Belgische trajectcontrole casht €75k in één weekend

Auteur: , 25 Reacties

"F*ck drivers. Get Money", aldus de zeer contente Oost-Vlaamse wegpolitie. Ook onze zuiderburen hebben de financiële voordelen van de trajectcontrole ontdekt!

Trajectcontroles zijn voor Belgen geen nieuw fenomeen, werkende trajectcontroles echter wel. Sedert vrijdag werken de volautomatische kassa’s op het viaduct in Gentbrugge echter ook daadwerkelijk, en het systeem is tot nu toe een doorslaand succes!

Kennelijk hebben de Belgen nog niet echt door dat ze na meer dan 2 jaar eindelijk gecontroleerd worden, want er werden in het eerste weekend niet minder dan 1.500 automobilisten geflitst, oftewel 30 per uur, oftewel 75.000 keiharde euroknaken in het staats-kassalaatje. Ketsjing! De flessen Krug kunnen open.

Ter informatie: de maximimumsnelheid bedraagt er 90 km/u, dus u mag niet minder dan 1 minuut en 16 seconden over het 1,9 kilometer lange traject doen. Wij hebben wel medelijden met de overbodig gemaakte mobiele teams op dit traject. Ze hadden er zo’n lol aan, en bovendien: hoe moeten ze nu aan hun broodnodige rust komen? Toch niet in hun eigen tijd soms? Amai..

Met dank aan Francoiske voor de tip!

Foto credit: Belga25 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
oef, ik blij dat ik er donderdag op bezoek ben geweest
@desoper: Nee joh, voor Nederlanders maakt dit niets uit… die boetes komen immers toch niet door, dat heeft de Belgische politie een aantal weken geleden toegegeven.
of komen Nederlanders nog steeds weg zonder boete in Belgiestan?
“Disregard motorists, acquire currency.” – België.
@ricardo: Zoiets, want deftige wegen krijgen we ook niet in ruil, die hebben jullie tenminste wel.
Blij dat ik daar nooit moet zijn. Dit is gewoon vreselijk oneerlijk die traject controle. Dit kijkt alleen naar snelheid, ze zouden gewoon op roekeloos rijgedrag moeten controleren.
@Hupke: Jullie Belgen komen er nu ook eindelijk achter, iets waar wij al jaren mee kampen?

Niet eerlijk? Het leven is niet eerlijk.
Enkele dagen had ik op mijn facebook al eens een berekening gedaan a.d.h.v. offciële cijfers.

Trajectcontrole E17:
16 overtreders/uur @ €100 boete gemiddeld?
Dan is de kostprijs van €800.000 op amper 20(!) dagen terugverdiend!
Op 26 dagen is dat €1M kassa kassa.

Ik voorspel dat de trajectcontrole “zeer mooie resultaten” zal opleveren en dat het “een enorme vooruitgang zal zijn voor de verkeersveiligheid”.
*hoest als een kettingroker*
@Hupke

Zoals de meeste snelheidscontroles heeft dit niks met verkeersveiligheid te maken, al vind ik 90 daar wel de juiste snelheid.

Toch raar dat er voor deze “criminaliteit” meer geld en middelen zijn (of toch sneller) dan serieuze zaken. Let wel, zware wegpiraten moeten streng aangepakt worden. Maar iemand die 2 per uur te snel rijdt? Kom zeg.

Het BIVV (Belgisch Instituut Voor Verkeersveiligheid) is dan ook nog eens vreselijk “het zijn altijd de automobilisten”. Komen de mensen wel eens buiten, denk ik dan.
Het was gisteren nog in het nieuws… elke 4 minuten wordt er iemand geflitst… En begrijpelijk… het is een drievaksrijbaan met een limiet van 90km/u omwille van de geluidsoverlast…
Als ze het geld gaan gebruiken, om dat spul wat voor asfalt of beton moet doorgaan, eens echt te verbeteren.

Soit!

