Belg tankt ex-baas failliet

Auteur: , 28 Reacties

Nou ja, of het precies zó gegaan is weten we niet zeker, maar feit is dat een Belg veroordeeld is omdat hij in vier jaar tijd voor 25.066 euro tankte op kosten van de bakkerij waar hij in 2000 ontslagen werd.

De voormalig werknemer vond in 2006 in een kast een tankpasje terug van zijn voormalige werkgever uit Tremelo en besloot dat hij best op de bakker z’n kosten zijn diesel mocht tanken. In totaal tankte de veroordeelde uit Betekom in vier jaar tijd zo’n 25.000 euro aan diesel, waarschijnlijk deed hij dat ongeveer op deze manier.

Helaas voor hem ging de bakker failliet en werd er een curator aangesteld die het nogal verdacht vond dat er zoveel diesel getankt werd. Na een korte speurtocht was de curator erachter wie de schuldige was en er volgde een rechtszaak.

De veroordeelde zwarttanker moet het volledige bedrag terug betalen, 1100 euro aftikken aan boete en hij gaat negen maanden lang warme broodjes bakken tussen muren van de lokale gevangenis. Heftige straf, in Nederland kan je voor minder iemand omleggen of ten minste zwaar mishandelen maar goed, dat krijg je ervan. Goed dat men in België ferm optreed tegen zulk gespuis.

Oh, en voor de liefhebbers: plaatje groter hierrrr.28 reacties

Te gek voor woorden dit.
Als hij de diesel gebruikte voor werkgerelateerde ritjes zal hij waarschijnlijk voor een economisch delict aangeklaagd zijn. Die straffen zijn doorgaans zwaarder. Ik ken het Belgische rechtssysteem niet dus wat ik zeg kan ook complete onzin zijn :-)
@Tiemen: Het betreft hier diefstal door een loondienaar. Daarop staat minstens 3 maand gevangenisstraf. (art. 464 Strafwetboek)
@mercedesfan: Waarom gebruiken belgen vaak enkelvoud als men het over meerdere weken of maanden heeft?
@clubbtraxx: Omdat die enkele maanden of weken hier als een enkelvoud bedoeld worden denk ik. Maar eigenlijk weet ik het niet goed. Ik vind het normaal klinken als Vlaamssprekende.
Haha lachen dat het op een Nederlandse site over het dorp gaat waar ik woon :D
Als die kerel het voor elkaar krijgt om in 4 jaar voor €25.000 te tanken dan heeft de boekhouder ook wel liggen slapen…
@Haakie: Precies mijn gedachte, je zou toch denken dat kosten van €6266 (4820 liter x dieselprijs) per jaar wel op zou vallen..
@Haakie: Die werkgever ging dan ook niet voor niks failliet:)
25.066 euro. Tegen 1.30 (gemiddeld over 4 jaar) per liter is 19.281 liter in 4 jaar. Dat is 4820.4 liter per jaar. Is 13.2 liter per dag. Valt nog best mee eigenlijk. Gooit ie om de 5 dagen z’n tank vol.
Geen wonder dat deze bakker failliet is.
’t is twee keer bij ons gebeurd, de eerste keer konden en de boekhouder en de verdachte gaan, de tweede keer beweerde de verdachte dat hij per ongeluk de verkeerde auto met de ster op de neus had volgetankt, nl zijn prive wagen met ster op de neus ipv de bestelwagen met de ster op de neus.
Ook deze kon gaan.
Was een vakbondsjongen.
En ineens de beste gozert die je je maar kon voorstellen.
Volgens de vakbonds raadsheer.
Alleen was onze raadsheer nog een tandje of tien gemener.
Maar die rijdt dan ook in een hele hele voute 7-serie
mooie vrouw, lijkt me de 25k dubbel en dwars waard!
@beiersmeisje: Je ben geak…
@kaasboerin: Ja, jij hebt recht van spreken met jouw naam :P
Dat is VM dus aan ’t doen met Saab’s geld.. :lol:
@kaasboerin: Mocht VM willen dat hij zo een goede boef was.. De Belgische regering €24.000 euri armer gemaakt + nog onderdak en eten krijgen.. Ik ken veel Nl’se zwervers die dubbel zo graag in die positie gesteld wilden worden ;)
Die zou je toch een tik over de billen.. euhhh vingers geven!
@zdev: Of gewoon billenkoek ;)
Foto +1 (ook nooit bij ons in de straat overigens hae.. :lol: )
??????? Die foto is nep. Heb nog nooit een diender gezien zonder donut ass!!!
Pff alsof het niet op kan hè…
Die foto is koning(in)! :)
niet verkeerd die politie chick.. grote kans dat dit door me heen schiet als ik word aangehouden door een vrouwelijke.. :lol:
een tankpas is ook maar een paar jaar geldig..
Bizar….
Lol ik heb daar nog gewoond :D
Als ik die meid zo had gezien, had ik haar van achteren gepakt :) Oh wacht.. Dat is poepseks..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).