Belgische vrouw begrijpt GPS niet. Eindigt in Kroatië

Auteur: , 69 Reacties

‘Ik zag allerlei verkeersborden passeren. Eerst in het Frans, daarna in het Duits. Köln, Aachen, Frankfurt ... Maar ik stelde me er geen vragen bij. Ik bleef maar gewoon gas geven.'

Je mag er misschien geen grappen over maken, maar een Belgische vrouw (67) was laatst letterlijk én figuurlijk de weg kwijt. Ze wilde op bezoek naar een vriendin in Brussel, maar ze eindigde 1.450 kilometer verderop in Kroatië.

Sabine Moreau (67) uit het Henegouwse Erquelinnes kroop vorige week zaterdag achter het stuur van haar auto om naar een vriendin in Brussel te rijden. Dat zou een ritje moeten zijn van een uurtje, maar haar GPS was (naar eigen zeggen) “van slag” en zo kon het dus gebeuren dat ze bijna 1.500 kilometer verderop eindigde.

Het moment dat ze het realiseerde?

‘Tot ik plotseling in Zagreb uitkwam en me realiseerde dat ik helemaal niet meer in België was’

Onderweg had ze wel 2 keer getankt en zelfs een (klein) ongeluk veroorzaakt, maar het drong nooit tot haar door dat ze half Europa aan het doorkruisen was. Ze vond het blijkbaar niet raar dat een ritje van iets meer dan een uur plotseling dagen in beslag nam, aldus standaard.be.

Van haar zoon mag Sabine Moreau nooit meer alleen de gps volgen. Gelukkig maar.

Het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat Sabine gebruik maakte van Apple Maps, want dat zou alles perfect verklaren.69 reacties

Klinkt als een broodje aap verhaal.
@towi1989: De Standaard staat in België bekend als een kwaliteitskrant, dit maakt het verhaal nog absurder.
@towi1989: Kan toch best dat ze 1500 kilometer heeft gereden en langs de paspoort controle is gekomen met corrupte douaniers daar in Kroatië, zonder ook maar wat door te hebben.
@prettyflaco: Paspoortcontrole is er niet meer bij de Sloveense – Kroatische grens….
@towi1989: Niet helemaal, sommige navi’s kunnen wel degelijk van slag raken bij het niet opvolgen. Zo had werd ik eens door wegopbrekingen in H.sum, waardoor ik nergens linksaf kon,over binnenwegen in plaats van over de A1 naar Apeldoorn geleid, door een oud navi systeem.
@audicoupe84: Serieus, is dat een excuus?
@towi1989: Dit niet, wel het feit dat ze a/Belgisch b/een vrouw c/bejaard is.
Kan aan mij liggen maar volgensmij is dit verhaal puur fictie!
Welke auto die er ooit gebouwd is kan bijna 1.500 kilometer op één tank rijden?? Er vanuit gaande dat de tank vol was toen ze weg gegaan zou zijn…
Tijdens het tanken MOET het toch opvallen dat je niet meer in Belgie bent!
Dus: weer een trucje om in de media te komen???
@RobinM: “Onderweg had ze wel 2 keer getankt”

Dat stuk heb je zeker niet gelezen?
@RobinM: als je het verhaal goed leest ( war je moet doen voor je commentaar geeft) heeft ze 2 keer getankt.
@RobinM: Dat haal k wel, icm met LPG…
Desalniettemin is dit oerdom en heb je echt een stelcon plaat voor je hoofd als je dit niet in de gaten hebt.
@faalhaas: stelcon plaat.. Die heb ik lang niet gehoord! Baas :D
@futuremarketeer: Is Stelcon bekend tot in Nederland dan? Ken de eigenaar namelijk persoonlijk.
En niet eens aangekomen xD FAIL!!!!!!!!
tsja, je bent echt in trans in zo’n BMW he? je kunt ook gewoon niet meer stoppen met rijden dan… heel begrijpelijk hoor…