@SirSmokealot,

Krug?! Geen Hoegaarden?!
;)
De verkeersveiligheid zal daar op die plaats waarschijnlijk heel slecht geweest zijn… Ik gok op zware verkeersongelukken, doden en zwaargewonden!! En dat elk weekend.
*sarcasme modus uit*
nu moet ik toch toegeven dat ik, als belg, niet snap waarom men de a2 eerst gaat verbreden om dan de snelheid naar 100 km per uur te brengen… lijkt me ook wel een gevalletje “kraslotje met prijsgarantie” ontwikkelen …
@tborre: was een tegen_eis van een aantal “groene rakkers”. 5-baans mag, maar dan wel de v-max naar 100km/h
@tborre: Ja maar jullie hebben Canvas, waar ze midden op de dag Top Gear uitzenden zonder reclame!!! Mogen wij dan een mooie gladde A2 hebben :) Dat er totaal belachelijk mee omgegaan wordt… Tja dat snap ik ook niet.
the-budel-guy via iPhone app
Ik dacht dat de wegen in België al pijnlijk voor je achterwerk waren maar dat was dus gewoon het genaai van de overheid. :S
Bekeuringen uit België komen wel aan, maar niet reageren is de beste (en goedkoopste) oplossing. Een herinnering wordt zelfs al niet meer gestuurd. De bewuste plek is inderdaad een beetje vreemd, met dat gestuiter op die richels. Een trajectcontrole daar is op zich nog wel te begrijpen.

Overigens komen ieder jaar omstreeks deze tijd de spookverhalen uit die regio te voorschijn. De Franse politie preekt ook ieder jaar over wat voor fantastische boetes er weer worden uitgeschreven voor van alles en nog wat. Vorig jaar de TomTom met flitslocaties, nu de alcoholtesters. Feit is dat ik nog nooit iets van post heb gezien. Gewoon een kwestie van zorgen dat je vooral niet wordt aangehouden, dus geen wildwest. Van die flitskastjes echter heb je weinig te vrezen.
Misschien ook in het artikel uitleggen waarom op het traject maar 90km/h mag gereden worden, dan kom je nog slechter… Pfff
daar leven dus ook een paar slimme(re) mensen of zijn er nederlanders geëmigreerd?
Vreemd, over falende trajectcontrole in Nederland wordt ineens niets meer gezegd…

http://www.autoblog.nl/goed-nieuws-trajectcontrole-a20-werkt-niet

( Daarin ook nog 2 referenties naar falende trajectcontrole )
Oh ja en nog iets, als de overheid ons ook zo mag neuken in België als Nederland met BPM, waardoor een C-klasse in Nederland zo veel kost als een E-klasse in België;

Mogen we dan ook mooiere wegen alsjeblieft?
ach, laat ze maar doen.
Een eerste klas kutlocatie is dit.
Uit de richting van Gent komen er voor dit viaduct snelwegen bij elkaar en ook de lokale op en afritten maken het daar een redelijk gevaarlijke situatie.
Uit de richting Antwerpen is het over het viaduct hetzelfde, volledig naar rechts rijd je Gent binnen, een aflsag voor het ziekenhuis en de afslag om naar de kust te gaan of naar Brussel.
Dan sterft het er van het vrachtverkeer, richting zuiden en richting de kust.
Ik heb daar menig ‘Ollander met de sleurhut capriolen zien uithalen, zodanig dat de aardappels door de sleurhut rolden omdat hij op de verkeerde baan zat.

Dan het viaduct zelf, donder je eraf, ga je een meter of 10/15 naar beneden toe, in het wegdek liggen enorme kadoem kadoem richels waar je een onderstel met hoge snelheid op kapot op kunt rijden.

Dus begrijp ik al die commotie niet, voor 1 minuutje extra reistijd?
En het staat verrekte goed aangegeven die 90!

Op een trip naar Frankrijk toe?
en zeggen dat de schuld ligt bij de aannemer die een jaar of 5 geleden de dwarsrichels vernieuwde (het gaat hier namelijk over een brug van ongeveer 2 km over een dik bevolkte woonwijk ..;), die aannemer deed een vreselijk slechte job met als gevolg dat de dwarsrichels (zo om de 50m) een vreselijk gedonder veroorzaken voor de mensen die eronder wonen … Het vervolg kennen we … een trajectcontrole besteld in Nederland en dan een paar jaar Belgisch geneuzel …
Nu ze het licht gezien hebben in Brussel; en eindelijk de tepel van de melkkoe gevonden hebben gaan “ze” versneld het systeem toepassen op alle snelwegen in Vlaanderen … In Wallonië …
Ps: Lappidot is een Vlaamse Belg met aangetrouwde familie in Nederland … Maw; een vrije dag met mooi weer = op zijn minst een picknick in Nederland ….
het meest schandalige is gewoonweg dat de vrachtwagens gewoon 90kmu blijven doorknallen en de situatie nog onveiliger maken dan bij 120

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).