Bentley legt haar EXP 9 F showmobile uit [video]

Auteur: , 33 Reacties

Lang verhaal kort: Bentley had nog niet zo veel ideeën over een SUV en is vooral opzoek naar wat de klanten willen.

Het is niet makkelijk als merk een stap in een nieuwe ‘markt’ te zetten. Een model introduceren waar je totaal nog geen ervaring mee hebt. Wil je een overgrote meerderheid tevreden houden dan moet je héél zorgvuldig te werk gaan. Het lukte Audi met de R8, Porsche is zeer succesvol met de Cayenne maar mooi is die nooit geweest, Range Rover lijkt het redelijk te doen met de Evoque.

Bentley wil dus een grote extreem luxe SUV. De Audi Q7 basis hebben ze redelijk weten te verhullen. Lijnen zijn ‘ok’ maar worden overstraald door een rare (brede) achterklep, belachelijke velgen en vreemde verlichting.

Blijkt dus dat Benltey ons opzettelijk nachtmerries wil bezorgen. Ze willen feedback, lopen te schreeuwen om werkelijke klant-wensen en hebben vooral nog een lange weg te gaan voor de SUV af is. Uiteindelijk gaat het om de ultieme luxe in de auto, de W12 onder de kap en enige duin-race capaciteiten. De doelgroep zal zeker met de Bentley en de slechtvalk de woestijn in willen. Video kijken kan op autojunk.nl.33 reacties

Nou gaan wij even allemaal vertellen wat we willen en vervolgens niet kunnen betalen .Ik wil gouden fontijntjes op de motorkap. Next….
ugly as hell
Lijkt wel een aanval van Ssangyong op de premiummarkt…
Ik wens een frituurfunctie, broodje kroket dat volautomatisch via de middenconsole gepresenteerd wordt na een druk op de knop. Een luikje in de zitting zodat ik kan poepen tijdens het rijden, dat soort luxe!
wat een bout verhaaltje ..

dit soort cliche praatjes doet elke auto-toko over elk model al sinds er televisie bestaat ..
De eerste met een 12 cilinder? zijn zekur audi q7 v12 vergeten
@mercedesamg: er staat ultieme en niet eerste…
@mercedesgl:

Volgens mij heeft mercedesamg het over het filmpje, waarin ze duidelijk zeggen dat dit volgens hun de eerste 12cilinder suv ter wereld zal zijn.
@mercedesamg: Viel me ook op.
Niet dat ik een fan ben van zo’n Q7 V12 TDI hoor, absoluut niets voor mij. Maar dat terzijde.
@mercedesamg: LM 002 dan?
@norge: Dat is wat ze noemen een premium SUV. Al die moderne rommel zuigt :)
@norge: het blijft een beest dat rambo lambo.
@4991: *die
@mercedesamg: Zekur? Het word ook met de dag erger…
Ach ja… Soms mislukken experimenten…
@Jokkebrok: hoezo mislukken.. hij is nog niet in de verkoop dus je kunt nog niet van mislukken spreken
Begin is bij beenruimte.
Bij Bentley zijn ze het spoor helemaal bijster op het gebied van design wat een lelijk hok.
Ten tweede hoort het gewoon niet bij het merk Bentley.
@agera: porsche was ook geen merk voor een SUV maar het is wel hun meest verkochte auto en de auto die er samen met de panamera (was ook porsche onwaardig) voor hebben gezorgd dat het geweldige jaren zijn voor porsche.. bentley heeft helemaal gelijk dat ze dit gaan proberen en ik vind het een zeer geslaagd concept
vind m erg stoer ogen.. mooi concept moet alleen nog beter voor de praktijk gemaakt worden.. ruimer en andere velgen enzo.. verder vind ik het een prachtige auto… top!
Ziet er toch al beter uit dan de Bentley Dominator. http://wikicars.org/en/Bentley_Dominator
Gewoon een mooie Bentley! Maken dat ding!
Kill it with fire!
Logisch verhaal, zal vooral onze olieborende vrienden met hun jachtparkieten aanspreken, dat menneke daar op de achtergrond dus

En de rappende tv makende voetballende andere grootheden (….) van deze wereld natuurlijk ook!
Ik vind ‘m helemaal zo gek nog niet. Straalt wel echt “Bentley” uit. Begrijp me niet verkeerd, ik hou totaal niet van SUV’s, maar dit is best te pruimen.
@geertjan: juust
Dit ding schreeuwt: oh god we weten niet hoe we een SUV moeten ontwerpen! Laten we maar onze vertrouwde uitlaten eronder gooien en de grill en hopen dat niemand het merkt
@a3aan: nee die fotoshop van een tijdje terug… Een Q7 met Bentleygrill en lampen ziet er lekker uit…
Weet je wat het is? Als het een behoudend uiterlijk was geweest dan riepen we met z’n allen: Saaaai VAG-container zonder inspiratie, en alles lijkt op elkaar! Nu komen ze een keer met een totaal ander concept, is het weer niet goed…… Nee, ik vind hem ook niet wonderschoon, maar denk hem een beetje minder ‘heftig’ o.a. een normaal setje velgen, en je hebt echt wat unieks!
http://www.whatcar.com weet te melden dat ze nu al bezig zijn met het aanpakken van het design voor dat ie op de markt komt ..
Vanzelfsprekend, getuige de reacties. Alleen denk ik niet dat Bentley dit toegegeven heeft. Dan geef je toch aan dat je eigenlijk een beroerd product aangeleverd hebt.
Ik vind hem niet zo mooi, maar die interieur is prachtig!!!
Eerste met een v12?!? What about de Lamborghini LM002

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).