Bentley SUV gaat minder lelijk in productie

Auteur: , 29 Reacties

Bentley maakt binnenkort een definitieve beslissing over het in productie nemen van de beruchte SUV. En Audi of Porsche gaat het platform leveren voor de volgende generatie Continental GT.

Dit blijkt uit een interview met Bentleybaas Wolfgang Schreiber. Wolfgang bevestigt de eerdere geruchten dat de nieuwe SUV (Bentley Falcon?) een flink redesign krijgt ten opzichte van de vorig jaar onthulde EXP9-F, welke met zeer gemengde reacties werd ontvangen, de beslissing om de auto in productie te nemen is aanstaande en de auto wordt binnen 3 jaar in de showroom van Pon verwacht.

Volgens Schreiber krijgt de nieuwe SUV een uiterlijk dat meer lijkt op de rest van de Bentley familie. En dat is een geruststellende gedachte, aangezien de EXP9-F te lelijk is om je hond erop te laten kakken. Zoals bekend zal deze SUV gebaseerd worden op hetzelfde platform als de PC Hoofttractoren van concerngenoten Audi, Volkswagen en Porsche. Ook wordt er door Schreiber niet gesproken over V6jes of hybrides. Een V8 en wellicht een W12 zijn de motoren die de klandizie graag wil en die dus overwogen worden.

Oh, en over het delen van een platform gesproken: de nieuwe Continental GT en GTC krijgen ook een platform vanuit het concern. Er wordt nog gekeken naar twee opties: het achterwiel / vierwiel aangedreven platform MSB van Porsche is een optie maar ook het platform van Audi geschikt voor voorwiel / vierwiel aandrijving is een optie. In ieder geval gaat Bentley niet moeilijk doen met het ontwikkelen van een eigen basis.29 reacties

Hij was nooit lelijk geweest op tekening !!!
@nielsjesauto: Zei Stevie Wonder tegen Andrea Boccelli, de rest van de wereld knikte in ongeloof …
@osmo: de voorkant vind ik toch meevallen. Vind jij een mulsanne ook lelijk?
Achterzijde lijkt op van Audi afkomstig. Zou ik niet bouwen, een SUV in niet exclusief genoeg, een Bentley hoort een exclusief merk te zijn.
@toroloco: Ik vind de achterkant ook wel op een Range lijken, maar blijft een lelijk hok. Slechte zet van Bentley maarja ze horen bij VAG en er moeten niches gevuld worden, zo ook bij een merk waar het niet hoort…
Doe mij toch maar de nieuwe Range Rover. Veel minder gedoe om het gedoe, gewoon to the point. En volgens mij ben je zelfs met de duurste versie daarvan nog steeds een stuk goedkoper uit dan bij dit ding.
Vermoedelijk gaan we hem allemaal als lelijke SUV bestempelen totdat het ooit eens naast ons staat bij het stoplicht (of waar dan ook) en gaan we dan pas echt onder de indruk raken van het luxe gevaarte wat we naast ons zien staan.
@diedjee: onder de indruk van hoe lelijk hij in het echt nog steeds is? Mensen hebben dat ding al naast hen zien staan, op de autotentoonstellingen. Lijkt me genoeg, toch?
@diedjee: ook jij wordt ouder…en raak je dan minder snel onder de indruk / in de war van ‘iets anders’…
@Megakix: en @HDM: Klopt dat de EXP9-F al in het echt getoond is en niet mooi is, maar volgens mij staat er redelijk duidelijk aangegeven in de tekst dat de auto een flink redesign krijgt ten opzichte van de vorig jaar onthulde EXP9-F. Dus er is nog hoop en voor een merk als Bentley verwacht ik dat er uiteindelijk toch wel iets moois komt (getuige hun overige auto’s) en @pomoek we zullen ze inderdaad waarschijnlijk tegenkomen.
Well done!!! Indrukwekkend om te zien dat Bentley er in is geslaagd om te verhullen dat het koetswerk van een Cayenne afstamt. Bewondering ook voor de verfijnde ontwerp-details die typisch Bentley zijn. Zoals de turbinevormige inlaten onder de koplampen, de subtiel vormgegeven uitlaten en last but not least het Bentley logo.
@moveyourmind: ..ze betalen nu ook al bloggers om VAG ‘in the picture’ te houden ? :)
@Megakix: mijn reactie was niet echt positief bedoeld, integendeel. Had dit ding maar typische Bentley kenmerken…. zucht. Echt jammer, want tot nu vond ik Bentley er niet slechter op geworden.
Blijkbaar heeft de mensheid hier behoefte aan…
@mmot05: nee, maar Bentley zei zelf dat zij geen SUV’s konden vinden die meer dan 300.000 euro kosten, dus vandaar dat deze gesculpte drol is gemaakt.
@Diedjje: We gaan er waarschijnlijk weinig zien in nederland. Denk dat 90% line recta naar Dubai, Koeweit en China worden verscheept.
ik vind een het lelijke auto. het is gewoon een normale bentley maar dan met groote wielen.
Krijgen we nu dus Bentleys met een Haldexsysteempje? VAG is Bentley nogal aan het verneuken in mijn ogen.
Als ze de CO2-regels willen halen in 2015, zouden ze beter een kleiner model (lees E-klasse,5-serie,A6) op de markt brengen. Of een concurrent voor de Jag XF met Audi motoren.
@ericc: Ik hoop toch niet dat ze zich zo erg gaan verlagen. Bentley hoort exclusief te blijven. En dat kan omdat Papa VW er toch wel genoeg geld in blijft pompen.
Hoe langer ik er naar kijk hoe mooier hij wordt. Het interieur is een plaatje, de buitenkant is wat wennen maar zeker extravagant. Alleen de achterzijde zou ietsjes excentrieker mogen :)
Lelijk bakbeest..

zal ongetwijfeld geweldig rijden en qua kwaliteit zal hij tevens perfect zijn, maar wat is hij lelijk zeg! Die gaten voorin…
Minder lelijk, maw saai. Ik vind het mooi, maar ja, wie ben ik hé…
@Esprit_de_Flandre: Je leert het design appreciëren. Ze hebben deze wagen te snel afgebroken. Dit is toch wat Bentley moet bieden voor dat geld. Iets origineel dat je niet kan vergelijken met om het even welke andere SUV op de baan. Net zoals het design van de Phantom Rolls.
Voor iedereen die loopt te bitchen over hoe lelijk ie wel niet is heb ik de zin die ze overgeslagen hebben nog eens gekopieerd: “Wolfgang bevestigt (…) dat de nieuwe SUV een flink redesign krijgt ten opzichte van de vorig jaar onthulde EXP9-F”
zo erg istie ook weer niet
Ik snap totaal niet wat er lelijk aan was… Hij had iets te grote pornovelgen, maar de styling was super mooi en simplistisch!
Ik vind de kont eigenlijk nog heel okee. En dat interieur! Magistraal gewoon. Damn!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).