen sowieso hun best doen om een nieuwe baan te vinden. Moeten die dan afgestraft worden door zich 3x per dag te melden omdat bepaalde bevolkingsgroepen het fijn vinden te teren op ons geld? 3x per maand melden is een heel ander verhaal.
@jeffreym3: Ik bedoelde gewoon 3x per dag melden overigens, foutje. Waarom is dat een straf? Iedereen moet toch gewoon vroeg z’n nest uit voor z’n centen?? Waarom dan niet degene met een uitkering? Zo sluit je dus uit dat het misbruikt wordt én er wordt bijgehouden of er progressie in zit in het zoeken van werk.. Lijkt mij een ideaal systeem.
@kaasboerin: Nu typ je het weer ;) Neem aan dat je 3x per maand bedoeld. Ik ben niet helemaal thuis in het uitkering gebeuren, maar volgens mij moet je je nog wel vaker melden.

3x per dag melden is onzin. Ze zien je al aankomen. Files bij de uitkeringinstanties..
@jeffreym3: Nee, ik meen het, 3x per dag.. Die files lossen zich wel op zodra iedereen gecontroleerd wordt.. :)
@jeffreym3: Overigens ken ik iemand die zijn baan kwijt is, maar die begint nu al te roepen dat die, én een baan in de buurt wil, én zoveel (lees: weinig) uren per week wilt, én een boel vrijheid wil.. Ik bedoel kom op, aanpakken wat er aangeboden wordt, geen misbruik maken van andermans geld, dit is dus crisis, aan de bak..
@kaasboerin: Daarom ook: misbruik aanpakken en het aantrekkelijk maken om banen te voorzien. Want wat versta je dan onder echte nood?

De oplossing die jij voorstelt is een goed begin. Maar er zijn veel gevallen van onwil door werkgevers ook. Met die sollicitaties alleen kom je er niet. Veel sollicitanten worden geweigerd om allerlei redenen of worden misbruikt. Kijk hier bvb. eens naar: http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/05/30/wie-wil-werken-vindt-werk
En dat gaat dan nog om autochtonen, met allochtonen wordt dikwijls nog meer gesold.
Daarenboven komt dan nog de onmacht van werkgevers. Extra mensen aannemen kost hen te veel. Of er is te weinig werk, een probleem dat de komende jaren waarschijnlijk nog zal groeien.
@Revvji: Lol, wat ga je doen dan, werkgevers dwingen overbodig personeel aan te nemen? Dan zou je (als overheid) weer moeten gaan subsidieren wat weer hetzelfde is als een uitkering, ook niet echt bevordelijk voor de economie.. Gewoon een kwestie van vraag en aanbod.
@kaasboerin: Dat is al geprobeerd in NL; ken je de Melkertbanen nog? Dat was ook zo’n razend succes *kuch *kuch…
@mopar: Ff opgezocht, da’s inderdaad wel de foute manier.. :P In België hebben ze (voor een keer) een goed systeem bedacht (o.a. om zwartwerk tegen te gaan), namelijk de dienstenchèques (http://www.familyservices.be/wat-zijn-dienstencheques.html)
Kort omschreven: goedkoop werk (voor de werkgever) tegen een degelijk loon en helpt om knelpuntberoepen in te vullen (poetsvrouwen bvb.). Het was succesvol, zo succesvol zelfs dat de overheid er vrij snel over begon na te denken het fiscaal voordeel af te schaffen.
@Revvji: Dienstencheques een goed systeem?? Mijn G*t!

Je moet dat systeem toch eens proberen uit te leggen aan mij. Ik ken een paar mensen die met dienstencheques werken, als poetsvrouw. Ze gaan een uur gaan kuisen, en krijgen van die mens één dienstencheque van 7 euro. Die geven ze af in het bureau en ze worden meer dan 12 euro betaald per uur. Vanwaar komt die extra 5?? Dat gaat die baas toch niet gewoon uit z’n zak halen?

