Belgische Aston Martin-racer krijgt fors rijverbod

Auteur: , 49 Reacties

De 48-jarige Erik Parijs, die vorig jaar met maximaal 293 km/u over de Belgische snelweg werd gefilmd heeft zijn veroordeling te pakken. Het is een rijverbod van 2 jaar en 8 maanden geworden.

Naast de onvoorwaardelijke rij-ontzegging kreeg de man ook nog een voorwaardelijk rijverbod van 2,5 jaar en een boete van 4.400 euro. Al voor de uitspraak werd meegedeeld dat de man een rijverbod van 5 jaar riskeerde, en die heeft hij dan ook volle bak gekregen, zij het deels voorwaardelijk.

Om jullie geheugen op te frissen, hier nogmaals de video van de rit in de Aston Martin V12 Vantage Carbon Black die de eigenaar zo duur kwam te staan. Het leverde hem een bezoekje van de politie op met bovenstaande als resultaat. Hij heeft zijn auto inmiddels wel verkocht, naar het schijnt.

Klik!

Met dank aan iedereen voor de tips!49 reacties

Die man zou juist een beloning moeten krijgen voor die hoge snelheid.
Want wie heeft er nu het lef om zo hard over die slechte Belgische wegen te stuiven
@bullgod76: Dat heeft een reden.. Dat weinigen daar het “lef” (lees: nog dicht bij de oermens staat) voor heeft.
@kaasboerin: Als je daar niet het ‘lef’ voor hebt dan ben je ook geen Aston Martin waard. Deze man gebruikt deze wagen waarvoor hij bedoeld is en wordt daarvoor gestraft. Ik vind dat een kwalijke zaak, daarnaast mag je ook wel wat meer privileges verwachten op de weg dan een sjappie in een Polo als je zoveel geld voor een auto neerlegt.
@alcantara: Grootste bullshit ever..
Waarom kan zoiets nou nooit in Nederland wel pech voor hem
Tja, net goed. Stom van zoiets op het net te zetten natuurlijk…
heerlijke wagen, alleen een beetje een domme lul, zeker zoals hij die afslag nam. en

jammer dat die achterlijke muziek zo hard stond, want wat heeft die wagen toch een heerlijk geluidje bij optrekken
Ja stiekem is het leuk, ja tegelijk ook stom en gevaarlijk en het op internet zetten is natuurlijk het domste.
Tsja. En in Duitsland mag het gewoon…
@zdev: Op een N-weg? Zeer zeker niet.
@raphael:
Rij eens rond in Duitsland (Eifel of Zwarte Woud bijvoorbeeld) en je zal onderstaand bord heus niet alleen op de snelweg tegenkomen…
https://griotsgarage.scene7.com/is/image/GriotsGarage/10257?$detail$
@StijnB: Maar net als in Nederland betekent dat bord alleen dat de eerder aangegeven snelheidsbeperking afloopt. De maximumsnelheid van 100 km/u buiten de bebouwde kom geldt dan nog steeds gewoon.
@StijnB: en? Als de weg niet als Autobahn is gemarkeert dan is het er gewoon 100.
@StijnB: En boven de geadviseerde maximumsnelheid ben je niet volledig verzekerd. Het blijft dus gewoon dom.
@BaRa: Dit klopt niet, hoor dergelijke opmerkingen vaker. Sneller rijden dan geadviseerd is gewoon verzekerd. Heeft hooguit met aansprakelijkheid te maken bij een ongeluk. Als iemand bijv met 130 naar links schuift en je knalt er met bijv 180 op, dan ben je deels schuldig ook al heeft de ander niet jou zien aankomen. Onverzekerd rijden is immers verboden.
Die Aston Martin kerel heeft wel dubbel pech! Eerst dat snotaapje dat het filmpje op het net slingert, en dan nog de schrik van elke automobilist, politierechter D’Hondt.

