Bentley is op jacht naar (ex) Maybach-klanten?

Auteur: , 65 Reacties

Vooraanstaande en vooral bekende klanten van Maybach kunnen spam van Bentley verwachten. Als ze nog geen bericht gehad hebben. Bentley gaat actief achter de klanten van het 'verloren' merk aan.

Geadresseerd reclamedrukwerk, mooie verhalen en zelfs snoepreisjes. VAG (Bentley) gooit alles in de strijd om klanten van Daimler (Maybach) af te pakken. Daimler wil natuurlijk Maybach-klanten in een S-klasse plaatsen, VAG wil middels fabrieksbezoekjes en andere propaganda laten zien hoe het er bij een ‘echt’ luxemerk aan toe gaat.

Zoals Wolfgang Durheimer het eerder deze week aan Reuters vervoordde: “The withdrawal of Maybach is a business opportunity for us and we’re going to use it.”

Gezien het aantal bekende klanten is het enigszins apart dat Maybach het niet beter deed. Samuel L. Jackson, Jay-Z, de kooter van P-Diddy en Juan Carlos maar ook Roman Abramovich en de Sultan van Brunei rolden Maybach. Durheimer (CEO Bentley) schijnt al diverse reactie gehad te hebben van Maybach-klanten.

Hoewel op den duur best een aantal klanten over zullen stappen ben ik benieuwd of dit naar tevredenheid is. Rolls Royce en Bentley’s zijn met een reden goedkoper dan Maybach’s. Mercedes zelf al helemaal. In een Rolls Royce Phantom is het aardig vertoeven, meermaals hebben klanten aangegeven (bv. Theo Paphitis, Peter Jones, Topgear S11E05) dat een Maybach veel beter rijdt. Luxe en comfort waar slechts enkelen zich überhaupt iets bij kunnen voorstellen. (bron: Autonews.com)65 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Mercedes zal dan ook wel iets op touw zetten om haar klanten te behouden zeker? ;)
@cayenneturbo: En BMW zal denk ik ook wel de klanten willen. Een BMW 7-Serie Lang lijkt mij een waardig alternatief.
@joosthoeve: je bedoeld natuurlijk de bmw ghost?
@bassie: Ja Rolls is uiteraard de voornaamste concurrent. Maar gezien Maybach nu niet meer is, is er nog weinig keus in dat segment. Eigenlijk alleen maar Rolls. Een S-klasse, 7-Serie etc. zijn alternatieven, maar geen echte volwaardige alternatieve. Vooral de status is geheel anders. Maar daarom doelde ik op de 7, en niet op Rolls, omdat dat voor zich spreekt.
@joosthoeve: Rolls is van BMW
@cayenneturbo: jazeker, its war :D. Heel normaal dat dit gebeurd, maar we zullen zien wat de reactie is van Daimler AG.
@amg77: ..geen alternatief…immers, destijds een direkte koppeling met Mercedes gelegd, en die verbreek je op marketinggebied niet snel. Een S-klasse kun je voor 30K al 2e hands rijden. De echt rijke ziet die dus niet staan.
@Megakix: klopt wat je zegt maar wie zegt dat de arabieren in een 2de hands s-klasse gaan zitten van 30k, Mercedes is 100% zeker bezig met een premium premium klasse die ruim boven de200k gaat kosten. En die heel erg verschilt van de huidige s-klasse. Dan zien we wel of er meer Bentleys verkocht zullen worden.
@amg77: maar het blijft ‘de sleuteltjes op de bar-leg-story’…ik rijd een Merc, oh jij ook zie ik, en die daar in de hoek ook…