Die vijf moet dus wel van de staat komen (het enige bedrijf dat met geld strooit). Daarnaast worden de dienstencheques van de belastingen afgetrokken van de klanten, reken dat dat ook nog een euro of twee is.

Zwartwerk tegengaan? Toppie, het is gelukt. Maar vroeger werd een poetsvrouw 10 euro in ’t zwart betaalt, en de staat verloor daar 3-4 euro op aan mislopen belastingen. Nu steken ze er 7 euro aan toe. Iedereen betaalt dus lekker mee om madam Chichi haar villa te laten kuisen…
@Esprit_de_Flandre: Ik dacht eerlijk gezegd dat ze gewoon die 7,5 euro (of iets meer) uitbetaald kregen, mijn excuses, da’s inderdaad te veel.
Maar je laatste opmerking is kortzichtig. De dag van vandaag zijn er veel eenoudergezinnen, waarvan de ouder gaat werken. Twee jobs om de kinderen te kunnen onderhouden, of slechte werkuren zijn twee voorbeelden van hoe het bijna onmogelijk kan zijn om alles thuis gedaan te krijgen én de kinderen genoeg aandacht te geven. Voor die mensen biedt een dienstenchèque een zeer welkome uitkomst.
@kaasboerin: Tja, jij wil toch dat meer mensen werken? Als er geen vraag is naar arbeid, dan kan je ze toch moeilijk ontzien van een uitkering?

Niet subsidiëren, maar belastingen verlagen (in België werkgeversbijdrage en RSZ bvb.). Er zijn bedrijven die wel willen iemand aannemen, maar het zou hen meer kosten om dat te doen dan het hen opbrengt. Simplistisch voorgesteld is het bij ons zo: een werkgever die iemand wil aannemen moet hem een nettoloon van 1500 euro netto per maand bieden opdat de werknemer de job zou willen invullen (in een normale marktsituatie, met een gemiddelde job, niet in tijden van schaarste waar iemand het werk zou willen doen voor minder geld). Dat kost de werkgever echter geen 1500 euro, maar 3000 euro per maand. Gesteld dat de extra waarde die een werknemer kan toevoegen 2500 euro per maand is, dan maakt de werkgever 500 euro verlies, dus zal de werkgever hem nooit willen aannemen. Verlaag je de belastingen zodat die werknemer maar 2400 euro kost aan de werkgever (en dus 100 euro per maand extra winst maakt), dan zou hij dat misschien wel willen.

Door verschillende omstandigheden (te duur om iemand aan te nemen dan wel te weinig productie of nog duizenden andere redenen) is het dus mogelijk dat de werkgever niemand extra wil aannemen. Kan je dan die werkzoekende werklozen een uitkering afnemen of ze laten verhongeren door te weinig geld? Er zijn net zo goed mensen die werk zoeken, maar er geen vinden als er mensen zijn die zouden kunnen werken maar niet willen. Door uitkeringen te verlagen straf je de verkeerde groep en laat je ongemotiveerde mensen werken, iets waar werkgevers ook weinig mee zijn. Ongemotiveerde (of luie zo je wil) moeten niet op jouw en mijn kosten zitten niksen, maar het is altijd interessanter om gemotiveerde werkkrachten eerst aan het werk te zetten.
@Revvji: Uh, waar staat dat ik de uitkeringen af wil nemen van de échte eerlijke mens die er hard aan werkt? Net als @jeffreym3 dat zegt.. Ik bedoel het alleen maar dicht te metselen door een uitkering onaantrekkelijker te maken voor de mens die het níet verdient.. Voor mensen zoals waar @jeffreym3 het over heeft, die gun ik zeker wel de uitkering waar zij recht op hebben, maar ook zij vinden het niet leuk, mensen die het misbruiken..
@kaasboerin: Ik begrijp dat je dat niet wil, maar het kan wel zo uitwerken. Zij die willen werken, hebben competenties die passen bij werk dat er niet is, anders zouden ze wel aan het werk zijn. Zij die niet willen werken, worden wel tewerkgesteld in een job die aansluit bij hun competenties. Da’s uiteraard een goede zaak, begrijp me niet verkeerd. De mensen waar @jeffreym3 het over heeft, komen niet in aanmerking voor de jobs waar wel werk in is, de zogenaamde knelpuntberoepen. Die zijn vaak fysiek te belastend, zeker volgens de productiviteit die een werkgever wenst.

