Bentley Continental GT Speed: een nieuwe generatie

Auteur: , 23 Reacties

Wie wat te klagen had over het vermogen uit de twinturbo 6.0-liter W12 uit de Continental GT kon bij de vorige generatie al terecht voor een snellere Speed-variant, en ook de meest recente uitvoering krijgt dit upgrade-pakketje. 625 pk en in staat om de kolos naar de 329 km/h te brengen. Wowie.

In vergelijking met de vorige GT Speed is het vermogen met 15 pk toegenomen en stijgt het koppel naar 800 Nm, een plusje van 50 Nm. Hiermee breng je de Bentley in 4,2 seconden naar de 100 km/u, mocht je dat willen. Bentley claimt dat het hiermee de snelste productieversie óóit is geworden. We geloven ze graag. Echt ruw zal er overigens niet geschakeld worden, aangezien Bentley nu een achttraps ZF-automaat aan het W12-blok hangt.

Wat natuurlijk wel een tandje harder is gemaakt, is de harder ingestelde en verlaagde vering. Samen met Pirelli PZero’s in de maat 275/35/R21 kom je zowaar de bocht om met een beetje gang. Je herkent hem aan de buitenkant verder aan zijn gewijzigde uitlaatpijpen, gewijzigde luchtingangen in de voorbumper en een donkergetinte matrixgrille. Het heeft een beetje de vibe van de Continental GT V8, en daar is weinig mis mee. Sterker nog, dat is een vooruitgang.

De GT Speed mag voor het eerst zijn W12’je aanslingeren tijdens het Goodwood Festival of Speed, 28 juni aanstaande. De Bentley-heren Juha Kankunnen, Guy Smith en Derek Bell zullen daar een pre-productiemodel de berg opsturen. Vanaf oktober staat ‘ie bij de dealers voor een nu nog onbekende prijs, die vast en zeker richting de drie ton loopt. Het feit dat ‘ie 12% zuiniger is -met dank aan de ZF-bak- kan in Nederland nog wel eens een positief effect hebben op het prijskaartje, qua CO2-tax.23 reacties

Ziet er weer gelikt uit!
Not bad. Gave kleur :D
gedwongenleaser
Ik vind die uitlaten een beetje iel ogen voor het topmodel, had dan wat dikke exemplaren gemonteerd of toch gewoon weer een dubbele per kant. Verder wel erg dik natuurlijk.
deze wint van de vanquish
@gedwingenleaser: hoezo dubbele uitlaten per kant, dit is juist de stijl, klasse ze doen het expres het is ook geen sport auto maar een gt voor het cruise gedeelte en soms ff snel wegtrekken bij de stoplicht, dus dit zijn prima uitlaten
Wat een fantastische machine!
Doet u er maar 1 in het blauw
Ondanks dat elke voetballer en rapmeneer hierin rondrijdt blijf ik het toch een ontzettend gave auto vinden. Echt een alleskunner: bloedsnel, luxe, plaats voor 4 personen en je kunt er ook nog mee op wintersport.

Ik vraag me wel af of er ook een speedversie van de v8 komt?
De oude vind ik mooier, minder ”Chinees” overkomen. Dit ziet er een beetje priegelig uit van voren, die koplampen zijn sowieso gewoon niet mooi. De achterkant is wel gaaf, maar als totaalplaatje klopt de oude meer in mijn ogen.
Die nieuwe voorkant begint eindelijk te wennen en vooral in deze Speed-versie.
Na de blue-motion V8 nu dan de R60 versie van de Golf-voor-de-rijken.
Het is en blijft een ouwe lullen bak. Als ik er eentje zie heb ik nooit zoiets van ”wow, wat een dikke bak!”. Het eerste wat in me opkomt bij dit ding is altijd ”Heb je zoveel geld over voor een auto, koop je zoiets..”
@jeffreym3: Fantasieloos is het juiste woord.
Voor de snelle voetballers!
@meneersander: Technisch gezien zijn bijna alle voetballers snel. Behalve Jeroen Verhoeven dan… ;) Maar ik denk inderdaad dat dit weer een voetballersauto wordt.
@kickass: Mark van Bommel valt ook iet wat tegen:p
@meneersander: Inderdaad. Goed dat ie gestopt is. :)
Toch vind ik de V8 op dit moment de te hebben versie, als je nota bene voor een conti gt zou gaan.
Als ik ooit een Bentley neem, neem ik hem in deze kleur! :shock:
Ik blijf het mooie autos vinden.
ik vind hem (vooral in deze heerlijke kleur) super gaaf!
hele mooie auto! (mooie blauwe kleur ook) Maar ik ben bang dat AM veeeeel te veel geld voor hun Vanquish vraagt wanneer je deze auto ziet!! Ben benieuwd of er ook een Speed van de V8 komt.
Mooie kleur. Maar lijkt wel heel erg op het imperiumblauw dat Seat’s Leon van rond 2000 veel hadden.
Als exclusieviteitsfreak wil en zal’k ‘m hebben over enige tijd, alsook zal’k er eentje in behandeling laten nemen door UndergroundRacing, dan kan’k d’r ’n beetje de show mee stelen, hihi . . .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).