trololooo
Aha:
“Sabine tankte twee keer onderweg. Ze veroorzaakte zelfs een licht ongeval en sliep enkele uren achter het stuur aan de kant van de weg. Toch heeft ze het naar eigen zeggen nooit beseft dat ze de verkeerde kant uit ging.”
Zo een roadtrip is toch veel leuker dan op bezoek gaan bij iemand.
Gevalletje beginnende alzheimer….
@Megakix: Alzheimer light!
Ahum, WAALSE vrouw graag, de waarheid heeft zijn rechten.
@heidekonijn: Een Waalse is net zo goed een Belgische. België bestaat uit meer dan enkel Vlaanderen.
@RoT___: Tenzij het negatief is…
Positief = Belgische.
@Bwlian: Negatief net zo goed. Maar dat zoiets in Vlaanderen er niet in komt heb ik de afgelopen maanden al gemerkt. Opzich leuke mensen hoor, maar verschrikkelijk nationalistisch. Probeer als Nederlander die in Wallonië woont maar eens Franse producten in Vlaanderen te verkopen, mission inpossible. In elk geval goed om wat aan de verkooptechnieken te werken.
@RoT___: Wow, als Nederlander die in Wallonie woont in Vlaanderen Franse producten verkoopt. Ik kan me voorstellen dat dit wel wat tegenstand oproept. Kudos kerel.

Buiten het koningshuis zijn er geen Belgen meer overigens. Maar ik kan me door generaties inteelt best voorstellen dat een koninklijk iemand deze trip zou maken.
@heidekonijn: Koningshuis zijn echte belgen? De eerste koning der Belgen, was afkomstig uit Duitsland.
@SimonMc: Alle andere mensen die vanaf 1830 Belg mochten heten, waren in 1929 Nederlanders. Snap je punt dus niet helemaal.
@heidekonijn: oeps, 1829 dus, anders wordt het wel ingewikkeld.
Lulverhaal
Die is letterlijk en figuurlijk de weg kwijt!
Dit had een man ook kunnen overk…..


neee, whoehahahaha
Tja je weet wat we zeggen over Belgen he….
Dus daarna het adres ingetikt van de geriatrie?
Broodje aap.
Die is of aandachtsgeil, of heefd en IQ van -85. Als je er echt van overtuigt bent dat je na 2 x tanken(in een andere taal) nog steeds op de goeie weg bent, Die normaal een uurtje zou duren. Dan ben je toch op z’n minst een bijzonder persoon..
@bartjuh: Slim zal ze niet zijn, maar tanken in andere taal.. In belgie praten ze 4 talen. Nederlands, frans, duits en marokkaans dus dat kan een verklaring zijn.
@mercedesclsfan: lol…marokkaans. Zó erg is het hier weer ook niet hoor.
@mercedesclsfan:

Je vergeet arabisch, turks en roemeens.
@mercedesclsfan: Spaans, Italiaans, Turks, Duits ook. Oh wacht, internationale studenten…
@RoT___:
Ach, hier in 010 vind ik in een straal van 5km 176 verschillende nationaliteiten. En toch spreek ik slechts een paar van die talen….
Ze zag toch zeker wel de Alpen voorbij komen!?

Die zijn toch echt met de bestel wil van de wereld niet te missen zou je denken.
@Crotchrocket: De vlaamse Ardennen hé ;)
Hoe kan dat nou, zodra je België uitrijd ga je over op normaal asfalt zonder hobbels en gaten. Dat MOET toch opvallen?
Opsluiten.
Iemand van 67 jaar heeft nog een gedegen opleiding gehad met de nodige topografische kennis.
Als je het bord Köln ziet staan, hoor je als 67jarige te weten dat je in de Bondsrepubliek Duitsland bent.
Zelfs al ben je een kruk, dan nog dien je over voldoende gezond verstand te beschikken om jezelf te realiseren dat je niet goed bezig bent.
Ik ben trouwens afgestapt van de GPS en ik kom nog steeds overal aan.
Vaak nog sneller ook.
@desjonnies: Van topografische kennis nooit te veel verwachten, bij alle generaties. Alhoewel zeker scholing van topografie met de jaren slechter is geworden, dat ben ik met je eens.
@desjonnies: gps is handig hoor! Maar je moet slimmer zijn dan dat ding om er goed mee te kunnen werken.
Anders ben je een zielige gps-slaaf.
Normaal heb je altijd een idee waar je je bevind en welke richting je uit moet, daarvoor bestaan er verkeersborden.
Unfit to drive.. auto en rijbewijs inleveren A.U.B
Aan de ene kant kan ik het haast niet geloven.. elke imbeciel realiseert zich binnen afzienbare tijd wel dat er iets niet klopt, is het niet door hoelang het al duurt dan wel de verschillende taal die word gesproken/geschreven bij pompstations..