Een uitkering mag onaantrekkelijker gemaakt worden, maar niet door ze te verlagen (zoals je aangaf in je post om 9u36). Zo straf je de mensen die ongewild werkloos zijn nog meer. Controles zijn een goed idee om die onwillenden aan te pakken. Maar voor de werkwillenden haalt dat niets uit, want er is een reden dat ze geen werk hebben: ze vinden er geen. En daarvoor mogen ze nog 10 sollicitatiegesprekken doen per dag.
@Revvji: Sorry, maar mensen die werk zoeken en er geen vinden… dat bestaat niet. Ik heb drie jobs, en ik krijg nog elke dag aanbiedingen.

Wat je bedoelt is dit: Er zijn mensen die geen werk vinden dat ze graag willen doen. In feite moeten die mensen dan gewoon hun normen verlagen. Niet altijd leuk, weet ik uit ervaring. But you gotta do, what you gotta do…
@Esprit_de_Flandre: Dat zijn de misbruikers. Maar er bestaan een heleboel mensen die geen job kunnen uitoefenen die ze aankunnen. Stel: een vijftiger met lichte rugproblemen. Als vijftiger zijnde is er al een redelijke kans dat die niet langer dan zijn 14 of 16 jaar naar school is gegaan. Kantoorwerk is dan al geen optie meer, misschien dat hij het wel zou kunnen, maar dat gelooft een werkgever niet. Handenarbeid is ook al moeilijk vanwege zijn rugproblemen. Wat schiet er dan nog over? Bandwerk of andere ongeschoolde, lichte arbeid. Maar er zijn ook zeer weinig werkgevers die hem daarvoor gaan willen aannemen: ouder, dus wellicht trager en zeker duurder dan studenten.
@Revvji: Akkoord, voor sommige mensen ligt het een pak moeilijker. Maar een gast van 20-25 jaar die tegen mij zegt dat ie geen werk vindt? No way, dat is gewoon een luiaard…
@Revvji: Een uitkering moet verschrikkelijk onaantrekkelijk zijn, en moet pas worden uitgekeerd als je al je eigen bestaansmiddelen behalve je huis hebt opgegeten..

ik vind het compleet belachelijk dat iemand kan besluiten tijdens werkeloosheid een baan te weigeren, zonder dat zijn brood opraakt.

niet werken = niet eten. Maar mischien ben ik te rechts..
@wimbers: Dat ben je waarschijnlijk wel, ja :P Ik snap wat je bedoelt, maar dat werkt niet. Iemand werk geven moet ook wat opbrengen. En dat haal je niet als je iemand een job geeft waar hij niet voor geschikt is. Die gaat dat werk alleen maar verkeerd en te traag uitvoeren, waardoor het dus helemaal geen nut heeft om die persoon daarmee aan het werk te houden.
@Crosscabouter: zeer terechte opmerking. Als je wil ben je altijd wel ergens de beste/slechtse/duurste/goedkoopste in hoor… enkel het als geheel bekijken is een nuttig iets, anders ga je met oogkleppen op beslissingen nemen.

Volgens de oeso (en dat is onafhankelijk) heeft belgie de hoogste algemene belastingsdruk, dus kijk ook even je argumentatie na voor je dit soort oproerstukjes schrijft …
Bij de buren is het gras altijd groener en het asfalt altijd zwarter.
@Klassiekerrally: Het gras vaak wel, maar het Belgische (en vaak ook Duitse) asfalt zou ik nu niet direct als zwarter bestempelen ;).
Wat een schuine onzin weer. De mensen die geen kilometervergoeding krijgen betalen al jaren een veel hoger bedrag en daar wordt niet over geschreven. Nu wordt het gelijk getrokken met mensen die verkapt “belastingvrij salaris krijgen” ( wat onbelast km vergoeding is) en nu gaat de ANWB ook nog eens huilen. Dan moet je het gewoon voor iedereen goedkoper maken!!! Niet voor de weinige gelukkige de onbelaste vergoeding terug draaien.
We verdienen ook het meest per maand en werken het minst van heel Europa…
@Svenska_Aeroplan_AB: kwaliteit > kwantiteit ;)

