‘Bentleys geherdesignde SUV gaat Falcon heten’

Auteur: , 34 Reacties

In de autowereld valt een muntje snel de andere kant op: de EXP 9F lag even met zijn kop op het hakblok, maar schijnt toch amnestie te hebben gekregen, en leeft weer.

Wij verkeerden altijd in de veronderstelling dat de EXP 9F was ontworpen door een incontinente, kleurenblinde armadillo met epilepsie en een milde vorm van staar, maar dit bleek al die tijd design-Belg Dirck van Braekel te zijn (hoe een mens zich kan vergissen..).

Even leek het alsof de donkere wolken zich samenpakten boven het Bentley-concern, want: crisis, maar sinds het aantreden van Luc Donckerwolcke als hoofddesigner lijkt de zon weer (een beetje) te gaan schijnen in Crewe. Nomen est in dit geval even geen omen. Ook CEO Wolfgang Dürheimer pakt zijn boeltje, maar zijn opvolger is nog niet bekend.

Het nieuwe dynamic duo van Bentley wacht de taak om de EXP 9F weer van de grond af op te bouwen, want in de autowereld is het net als in een sterrenkeuken: kleine foutjes kan je corrigeren, maar als je je creatie te hard verprutst zal je gewoon weer helemaal bij het begin moeten beginnen.

Inmiddels zoemt er ook al een naam rond, namelijk Falcon, aldus Automobile Mag. Dat zou na de gelijknamige Ford en de Hayabusa de derde valk in auto-/motorland worden.

De overige luxeprojectjes (Urus, Galibier, nieuwe Azure) schijnen overigens wel allemaal nog steeds in de ‘frigo’ te staan, maar die Bentley-SUV, die moet er kennelijk komen (het Chinese geld ruikt immers zo lekker). Ach, lelijker dan ‘ie was kunnen ze ‘m in ieder geval niet maken.34 reacties

oké
@slippie101: -edit: nutteloze bijdrage-
@pjp911: -edit: nutteloze bijdrage-
toch wel jammer dat mede dankzij figuren als Gordon, rappers en de onderwereld het imago van Bentley hebben aangetast. De SUV zal ze ook geen goed doen, maar ja, er moet natuurlijk ook geld in de lade komen, net als bij Porsche.
Ik ben blijkbaar een van de weinige die de EXP 9F niet dramatisch vond. Als ze die hadden uitgebracht zou het wel gaan wennen en het zou uiteraard ook wel verkocht hebben …
@rgeerolf: Je bent niet alleen hoor. Een range rover met bentley allures. Wat kleine aanpassingen en dat ding mag in productie van ons. ;)
@rgeerolf: ik vond hem ook gaaf hoor.. Juist. Nu gaan ze t pas verneuken denk ik..
@rgeerolf: Ik vind het ook gewoon een mooie SUV. Uitgezonderd dan die picknick set.
Wat een nutteloze picknick accessoires. Als je zoveel geld hebt, wordt je toch liever bediend in een restaurant. De rest is oké en niet voor mij weggelegd.
Zo’n bbq-gril als grille is toch niet meer van deze tijd…
Het heeft wel iets, het heeft wel iets….

Ja, alleen jammer dat hij het nooit bij heeft!
beetje een SUFfe naam voor een bentley..
Goed begin, een naam is eenvoudiger te wijzigen dan een heel model
“Wij verkeerden altijd in de veronderstelling dat de EXP 9F was ontworpen door een incontinente, kleurenblinde armadillo met epilepsie en een milde vorm van staar” Hahahahahahahahaha!
Verschrikkelijke naam, meer valt er niet over te zeggen.
Bentley Falcon..? Nee, bekt niet lekker. Bovenzien snap ik niet wat een zwaarlijvige tractor met luxe te maken heeft met een bloedsnelle roofvogel?
@berlinetta: Zwaarlijvige luxe tractor bedoel ik
Ford Falcon
@volvofreak: Suzuki Hayabusa. Nou jij weer.
nog steeds een gedrocht
Ford vs VAG ik pak mijn popcorn alvast
Ik denk trouwens dat Ostrich een betere vogel zou zijn.
Dom, groot…

http://1.bp.blogspot.com/-8SvoB4pR-A0/UEz9682RmbI/AAAAAAAAJ7k/H6lkeF0ArW0/s1600/ostrich-head.jpg
geherdisignd zeg je? helemaal niet!
want als dat wel het geval was, zou het zo eindigen: (beste photoshopactie, by far)
http://static.autoblog.nl/images/wp2012/divers/EXP_9_F_photoshop_Theo.gif
@bigcar: Jeej, bewegende plaatjes!
@mercedesclk350:

Jep. Plaatjes 2.0!
De naam is in ieder geval mooi. Nu de auto nog.
VW Beetle… Bentley Falcon
Ik vermoed dat de toekomst een Lamborghini Bull, Audi Horse, Seat Mouse, Scania Elephant en Skoda Pig zal brengen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).