(maar bijna 300 in zulke drukke omstandigheden is onverantwoord natuurlijk)
@Vincegail:
Rechter D’Hondt is niet alleen streng, maar ook creatief!
http://www.autoblog.nl/rechter-kies-maar-3-jaar-rijverbod-of-boek-lezen
Ik zie alleen een interieur van een Aston martin en af en toe een hand.Hoe kunnen ze bewijzen wie er gereden heeft dan?Achterhalen wie het filmpje heeft geplaatst,is dat bewijs om iemand z’n rijbewijs in te nemen?Hebben ze vingerafdrukken van z’n hand ofzo?
@Alfarobert:
Ze hebben wel de nummerplaat van een ander filmpje…
@Alfarobert: er zijn maar een paar Aston Martin Carbon Editions in België. En aan de hand van de gefilmde locatie kan je dan snel de auto opsporen… Ik denk zelfs dat er een filmpje is waarbij je hij vertrekt in zijn eigen straat… Relatie met het jongetje zal niet meer optimaal zijn…
@stanny: vind ik het nog raar dat je hier voor veroordeeld kan worden als jij en de auto niet direct in beeld komen. Ik kan ook een filmpje maken van een golf die in mijn straat wegrijd en die met 250 door de bebouwde kom gaat maar dat wil nog niet zeggen dat ik het ben… Oke zijn auto is net wat makkelijker terug te vinden omdat er niet zoveel van zijn maar je zou toch denken dat een goeie advocaat dat in de zaak om zeep helpt onder het mom van indirect bewijs ?
@darkpluisje: idd, maar hij heeft onmiddellijk toen men de videobeelden heeft voorgelegd tijdens een verhoor bekentenissen afgelegd (ook in de pers ge-interviewd geweest)… Bij een bekentenis doet je indirect bewijs er minder toe natuurlijk…
@upstream: ha ja, dat was dan erg dom van hem…
@darkpluisje: Nee hoor, dit is niet dom. Die rit, dat was dom. Dit is gewoon de verantwoordelijkheid nemen voor je daden.
En bovendien bespaart hij degene met de videocamera ook heel wat onplezierige bezoekjes van het bevoegd gezag; ik neem tenminste aan dat ze die vrij snel hadden opgespoord. Kortom, uiteindelijk hadden ze hem toch wel kunnen vastpinnen, en dan was het onvoorwaardelijke deel van z’n straf een stuk korter geworden waarschijnlijk.
Heb het filmpje maar zonder geluid gekeken. Hij vind het blijkbaar belangrijker hoe hard zijn walgelijke muziek staat dan hoe het verkeer reageert.
@the-budel-guy: inderdaad
De Deuren walgelijke muziek noemen? Ga je mond spoelen!
@sir_smokalot: in vergelijking met de muziek die die Aston Martin produceert is alles walgelijk :P
@the-budel-guy: als je het filmpje zonder geluid hebt gezien, hoe kan je dan weten dat het walgelijke muziek is?
@pushkinbe: omdat ik eerst het geluid aan had staan en toen ik meer muziek dan auto hoorde het geluid UIT gezet hebt.
Was het een nederlander geweest die op Belgische bodem reed, kwam hij er veel beter vanaf XD
@nasty: Die zou nog een schadevergoeding krjgen van de Belgische staat wegens privacyschending ofzo…
Bijna 300km/h rijden op een Belgische snelweg (slecht wegdek), met veel ander verkeer, één hand aan het stuur en dan ook nog eens met dik 250 per uur een verdrijvingsvlak pakken.. 2 woorden voor die gozer: VOLLE DEBIEL
Als die man in beroep gaat wordt dit vonnis zo van tafel geveegd, er is een snelheidsmeting gedaan.
Ze kunnen hem enkel bekeuren voor roekeloos rijgedrag, en volgens mij staan daar zo geen grote boetes op…
@Volvo_440_turbo: De rechter beoordeelt in beginsel volkomen vrij de bewijswaarde van de gegevens in het strafdossier, het filmpje op zich kan dus voldoende bewijs zijn voor een snelheidsovertreding