een BMW 1m is kleiner en duurder dan een skoda fabia, maar wel beter ;)
@smeck: Tja, hangt er van af wat je wilt… Als je een grotere auto zoekt is de 1m zeker niet beter… ;-)
@Svenska_Aeroplan_AB: Ook al is Noorwegen geen lid van de EU, ik zou ze wel tot Europa rekenen. Minimum loon is daar 15 euro per uur, en werkuren zijn veel lager dan in nederland. De gemiddelde bureau baan is van 9 – 15.
@Crosscabouter en Svenska Aeroplan AB: Laat je maar lekker als makke schapen naar de slachtbank brengen, Nederland is zeker blij met jullie!
Nederland is hypocriet. Altijd maar in z’n eigen straatje lullen…….Europa: We moeten ons confermeren aan Brussel. Auto: We hebben onze eigen stelsel en voeren ons eigen beleid.
Deze figuren in de tweede kamer zijn echt verkeerd bezig…
Ze pakken de werkende man/vrouw hard aan, de man/vrouw die geld verdient en er hard voor werkt. Door de hogere belastingdruk wordt het besteedbaar inkomen van deze mensen nog minder en zal de detailhandel ook weer harde klappen krijgen. Dit terwijl er zoveel onterechte uitkeringstrekkers rondlopen die nog 40uur in de week zwart werken. Echt belachelijk!
@RudyV: Yup, dat zwart werken tot daaraan toe maar Links verstaat onder bezuinigen: méér jatten (van de werkende mens), niet daadwerkelijk bezuinigen op kosten zoals die miljarden die ongezien in bodemloze putten getrapt worden, uitkering/steuntrekkers waar we er veelsteveel van hebben, etcetera. Elke dag krijgt die ambtenaar tassen met belastinggeld op z’n bureau, het 1e wat ‘ie doet is z’n raam open zetten en al het geld naar buiten smijten zonder te kijken waar ’t terecht komt.
@kaasboerin:

wat kun jij slap lullen zeg!! Ongelooflijke dommerik.

Net alsof rechts zo goed is voor je belastinggeld. Kijk maar naar de praktijkvoorbeelden van de afgelopen tijd en je weet genoeg.
Ik woon in Engeland, en ook al zijn de wegen hier niet veel beter dan in belgie (lees: veel slechter vergeleken tot Nederlandse wegen), ik rij een 1650kg zware diesel, en betaal 250 euro per jaar :P
@booije: En de gezondheidszorg is gratis :P
@booije: En wat kost je autoverzekering ?
@booije: Bestaat daar ook geen grote kritiek rond de NHS, kwaliteitsgebrek en dergelijke? Of laat ik me misleiden door programma’s als Mock The Week? :P
@Revvji: Mensen moeten altijd wat te zeiken hebben. Natuurlijk is er rotzooi, maar heb zelf alleen maar positieve ervaringen, van tandarts tot ziekenhuis…prima geregeld, zonder maandelijks te lappen voor verzekering.
@luuktb: 65pond per maand (voor audi v6 tdi :P )
@booije: Ok, thx. Dan moet ik maar eens een groter korreltje zout gaan halen, denk ik :P
Ik denk dat jullie, Nederlanders, nu wel dik in de anus zijn genomen…
Het EK zo vroeg moeten verlaten & jullie moeten zich blauw betalen aan jullie auto(‘s).
Als je maar niet naar België verhuist :D
Nederland heeft:
– de hoogste belastingdruk op brandstof in de wereld (bron: http://www.nu.nl/brandstof/)
– zo’n beetje als enige in de EU een BPM heffing op nieuwe auto’s (en niet een kleine heffing ook)
– als enige in de EU (en waarschijnlijk ook daarbuiten) een belastingvrije woon-werkvergoeding.