Mocht het echt waar zijn (kan toch niet!?http://cache.hyves-static.net/images/smilies/default/smiley_slaphead.gif ) dan moet ze gewoon opgesloten worden.. iemand met zo weinig verstand is een gevaar voor de mensheid.. xD
@dennisr: haha, smiley’s ftw !
@dennisr: Tja, dan moet je maar eens naar het zuiden van België rijden… daar lopen er zo wel meerdere rond, we hebben er zelfs een premier vandaan gehaald…
@xilver: Met Di Rupo valt wel prima een biertje mee te drinken, elke zaterdag duikt hij wel even op hier.
Twee dagen de beest uithangen en dan met dit verhaal thuiskomen lukt mij ook niet, broodje aap deluxe dus.
Tja… ze kan er ook niet veel aan doen… vrouwen en gevoel van richting gaan nu eenmaal niet zo goed samen. Doe daar eens Waals bij en het hek is helemaal van de dam.
Made my day!
wat een gelul, om in zagreb te komen moet je een zwaar bewaakte grensovergang voorbij als je dan niet weet dat je in een ander land bent ‘rijbewijs kwijt’
Ongeloofwaardig verhaal.
Je moet in zowel Oostenrijk als Kroatië tol betalen en langs de grenswachten.Ik vind het knap hoor, daar moet je echt fit voor zijn.Maar ging ze voor het eerst naar die vriendin?
België mag dan wel een puinzooi zijn, aan het betere wegdek moet je toch wel kunnen merken dat je diep in het Oostblok zit?
http://1.standaardcdn.be/Assets/Images_Upload/2013/01/12/c3a8f07c-5cdb-11e2-90ea-bb2868098ecb_original.jpg.h380.jpg
Dit zal je oma maar zijn, leuk om mee op vakantie te gaan, rugzak mee en een portmonee met geld. Oma weet de weg, roadtripping! Een survivaltochtje met je oma, lijkt mij een geweldige uitdaging en ontzettend lachen.
@Orichy: Maar bijna twee honderd kilometer voorbij Zagreb, dat is dus richting Belgrado, erachter komen dat je niet meer in België bent, toch knap (stom).
Haar navi zal wel de voorkeur van iets van Belg…(rado) aangeven hebben en zij heeft het rustig bevestigd.
Fijn een stukje toeren, als je in gedachten verzonken zit.
Of het waar is, of niet , het is knap (verzonnen).
Er moet toch iets mis zijn in haar bovenkamer. Dit zou ik trouwens eerder van een oud mannetje verwachten dan van een oud vrouwtje. Dat die zo koppig blijven doorzetten zonder ergens ooit de weg te vragen.

Achja heb zoiets als moeder.


Verder is de gps echt waardeloos, ik gebruik dat ding enkel als ik er al bijna ben om het adres te vinden. Tijdens het rijden staat die soms wel aan omdat die waarschuwt voor camera’s wanneer je te snel rijd da’s wel handig.
@Hupke: Zelfde hier, GPS is enkel handig voor de laatste stukjes in de stad. Al blijft zelfs dan het geluid uit, kan op het scherm prima zien dat ik de 2e links moet.
De enige manier hoe ik dit zal geloven is als dat mens alzheimer heeft… dan doet een mens rare dingen, zelfs dingen zoals dit.
In het andere geval is ze gewoon een aandachtsgeile oma met een rijke fantasie…
Ik ken de verhalen van mensen die nergens komen zonder GPS, maar zij maakt er dus het tegenovergestelde van. Al was het niet de juiste bestemming, maar dat is een bijzaak.
Misschien is mevrouw opgegroeid in Amerika, en is ze het gewoon van 1000 km te rijden naar vrienden.
Haha Apple Maps, autoblog we wachten al 3 maanden op een nieuwe versie die voldoet aan de huidige osx
@mightymike: Apple Maps-grappen zijn zó 2012.
@mightymike: inderdaad, Google Mals for life!
Blijkbaar vond de Standaard het ook een broodje Aap verhaal, de link is namelijk verwijderd…………..case closed.

(@dafmaf: Apple is als geheel indeed zo 2012! :-))
het is dan ook weer iemand uit Wallonie
Ik heb het artikel hier ook gelezen in Het laatste nieuws, ik heb eerder het idee dat mevrouw om één of andere reden even genoeg had van alles en er tussenuit wou voor even. Trouwens voor iemand van 67 jaar moet ze toch gewoon zijn van met een auto te rijden om heen en terug om en bij de 3000km te rijden in goed 2 a 3 dagen tijd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).