OT: 300 km/h rijden in druk verkeer is natuurlijk onverantwoord, dat is echt bewust met levens spelen, anderen kunnen onmogelijk je snelheid inschatten
2 jaar niet rijden.. en dan zo’n auto hebben, welkom in HEL!
@lamborgfan: Hij heeft \’m verkocht hè, staat in het artikel.
Inkoppertje… Domme Belg! :-D
Kijk dat die hard rijd prima. Maar dat debiele inhalen, rechts links laatste moment afslag pakken vind ik echt niet kunnen. Als de weg nou leeg was ( Rusland wegen snachts) ala maar dit slaat nergens op
Als ik die zakenman was dan zou ik ook een rijbewijs hebben uit een ander land… Dat is makkelijker dan gedacht en ik ken mensen die het hebben.. En ander bivakkeer je 2 jaar in een ander land.. lekker belangrijk. Vindt het overigens raar dat dit kan.. maar heb het filmpje niet gezien.. Ook raar dat zijn advocaat niet aanvoert dat de man misschien wel kapotte tellers had of iets dergelijks, en niks ” geijkt is”en dat het filmpje versneld is, of gewijzigd oid .. lijkt mij genoeg reden voor twijfel namelijk dus ik zou als ik hem was zeker in hoger beroep gaan.. Overigens had hij als hij die auto kan betalen ook een circuit kunnen afhuren of even de grens over gaan bij onze zuiderburen.. dus daar is ook wat voor te zeggen.. maar ik ben het nog steeds oneens met een veroordeling op deze manier.. Dat filmpje kan en mag nooit bewijslast zijn..
@tvr1974: Zakenman? In Vlaanderen gebruiken we daar een ander woord voor: Fils-à-papa.
@BaRa: Oppassen wat je zegt e, ik ben ook een zakenman, maar omdat de socialisten zoveel geld van me pikken moet ik nog twee andere jobs bijdoen om te overleven…
Van mijn vader heb ik trouwens nooit één enkele euro gekregen toen ik de zaak opstartte. Fils à papas combinatie zakenman die zijn hier zeldzaam, wees maar zeker!
Nog even en je wordt zwaarder bestraft als je te snel rijdt dan als je vier kinderen in een kelder stopt om te misbruiken en er twee laat doodgaan.
@heidekonijn: Om vervolgens bommen om de kinderlijkjes heen te wikkelen en daarna met een Trebuchet van mensenbotten het witte huis te bombarderen.
Je spoort toch niet man als je zo rijd.. hoe hij die die aflag neemt, niveau New Kids . 160 of 170 is al hard zat in Belgie. Ga dan op een circuit rijden.
Dat is flink balen als je geld hebt voor leuk blik… Ik snap op zich wel dat ‘ie m kwijt raakt en zeker na bekennen, maar dan nog steeds: op basis van niet geijkte snelheden en een relatief vaag filmpje waarop het kenteken of de bestuurder niet eens te zien is het rijbewijs voor zó’n lange tijd innemen is opmerkelijk. Die jongen die 300 op een N weg reed kwam dan een stuk beter weg :-D
De reden dat in NL zo’n veroordeling nooit is gelukt, is dat op film niet alles is wat het lijkt. Eigenlijk wel terecht derhalve.

http://www.youtube.com/watch?v=Qw4SU2JcnqM

http://www.youtube.com/watch?v=LDXFvtVlYcM
Welke velgentoko was hiervan de sponsor?
Haha, hij wil niet meer met dat soort auto’s rijden (volgens het gelinkte ‘De Standaard’ artikel). Ik denk eerder dat de nieuwe belastingen op luxe bedrijfswagen die Dirupo begin dit jaar heeft ingevoerd de drijfveer was.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).