Dus als die belastingvrije woon-werkvergoeding afgeschaft wordt, kan dat vrij makkelijk gecompenseerd worden door ook wat aan die andere twee pijnpunten te doen.
Ik bedoel, als je Nederland gaat vergelijken met andere landen, doe het dan goed.
@potver7: en toch is diesel zeker niet duurder in Nederland vergeleken met onze buurlanden…
@roadrebel123d: De wegenbelasting gooit “roet” in het eten :)
the-budel-guy via iPhone app
Dan wordt je maar uit gescholden tijdens het EK dat je met Duitse platen rijd. Maar wie het laatst lacht……
@the-budel-guy: daar hebben we de komende 4 jaar toch geen last van ;-) Maar wij kijken hier wel serieus naar een eventuele overstap naar Duitsland ja. We spreken de taal voldoende en je hebt voor het geld van een rijtjeshuis hier een groter, vrijstaand huis met plek (zowel financieel als qua ruimte :-P ) voor wat auto’s. Daarbij komt dat je 3 dagen in je eigen bedrijfspand mag slapen per week, dus aaneengesloten werkdagen kun je besparen op reiskosten door op het werk te overnachten. Het ritje zuid-holland – grens is goed te doen en als je dat een aantal keer per week doet wordt ook dat nóg korter voor je gevoel.
the-budel-guy via iPhone app
@E320cdi: ik kan het je alleen maar aanraden wij hebben al 15 jaar een 2de huis in Duitsland. En rijden dus al 15 jaar op duitse platen. En het bevalt ons prima.
@the-budel-guy: zie PM!
the-budel-guy
@E320cdi: heb er een terug gestuurd
Ik hoorde gister dat de VVD 3miljard minder aan die waterdragers in Afrika gaat geven, dus dan kunnen de kosten voor de auto toch omlaag?:p
@meneersander:

De Nederlandse overheid is veel te groot, geeft teveel uit, leent veel, daardoor krijgt NL een steeds hogere staatsschuld.

In plaats van dat de Overheid belasting verlaagt en minder uitgeeft om de staatsschuld onder controle te krijgen, dwingen ze Nederlanders om steeds meer belasting te betalen wat nog slechter is voor de economie. En daarnaast blijven ze teveel geld uitgeven.
en de verzekering is hier ook bij mee geteld ?
daar scoorde Nederland toch wel laag in ?
Volkomen terecht
We leven in een vrij land
De regering is een afspiegeling van onze bevolking
Die te lui is om te werken
Waar zijn de vrije jongens a la Jacobse en van Es gebleven?
Voordat we verder gaan wenen stel ik voor dat autoblog ook eens een vergelijking maakt wat betreft verzekering + wegenbelasting op maandbasis voor een e92 m3 in Nederland vs in België… of vs Italië

De echte petrolhead zal dan merken dat Nederland zeker niet het slechtste land is om te vertoeven ;-)
Ik zou zegge kom is naar België, hier worde zelfstandigen gewoon leegGEPLUIMD, echt degoutant, allemaal door da janetje van een Di Poepo
en de Grieken .. hebben die ook een belasting verzwaring ??
Ik krijg met een uitkering bijna net zoveel als ik overhoud waneer ik werk en benzine moet kopen om op mijn werk te komen, en ja ik weet dat ik een zuinigere auto kan kopen, mocht ik ooit ontslagen worden ga ik ook “vakantie” houden.
Intussen blijft de Nederlandse staatsschuld toenemen en gaat Nederland, dankzij de grote overheid die teveel uitgeeft, langzaam falliet.
Ik woon in duitsland, mijn golf 1.6 want hier gaat het op cyl inhoud betaal ik 117 euro voor elk jaar aan wb en we hebben ook een mondeo staan 2.0 Diesel rond de 1600 kilo per jaar een 350 tot 400 euro terwijl als ik andere mondeorijders hoor betalen ze dat per kwartaal ongeveer..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).