Kortom, de echt rijken (> 10 miljoen) willen geen Audi maar een Bentley, geen BMW maar een Rolls, geen Mercedes maar een ???????.
@Megakix:
Al eens een blik geworden op de tweedehandsprijzen van Rollsen en Bentley’s? :)
@StijnB: natuurlijk ! En ?
@cayenneturbo: Staat er toch? Ze willen ze in S-klasse modellen gaan stoppen… Maar hier zal dan wel een speciaal programma aan gekoppeld worden voor meer luxe en comfort
Deze Bentley is toch helemaal geslaagd ! Maar dat duffe hok Maybach hadden beter kunnen bewaren voor een betere designer….komop, het exterieur is gewoon té bedaagd, te bedeesd, te afwezig. Superluxe, dat wel, maar je wilt ‘uitstraling’; iets dat Rolls en Bentley zéker wel hebben.
@Megakix: inderdaad, helemaal mee eens! Geweldige auto, met die enorme velgen en grandioze lijnen! Exterieur van een Maybach valt inderdaad in het niets naast deze Bentley…
@bosje: die bentley kijkt wel een beetje raar uit z’n ogen
@Megakix: Maybach is toch gebasseerd op de S klasse van 1998 – 2005? Eigenlijk onwijs gedateerd.
@toyotaprius: inderdaad ja, destijds hebben ze de Maybach afgestoft, maar behoudens interieurluxe de boel estethisch volledig verklooid. De Excelero hebben ze niet op de markt gebrach, terwijl dát de meest onderscheidende auto ooit was / is (en dan bedoel ik, in real life).
@Megakix: Eigenlijk een degradatie van wat het merk ooit was en met de Excelero hadden ze wat met hun erfgoed kunnen doen. Een gigantische basisprijs net als toen en en zeer excentrieke luxe auto. Ja jammer dat men met een soort van rip off design kwam van een MB S klasse. Zonde.
@Megakix: uitstraling? Je weet toch wel dat de Mulsanne een Bentley logo heeft?
Een Rolls heeft absoluut dat statige, die klasse, de uitstraling.
Met de Mulsanne slaan ze de plank echt volledig mis.
Stiekem mag je niet zo’n lelijke wagen maken in deze prijsklasse.
@rikus: deze Bentley is een gewoonweg een ‘snoepje’ onder de rijkeluispappa’s….verkies deze boven een Rolls. Ongeacht wie de ‘eigenaar’ van het concern is. Zoals ook de Lambo aantrekkelijker is dan een Ferrari.
@Megakix: sorry, ik vind de Mulsanne verschrikkelijk.
Zou nooit zoveel geld stukslaan op zo’n lelijke auto.
Alleen de voorkant al heeft de charme van een stoeptegel.
Gelukkig is het gezond om van mening te verschillen.
En wie de eigenaar van het concern is doet er bij mij ook niet toe.
@rikus: zo is het toch ! Ik vind het persoonlijk bijzonder om te constateren dat ‘iemand’ deze auto lelijk zou kunnen vinden…
Bentley heeft niets vergelijksbaar in de aanbieding, ten opzichte van een Maybach.
Dus lijkt mij het antwoord van de Maybach-eigenaren duidelijk; “U heeft geen voertuig, wat interessant genoeg is voor mij, als Maybach-eigenaar”.

Trouwens wel aqcuisitie op het hoogste niveau, maar het lijkt zo goedkoop en ordinair, in mijn ogen, tè.
@Orichy: Kwa imago niet nee. Bentley is meer voor het oude geld en Maybach voor het nieuwe geld. Maar wel leuke “stunt”
@RickB: Het is het ordinaire markting-geneuzel van tegewoordig, wat mij eigenlijk tegenstaat, maar dat hoort in deze tijd.

Bentley is niet meer van het “oud geld”, maar het is net zo goed van het “nieuw geld”. Sinds Volkswagen eigenaar is, is het roer om. Daarmee ook de glans.
Hoewel er nog mooie auto’s gemaakt worden door Bentley, heeft het geen aanbieding, die Maybach-eigenaren doet bestuiten direct over te stappen. In de toekomst moet men over gaan stappen in een andere auto en merk, maar tegen die tijd is er misschien een Bugatti Calibier, die exclusief genoeg is. Het is onderhuids een Bentley Mulsanne, maar hopelijk veel meer geschikt als vervanger voor een Maybach, dan de Mulsanne.
@Orichy: Ehm, nee. Bentley heeft Volkswagen gevraagd of zij zelf een auto mochten ontwerpen zonder invloed van Volkswagen. Dat mocht van ze en de Mulsanne was geboren!
mooi van bentley, ik gun ze best wat meer klanten.
wel jammer van maybach vind dat ze prachtige interieurtjes maken met heel veel doelloze dingen erin (positief) jammer van de buitenkant
Ik zou eerder voor een Bentley gaan dan een verlengde, luxer uitgevoerde,S klasse lijkende Maybach. Maar zonde dat het merk waarschijnlijk verdwijnd.
Apart gezien de bekende klanten?? Nou, kijk eens naar dat rijtje… Wil je als succesvolle zakenman niet echt mee geassocieerd worden!
Haha. Een folder in de brievenbus stoppen? Is Bentley echt zo wanhopig? Een echte Maybach klant leest natuurlijk niet zelf de reclame post. Met die Maybachs worden geen enorme afstanden afgelegd (daar is immers de jet voor) dus die gaan nog wel een paar jaar mee. Misschien maakt Mercedes wel weer een S600 Pullman.
@mashell: waarom deze reactie nou hier terecht kwam… Maar Svenska je hebt een punt, alleen met Juan Carlos wil je geassocieerd worden (de ko-ooo-oning van Hispanje, heb ik altijd geëerd.)
Maybach is n klasse apart al is t maar boven S ‘klasse’.. Rolls en Bentley zijn geen alternatief voor dit niche voertuig. Jammer dat MB dit merk niet net als VAG, het merk Bugatti in leven houdt.
Van een Mercedes naar een VW overstappen doen de echt rijken niet zo snel.
@norge: maybach (fail) naar een bentley (win) :) zowieso wel
@norge: Mercedes heeft nou eenmaal niks meer te bieden boven hun S-klasse, die klanten die moeten dus wel weg: reality is a bitch…
@norge: Een groot deel zal nu eenmaal VAGina worden…
Die maybach heeft ook gewoon tegen dat hij door zijn S-klasse looks erg aangetrokken wordt door rappers. Het interieur is echt waanzinnig mooi, voor de show een rolls, voor je eigen een Maybach!
http://www.automobilesreview.com/gallery/dimora-natalia-sls-2/dimora-natalia-sls-2-01.jpg
Misschien dat deze DiMora Natalia nog eens waarheid wordt binnen een paar jaar, dan zou het wel een opvolger van Maybach kunnen zijn. Het is wel wat uitbundiger, maar wel extreem luxe.
Straks mooi goedkoop een “inruilertje van de week” ophalen bij Louwman De Bilt dus. Ik voorzie namelijk een vloedgolf van orders voor nieuwe Bentley’s en een daaropvolgende daling van de 2ehands prijzen voor ingeruilde maybachs.
Ja er is een reden dat maybachs duurder zijn dan rollers en bentley’s, en dat is omdat er zoveel onnodige troep in zit en omdat die gekke russen ze toch wel kopen, maar zit er ook een reden aan de immense lelijkheid van die dingen?
Van buiten is zon maybach echt een hok maar van binnen is het wel erg luxe.
Maar dan moet je gereden worden en ben zelf toch iemand die dan zelf achter het stuur wil en dat heeft een maybach dan niet: lekker stuur eigenschappen
@964rs: Ik hoor t al, jij rijdt dagelijks in een Maybach rond. Prutserauto is het ook.
@faalhaas: nee voor mij geen maybach. Audi is the car to drive
Hup alle rijken in een Galibier :p wel zonde van Maybach ook al was het onderhuids een oude S klasse.
Jammer dat ze niet een ander exterieur ontwerpen en ermee doorgaan :-/
Rollers zijn voor de rijke mensen met meer smaak dan maybach-rijders en rolls royces en bentley’s zijn gewoon veel mooier en niet zomaar wat verbouwde s-klasses…
Het is dat je geen toilet in die maybach hebt anders zou ik er een kopen en in wonen :D
Levert Bentley ook met de 3cilinder diesel? Geen BPM scheelt nogal in de aanschaf. En wat te denken van de mrb!!!
Het is hun goed recht. Zal wel een trouwe klantenkring zijn. (op de voetballertjes Conti’s na dan)
Bentley, bij deze, ik heb mijn nieuwjaarsbonus van 600 euro binnen, ik zit in de markt voor een nieuwe auto. Kom maar op met die snoepreisjes :p
Mariah Carey rijdt ook Maybach. Quote 500 lid Chris Luken was ook niet zo te spreken over de kwaliteit van de Phantom, met namen het interieur:


http://www.quotenet.nl/quoto/toekomst-maybach-onzeker.php
@fit4fun: beter lezen vriend!

Chris Luken heeft het alleen maar over de looks en niet over de kwaliteit:‘Ik vind de Maybach spuuglelijk maar van binnen is het de allerbeste, beter dan de Rolls’, aldus de Hotelbonondernemer. ‘Eigenlijk is de Phantom voor de mensen buiten mooier dan voor degene die erin zit.’


De Mulsanne verkoopt toch ook nauwelijks? Succes van bentley komt door de Phaeton afgeleiden. Maybach had niks in die prijscategorie.
En volgens JC is een Skoda Roomster wel groter dan een Maybach. Dus Skoda zal ook met een paar klanten gaan lopen, me dunkt…
Zo is mama VAG hoe dan ook tevreden
Afgelopen zomer zat ik op t terras in Amsterdam en kwam er een Mulsanne langs zoeven.. De impact die de Bentley had op het terras was overduidelijk. Man, vrouw, oud en jong, autokenner of niet, iedereen keek met geopende mond vol ontzag naar die enorme auto. Dus ga je voor pure luxe voor jezelf, zoek dan op autoscout een 2e hands Maybach. Vind je het belangrijk dat vooral de rest van de wereld weet hoe goed jij het hebt, dan ga je voor de Bentley.
Rolls Royce en Bentley geen enkel merk kan en gaat deze twee merken overtreffen, daarvoor is het merk simpelweg te groot.
Een Bentley Mulsanne is in de juiste kleuren en velgen best een mooie auto.

Ga je voor het interieur > Maybach
Ga je voor het exterieur > Rolls Royce of Bentley.
Hieronder een filmpje om de verschillen tussen de Phantom en de Maybach 57s te weergeven

http://www.youtube.com/watch?v=bfbi6fq7q1M
@agera: Kijk dan naar het interieur van de Maybach vooral de 62 serie dat is toch gewoon een rijdende hotelkamer/ ultraluxe kantoor.
Eigen schuld, dikke bult…
musztiistar via iPhone app
Ookal was ik de rijkste mens op aarde nog zou ik geen Maybach kopen, doe idd maar gewoon een Bentley of een Rolls-royce. Vind de exterieur van een Maybach lelijk, maar smaken verschillen
@musztiistar: Het grappige is dat zelfs kopers van Maybach aangeven het exterieur lelijk vinden en alleen puur vanwege de ultraluxe comfort een Maybach aanschaffen.
Ik heb ergens gehoord dat Mercedes doorgaat met Maybach, maar niet als merk opzich, maar als een ultra-luxe S-klasse, zoals een model boven de s65 amg L of S600 L. Het ik gehoord, weet niet zeker.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).