Bentley gaat plug-in hybride gebruiken

Auteur: , 22 Reacties

Jep, steeds meer merken moeten aan de groene narigheid geloven. En dus is ook Bentley eens gaan kijken welke spulletjes er bij Volkswagen in de kast lagen. Meest waarschijnlijke keuze: iets met een stekker.

In een interview met Rolf Frech laat de chief engineering weten dat Bentley open staat voor het gebruik van hybride technologie in toekomstige modellen. Mede omdat hybride aandrijflijnen mooie koppelkrommes hebben is de techniek zeer interessant voor de Engelsen, Bentley staat immers mede bekend om het riante low-end koppel dat ze in hun motoren hebben. De efficiency van een hybride blok komt Bentley ook niet verkeerd uit, de zware auto’s staan namelijk níet bekend om hun poezelige verbruikscijfers. De V8 die in Bentley’s nieuwe Continental GT zit zou de benzine-basis vormen voor de hybride aandrijflijn maar ook de W12 zou passen in combinatie met een elektromotor. De hybride techniek zou eventueel ook in een SUV van Bentley (waarover binnen een paar weken een beslissing schijnt te worden genomen) kunnen worden toegepast, laat Wolfgang Dürheimer in een ander interview weten.

Frech, die zelf van Porsche komt en daar ook betrokken was bij de introductie van elektrische / hybride technieken, geeft aan dat het bij Porsche gelukt is en dat het wellicht ook bij Bentley gaat lukken. De tijd zal het leren, persoonlijk zie ik het nog niet gebeuren dat een Bentley eigenaar ’s avonds moeilijk gaat lopen doen met verlengsnoertjes en stekkers aan de Conti zodat de volgende ochtend emissievrij de oprijlaan afgereden kan worden. Als die niet te lang is. Aan de andere kant: de meeste Bentley rijders zullen daar personeel voor hebben, voor die stekkers.22 reacties

Gebakken PR.. Wat een vervelende Hype begint dit te worden.
@kaasboerin: Dat dus. Heeft toch helemaal geen zin, die auto is al zo zwaar, en dan maak je em met die hybride rommel NOG zwaarder. Volgens mij weinig voordeel…
hmmm, als je als bentley rijder milieuvriendelijk wil doen, koop dan gewoon een fiets!
Misschien moeten ze het is proberen met een 2.0Tdi !! O nee wacht…..
Hybrid rules!!

Steeds meer mensen komen er achter dat een flinke electromotor de benzinemotor heel goed aanvult. Onmiddelijke trekkracht onderin, emissievrij en zonder herrie door stad of dorp tokkelen (en niet alleen als het dooit:)) en ook nog een grote actieradius door de benzinetank.

Over 5 of 10 jaar weten we niet beter meer.
@glashelder: ben ik zeker met je eens! zolang de verbrandingsmotor maar de hoofdmotor is en (nagenoeg) alstijd loopt zal de elektromotor voor snellere acceleratie en een lager erbruik zorgen. win win situatie dus!
@glashelder:
Yep, zie er zelf ook niet echt een probleem in, maar veel mensen begin al automatisch te zeuren als ze het woord tegenkomen. Vooral dat instant koppel lijkt mij wel interessant voor sportievere autos en zo’n Bentley boot kan dat ook wel gebruiken denk ik.
Krijgen we er dan ook een mooie bleumotion badge bij op de achterzijde? Anders koop ik hem niet
Als die Bentley rijder om het mileu had gegeven had hij wel een Polo slowmotion gelopen.
@meneersander: gekocht…
Plug-ins, Ik ben er wel voor. Maar ze horen geen belastingvoordeel te krijgen. Want als je ze niet oplaad ( zoals de meeste niet zullen doen) zijn het gewone auto’s met zelfs minder gewoon verbruik. Dus doet men alsof ze een milieu vriendelijke auto rijden, maar is het er geen. Kijk maar naar de Volt/Ampera. Die verbruikt 7.8l/100km ( zo’n 180gr CO2 per km) als je hem niet oplaad. Niet echt een zuinige schone bak dus.
En die Autoblog-sticker is nu verkrijgbaar als optie bij het personaliseren van je Bentley zeker… :D
Volgens mij is zo’n stekker niet “chique” genoeg voor de gemiddelde Bentley koper. Die kopen gewoon nog een Prius erbij zodat ze toch “bewust groen” lijken.
@Carreza: Dat is wel grappig want bijna elke Celebrity uit Hollywood rijdt Prius (naast hun collectie supercars). Daar rijden ze natuurlijk altijd in als ze naar plekken waar veel pers is rijden.
@kaasboerin: dat is omdat celebrities alleen maar doen alsof ze om het milieu geven omdat ze dan populair worden/blijven! ze willen iedereen laten zien dat ze annoniem de wereld helpen door prius te rijden.. leonardi dicaprio heeft 3 priussen (of prii of watdanook) dat is zeerzeer milieuonvriendelijk als je erover nadenkt! en ondertussen staat er ook nog gewoon een bentley/ferrari in de garage.
@lambo4all: En een Fisker Karma, de eerste op kenteken wel te verstaan.. Volop in ’t nieuws, helemaal geweldig, wat een goede gozer is dat toch die Leo.. Niet dus. Dat is uiteraard allemaal wederom PR. (Ik zou ‘tzelfde doen als Celeb zijnde waarschijnlijk :) )
bentley 1.2tdi bluemotion. einde van een legendarische merk als je mij vraagt.
Das nou leuk als Bentley rijder, je rijdt zo over een mooie zwakstroom plaat met ingelegd Bentley logo, en de auto laadt vanzelf weer op.
à-OT: is Porsche nou van VW? Of andersom? Of gedeeltelijk? Of Henk?
Dit vind ik nou weer zo typisch VAG.
Eerst een giga milieu onvriendelijke auto maken en er dan schijnheilig een electromotortje aanhangen die zogenaamd de auto groen moet maken…….Greenpeace, pak ze maar lekker aan.
ik vind de eigenschappen van hybride best bij bentley passen
Zag vanmiddag nog een continental, lekker geluidje.. De eigenaar zal het dan ook leuk vinden als deze hybride rondrijden straks..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).